Egzotikus utazások a Proko Travelnél

2019.11.29.

A nappalok egyelőre még csak rövidülnek és messze van a tél vége, de már ilyenkor érdemes elkezdeni tervezni a tél végi, kora tavaszi feltöltődést, ezért döntöttem úgy, hogy ezúttal az egzotikus útjainkról mesélek Önöknek. A hideg időjárás sosem esik jól az embernek, azonban ez februárban szokott kicsúcsosodni igazán. Ekkorra az emberek jelentős része belefárad a réteges öltözködésbe, és a D-vitamin hiánya is egyre érezhetőbb.

Az egzotikus utakról általánosságban

A fent említett okok miatt, valamint az utazások elérhetőbbé válásának köszönhetően egyre nagyobb a kereslet a távoli utazások iránt. Mint már említettem, jellemzően a február és március környéke a legkedveltebb az ilyen típusú feltöltődések számára. Ez az időszak Európában még nem alkalmas a fürdőzésre, sőt Törökországot és a Kanári-szigeteket leszámítva a lenge öltözet viselésére sem. Ezért jellemzően- pénztárcájuktól függően- tengeren túli úti célok közül választanak az utazók.

Az egzotikus utakat két kategóriába sorolhatjuk. Az első csoportba tartoznak azok, amelyeket nyaralási- fürdőzési vagy pihenési céllal keresnek fel. Ezek az utazások többnyire Egyiptomot, Dubait vagy Thaiföldet veszik célba, hiszen ezek az országok télen is kellemes hőmérsékletű vizet kínálnak a fürdőzni vágyók számára. Akik ezeket a tájakat választják úti célul általában mindössze néhány rövidebb túrával, városnézéssel szakítják meg kikapcsolódásukat és jellemzően különlegesebbnél különlegesebb ételekkel színesíthetik kint tartózkodásukat.

Ezzel szemben az egzotikus körutazások az élményszerzést, más kultúrák mélyebb megismerését helyezik fókuszpontjukba. Egyre nagyobb a választék ebben a kategóriában is, így mi is igyekszünk évről évre bővíteni a Proko Travel kínálatában elérhető egzotikus túrákat. A legmeghatározóbb terület számunkra Dél- és Közép-Amerika.

Egzotikus utak a Proko Travelnél

Utasaink egyik legkedveltebb kirándulása a Látványosságok az Egyenlítő mentén, amelyről, október végén ért haza az őszi csoportunk. Óriási megelégedettség övezte ezt az utazásunkat idén is, amelyről megannyi élménnyel gazdagodva, Kolumbia és Ecuador színes barokk épületeit és a galapagosi élővilág mesébe illő csodáit megismerve tértek vissza kedves utasaink.

Egy másik - sokak számára kedves utunk - a Keresztül Dél-Amerikán névre keresztelt utazás. Az egyébként is sok érdekességet tartalmazó utazásunkat idén tovább fokoztuk. A Machu Picchu lélegzetelállító maradványainak, a 6 fős repülőkről megcsodált, több ezeréves Nazca vonalak és egyéb latin-amerikai különlegességek megkoronázásául lehetősséget kínálunk azok számára, akik még többet szeretnének megismerni a világ ezen szegletéből. Ennek köszönhetően, aki úgy dönt, hogy nem elég számára 10 nap Dél-Amerikában az hosszabbítást kérhet, amelynek keretében felfedezhetik Paraguayt és Brazíliát, Argentínával fűszerezve. Ellátogathatnak többek közt a Monday’s Falls, valamint az Iguacu vízeséseket, de a legutóbbi Olimpia helyszínét, Rio de Janeiro városát sem hagyjuk ki.

Peru utazás - Machu Picchu

Az egyik, talán legrégebbinek  számító egzotikus utunk A mesés Indokína nevet viseli. Már több, mint 10 éve fedezzük fel utasainkkal közösen az ázsiai kontinens laoszi, vietnámi és kambodzsai vidékeit Ezt az utazásunkat is igyekszünk évről évre látványosabbá, változatosabbá tenni, azonban véleményem szerint egy európai számára a rizsföldek végtelenje, valamint a helyi, még tradíciókat követő családok felkeresése lehet a legemlékezetesebb ezen a tájon.

Kuriózumok a katalógusból

Létezik néhány olyan úti cél is, amelyre sokan nem úgy gondolnának elsőre, mint egzotikus kirándulás, azonban mi a Proko Travelnél az alábbi, Európán túli utakat is ide soroljuk. Véleményem szerint kuriózumként emlegethetjük a három vallás találkozási helyszínét, azaz Jeruzsálemet is, amelyet nálunk Látogatás a Szentföldre elnevezés alatt fog megtalálni. A holt-tengeri lebegés, vagy Tel Aviv, illetve Betlehem történelmi emlékeinek felkeresése még azok lelkét is nyugalommal tölti meg, akik nem tartják magukat vallásosnak. Azonban ennek az utunknak a különlegessége másban rejlik. Mégpedig a helyi idegenvezetőben, aki egy kint letelepedett magyar állampolgár. Amellett, hogy helyi történetekbe tud beavatni bennünket, nem veszi el az idejük felét a fordítás, így több mindent tudhatnak meg.Bongeunsa templom - Budhista templim Szöulban - Dél-Korea utazásSzámomra nagyon kellemes meglepetést okozott Dél-Korea, ezért úgy döntöttem, hogy idei ajánlataink közé ezt is felvesszük. Erről a régióról többeknek az észak-déli konfliktus jut eszébe először, azonban turisztikai szempontból ismeretlen vidék sokak számára. A demilitarizált övezet több különlegességet rejteget az odalátogató számára. Ezek közül számomra a legnagyobb élmény az volt, amikor elvittek bennünket egy 10 kilométer hosszú, 30-40 méter mélyen futó alagúthoz, amelyen keresztül egykor a kémeket küldték át.

Egzotikumok a jövőben

Az elmúlt évben Marokkó is bekerült a katalógusunkba, és sikeresen vizsgázott utazóink körében. Azonban a jelenlegi hírek alapján a légitársaságok megszüntetik közvetlen járataikat Budapest és Marokkó között, ezzel megdrágítva az oda utazás lehetőségét. Ennél fogva a jövő évben még biztosan elérhető lesz Afrika csücskének felfedezése, de a további jövője bizonytalan. Marokkói ajánlatunk azért is különleges, mert jellemzően nem preferáljuk az afrikai úti célokat, így ez az egyetlen lehetőség a kontinens felfedezésére.

Ausztrália utazás - Proko Travel

Mint olvashatták elég színes paletta áll rendelkezésükre, amiből választhatnak az egzotikus tájakra vágyók, azonban én még nem vagyok teljes mértékben elégedett. Régi vágyaim közt szerepel, hogy Ausztrália és Új-Zéland is felkerüljenek ajánlataink közé. Ennek előkészítésén mér elkezdtünk dolgozni kollegáimmal, így bátran ki merem jelenteni Önöknek, hogy akiknek szerepel a bakancslistáján a két sziget ámulatba ejtő élővilágának és természeti képződményeinek felkutatása, azoknak már csak 2021-ig kell várniuk.

Mivel messzinek tűnik ez a dátum, egy másik, időben közelebbi újdonságról rántom le most a leplet Önöknek. A nyári katalógusunkban Seychelle-szigeteki ajánlattal is készülünk az Önök számára, amely során lehetőségük lesz az Indiai-óceán habjai közt kiereszteni a fáradt gőzt.

Remélem meghoztam a kedvüket, hogy kiválasszák az Önök számára ideális utat és, hogy Önök is óriási élményekkel térnek majd haza.

Vissza