Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 05 - 07. 224 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Augusztus 07 - 09. 199 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Hagyományörző óváros, többszáz éves utcákkal
·  Két különleges múzeum megtekintése
·  Észak-Európa leglátványosabb piaca

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (8)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – STOCKHOLM

Várhatóan a délelőtti órákban utazás Stockholmba repülővel. Transzfer a városba. Stockholmot gyalog a legcélszerűbb beba­rangolni, hiszen a legfontosabb látnivalók viszonylag közel vannak egymáshoz. Első programunk a Városháza megtekin­tése a Malaren-tó partján. Ebben az épületben tartják a Nobel-díj átadás utáni fogadásokat is. Kiváló fotókat lehet készíteni innen az Óvárosról és több szigetről is. Stockholmban java­solt egy hajókirándulás a szigetek között. A kb. 1 órás hajózás során más perspektívából látjuk a várost. Gyalogos városnézé­sünk folytatásaként további látnivalók a modern városrészben a Sergel Torget üvegobeliszkje, a Hötorget nagy piaci forgataga a mindig kiabáló árusokkal, a Konserthuset épülete, itt adják át minden évben a Nobel-díjakat. A program befejezése után szabadprogram, mely során lehet vásárolni, nézelődni. Este vacsorázási lehetőség a városban.

2. NAP: STOCKHOLM – VÁROSNÉZÉS

Egésznapos idegenvezetéses közös séta a városban. Gamla Stan (Óváros), a sok sziget egyike, Stockholm legkorábbi településré­szeként Európa egyik legnagyobb és legjobb állapotban megőr­zött történelmi belvárosa. A középkori észak-német építészetet tükröző Gamla Stan és a hozzá kapcsolódó Riddarholmen-sziget olyan, akár egy élő, szabadtéri múzeum, melyben egymást érik a látnivalók, az éttermek, a kávézók, bárok, és üzletek. Szintén itt található a királyi palota épülete, mely Európa egyik legna­gyobb palotája (több mint 600 szobával) ez a svéd király hiva­talos rezidenciája. Itt van délben a díszes őrségváltás. Ennek megtekintését követően a palota szobáit is felkereshetik azok, akik így döntenek. A palota közelében található katedrális több évszázadon keresztül a koronázási ünnepségek helyszíne is volt. Az Óvárosi-szigeten megnézzük még a Parlament épületét és a minisztériumoknak helyt adó hatalmas épületegyüttest is és a belváros színes palotáit. A Vasterlanggatan utcában vásárol­hatunk ajándék- és emléktárgyakat. Innen átsétálunk a Lovagok szigetére, ahol a királyi család temetkezési helyéül szolgáló templomot is megtekinthetjük. Ezt követően szabadprogram.

3. NAP: STOCKHOLM – BUDAPEST

Reggeli után ezt a napot a múzeumok látogatásának szentel­jük. A Wasa Múzeum Svédország leglátogatottabb kiállítása. Egy 1628-ban, az első útján, elsüllyedt vitorlás hadihajót 1961- ben emelték ki a hullámsírból. Csaknem 50 év kellett ahhoz, hogy a hajót olyan állapotba hozzák, amilyen eredetileg volt. Ezt követően átsétálunk a közelben található Skanzenhez. Stockholmban 1891-ben alakították ki a világ első Skanzenjét. Nagy területen sok látványosságot nyújt a múzeum. Délután szabadprogram. A kora esti órákban hazarepülünk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - Városháza140 svéd korona
Stockholm - Királyi palota190 svéd korona
Stockholm - Nagytemplom75 svéd korona
Stockholm - Vasa múzeum190 svéd korona
Stockholm - Skanzen245 svéd korona
Hajózás - Under the bridge320 svéd korona

Belépők ára: kb.: 1160 svéd korona + a repülőtér és a belváros közti vonattranszfer ára (kb. 330 svéd korona)

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Zarándok-Reiter Krisztina
Székesfehérvár
2023.07.07

Egy teljes, és két fél napot töltöttünk a városban és ez alatt minden látnivalóra jutott idő. Bár első nap kicsit sietős volt, én örültem, hogy a kisiklott vonat miatt nem maradtunk le a városházáról. :)

A szálloda a legjobb helyen volt, a szoba tiszta és kényelmes, a reggeli fantasztikus. Teljes mértékben meg voltam vele elégedve. Ez volt az első szervezett utazásom, nehéz ennyi emberhez alkalmazkodni, de minden látnivalót megtekinthettünk és épp elég szabad programra is volt lehetőség. így biztosan utazni fogok még a Proko Travellel.

 • 5.0
Kis Antal, Kis Antalné
Eger
2023.07.02

A program láttán választottam az utazást. Az idegenvezető felkészült, jó kedélyű, türelmes, segítőkész, kompromisszumképes. A szálloda 3*-osként volt feltüntetve, de annál sokkal színvonalasabb volt. A szállodában kapott reggeli kifogástalan, a nap közben ellátás (kávé, tea, gyümölcs) szintén.

 • 5.0
Zarándok Jánosné
Székesfehérvár
2023.06.18

Az utazás minden percében program várt ránk, felkészült idegenvezetésben részesültünk. A szállás nagyon jó helyen található, jól felszerelt, kényelmes szobában aludtunk és rendkívül bőséges reggeliben részesültünk. Nagyon felkészült idegenvezetőkkel dolgoznak.

 • 5.0
Rimer Mária
Vértestolna
2023.06.14

Megbízható

 • 5.0
Dr. Sárváry Enikő, Bihari Ferenc
Budapest
2023.06.11

Az idegenvezető fiatal még, több gyakorlatra és tapasztalatra van szükség, de nagy tudású, kedves, segítőkész, jó ismereteket szolgáltat. :)

 • 5.0
Pechtol Csilla
Budapest
2023.06.10

Egy helyi viking, zenei vagy esetleg Nobel-díj múzeum jó lett volna. Az idegenvezető nagy tudással rendelkezik, mindenről tudott mesélni, mindent frappánsan megoldott. Bőséges volt a reggeli, központi helyen, kényelmes szobával. Az idő rövidsége miatt érdemes lenne nem a gyaloglással tölteni az időt, hanem igénybe venni a helyi tömegközlekedést. Nagyon köszönjük ennek a 3 útnak a megszervezését.

 • 4.8
Varga László, Ádám Ilona
Budapest
2023.06.10

A tempó néha egy kicsit gyors volt. A szállás hibátlan volt, az étkezés jobb nem is lehetett volna. Stockholm város még egy napot elbírna, jó lett volna az ABBA múzeum, de nem a skanzen helyett.

 • 4.8
Dr. Nám Lóránt
Budapest
2023.06.09

Törődnek az utasokkal.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Skandinávia Velencéje - Stockholm úthoz hasonló utazások