Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Afrika  /  Tanzánia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 05 - 18.
2 560 000 Ft
Október 17 - 30.
2 316 000 Ft
Az út áttekintése

·  Serengeti Nemzeti Park – egy életre szóló élmény
·  Pihenés Zanzibár fehér homokos strandjainál
·  Állatok százai a közelünkben
·  Big Five – Az Öt Nagy testközelből

Utazzon Tanzániába és csodálja meg a horizontig terjedő, hatalmas síkságot a Serengeti Nemzeti Parkban, figyelje meg testközelből a nagyvadak szokásait, majd pihenjen Zanzibár gyönyörű fehér homokos partjain.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda+szafaris lodge
Ellátás:
Teljes ellátás
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ

Menetrend függvényében megkezdjük utazásunkat átszállással a Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtérre (Arusha), éjszaka a repülőn.

2. NAP: ÉRKEZÉS ARUSHÁBA – ARUSHA NEMZETI PARK

Reggel érkezünk a reptérre, ahol a helyi iroda idegenvezetője vár bennünket, aki érkezés után a közeli szállodánkhoz visz min­ket. Itt lepakoljuk csomagjainkat, felfrissítjük magunkat, majd, aki szeretne, első élményeit megszerezheti az afrikai vadon­ból. Privát jeepjeinkkel az Arusha Nemzeti Parkba látogatunk el, mely a 4.566 méter magas Mount Meru vulkanikus hegynek is az otthona. Jeepszafari a Nemzeti Parkban, helyi vadszakértők vezetésével, idegenvezetőnk tolmácsolásában. Bízunk benne, hogy minél több különböző állatfajt meg tudunk tekinteni már ezen a napon is. Több fotószünetet követően a délutáni órák­ban érkezünk vissza szállodánkba, ahol elfoglaljuk szobáinkat és vacsoráig pihenéssel töltjük az időt.

3. NAP: ARUSHA – TARANGIRE NEMZETI PARK

Reggeli után a Tarangire Nemzeti Parkba utazunk. Ez a park a nagy elefántcsoportjairól és a rengeteg óriás baobabfá­ról ismert, amelyek akár több száz évig is élhetnek. A szá­raz évszakban 250 elefántból álló csoportokat is lehet itt látni. Tarangire-ben még sok más vadállat is él, amelyeket legkönnyebben a Tarangire-folyónál vagy a Burunge-tónál – a park fő vízforrásainál – figyelhetünk meg. Ezután mai szállásunkra uta­zunk, mely a közeli szafari lodge lesz.

4. NAP: NGORONGORO

Reggeli után kijelentkezünk a szállásunkról, majd Afrika hét csodájának egyikét, a híres Ngorongoro-krátert látogatjuk meg, amely kétmillió évvel ezelőtt alakult ki, amikor a hatalmas vul­kán kitört. A termékeny láva egyedülálló ökoszisztémát hozott létre, amely ma a legnagyobb koncentrációban élő állatok­nak ad otthont Afrikában. Miközben csupán 600 métert eresz­kedünk le a peremről a kráter aljára, leérkezve állatok százai vesznek körül minket. A Ngorongoro-kráter számos oroszlánfal­kának, bivalycsordának, zebrának, gnúnak és még sok más faj­nak ad otthont. A Ngorongoro-kráter valóban rendkívüli hely, és talán a leglátványosabb természeti rezervátum Afrikában. Szállás és vacsora a kráterhez közeli lodge-ban.

5. NAP: SERENGETI NEMZETI PARK

Reggeli után kijelentkezés a szálláshelyről, majd a szafari másik csúcspontja vár ránk – a Serengeti Nemzeti Park. A Serengeti szó a maszáj nyelvből származik, és végtelen síkságot jelent. A nem­zeti park széles körben ismert szafari helyszínként, főként a nagy vándorlás miatt. A lenyűgöző természetfilmek közül sokat itt for­gattak. Fakultatív hőlégballon szafari a Serengetiben: 270.000,- Ft. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található szafari lodge-ban.

6. NAP: SERENGETI NEMZETI PARK

Reggeli után egész napos szafariprogram. Út közben piknikebéd. A nemzeti parkban számos ragadozó járja be a hatalmas füves területet; számtalan oroszlán család, gepárd, leopárd, zsiráf, zebra és sok más gyönyörű állat otthona ez a hatalmas terület. Mi egy biztonságos jeepben közelítjük meg őket. Szállás és vacsora, mint az előző napon.

7. NAP: SERENGETI – ZANZIBÁR

Transzfer a repülőtérre, majd elutazunk Zanzibárra. Szállás a szi­get dél-keleti oldalán található tengerparti szállodában (6 éj). Zanzibári tartózkodásunk alatt teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

8. NAP: ZANZIBÁR

Az igazi kikapcsolódás itt kezdődik. Élvezhetjük a trópusi Zanzibárt, ahol az óceán kristálytiszta vize és a fehér homokos strand szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egész napos pihe­nés a fehér homokos tengerparton.

