Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 14 - 18. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Április 17 - 21. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Május 04 - 08. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Egy világváros, mely két földrészen van
·  Az isztambuli nagy bazár mindenkit elkápráztat
·  Iszlám emlékek, épületek, mecsetek, törökfürdők

Annyi látványosság, mint amennyi Isztambulban van, a világon kevés helyen található. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az utat.
Fleisz Tünde irodavezető, Proko Travel, Makó

Utasaink véleménye

4.5

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (1)
  • Hasonló utak

1. NAP. BUDAPEST – ISZTAMBUL

Menetrend függvényében a déli órákban érkezünk Isztambulba, ahol vár bennünket magyar idegenvezetőnk. Programunkat az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) indítjuk. A világ egyik, ha nem a leg­ismertebb bazárja, melyet 18 kapun lehet megközelíteni és kb. 4000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglaljuk szállásunkat (4 éj).

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után egész napos városnézés a két kontinensen elte­rülő Isztambulban. A bizánci építészet csúcsának is tartott, 537-ben emelt Haghia Sofia katedrálisban (ma mecset) kez­dünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert építészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához (vagy Bazilika Ciszterna), mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Annyira különleges, hogy többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Kék-mecsetet tekintjük meg, mely nevét a káprázatos kék csempékről kapta. Falai közt iskola, kórház és I. Ahmet szultán feleségének síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztratív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra. Este egy jellegzetes török vacsoraestre invitáljuk Önöket. Fakultatív török vacsoraest hastánc bemutatóval, korlátozott italfogyasztással: 55 €.

3. NAP: ISZTAMBUL – FAKULTATÍV BURSA KIRÁNDULÁS

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Bursába, az Oszmán birodalom első fővárosába. Megnézzük a citadellát, majd Oszmán és Orhan fejedelmek türbéjét. I. Szulejmán fiaként Orhan magas, díszes palotát építtetett, és rávésette a magas palota feliratot, mellyel a törökök a főváros­ukat jelölték. Innen a Nagy Dzsámi épületéhez megyünk, mely négyszögletes alaprajzú, 20 kupoláját, négy sorban 12 oszlop támasztja alá. Bursa másik híres épülete a Zöld Mecset: hom­lokzata gyönyörű fehér márványból készült, az imaterem pedig ritka zöld fajansz díszítést kapott. A Selyem Bazárban alkudoz­hatunk az árusokkal. Késő délután visszatérés a szállodába. Bursa fakultatív kirándulás ebéddel: 100 €.

4. NAP: ISZTAMBUL

Szabad program vagy a város további felfedezése fakultatív prog­ram keretében, amely első megállója a Galata-torony, ahonnan igazán láthatóvá válik ez a 14 milliós világváros. Utána a Héttorony erődhöz megyünk, mely egyik tornyán egy Eszterházyak által bevésett feliratot is olvashatunk. Meglátogatjuk a Çamlica Dzsámit is Isztambul legmagasabb dombján. A neoklasszikus épület Ázsia legnagyobbjai közé tartozik 63 ezer fős befogadóképességével, 6 minaretjével. A fakultatív program ára: 80 €.

5. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST

Szabad program vagy fakultatív kirándulás, amit a gazdagon díszített Dolmabahce palota megtekintésével kezdünk. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a párizsi operaházat. 285 szobája, 46 terme, 6 fürdője mind a szultán családjának kényelmét szol­gálta. Majd a Boszporuszon hajózunk, mely összeköti a város két oldalát. Utána irány a Fűszerbazár és a Galata-híd lábánál elhe­lyezkedő Új Dzsámi épülete. Dolmabahce palota és hajó­zás a Boszporuszon + ebéd: 100 €. A kirándulás után felvesszük a szállodánál azokat, akik a szabad programot válasz­tották. Menetrend függvényében utazunk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Topkapı palota + Hárem + Aya Sofia950 líra
Ciszterna450 líra
Aya Irini bizánci templom200 líra

Belépők ára: kb.: 1600 TRY

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait, ennél az utunknál a kinti Partnerünk jelezte, hogy előreláthatólag várható áremelés, ezek a pillanatnyi belépőjegyárak. (2023.01.12.) A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. Továbbá vegyék figyelembe, hogy az árak bár török lírában vannak megadva, viszont ez a valuta ún. nem konvertibilis pénznem, azaz itthon nem váltható, nem is lehet kihozni Törökországból. Eurót érdemes vinni, és ott annyit váltani, amit el is költenek.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.0
Ellátás
4.0
Gyakori kérdések
Kellényiné Nagy Ilona
Pécs
2023.09.30

Jó volt a program. Kedves, közvetlen, jó idegenvezető volt, de a fegyelemtartás nem az erőssége, mindig késve indultunk. A busz rendben volt, a sofőr kiváló! 4 csillagos szállodától többet várok, a takarítás nagyon gyenge volt. Az egyik vacsora nem volt jó és a reggelik is messze alulmaradnak a 4 csillagostól várhatótól, viszont nagyon kedves volt a felszolgálás.

  • 4.5
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Április 18. 10 nap Ár: december közepén
Május 11. 10 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Isztambul városlátogatás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Április 18. 10 nap Ár: december közepén
Május 11. 10 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló időpontban

Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.
Április 14. 8 nap Ár: december közepén
Április 21. 8 nap Ár: december közepén
Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Baltikumi panoráma
Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Április 14. 5 nap Ár: december közepén
Barcelona adventkor
Katalónia fővárosa, a közel ötmilliós Barcelona decemberben is mindenkit vár szeretettel. Gaudi mester munkái igazi ékkövei a metropolisznak. Újdonság, hogy idén először világították ki a Sagrada Familia bazilika evangélistákról elnevezett négy új tornyát.
December 16. 3 nap 239 000 Ft
Ciprus, a szerelem szigete
Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.
Április 25. 6 nap Ár: december közepén
Május 30. 6 nap Ár: december közepén
Hollandia repülővel
Amsterdam nem csak a sajtjairól és a fapapucsiról ismert. Látogasson el velünk a híres Keukenhof virágkiállításra.
Április 08. 4 nap Ár: december közepén
Április 22. 4 nap Ár: december közepén