Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 07 - 14. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 25 - Július 02. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 23 - 30. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 27 - Szeptember 03. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Moher-sziklák, normann várak
·  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
·  Egy hamisítatlan ír whiskey lepárló
·  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskeyk. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – SHANNON – BUNRATTY

Utazás menetrend szerint a Shannon repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban. Első állomásunk a Bunratty vár és skanzen, ahol egy középkori főúri várral és a XIX. sz-i paraszti életformával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Ezt követően szállásunkra utazunk.

2. NAP: BURREN - MOHER-SZIKLÁK – LIMERICK

Reggel a Burren Nemzeti Parkba megyünk, ahol több megalitikus sír, kelta kereszt és régi templom található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Következő utunk a világhírű Cliffs of Moher-hez vezet, ahol sétát teszünk a kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak mentén, melyek 8 km hosszú szakaszon, 230 m-es óriásként magasodnak a félelmetesen morajló Atlanti-óceán fölé. Jó idő esetén a tenger felől egy hajózás keretében is megtekinthetjük a Moheri Sziklákat. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Elhagyjuk az óceánpartot és délután áthaladunk Limerick városán és a kora esti órákban foglaljuk el szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

3. NAP: KERRY GYŰRŰ – MUCKROSS

Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. Ezt követően folytatjuk utunkat a Dublinban lévő szállásunkig (2 éj).

5. NAP: DUBLIN

Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épületével folytatjuk programunkat, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592‑ben. Ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172‑ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig. A délután folyamán szabadidő is lesz, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

6. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: MOUNT STEWART HOUSE - BELFAST

Irány Észak-Írország: elsőként a régió leghíresebb kastélyát, a Mount Stewart House-t keressük fel, mely gazdagon berendezett termein kívül pompás kertjével is büszkélkedhet. Innen az Ír-sziget második legnagyobb városába, Észak-Írország fővárosába, Belfastba indulunk. Itt mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek a híres írót, Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek közt az elegáns Stormont palotát, a helyi parlamentet, az impozáns Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus valamint a protestáns városrészt választja el egymástól. Délután rövid szabadprogramunk is lesz Belfast belvárosában. Szállás Belfastban (2 éj).

7. NAP: DUNLUCE CASTLE – BUSHMILLS WHISKEYLEPÁRLÓ - GIANT'S CAUSEWAY

Elsőként egy fotó erejéig megállunk a sziklás tengeröbölbe épült Dunluce romvárnál. Ezután felkeressük a világ legrégebbi whiskeylepárlóját, a Bushmills-t, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehetőség is lesz. Délután lesétálunk az Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különleges alakú bazaltoszlop alkot. Nem véletlenül választották be az UNESCO Világörökségei közé. Este visszatérünk Belfastba, szállás.

8. NAP: TITANIC – MONASTERBOICE – MALAHIDE CASTLE

Reggel a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, s egyben utolsó útjára. A hajó rövid történetét bemutató látványos kiállításon megismerhetjük a hajógyárat, a hajó belsejét, a végzetes utazást és süllyedést, valamint a katasztrófa utóéletét. A déli órákban visszatérünk az Ír Köztársaságba, ahol egy rövid megállót tartunk az ír sziget legnagyobb un. „magas keresztjeinél” Monasterboice-ban. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangulatosabb Malahide kastélyt. Elegáns termei, kiterjedt, ősfákkal szegélyezett kertje és pillangóháza harmonikusan illeszkednek egymáshoz, méltó záróakkordjaként az ír szigeten eltöltött hetünknek. Hazautazás a dublini repülőtérről az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Moher sziklák10 €
Moher hajózás25 €
Bunratty Castle16 €
Muckross House10 €
Rock of Cashel8 €
Trinity Collage Könyvtár18 €
Szt. Patrik Székesegyház8 €
Christ Church10 €
Guinness Storehouse26 €
Old Jameson Whiskylepárló múzeum
24 €
Titanic22 font
Malahide Castle15 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 170 € + 22 font