9. NAP: ZANZIBÁR – STONE TOWN – PRISON ISLAND

Ezen a napon pihenhet a pálmafák alatt, vagy eljöhet velünk egy fakultatív kirándulásra, amely során először az arab hatású, gyönyörű Stone Town-t látogatjuk meg. Idegenvezetővel meg­tekintjük a város történelmi helyszíneit, mint az egykori rab­szolgapiac és az anglikán katedrális, a Csodák Háza és Freddie Mercury-ház. Ezt követően Prison Island-et, azaz a Börtön szige­tet látogatjuk meg. A parthoz közeli sziget a nevét az ott kiala­kított börtönről kapta, mely ma óriásteknősöknek ad otthont. A közelben látványos korallzátonyok is vannak. Jó idő esetén sznorkelezhetünk a kristálytiszta vízben, színes trópusi halak után kutatva, vagy napozhatunk a fehér tengerparton. Stone Town – Prison Island túra óriásteknősökkel kirándu­lás: 48. 000,- Ft. Szállás, mint előző nap.

10. NAP: ZANZIBÁR

Élvezhetjük a trópusi Zanzibárt, ahol az óceán kristálytiszta vize és a fehér homokos strand szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egész napos pihenés a fehér homokos tengerparton. A szálloda előtti óceánban csak dagálykor lehet fürdeni. Apálykor lehet kagylókat keresni a visszahúzódott partszakaszon.

11. NAP: ZANZIBÁR – DELFIN TÚRA – FŰSZERFARM

Fakultatív programlehetőségként fél napra Zanzibár déli part­ján fekvő Kizimkazihoz utazunk. Ez egy nagyon kedvelt tengerparti pihenőhely és egy halászfalu neve. Ez a partszakasz nagy számban ad otthont palackorrú delfineknek. Ha szerencsénk van, akkor lehetőségünk lesz úszni és búvárkodni ezekkel a varázslatos állatokkal. Délután ellátogatunk Zanzibár számos fűszerfarmjának egyikére. Itt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi életbe és megkóstolni a szezonális gyümölcsöket, vala­mint egy kis fűszeres teát. Kizimkazi, delfinekkel úszás és fűszerfarm fakultatív kirándulás: 69.000,- Ft.

12. NAP: ZANZIBÁR

Egész napos pihenés.

13. NAP: ZANZIBÁR – REPÜLŐ

Reggeli után csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobában, majd pihenés, szabadprogram a reptéri transzferig.

14. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

Európai átszállással délelőtt érkezünk Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés dátumától számolva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Illeték
Kilépési illeték25 $

Kilépési illeték: kb. 25 $

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Garantált indulásGarantált indulás
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.

529 000 Ft-tól
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
11
NAP

4.9

16 értékelés

Ecuador látványosságai után a kuriózum Galapagos-szigetek természeti csodája. Hosszabbítási lehetőség Kolumbiába, mely egy újabb külön világ.

2 080 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
11
NAP

4.9

16 értékelés

Ecuador látványosságai után a kuriózum Galapagos-szigetek természeti csodája. Hosszabbítási lehetőség Kolumbiába, mely egy újabb külön világ.

2 080 000 Ft-tól
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
12
NAP

A világ legelső nemzeti parkja a Yellowstone, mely olyan természeti csodákat nyújt, amit sehol máshol nem láthatunk. A természeti kincseket jól kiegészíti Chicago kulturális csemegéje.

2 197 000 Ft-tól
Tűzföld és Patagónia csodái
Tűzföld és Patagónia csodái
15
NAP

Igazi csúcsutazók célterepe. Argentína és Chile lenyűgöző déli csücske, ahol a gleccserek és a vad természet az uralkodók. Hosszabbítási lehetőség a páratlan Atacam sivatag természeti csodáihoz.

2 360 000 Ft-tól
Álmaink földje: Új-Zéland, Ausztrál különlegességekkel
Álmaink földje: Új-Zéland, Ausztrál különlegességekkel
21
NAP

Új-Zéland talán a világ egyik legelszigeteltebb állama, hiszen még Ausztráliától is 2000 km távolságra fekszik. Pont ennek köszönhetően páratlan a növény és állatvilága, nagyon sok endemikus fajjal. A XIII. században letelepedő polinéz bevándorlóknak köszönhetjük a maori kultúrát, mely végig kíséri tartalmas utazásunkat.

2 780 000 Ft-tól
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
15
NAP

Costa Rica, mely területének kb 23%-a védett valamilyen formában, az ökoturizmus kedvelt célpontja. Panama a világ egyetlen olyan országa, ahol láthatjuk, amikor a nap felkel a Csendes-óceánon és lenyugszik az Atlanti-óceánon. E két ország együtt igazi kuriózum programot kínál.

2 740 000 Ft-tól