Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - Július 02. 449 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Július 24 - 30. 454 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 21 - 27. 508 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 04 - 10. 448 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Moher-sziklák, normann várak
·  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
·  Egy hamisítatlan ír whiskey lepárló
·  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskeyk. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda,3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – SHANNON – MOHER-SZIKLÁK – GALWAY

Utazás Shannon reptérre a reggeli órákban. Első utunk a világhírű Moher-sziklákhoz vezet, melyek 8 km hosszú szakaszon, 230 m-es óriásként magasodnak az óceán fölé. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte-alatta, a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Ezután, jó idő esetén a tenger felől egy hajózás keretében is megtekinthetjük a Cliffs of Mohert. Innen az óceán mellett haladva a nyugati part leghangulatosabb városába, Galway-ba megyünk, ahol hajdan Kolumbusz is megfordult egy „tanulmányúton”. Mi is teszünk itt egy kis felfedező sétát. Este elfoglaljuk a szállásunkat.

2. NAP: BURREN – BUNRATTY

Reggeli után a Galway-öböl mentén jutunk el a Burren Nemzeti Parkba, ahol rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság is található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Kora délután felkeressük a Bunratty várat és skanzent, ahol a középkori főúri és paraszti életformával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Limerick városán áthaladva a kora esti órákban foglaljuk el szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

3. NAP: KERRY GYŰRŰ – MUCKROSS

Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát szá­mos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. Ezt követően folytatjuk utunkat a Dublinban lévő szállásunkig (2 éj).

5. NAP: DUBLIN

Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épületével folytatjuk, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592‑ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172‑ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig. Ezután felkeressük a világhírű Old Jameson Whiskeylepárló múzeumát, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehetőség is lesz.  A délután folyamán szabadidő is lesz, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

6. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: DUNLUCE CASTLE – GIANT'S CAUSEWAY

Mai programunkat a Trinity College épületével kezdjük, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592 ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Ezután irány Észak-Írország: Egy fotó erejéig megállunk a sziklás tengeröbölbe épült Dunluce romvárnál, majd lesétálunk az Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különleges alakú bazaltoszlop alkot.  Szállásunk Belfastban lesz.

7. NAP: BELFAST – DUBLIN – BUDAPEST

Reggel az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) megismerése indulunk. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek közt a Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely a katolikus és a protestáns városrészt választja el egymástól, mely még ma is áll. Városnéző progra­munk után továbbindulunk a kikötő felé, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. Aki szeretné, megtekintheti a Titanic-központ kiállítását, a többieknek szabadprogram Belfast belvárosában. Ezután utunkat újra dél felé vesszük. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangulatosabb Malahide kastélyt. Elegáns termei, kiterjedt, ősfákkal szegélyezett kertje és pillangóháza harmonikusan illeszkednek egymáshoz, méltó záróakkordjaként az ír szigeten eltöltött hetünknek. Dublin repülőteréről utazunk haza Budapestre, érkezésünk késő estére várható.

LátnivalóBelépődíj
Moher sziklák10 €
Moher hajózás25 €
Bunratty Castle16 €
Muckross House10 €
Rock of Cashel8 €
Trinity Collage Könyvtár18 €
Szt. Patrik Székesegyház8 €
Christ Church10 €
Guinness Storehouse26 €
Old Jameson Whiskylepárló múzeum
24 €
Titanic22 font
Malahide Castle15 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 170 € + 22 font

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.6
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Jávorszky Ágnes
Budapest
2019.08.01

Városlátogatások, fakultatív programok, szabadidő minden jól volt megszervezve. Az idegenvezető rendkívül jól felkészült, figyelmes, humoros. Tökéletes munkát végzett. Az utolsó szállás Dublin külvárosában kicsit gyengébb volt a többihez képest.

 • 4.8
D. Judit
Budapest
2019.07.29

Minden szuper volt, az idegenvezető rutinos. A szállodában kisebb problémák voltak a zuhannyal.Az étkezések változatosak voltak.

 • 4.8
Nagy Zsolt
Budapest
2019.07.26

Rengeteg információhoz jutottunk mindenről és pontosan tartottuk az útitervet. A gk vezetők biztonságosan vezettek, udvariasak, figyelmesek voltak. Kényelmes, tágas szobák.

 • 5.0
Nagy-György Áron
Békéscsaba
2019.07.25

Tavalyi bulgár nyaralás alatt megismerkedtünk egy ír társasággal és (viccesen) megígértük nekik, elutazunk az országukba. Véletlenül került a szemem elé a Proko Travel ír útja, de nagyon megtetszett a programleírás, befizettünk. Ez egy nagyon jó fej ország, igazán jól éreztük magunkat. Azt hittem a sör és a whiskey lesz a legjobb, de pazar városokban jártunk. Mindenkinek ajánlom.

 • 5.0
Hayek Ibolya
Budapest
2019.06.28

Minden fontos dolgot láttunk, az idegenvezető is nagyon felkészült, fordulatosan mesélő kiváló idegenvezető. Mindenki kívánságára figyelmet fordított. Az ételek és a szállások megfelelőek voltak, egyedüli probléma, hogy a buszban nem működött a CD lejátszó

 • 4.5
Csík Ferencné
Budapest
2019.06.27

Nagyon sokszínű és tartalmas program, felkészült és figyelmes idegenvezetővel. A kinti partnerük kicsit szűk buszt adott, de városnézésre alkalmas volt.

 • 4.8
Dr. Retek Éva
Kiskunfélegyháza
2019.06.25

Minde, de az idegenvezetés kifejezetten kitűnő volt

 • 4.8
Baloghné Gáspár Anna
Gödöllő
2019.06.16

A szállások tiszták és kényelmesek voltak, minden esetben. Az autóbusz biztonságos volt. Az idegenvezető nagyon nagy tudású, kedves segítőkész.

 • 4.8
Béres István
Felsőzsolca
2019.06.14

Változatos tartalmas program, igényeknek megfelelő szállásokkal és finom változatos étkezésekkel. Az idegenvezető közvetlen tájékozott és pontos, a sofőrök ügyesek.

 • 5.0
Nagy Tibor Lajos
Budapest
2019.06.13

Ha lehet, az idegenvezetőt megdupláznám, nagyon felkészült, remek előadó. A busz amit a kinti partner küldött kicsit szűk volt.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Az ír sziget meghódítása úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Viva Espana
Spanyolország legjavát járjuk végig 6 napban. A tengertől indulunk és a szárazföld közepén fejezzük be utunkat, de csak egyszer kell költözni közben.
Augusztus 21. 6 nap 303 500 Ft
Szeptember 04. 6 nap 354 500 Ft
Olasz művészetek és ízek nyomában
Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!
Augusztus 28. 5 nap 133 400 Ft
Szlovénia legszebb tájain
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.
Augusztus 23. 4 nap 126 000 Ft
Szeptember 10. 4 nap 114 000 Ft

Utazások hasonló árban

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 25. 11 nap 409 000 Ft
Spanyol királyi városok
Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.
Szeptember 28. 6 nap 417 000 Ft
A Selyemút birodalma
Üzbegisztán az az ország, ahol a közép-ázsiai iszlám építészet lenyűgöző épületeihez szuperexpresszel utazhatunk.
Szeptember 05. 10 nap 608 000 Ft
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.
Október 14. 8 nap 498 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 27. 8 nap 504 000 Ft