Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 22 - 27. 399 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 23 - 28. 429 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Madrid és Valencia kulturális örökségei
·  7 fantasztikus Világörökség
·  Festői környezetben: Toledo és Cuenca
·  A Prado és a Spanyol Királyi Palota kincsei

"A madridi királyi rezidencia pompája, Toledo történelmi belvárosa vagy az El Escorial palota páratlan szépsége mind úgy tárul elénk, mint a spanyol történelem egy-egy emléklapja. Bámulatos!"
Fleisz Tünde - Spanyol turisztikai szakértő

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – VALENCIA

Reggel repülés Budapestről Valenciába. A csomagjaink felvétele után busztranszfer a szállodába, ahol ha még nem tudjuk elfog­lalni a szobáinkat, csomagszobában helyezzük el a poggyászun­kat. Ezt követően busszal indulunk a központba, innen pedig gyalogos városnézésre, mely során ismerkedünk Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres Szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszí­tett épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. szá­zadi építészetének mintapéldányai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, a horchatát. A programunk végén elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.

2. NAP: VALENCIA – CUENCA – ARANJUEZ – MADRID

Reggeli után autóbusszal indulunk Közép-Spanyolország felé. Először a sziklára épült várost, Cuencát keressük fel. A tele­pülést még a mór hódítók alapították, szűk utcái mindmáig középkori hangulatot árasztanak. Gótikus katedrálisának alap­jait a XII. században rakták le. A Szent Pál Viaduktról kiváló felvételek készülhetnek a kőoszlopokon fekvő városról és a környező völgyekről. Cuencat elhagyva megyünk tovább Aranjuezbe. Királyi palotája a XVI. századtól kezdve a spa­nyol király tavaszi rezidenciája volt, 2001 óta pedig az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Belső díszítettsége lenyűgöző. A Porcelán Szalon és az Arab Csarnok ezek közül is a leglátvá­nyosabb. A kora esti órákban érkezünk Madridba, ahol (kívül­ről) megcsodáljuk a világ leghíresebb bikaviadal arénáját, a Las Ventast. Szállás Madridban.

3. NAP: MADRID

Az egész napot a spanyol főváros megtekintésére szán­juk. A Spanyol térnél lévő Szenátusnál kezdjük programun­kat. A tér közepén Cervantes szobra áll, a látványos alkotás előtt leghíresebb műve főszereplőit – Don Quijote-t és Sancho Panza-t – is megmintázta a szobrász. Továbbsétálunk a Királyi Palotához. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Természetesen belülről is megtekintjük a lenyűgöző palotát. Mellette található az Almudena monumentális kated­rálisa, melynek üvegablakai csodaszépek. Az óvárosban foly­tatjuk utunkat, elegáns palotákat érintve érkezünk a főtérre, a Plaza Mayor-ra. Itt régen bikaviadalokat is rendeztek. A tér közepén III. Fülöp lovasszobra látható. Városnézésünk foly­tatása: a Puerta del Sol, ahol lesz idő beülni egy kis bárba, és megkóstolni a madridi tapast vagy emléktárgyat vásárolni. Ezt követően továbbsétálunk a Képviselőház és a Prado kör­nyékére. Programunk zárásaként lehetőség van megtekin­teni Spanyolország nemzeti képtárát, a grandiózus Prado Múzeumot. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog.

4. NAP: MADRID – CONSUEGRA – TOLEDO – MADRID

Erre a napra is van egy fakultatív kirándulási javaslatunk azok­nak, akiket érdekel két látványos, Madrid környéki Világörökség. A fővárostól délre indulunk, Consuegra körzetében tipikus Don Quijote által ismertté vált szélmalmok sora látható. Festői táj. Fantasztikus felvételek készülhetnek a szélmalmokról és a különleges tájról. Innen utazunk Toledoba. A Tajo folyó által körülölelt város rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festők képeivel díszí­tett katedrális nemcsak Toledo, hanem az egész keresztény világ egyik büszkesége. Séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresz­tül. Programunk során lesz lehetőségünk a híres toledói acél­ból készített termékekből is vásárolni. Az esti órákban érkezünk vissza Madridba. Consuegra – Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 90 €.

5. NAP: EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE – SEGOVIA

Délelőtt a San Lorenzo de El Escorialhoz megyünk. Ezt a párat­lan kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette. Ő volt, aki Madridot jelölte ki fővárosnak és saját rezidenciának pedig ezt a várkas­télyt emeltette. Évszázadokig volt a spanyol uralkodók reziden­ciája és Pantheonja, mindmáig a királyi család temetkezőhelye. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi, egyszerű életkörülmények között élt II. Fülöp király, aki a fél világot uralta. Ezt követően az Elesettek Völgyét keres­sük fel, mely polgárháborús emlékmű. A sziklába vájt katedrá­lisa 2019-ig a hírhedt Franko tábornok nyughelye is volt, akkor áthelyezték felesége mellé, az El Pardo-Mingorubbioban lévő temetőbe. A sziklatemplom lenyűgöző, de építésének körülmé­nyei elgondolkodtatóak. Folytatjuk utunkat Segoviába, mely a hatalmas római vízvezeték szülővárosa. Meglátogatjuk a Real Alcazart, amely eredetileg erődítményként épült és inspirációt adott Disney Hamupipőke kastélyának. Ez Spanyolország egyik szimbóluma is. Az aqueduct és az Alcazar mellett a katedrális is figyelemreméltó. Este érkezünk vissza Madridba.