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Árvay Kati
Budapest
2022.09.16

Egy gombostűt nem lehetett leejteni a buszon, de idegenvezetőnk (Horváth Zoltán) profi módon bírkózott meg az utasok - valljuk be nem könnyű - igényeivel! A gazdag program maradéktalanul teljesült, az időjárás is nagyjából igazodott hozzá :) ! Néhány szálláson a vizes blokk elég elavult volt, a vacsorák pedig - bár választhattunk 2 féle kínálatból -, elég egyhangúak voltak! De mindent összevéve örülök, hogy részt vehettem, nagy élmény volt!

 • 4.3
Jávorszky Ágnes
Budapest
2019.08.01

Városlátogatások, fakultatív programok, szabadidő minden jól volt megszervezve. Az idegenvezető rendkívül jól felkészült, figyelmes, humoros. Tökéletes munkát végzett. Az utolsó szállás Dublin külvárosában kicsit gyengébb volt a többihez képest.

 • 4.8
D. Judit
Budapest
2019.07.29

Minden szuper volt, az idegenvezető rutinos. A szállodában kisebb problémák voltak a zuhannyal.Az étkezések változatosak voltak.

 • 4.8
Nagy Zsolt
Budapest
2019.07.26

Rengeteg információhoz jutottunk mindenről és pontosan tartottuk az útitervet. A gk vezetők biztonságosan vezettek, udvariasak, figyelmesek voltak. Kényelmes, tágas szobák.

 • 5.0
Nagy-György Áron
Békéscsaba
2019.07.25

Tavalyi bulgár nyaralás alatt megismerkedtünk egy ír társasággal és (viccesen) megígértük nekik, elutazunk az országukba. Véletlenül került a szemem elé a Proko Travel ír útja, de nagyon megtetszett a programleírás, befizettünk. Ez egy nagyon jó fej ország, igazán jól éreztük magunkat. Azt hittem a sör és a whiskey lesz a legjobb, de pazar városokban jártunk. Mindenkinek ajánlom.

 • 5.0
Hayek Ibolya
Budapest
2019.06.28

Minden fontos dolgot láttunk, az idegenvezető is nagyon felkészült, fordulatosan mesélő kiváló idegenvezető. Mindenki kívánságára figyelmet fordított. Az ételek és a szállások megfelelőek voltak, egyedüli probléma, hogy a buszban nem működött a CD lejátszó

 • 4.5
Csík Ferencné
Budapest
2019.06.27

Nagyon sokszínű és tartalmas program, felkészült és figyelmes idegenvezetővel. A kinti partnerük kicsit szűk buszt adott, de városnézésre alkalmas volt.

 • 4.8
Dr. Retek Éva
Kiskunfélegyháza
2019.06.25

Minde, de az idegenvezetés kifejezetten kitűnő volt

 • 4.8
Baloghné Gáspár Anna
Gödöllő
2019.06.16

A szállások tiszták és kényelmesek voltak, minden esetben. Az autóbusz biztonságos volt. Az idegenvezető nagyon nagy tudású, kedves segítőkész.

 • 4.8
Béres István
Felsőzsolca
2019.06.14

Változatos tartalmas program, igényeknek megfelelő szállásokkal és finom változatos étkezésekkel. Az idegenvezető közvetlen tájékozott és pontos, a sofőrök ügyesek.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Az ír sziget meghódítása úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.
Május 21. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 5 nap Ár: január közepén
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!
Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.
Március 11. 6 nap Ár: január közepén
Október 22. 6 nap Ár: január közepén
A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi Pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 18. 9 nap Ár: január közepén
Május 19. 7 nap Ár: január közepén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Június 03. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 03. 6 nap Ár: január közepén
Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Május 19. 8 nap Ár: január közepén
Július 21. 8 nap Ár: január közepén
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Június 15. 12 nap Ár: január közepén
Június 15. 12 nap Ár: január közepén