Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 16 - 19.
154 000 Ft
Május 26 - 29.
174 000 Ft
Június 07 - 10.
174 000 Ft
Augusztus 18 - 21.
204 000 Ft
Szeptember 16 - 19.
184 000 Ft
Október 20 - 23.
174 000 Ft
Az út áttekintése

·  Hajókázás és panorámaséta a Plitvicén
·  Fürdési lehetőség az Adriai-tengerben Opatijánál
·  Porec, Rovinj és Pula kulturális emlékei
·  A horvát főváros, Zágráb megismerése

A Plitvicei-tavak Európa egyik legszebb természeti kincse. A tavaknál sétálva olyan érzésünk van, mintha egy mesevilágba csöppennénk. Csodálva nézi az ember a víz játékát, tündöklő színeit.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (37)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – ZÁGRÁB

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, Pécsről és Szegedről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rövid pihenőkkel, felszállási lehetőségekkel és letenyei határátlépéssel utazás Horvátország fővárosába, Zágrábba, melynek robbanásszerű fejlődése a XX. század utolsó évtizedeiben ment végbe. A mai lüktető nagyvárost már a buszból szemlélhetjük. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Kívülről megtekintjük a Kaptol városrészben található székesegyházat, melyet jelenleg renoválnak, majd sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A belváros megtekintése után tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával. A Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóvárosra), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk után szabadprogram. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe, vagy nézelődhetünk az Ilica nevű bevásárló utcában. Ezt követően utazunk szállásunkra, mely a Plitvicei-tavak közelében lesz. Vacsora.

2. NAP: PLITVICEI-TAVAK – RIJEKA

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz megyünk. A tórendszer 16 tavát szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Programunk során, pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg –, ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. A délutáni órákban indulunk Rijekába, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón. Ezt követően elhagyjuk Rijekát és szálláshelyünkre buszozunk (2 éj).

3. NAP: POREC – ROVINJ – PULA

Egésznapos kirándulást teszünk az Isztriai-félsziget legszebb városaiba. Átszeljük a félszigetet és gyalogos programunkat a hangulatos, római emlékektől hemzsegő kisvárosban, Porecben kezdjük. A belváros ma is az ősi római városszerkezetre épül. Látni fogjuk többek közt az Euphrasius-bazilika együttesét, melyet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. A bazilika alapjai a VI. századból származnak, neobizánci stílusú háromhajós templom, melynek mozaikdíszítése különösen szép. Ezt követően egy kiálló szirtfokra épült festői szépségű városkába, Rovinjba utazunk. A települést a barbárok támadásai elől menekülők alapították. A középkorban a szerény kis halászfalu lakói hajósok, matrózok, időnként kalózok voltak. A dombra épült város legmagasabb pontján a Szent Eufémia székesegyház áll. Hangulatos kis utcákon keresztül sétálunk fel a templomig. Délután folytatjuk utunkat Pulába. A város egyik legismertebb és leggyakrabban látogatott látnivalója az I. századból ránk maradt, gyönyörű római kori Amfiteátrum. Ez a kiváló állapotban megőrzött Aréna valamikor a gladiátorjátékok helyszíne volt. Megnézzük a város főterén lévő Augustus-templomot, valamint a boltíves Aranykaput is. Mindhárom városban lesz idő emléktárgyak vásárlására is. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: OPATIJA – BUDAPEST

Reggeli utáni programunk a közelben lévő Opatija, mely a Monarchia idején az egyik legkedveltebb üdülőhely volt Abbázia néven. A „horvát Riviérán” töltjük a délelőtti órákat. Sétálunk a szépen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botanikus parkját és a Szent Jakab-templomot. Szabadprogram alatt, aki akar, egy kellemeset napozhat is a tengerparton, vagy fürödhet az Adriai-tenger sós vízében. Programunk befejezése után hazaindulunk. Átszeljük Horvátországot. majd az M7-en folytatjuk utunkat. Budapestre várható érkezés 21 óra ± 30 perc, ezt követően, vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Plitvicei-tavak (időszaktól függ)kb. 40 €
Poreč – Szent Euphrasius (Múzeum + Bazilika)10 €
Pula – Aréna (Amfiteátrum)10 €

Belépők ára: kb.: 60 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
KOZMA ANDREA
PÉCS
2024.04.20

Utazás időpontja: 2024. április 16-19. Idegenvezető Bucsi Ágnes volt. Profizmus, pontosság, alaposság és emberközpontú figyelmesség jellemezte a munkáját. Az utazás ugyan kissé kimerítő és hosszú, a látnivalók és a kiváló idegenvezetés bőven kárpótol. A busz kényelmes volt, a sofőr értette a dolgát. Csodás panoráma a szállásról, bőséges és választékos étkezési lehetőség. Szabadidőből is jutott. Teljes elégedettséggel érkeztünk haza. Csak ajánlani tudom minden- kinek.

 • 5.0
Judit
MISKOLC
2023.11.01

A program nagyon tetszett, a szállás kényelmes volt. Azonban Rijekában a Hotel Continentalban a kitálalt menü vacsora mennyisége nem tudta lekövetni az érkező csoportok létszámát, ezért folyamtos torlódás alakult ki a büfé asztalok körül, és sokat kellett várni az elfogyott fogások újrapótlására. A busz sajnos nagyon kényelmetlen volt. Szűk volt a hely az ülések között, nem tudtuk kinyújtani a lábunkat. Ha az előttünk lévő utas hátrébb hajtotta az üléstámlát, már nem tudtam felállni a helyemről. A szellőzőt nem lehetett szabályozni, ezért folyamtosan a fejünkre fújta a hideget (egyik oldalon szigetelő szalaggal le is volt ragasztva !!) Nem volt kislámpa, ezért hazafelé olvasni sem tudtunk, pedig elég korán sötétedett.. Ilyen hosszú utakon -úgy gondolom- nagyon fontos szempont az utasok kényelme, hiszen ha diszkomfort érzete van sz utasnak, legközelebb nagyon meggondolja, hogy buszra üljön-e. Hazaérkezéskor a transzfer kissé kaotikusan alakult. Fáradt utasok ingáztak csomagokkal megrakva egyre idegesebben a parkoló buszok között, hogy kiderítsék melyikkel juthatnak haza. A Miskolc felé tartók nem kaptak egyértelmű választ, hogy melyik busszal és mikor indulnak. Egymásnak ellentmondó információk után, végre felszállhattunk egy buszra, ahol senki hozzánk nem szólt, nem tájékoztatott, és a névsort sem ellenőrizték. Több mint másfél órás várakozás után indultunk haza. Egy kellemes 4 napos kirándulás után, a hazafelé út sajnos sokat rontott a kedélyünkön. Utastársaimmal együtt úgy gondoljuk, hogy az utaskísérőknek tőlük telhetően az utasok hazafelé útját is segíteni kellene, -hiszen a transzfert is az utazási iroda intézte- nem pedig otthagyni őket érkezéskor a parkolóban.

 • 4.0
Katalin Biróné Varju
Budapest
2023.10.25

Köszönjük szépen az élménydús programot. Harmadszor utaztunk a Prokotravellel, de először voltunk olyan utazáson, ahol Magyarországról indultunk busszal. Egy javaslattal élnék az olyan kezdőknek, mint mi vagyunk. Budapesten az indulási helyszínt ugyan könnyen megtaláltuk, de reggel 6:15-kör 6 autóbusz állt és milliónyi ember az Ecseri úti OMV kútnál. Elég nagy volt a káosz, nem lehetett először tudni, hogy melyik busz hová megy. Nyilván az emberek vérmérsékletük szerint próbáltak információt szerezni, időnként nem is túl kedvesen. Emiatt igen izgultunk az elején, nehogy lemaradjunk. Amire Önök nyilván figyelnek, hogy ne történjen meg, de azért ez okozott némi izgalmat, ahogy jeleztem. Esetleg, ha egy mondattal jeleznék, hogy az indulási helyszínről több irányba indul busz, de minden buszra időben kikerül a tábla az utazás megnevezésével, akkor nyugodtabbak lennének az utasok.

 • 4.5
Kósa Bertalan, Kósa Bertalanné
Gulács
2023.06.04

Csodálatos helyeken jártunk. Szuper idegenvezetés! A busz kényelmes, korszerű, a sofőr készséges, pontos.

 • 5.0
Balázs Istvánné
Hajdúsámson
2023.06.04

A program nekem tetszett, Ágnes nagyon jól felkészült, mindent intézett, jól ellátta feladatát. A busz kényelmes volt. Én úgy éreztem, hogy nagyon biztonságosan vezetett. Rendes volt. A szállás is jó volt, csak egy este nem volt melegvíz , ezt leszámítva elégedett volta, tisztaság volt. Jó volt az étel.

 • 5.0
Fábián Istvánné, Fábián István
Makó
2023.06.02

Az idegenvezető nagyon jó szakember és ember központú. Nagyon Profi sofőr!

 • 5.0
Pintér Ilona
Dunaújváros
2023.06.01

Sok látnivaló, de egyensúlyban van a pihenőkkel , így pont jó. Kedves, felkészült, mindenkire figyelő. Sok érdekességet, információt megoszt. A busz kényelmes volt, a sofőr nagyon profi vezető, kedves. Kényelmes, megfelelő szobák, tisztaság. Az egyik szálláson nagyon finom ételek voltak, a másik szálláson a választék lehetett volna jobb is.

 • 5.0
Kozák Éva Ildikó
Paks
2022.09.22

Utazás programja: jól összeállított, tetszett. Idegenvezetés: magas színvonalú és figyelt az emberekre. Autóbusz: biztonságos, tiszta. Gépkocsivezető: kedves, udvarias. Szállás: megfelelő. Étkezés: megfelelő.

 • 5.0
Hegedűs Lajos
Miskolc
2022.09.20

Utazás programja: jól szervezett. Idegenvezetés: széleskörű tájékoztatás. Autóbusz: kifogástalan. Gépkocsivezető: precíz, határozott, megfontolt. Étkezés: bő választás és bőséges.

 • 4.8
Boros Béla
Szolnok
2022.09.19

Utazásunk programja: gazdag, változatos, tanulságos. Idegenvezetés: figyelmes, lendületes, humoros, magával ragadó, érdekes, közvetlen. Autóbusz: elég kényelmes, felszerelt, kielégítő. Gépkocsivezető: pontos, biztonságos, megbízható. Szállás: nem volt hűtő. Étkezés: jó minőség, igény szerint válogathattunk. Legmagasabb szintű elismerésem és köszönetem a magas minőségű idegenvezetésért.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
7
NAP

4.9

39 értékelés

A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

289 000 Ft-tól
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
5
NAP

4.7

31 értékelés

Rövid, buszos nyaralóprogram Dalmáciában, ahol kiránduláskat is kínálunk. A programok 3 Világörökségi helyszínt is érintenek. Trogir, Zadar.

269 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

279 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

269 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

207 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

56 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

229 000 Ft-tól
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

41 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

205 000 Ft-tól
Szerbia rejtett vidékein
Szerbia rejtett vidékein
5
NAP

Csodálatos hegyek, völgyek, folyók ölelésében járjuk be déli szomszédunk kevesek által ismert területeit. Új program, csupa természeti csodával.

169 000 Ft-tól
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

198 000 Ft-tól