Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 29 - Április 01.
454 000 Ft
Április 04 - 07.
454 000 Ft
Október 14 - 17.
464 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Matterhorn Európa legszebb hegycsúcsa
·  Séta a főváros, Bern központjában
·  Interlakenben, a belvárosban 3 éjszakai szállás
·  Közlekedés vonattal a híres svájci Swiss Pass-szal

Mindig érdekelt, milyen lehet a svájci hegyek közt az élet a téli hónapokban. Biztos sokkal nehezebb lehetett 2-300 évvel ezelőtt, mint manapság. A látványból mi is kapunk egy kis ízelítőt.
Kis-Szabó Adrienn – referens

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + helyszínen vacsorázási lehetőség
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – BASEL – INTERLAKEN

Menetrend szerint idegenvezetőnkkel Budapestről a Basel EuroAirport Repülőtérre utazunk. A légikikötő területileg Franciaországban található, de egyedülálló módon, hármas (svájci, francia, német) fennhatóság alatt áll. A repülőtérről busszal megyünk a baseli vasútállomásig, ahonnan vonattal utazunk tovább Interlakenbe. Négynapos Swiss Pass-t, azaz svájci uta­zási bérletet használunk az utazásaink során (1-4. napig). Ennek árát a részvételi díj tartalmazza. A Swiss Pass vagy ingyenes, vagy nagymértékű kedvezményt ad azokra a vonatjegyekre, fel­vonójegyre, hajójegyre, buszjegyre, amiket a programunk során igénybe veszünk. Vonatunkkal Interlakenbe a délutáni órákban érkezünk. Először a szállásunkat foglaljuk el, mely közel van a pályaudvarhoz (3 éj). Ez azért is fontos, mert a csomagját min­denki maga viszi reptérről a szállodáig, illetve majd hazafelé is. Javasoljuk, hogy holmiját húzható bőröndbe, hátizsákba cso­magolja. A szállodai elhelyezkedés után séta a hegyek és tavak közé ékelődött Interlakenben. Akinek kedve van, az átsétálhat Unterseebe is. Szervezett közös vacsora az út során nem lesz, de az idegenvezető mindig segít azoknak, akik meleg vacsorát sze­retnének elfogyasztani.

2. NAP: INTERLAKEN – GORNERGRAT – MATTERHORN – INTERLAKEN

Reggeli után megkezdjük Svájc hegyeinek felfedezését. Interlakenből Visp érintésével, vonattal megyünk Täschbe, majd folytatva utunkat, Zermatt bűbájos városában szállunk le róla. Már az állomáson a Matterhorn fenséges látványa fogad ben­nünket. Sokak szerint Európa legszebb hegye ez a 4.478 m magas óriás. Zermattban átszállunk egy másik vonatra, ez a híres Gornergrat vonat, mely szintén a Világörökség része. Ezzel jutunk fel 3.089 m magasra. Útközben is, és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4.000 m-es hófödte hegycsúcs elbűvölő látványát, valamint a Gornergrat glec­cser jégfolyamát. A káprázatos panorámát reméljük az időjá­rás is segíti. Visszaérkezve Zermattba szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhe­tünk a többszáz éves faházakban. Lesz lehetőség emléktárgya­kat vásárolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza Interlakenbe. A kiránduláshoz megfelelő meleg öltözet, túracipő javasolt.

3. NAP: INTERLAKEN – BERN – MURTEN – INTERLAKEN

Reggel vonattal az ország fővárosát, Bernt keressük fel. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól – ahol, ha nincs hideg, maci­kat is láthatunk – indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különle­ges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a Városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal ren­delkező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épület­tömbje. Ennek közelében lévő Svájci Központi Bank épületével együtt nagyon látványos egységet képez. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, ahol lesz lehetőség emléktárgya­kat vásárolni. Ezt követően ismét vonatra ülünk és délután egy másik nagyon hangulatos várost, Murtent keressük fel. Már a kelta időkben lakott tóparti település egyik legszebb látványa a vár, ahonnan szép kilátás van a tóra és a környező vidékre. A macskaköves utcácskákat többszáz éves házak szegélyezik. A város megtekintése után vonattal visszautazunk Interlakenbe.

4. NAP: INTERLAKEN – GRINDELWALD – KLEINE SCHEIDIG – INTERLAKEN – BAZEL – BUDAPEST

Reggeli után a csomagokat elhelyezzük a csomagszobába, majd vonattal Grindelwaldra megyünk. Innen a Jungfraujoch felé menő vonat félállomásáig, Kleine Scheidig (ameddig a Swiss Pass ingyenes utazást biztosít) megyünk fel, ahonnan jó idő esetén csodás felvételeket készíthetünk a nagy hármasról (Eiger, Jungfrau és a Mönch), mely hármas átlagmagassága több mint 4.000 m. Lenyűgöző, de egyben félelmetes az a hómennyiség, amennyit ezeken a csúcsokon látni fogunk. Ezt követően vis­szautazunk Interlakenbe, felvesszük a csomagjainkat és irány a bazeli repülőtér, ahonnan indul a repülőnk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés – menetrend függvényébe –, várha­tóan az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Gornergrat vonatjegy33 CHF
Gringelwald - Kleine Scheiding vonatjegy51 CHF

Belépők ára: kb.: 84 CHF

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A hófödte hegyek közt Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

269 000 Ft-tól
Svájc repülővel és vonattal
Svájc repülővel és vonattal
5
NAP

4.9

25 értékelés

Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

589 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól