Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 29 - Április 01. Ár: december közepén Repülővel Vonattal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Matterhorn Európa legszebb hegycsúcsa
·  Séta a főváros, Bern központjában
·  Interlakenben, a belvárosban 3 éjszakai szállás
·  Közlekedés vonattal a híres svájci Swiss pass-szal

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + helyszínen vacsorázási lehetőség
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BASEL – INTERLAKEN

Menetrend szerint idegenvezetőnkkel Budapestről a Basel EuroAirport Repülőtérre utazunk. A légikikötő területileg Franciaországban található, de egyedülálló módon, hármas (svájci, francia, német) fennhatóság alatt áll. A repülőtérről busszal megyünk a baseli vasútállomásig, ahonnan vonattal utazunk tovább Interlakenbe. Négynapos Swiss Pass-t, azaz svájci utazási bérletet használunk az utazásaink során (1–4. napig). Ennek árát a részvételi díj tartalmazza. A Swiss Pass vagy ingyenes, vagy nagymértékű kedvezményt ad azokra a vonatjegyekre, felvonójegyre, hajójegyre, buszjegyre, amiket a programunk során igénybe veszünk. Vonatunkkal Interlakenbe a délutáni órákban érkezünk. Először a szállásunkat foglaljuk el, mely közel van a pályaudvarhoz (3 éj). Ez azért is fontos, mert a csomagját mindenki maga viszi reptérről a szállodáig, illetve majd hazafelé is. Javasoljuk, hogy holmiját húzható bőröndbe, hátizsákba csomagolja. A szállodai elhelyezkedés után séta a hegyek és tavak közé ékelődött Interlakenben. Akinek kedve van, az átsétálhat Unterseebe is. Szervezett közös vacsora az út során nem lesz, de az idegenvezető mindig segít azoknak, akik meleg vacsorát szeretnének elfogyasztani.

2. NAP: INTERLAKEN – GORNERGRAT – MATTERNHORN – INTERLAKEN

Reggeli után megkezdjük Svájc hegyeinek felfedezését. Interlakenből Visp érintésével, vonattal megyünk Täschbe, majd folytatva utunkat, Zermatt bűbájos városában szállunk le róla. Már az állomáson a Matterhorn fenséges látványa fogad bennünket. Sokak szerint Európa leg­szebb hegye ez a 4.478 m magas óriás. Zermattban átszállunk egy másik vonatra, ez a híres Gornergrat vonat, mely szintén a Világörökség része. Ezzel jutunk fel 3.089 m magasra. Útközben is, és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4.000 m-es hófödte hegycsúcs elbűvölő látványát, valamint a Gornergrat gleccser jégfolyamát. A káprázatos panorámát reméljük az idő­járás is segíti. Visszaérkezve Zermattba szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhetünk a többszáz éves faházakban. Lesz lehetőség emléktárgyakat vásá­rolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza Interlakenbe. A kiránduláshoz megfelelő meleg öltözet, túracipő javasolt.

3. NAP: INTERLAKEN – BERN – MURTEN – INTERLAKEN

Reggel vonattal az ország fővárosát, Bernt keressük fel. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól (ahol, ha nincs hideg, macikat is láthatunk), indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a Városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendelkező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét, a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, ahol lesz lehetőség emléktárgyakat vásárolni. Délután egy másik nagyon hangulatos várost, Murtent keressük fel. Már a kelta időkben lakott tóparti település egyik legszebb látványa a vár, ahonnan szép kilátás van a tóra és a környező vidékre. A macskaköves utcácskákat többszáz éves házak szegélyezik. A város megtekintése után vonattal visszautazunk Interlakenbe.

4. NAP: INTERLAKEN – GRINDELWALD – KLEINE SCHEIDIG – INTERLAKEN – BAZEL – BUDAPEST

Reggeli után a csomagokat elhelyezzük a csomagszobába, majd vonattal Grindelwaldra megyünk. Innen a Jungfraujoch felé menő vonat félállomásáig, Kleine Scheidig (ameddig a Swisspass ingyenes utazást biztosít) megyünk fel, ahonnan jó idő esetén csodás felvételeket készíthetünk a nagy hármasról (Eiger, Jungfrau és a Mönch), mely hármas átlagmagassága több mint 4.000 m. Ezt követően visszautazunk Interlakenbe, felvesszük a csomagjainkat és irány a bazeli repülőtér, ahonnan indul a repülőnk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés – menetrend függvényébe –, várhatóan az esti órákban.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Svájci hegyek közt télen úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

India - Aranyháromszög
A legikonikusabb és fontosabb látnivalókat mutatjuk be Önöknek az utazás alatt. Delhi - Jaipur - Agra, vagy az Aranyháromszög városai várják Önöket is.
Március 13. 8 nap Ár: december közepén
Március 13. 12 nap Ár: december közepén
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Április 18. 10 nap Ár: december közepén
Május 11. 10 nap Ár: december közepén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén
Az ír sziget meghódítása
Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.
Május 05. 7 nap Ár: december közepén
Május 26. 7 nap Ár: december közepén
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Május 27. 8 nap Ár: december közepén