Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 12 - 16.
289 000 Ft
Április 17 - 21.
289 000 Ft
Május 04 - 08.
299 000 Ft
Május 23 - 27.
309 000 Ft
Július 06 - 10.
299 000 Ft
Szeptember 07 - 11.
299 000 Ft
Október 19 - 23.
289 000 Ft
Az út áttekintése

·  Egy világváros, mely két földrészen fekszik
·  Az isztambuli nagy bazár mindenkit elkápráztat
·  Iszlám emlékek, épületek, mecsetek, törökfürdők

Annyi látványosság, mint amennyi Isztambulban van, a világon kevés helyen található. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az utat.
Fleisz Tünde irodavezető, Proko Travel, Makó

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)

1. NAP. BUDAPEST – ISZTAMBUL

Menetrend függvényében érkezünk meg Isztambulba, ahol vár bennünket magyar idegenvezetőnk. Programunkat az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) indítjuk. A világ egyik, ha nem a legismertebb bazárja, melyet 24 kapun lehet megközelíteni és kb. 4.000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglaljuk szállásunkat (4 éj).

2. NAP: ISZTAMBUL

Egész napos városnézés a két kontinensen elterülő Isztambulban. A bizánci építészet csúcsának is tartott Haghia Sofia katedrális­ban (ma dzsámi) kezdünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert építészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához, mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Ahmet szultán dzsámiját (Kék-mecset) tekintjük meg, mely nevét a káprázatos kék fajansz­ról kapta. Falai közt iskola, kórház, I. Ahmet szultán és feleségé­nek síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztratív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra. Este fakultatív török est hastánc bemutatóval, korlátozott italfogyasztással, vacsora nélkül: 45 €.

3. NAP: ISZTAMBUL – FAKULTATÍV BURSA KIRÁNDULÁS

Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Bursába, az Oszmán birodalom első fővárosába. Megnézzük a citadel­lát, majd az Oszmán és Orhan fejedelmek türbéjét. Innen a Nagy Dzsámi épületéhez megyünk, mely négyszögletes alaprajzú, 20 kupoláját, négy sorban 12 oszlop támasztja alá. Bursa másik híres épülete a Zöld Mecset: homlokzata gyönyörű fehér márvány­ból készült, az imaterem pedig ritka zöld fajansz díszítést kapott. A Selyem Bazárban alkudozhatunk az árusokkal. Este visszaérkezés a szállodába. Bursa fakultatív kirándulás ebéddel: 100 €.

4. NAP: ISZTAMBUL

Szabadprogram vagy a város további felfedezése fakultatív program keretében. Első megálló, Isztambul történelmi negye­dében elhelyezkedő Nagy Szulejmán komplexum, ahol a dzsá­min kívül több jóléti intézmény is található: többek között utazók és kereskedők részére karavánszeráj, a birodalom leg­nagyobb szegénykonyhája, kórházak, menhelyek, medre­szék, illetve a napjainkban is működő törökfürdő, a Hamam. Legfőbb látványossága a 4 minarettel rendelkező dzsámi, melynek 53 méter magas kupolája is a legmagasabbak közé tartozik. A temetőkertben Nagy Szulejmánnak és feleségé­nek, Hürremnek mauzóleuma, türbéje található. A Szulejmán alapítvány által fenntartott komplexumot annak idején a Magyarországról befolyt adó tartotta fenn. Ezután a Héttorony erődhöz megyünk, melyben egykor sok magyar hazafi is rabos­kodott. Meglátogatjuk a Çamlica Dzsámit is Isztambul legma­gasabb dombján. A neoklasszikus épület Ázsia legnagyobbjai közé tartozik 63 ezer fős befogadóképességével, 6 minaretjével. A fakultatív program ára: 70 €.

5. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST

Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás, amit a gazdagon díszí­tett Dolmabahce palota megtekintésével kezdünk. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a párizsi operaházat. Majd a Boszporuszon hajózunk, mely összeköti a város két oldalát. Utána irány a Fűszerbazár és a Galata-híd lábánál elhelyezkedő Új Dzsámi épülete. Dolmabahce palota és hajózás a Boszporuszon: 100 €. A kirándulás után felvesszük a szállodánál azokat, akik a sza­badprogramot választották. Ezt követően transzfer a reptérre. Menetrend függvényében utazunk Budapestre.

Az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.

LátnivalóBelépődíj
Topkapı palota + Hárem1500 TRY
Aya Sofia25 €
Ciszterna600 TRY
Aya Irini bizánci templom250 TRY

Belépők ára: kb.: 100 € + 315 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.1
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Császár Krisztina
Monor
2024.03.27

Nincs náluk lehetetlen, segítőkészek, rugalmasak. Jól összerakott programok, érdekesek. Az idegenvezető kitűnő helyismerettel rendelkezik, nyelvtudás maximális. A sofőröknek helyismeretből és vezetésből jeles, maximális tisztelet. Az autóbusz tiszta, kényelmes. A szálláson nem volt szabályozható a fűtés. Az ételek bőségesek és változatosak voltak.

 • 4.8
Dr. Kis Lajos
Szeged
2024.03.22

Már régóta terveztem ezt a városlátogatást. Az idegenvezető rendkívül jó helyismerettel rendelkezik. Az autóbusz mindig pontosan érkezett. A szállás és az étkezés is kifogástalan

 • 5.0
Göndöcsné Vimmer Andrea
Marcali
2024.03.19

Nagyon szép helyekre jutottunk el. Nagyon felkészült az idegenvezető, nagy lexikális tudás, elképesztő információk. Az autóbusz tiszta, nagyon kényelmes, a gépkocsivezető rutinos. A szálláson vékonyak voltak a falak és ezért áthallatszódtak a hangos szomszédok. Az ételek bőségesek, finomak voltak.

 • 4.8
Horváth Anna, Magyarné Vadász Irén
Fonyód
2024.03.19

Tartalmas, jó eloszlású program. Az idegenvezető maximálisan segítőkész, profi a szakmájában. Az ételek mennyisége elégséges, jó.

 • 4.8
Karsai Zoltánné
Páhi
2024.03.18

A szoba nem volt elég nagy, inkább egy embernek felel meg. Minden más megfelelő.

 • 4.8
Kellényiné Nagy Ilona
Pécs
2023.09.30

Jó volt a program. Kedves, közvetlen, jó idegenvezető volt, de a fegyelemtartás nem az erőssége, mindig késve indultunk. A busz rendben volt, a sofőr kiváló! 4 csillagos szállodától többet várok, a takarítás nagyon gyenge volt. Az egyik vacsora nem volt jó és a reggelik is messze alulmaradnak a 4 csillagostól várhatótól, viszont nagyon kedves volt a felszolgálás.

 • 4.5
Lengyel András, Lengyel Karen Gudrun
Tiszaadony
2024.03.17

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Isztambul városlátogatás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Isztambultól Kappadókiáig
Isztambultól Kappadókiáig
10
NAP

4.8

10 értékelés

Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.

499 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
Isztambultól Kappadókiáig
Isztambultól Kappadókiáig
10
NAP

4.8

10 értékelés

Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.

499 000 Ft-tól
Mallorcai pihenés és Barcelona
Mallorcai pihenés és Barcelona
7
NAP

4.8

19 értékelés

A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár túrázhat, kirándulhat a szigeten.

539 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Barcelonai kiruccanás
Barcelonai kiruccanás
3
NAP

Belépni a grandiózus Sagrada Família belsejébe egy olyan érzés, amit soha nem felejt el az ember. 3 nap alatt minden egyebet megtekintünk, amit a katalán főváros nyújtani tud.

254 000 Ft-tól
London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

18 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

365 000 Ft-tól
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Skandinávia Velencéje - Stockholm
Skandinávia Velencéje - Stockholm
3
NAP

4.9

13 értékelés

Bár magyar nyelvújításkori neve Istókhalma, ma mégis Stockholmként ismerjük a várost, mely 14 szigetre épült. A kisebb-nagyobb szigeteket 53 híd köti össze. Bár a város történelmi emlékhelyekben is rendkívül gazdag, területének harmada vízi utakból áll, harmadát parkok és kertek teszik ki.

245 000 Ft-tól
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
3
NAP

Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.

259 000 Ft-tól