6. NAP: MADRID – BUDAPEST

Reggeli után a bőröndjeinket elhelyezzük a csomagszobába és metroval bemegyünk a belvárosba. Ekkor van lehetőség a Reina Sofia-ban megnézni Picasso talán leghíresebb festményét, a monumentális Guernica alkotást. Másik lehetőség; labdarúgás szerelmesei elmehetnek a Real Madrid híres Bernabeu stadionjába, ahol egy látogatói túra keretében megnézhetik az öltözőket, a pályát és a csapat kupáit, relikviáit. Ezt köve­tően a belvárosban betérhetünk egy „Sonka múzeumba”, mely csak a nevében múzeum. A nap során vásárolhatunk spanyol emlékeket, ha kedvünk van sétálhatunk a kellemes hangulatú Retiro Parkban is. Délután visszamegyünk szállásunkra, felvesszük a csomagjainkat és kimegyünk a reptérre. A Liszt Ferenc Repülőtérre késő este érkezünk.

LátnivalóBelépődíj
Madrid - Királyi palota12 €
Madrid - Prado16 €
Valencia - Katedrális9 €
Aranjuez - Királyi palota9 €
El Escorial16 €
Elesettek völgye9 €
Real Alcazar - Segovia8 €
Reina Sofia múzeum12 €
Bernabeu Stadion25 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 128 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.7
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Papp József
Budapest
2022.10.14

Utazásunk programja: sok séta, de tartalmas. Idegenvezetés: nagyon kedves hölgy. Autóbusz: tökéletes. Szállás: Valencia nem jó, Madrid nagyon jó. Étkezés: Valencia nagyon rossz, Madrid kiváló.

 • 4.3
Szabó Sándorné dr. és Szabó Sándor
Eger
2022.10.10

Jól felépített és szervezett program. Az idegenvezető tudása is korrekt. Tájékozott és segítőkész, fáradhatatlan. Az autóbusz kényelmes, pontos. Mi kényelmes és tágas szobát kaptunk, takarítás is megfelelő volt. Minden este be volt készítve 1 üveg bor! Köszönjük. A reggeli és vacsora bőséges, változatos.

 • 5.0
Dr. Kupecz Enikő Irén
Kiskunhalas
2022.10.04

Nagyon jó, hogy nem 40-50-en voltunk!

 • 4.5
Kiss Lajosné
Fehérgyarmat
2022.06.15

Változatos program. Kiemelkedő tárgyi tudás. Kényelmes autóbusz, kedves sofőrök. Tiszta, higénikus szállások. Az étkezés az első szállást leszámítva, rendben volt.

 • 5.0
Zalai Ilona
Zalaegerszeg
2022.06.08

Sok szép látnivaló, nekem az Elesettek völgye kivételével, minden nagyon tetszett. Az idegenvezető nagy tudású, sok információt adott. Az autóbuszok szép tiszták, csak némelyikben szűk volt a széktávolság. A sofőrök udvarias szolgálatkészek. Szállás: Nagy fürdő és szoba, fő hogy könnyyen megközelíthető a belváros. Az étkezés nagyon sokféle, nagy mennyiségűek voltak.

 • 5.0
Kalucza Lajosné
Budapest
2022.06.05

Szakmailag jól összeállított, tartalmas, igényes, időben jól összeállított program. Kiválóan felkészült, széleskörűen művelt, segítőkész, lelkiismeretes idegenvezetés. Légkondicionált, tiszta autóbusz. A sofőr pontos, jól tájékozódik. A szállás 4*-osnak megfelelő színvonalú, tiszta. Valenciában a vacsora ízetlen, túlfőtt. Madridban a reggeli és vacsora is bőséges, ízletes. Kevés volt a zöldség.

 • 4.8
Lehotkay István és Istvánné
Budapest
2022.06.02

Az első nap túl sűrű volt. Kiváló idegenvezetés, szállás, étkezés. Tiszta autóbuszok, megbízható, készséges sofőrök.

 • 5.0
Reeves David Allenné
Bp
2022.06.02

Kiváló idegenvezetés.

 • 5.0
Mátyás Judit
Kaposvár
2022.06.01

Nagyon jól szervezett út, fantasztikus programok, csodálatos helyszínek, városok, épületek, múzeumok. Idegenvezető nagyon nagy tudással rendelkezett, kedves, barátságos, mindenben segítőkész volt. Szállás, ellátás kifogástalan

 • 5.0
Kiss Vilma
Budapest
2022.10.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.3
Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Spanyol királyi városok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft
Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft