Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 03 - 09.
389 000 Ft (-40 000 Ft)
349 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Last minute akció
Az út áttekintése

·  Nyaralás az Adriai-tenger olasz oldalán
·  Ravennában mesés mozaikokat láthatunk
·  Fakultatív kirándulás két különleges helyszínnel
·  Velence városnézés fő látványa a Szt. Márk tér

Olyan társasút, mely során lesz idő a fürdőzésre, de a kulturális látványosságok megtekintése is fontos szerepet játszanak az egy hét során.
Csorba Klára – 16 éve Olaszország szakreferense

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (22)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Kora reggeli indulás, folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Folytatva utunkat este érkezünk Riminibe, az Adriai-tenger partján lévő városba, ahol a szálláshelyünk lesz. Este fakultatív vacsora (5 éj).

2. NAP: FÜRDÉS, PIHENÉS

Egész napos fürdés, pihenés a tengerparton. (Strandszerviz a helyszínen fizetendő). Szállásunk a Hotel Sovrana **** hotel. A nagyon jó minőségű szálloda a homokos tengerpart közelé­ben található. A város központja negyedórai sétával érhető el.

3. NAP: RAVENNA

Reggeli, majd kirándulás Ravennába. Városnézés a Dante nyug­helyéül is szolgáló csodálatos városban. San Vitale Székesegyház: a bizánci, centrális templomtípus egy nagyszerű példája. San Apollinaire Nuovo Bazilika, Dóm, Érseki Palota, Garibaldi tér, Dante sírja. Programunk után visszautazás a szálláshelyre, a dél­után hátralévő részében pihenés, fürdőzés a tengerparton.

4. NAP: SAN MARINO – URBINO

Ezen a napon utasaink eldönthetik, hogy továbbra is a tenger­part nyújtotta nyugodt kikapcsolódást választják, vagy eljön­nek velünk egy kellemes fakultatív kirándulásra, mely során egy mini államot és egy a Világörökségek közé tartozó várost keresünk fel. San Marino a legrégebbi, ma is fennálló köz­társaság, amelyet 301-ben alapított egy kőfaragó mester. Városnézés során láthatjuk a Bazilikát, Kormányzósági Palotát, Szent Ferenc templomot, valamint a Borgo Maggiore városrészt, ahol a Fegyver-, a Bélyeg- és a Garibaldi Múzeum is található. Ezt követően vásárlási lehetőség az adómentes miniállamban. Délután folytatjuk utunkat az egyedi hangulatú, több mint 2.000 éves városba, Urbinoba. Reneszánsz stílusú történelmi magja miatt a város felkerült az UNESCO Világörökségei közé. Urbino fő látványossága a Raffaello szülőház, melyet belülről is megtekintünk és a Dózse Palota, melyben főként olasz művé­szek alkotásaiból összeállított kiállítás található. A belvárosban sétálva fel-fel tűnik a város fölé magasodó vár, majd felkeres­sük a dómot is. Az ezt követő rövid szabadprogram után indu­lunk vissza szállásunkra. Fakultatív San Marino és Urbino kirándulás 1 belépővel: 40 €.

5. NAP: RIMINI

Egész napos fürdés, pihenés a tengerparton. Akinek kedve van, elmehet Rimini központjába az idegenvezetőnkkel. A Piazza Cavour főtér bárokkal, éttermekkel övezett, hangulatos helye a városnak. Krisztus előtti időkben készült az Augustus diadalív. Több mint 2.000 éves a Tiberius híd is. A Malatesta templom különlegessége, hogy a reneszánsz korában épült. A városnézést szabadprogram követ, majd visszamegyünk szállodánkba, ahol a délutánt fürdés­sel, napozással, pihenéssel tölthetjük. Szállás, mint előző napokon.

6. NAP: VELENCE

Reggel indulunk Velencébe. Vaporettoval megyünk be a város központjába. A hatalmas Szt. Márk tér névadó katedrálisa 5 kupolás, bizánci stílusú. Vele szemben található a majd 100 m magas Harangtorony, ahova a szabadidő alatt fel lehet menni. Onnan csodálatos a rálátás Velencére és a környező szigetekre. A közelben található a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, és a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózse-palota. Délután – a szabadprogram alatt –, meg lehet tekinteni egyénileg belül­ről is a Dózsepalotát és a Szent Márk katedrálist. A központot elhagyva elsétálunk a mindig nagy forgatagú Rialto hídhoz. Erről körbetekintve gyönyörködünk a Canal Grandén haladó hajókban, gondolákban és a csatornát övező palotákban. A kora esti órákban indulunk Velence közeli szállásunkra.

7. NAP: OLASZORSZÁG – SZLOVÉNIA – MAGYARORSZÁG

Reggeli után hazaindulunk, útközben a tengerparton álló Miramare kastélyt tekintjük meg. Az isztriai fehér márvány épü­let egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magában, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta, belga hercegnő építtetett a Trieszt belvárosától alig néhány kilomé­ternyi távolságra, a Trieszti-öbölben. A XIX. századi romantikus palota sok mindent átélt. Éveken át nyaralt az osztrák Riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban. Programunk befejezése után Szlovénián keresztül folytatjuk utunkat. Útközben láthatjuk a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Velence - Doge palota (egyénileg)30 €
Velence - Harangtorony (egyénileg)10 €
Campanile10 €
Velence hajójegy + belépési illeték18 €
Ravenna14 €
Salzburg dóm5 €
Miramare kastély14 €
Helyi és idegenforgalmi adók15 €

Belépők ára: kb.: 116 € + 40 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. "

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Pardiné Dr. Szabó Zsuzsanna
Köröstarcsa
2017.08.04

Idegenvezető: Nagyon nagyon magas színvonalú! Köszönöm!!

 • 5.0
Kerekes Lilla

2017.08.01

Program: Tartalmas, szép Idegenvezető: Kedves, részletes, mindenre kiterjedő Autóbusz: Kényelmes Szállás: Szuper szállás volt, minden igényünket teljeskörűen kielégítette, ill. felülmúlta

 • 5.0
Pardi Tamás

2017.07.23

Program: Ezt vártuk Idegenvezető: Jó a szöveg+pontos Autóbusz: Kényelmes, gyors Szállás: Szuper, I. osztályú

 • 5.0
Judikné Linde Teréz
Komló
2017.07.22

A július 10-16-ig szervezett úton vettem részt. Szeretnék köszönetet mondani az utazási iroda dolgozóinak munkájukért. Pontos, megbízható, azt, sőt többet kaptam, mint amire számítottam. Külön szeretném megemlíteni és megköszönni Horváth Anikó idegenvezető munkáját. Emberileg, szakmailag példaadó. Magas színvonalú, felkészült, ismeretközlő, jó szervezőképességgel rendelkező, figyelmes, és kedves! Köszönöm szépen Anikó!

 • 5.0
Rohn Ádámné

2017.07.21

Program: A lehetőségekből a maximumot hozták ki, úgy, hogy élvezhető legyen Idegenvezető: A nevezetességekből jól felkészült, végig kedves, gondoskodó

 • 5.0
Kerekes Máté
Budapest
2017.07.17

Idegenvezető: Anikó szuper!

 • 5.0
Csernok Éva
Szeged
2015.07.04

Ezúton is köszönet az idegenvezetőnknek, aki rendkívül figyelmes és segítőkész volt, hatalmas lexikális tudással vezetett végig minket az úton. Az idő nem volt kegyes hozzánk, de a szállások kifogástalanok voltak.

 • 5.0
Gurovits Nándorné
Budapest
2013.09.13

Napsütötte Itália című programon vettünk részt szept. 4-11. között. A lentebb jelzett tavaszi programról írtakat elolvasva - fenntartásokkal indultunk útnak. Az irodát dicséri, hogy mennyire odafigyelnek az utasok véleményére, mert az őszi út minden igényt kielégített. A szállás kitünő volt mindkét helyen ahol megszálltunk. Jó volt, hogy a program nem túlzottan terhelte meg a résztvevőket fizikailag. Az összeállítás vegyesen volt városlátogatás, fürdés, pihenés, szabadidő. Rendkívül sokat köszönhetünk zavartalan kikapcsolódásunk teljesülésének és tárgyi tudásunk bővülését illetően HORVÁTH ANIKÓ IDEGENVEZETŐNEK, aki minden kérésünket megoldotta. Rendkívül nagy és alapos tárgyi tudással rendelkezik, melyet érthetően, kellő terjedelemben közvetített. A busz kényelmes és tiszta volt. Javaslom, hogy az Appenninekben vezető utazást a nagyméretű busz miatt vegyék ki a programból, mert a szerpentinen való utazást nem lehet kellő biztonsággal végrehajtani (a mi csoportunk 99%-ban döntött ennek elhagyása mellett.) Most utaztunk a Proko Travellel először, de nem utoljára, mert Önöknél olyan munkatársak vannak akik "utasbarátok", mint Horváth Anikó és az a kolléga, aki a szállás-étkezést ilyen jól átszervezte. Minden dicséretet megérdemelnek.

 • 5.0
H. Varga Sanyi
Hajdúböszörmény
2013.09.12

Most voltunk a Napsütötte Itália úton, nagyon jó volt, köszönjük szépen. Nagyon jó volt a szálloda, a látnivalók is. H. Anikó is kedves, aranyos volt. Köszönjük neki is. Még találkoztunk 3 korábbi utastársakkal is. :)

 • 5.0
Terestyák Árpádné
Budapest
2013.09.11

Tegnap este érkeztem haza a "Napsütötte Itália" nevű 8 napos programunkról. Minden nagyon csodálatos volt. Az idő és az ellátás is jó volt. A szállodánk 4*-os, gyönyörű tengerparti kilátással szép tiszta szobákkal. Naponta volt takarítás és törülköző csere is. A szálloda strandja is közel volt. Idegenvezetőnk Horváth Anikó külön dicséretet érdemel!!!!! Bármilyen problémával a nap bármelyik szakában tudtunk hozzáfordulni. Minden kívánságunkat elintézte szinte azonnal. Elintézte, hogy a strandon ,mint magyar csoport kedvezményes belépőket vehessünk, a reggelinél elintézte, hogy a pincérek sűrűbben kérdezzék meg kérünk-e kávét vagy forró vizet a teához. Azt is elintézte, hogy ne kapjunk minden este sülthúst, így volt rántott hal, pulykamell stb. Az idegenvezetés csodálatos volt. Anikó lexikális tudása felülmúlhatatlan! Megértő készsége és emberi tulajdonságai emelték az utazásunk színvonalát. Gratulálunk az ilyen csodálatos kolléganőjükhöz! Nálunk is volt 1-2 utas akinek semmi nem volt jó, de nem hagytuk elrontani a többi utas kedvét. Külön köszönet azért, mert nagyon vigyázott az életünkre. Este visszafelé Firenzéből a sofőrök, Anikó és az utasok 95%-a megszavazta, hogy ne a szerpentin úton jöjjünk haza a szállodánkba hanem az autópályán. Megpróbáltunk a szerpentinen menni egy darabig de ekkora luxus autóbusszal nem fértünk el két sávban sem! Pár utas morgolódott és biztosan meg is írja majd, de az életünk sokkal fontosabb ,mint egyes utasok külön kívánságai! Én biztosan, hogyha megtehetem utazni fogok Önökkel hasonló úton, mert a szabadidő és kötött programok nagyon jól váltották egymást. Pihentünk is ,láttunk is szépeket fáradtság nélkül. A sofőrökről Anikó biztosan beszámolt már Önöknek úgyhogy ezt a témát én nem feszegetem. Udvariasak és szolgálatkészek voltak (velem legalábbis), de a térképet és az útjelző táblákat nem ismerik. Erről ennyit. Még külön köszönetet szeretnék mondani Karancsi Dórának akit többször is felhívtam különböző kérdésekkel. Minden kérdésemre készségesen és pontosan válaszolt ami így utólag kiderült 100%-osan! Talán a következő ilyen szépen megszervezett útra elvihetné az Iroda! Remélem még utazok Önökkel! Üdvözlettel Terestyák Árpádné

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Napsütötte Itália Velencével úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

48 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

229 000 Ft-tól
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
5
NAP

4.8

64 értékelés

A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.

195 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Zeusz földjén
Zeusz földjén
7
NAP

4.7

29 értékelés

A Meteóráktól az Olümposzig, Thesszaloniki szépségei és a hívogató homokos tengerpart, kockás abroszos tavernákkal, jéghideg ouzo és tsipuro. Jamasz!

259 000 Ft-tól
Nagy erdélyi körutazás
Nagy erdélyi körutazás
7
NAP

4.9

88 értékelés

7 nap alatt végig járjuk Erdély épített és természeti kincseit, Mátyás király szülőházától, a Drakula kastélyon át a Gyilkos-tóig. Közben akár egy hangulatos vacsorás esten is részt vehetünk a csángóknál.

269 000 Ft-tól
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Ahol még Ön sem járt - Albánia
7
NAP

4.8

35 értékelés

A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.

239 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Római vakáció tengerparti pihenéssel
Római vakáció tengerparti pihenéssel
6
NAP

4.7

9 értékelés

Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!

395 000 Ft-tól
Baltikumi panoráma repülővel
Baltikumi panoráma repülővel
5
NAP

4.8

27 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

367 000 Ft-tól
Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

299 000 Ft-tól
Ciprus, a szerelem szigete
Ciprus, a szerelem szigete
6
NAP

4.9

30 értékelés

Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.

379 000 Ft-tól
Az ókori Hellász szépségei
Az ókori Hellász szépségei
9
NAP

4.7

32 értékelés

Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!

425 000 Ft-tól