Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 02 - 09.
719 000 Ft
Május 23 - 30.
729 000 Ft
Június 20 - 27.
759 000 Ft
Augusztus 01 - 08.
789 000 Ft
Augusztus 22 - 29.
769 000 Ft
Szeptember 19 - 26.
739 000 Ft
Az út áttekintése

·  Moher-sziklák, normann várak
·  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
·  A világ legősibb whiskey lepárlója: Bushmills
·  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskey-k. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)

1. NAP: BUDAPEST – MOUNT STEWART KASTÉLY – BELFAST

Utazás menetrend szerint a reggeli órákban a belfasti repülőtérre, ahonnan indulunk Észak-Írország felfedezésére. Első megállónk a repülőtértől körülbelül egy órányi útra lévő szépséges Mount Stewart House, Észak-Írország egyik gyöngyszeme kápráztatja el a látogatókat. A festői táj és a lenyűgöző kertek varázslatos helyet teremtenek a sétálni vágyók számára, miközben a kastély a régmúlt eleganciáját idézi. Belfast felé visszaúton megállunk a parlamentnél, a Stormont palotánál. Buszos panoráma városnézésünk során megtekintjük többek között az impozáns Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus, valamint a protestáns városrészt választja el egymástól. Ezután a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, s egyben utolsó útjára. A hajó rövid történetét bemutató látványos kiállításon megismerhetjük a hajógyárat, a hajó belsejét, a végzetes utazást és a süllyedést, valamint a katasztrófa utóéletét. Este érünk a szállásunkra, ami Belfastban vagy környékén lesz.

2. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: CARRICK-A-REDE – BUSHMILLS LEPÁRLÓ – GIANT’S CAUSEWAY – DERRY

Reggeli után az Atlanti-óceán sziklás partján haladva lenyűgöző kilátásban lehet részünk. Távolból láthatjuk Carrick-a-Rede híres kötélhídját is, amely 30 méterrel a tenger fölött ível át egy kis szigetre. Ezután a világ legrégebbi whiskeylepárlóját, a Bushmills-t látogatjuk meg, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehetőség is lesz. Délután lesétálunk a Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különleges alakú bazaltoszlop alkot. Nem véletlenül választották be az UNESCO Világörökségei közé. Délután még rövid sétát teszünk Derryben, a második legjelentősebb északír város történelmi központjában, melynek különlegessége az épségben megmaradt középkori városfal. Szállás.

3. NAP: DERRY – SLIEVE LEAGUE – CARROWMORE – GALWAY

Reggel elindulunk az Ír Köztársaság felé, ahol első megállónk a hangulatos Ardara kisvárosa lesz, mely kézműves szövet- és kötöttáru termékeiről is híres. Az alpesi tájat idéző Glen Gesh hágón keresztül jutunk el Európa legmagasabb tengerparti sziklájához, a 600 méteres Slieve League-hez, melyre egy közeli kilátóból nyílik páratlan kilátás. Ezután áthaladunk Donegal városán, kívülről láthatjuk XV. sz-i várát is. Tovább utazva Sligo közelében a pusztaság közepén érjük el Carrowmore megalitikus temetőjét. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb ősi temetkezési hely az országban. Több mint 40 sír található benne. Innen Galway felé vesszük az irányt. Esti órákban érkezünk a városba, ahol a szállásunk is lesz.

4. NAP: GALWAY – BURREN – MOHER-SZIKLÁK

Reggel rövid galway-i városnézés után Burren Nemzeti Parkba megyünk, ahol több megalitikus sír, kelta kereszt és régi templom található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköri növényektől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Következő utunk a világhírű Cliffs of Moher-hez vezet, ahol sétát teszünk a kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak mentén, melyek 8 km hosszú szakaszon, 230 m-es óriásként magasodnak a félelmetesen morajló Atlanti-óceán fölé. Jó idő esetén a tenger felől egy hajózás keretében is megtekinthetjük a Moheri Sziklákat. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Szállásunk a sziklák közelében található, így nem kell már sokat utaznunk.

5. NAP: BUNRATTY – LIMERICK – DINGLE-FÉLSZIGET – TRALEE

Ez a nap sem múlhat el történelem nélkül, így első megállónk a Bunratty várkastély, ami az ország egyik legjelentősebb középkori erődje és egyben lakótornya. A mellette lévő skanzenben bepillantást nyerhetünk a XIX. sz-i falusi és kisvárosi életbe is. Ezután tovább utazunk Limerickbe, ami a nyugati régió jelentős városa. Itt található többek között a középkori King John vár és a Szűz Mária katedrális. Délután rövid kitérőt teszünk a Dingle-félszigetre, ahol csodaszép homokos tengerpartokat keresünk fel. Este érünk Traleebe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

6. NAP: RING OF KERRY – MUCKROSS KASTÉLY

Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

7. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castlenél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márványvárosként is emlegetett Kilkennybe. Ez a település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. Szállás Dublinban.

8. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. Teszünk egy sétát a Trinity College udvarán, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben. Ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtára” az ősi kódexekkel jelenleg felújítás alatt áll. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig. Délben rövid szabadidő is lesz, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. Körutazásunk méltó befejezéseként a világhírű Guinness sörgyárat keressük fel. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. Programunk végeztével a repülőtérre megyünk és az esti órákban utazunk haza Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Moher sziklák12 €
Moher hajózás28 €
Bunratty Castle18 €
Muckross House10 €
Rock of Cashel8 €
Slieve League kilátó7 €
Szt. Patrik Katedrális10 €
Christ Church Katedrális12 €
Guinness Storehouse30 €
Carrowmore megalitikus temető5 €
Bushmills Desztilláló15 GBP
Titanic25 GBP
Mount Stewart House14 GBP

Belépők ára: kb.: 140 € + 54 GBP

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.5
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Nagy Péter
Miskolc
2023.09.06

A program változatos és jó volt. Az idegenvezető felkészült, nagy tárgyi tudású, kellő humorral megáldott (Szabó Frigyes). A programokat percre pontosan megtervezte, ráadásul plusz programot is beiktatott. A szállások közül az 1. és 3. kiváló a 3 megfelelő a 4. hanyagolható. Az ellátás az ír viszonyoknak megfelelő volt. A busz kényelmes volt, a klíma viszont önállósította magát, akkor is hűtött amikor éppen "fűteni" kellett volna. Összességében remek programok, nagyon jó idegenvezető jellemezte utunkat.Sok élménnyel tértünk haza.

 • 4.3
Fejszésné Goldschmidt Klára, Novákné H. Mónika
Tatabánya
2023.07.08

Jó idegenvezető, program összeállítás és ütemezés.

 • 4.8
Dr. Farkas Anita
Budapest
2023.06.22

Minden fontos látnivaló benne volt a programban, jól ütemezve. Az idegenvezető kiemelkedően jó, kedves, tájékozott élvezetes (mondák, zenék, viccek) 5*, a legjobb idegenvezető akivel eddig találkoztam (ez volt a 8. társasutazásom). Az autóbusz kényelmes, szép, tiszta (csak a lábtartó hiányzott). A gépkocsi vezető pontos, kedves, udvarias, biztonságosan vezető. Jók voltak a szállodák, a kedvenc az első és az utolsó. Az étkezés megfelelt az ízlésemnek, a reggelihez hiányzott a zöldség (ez egyéni).

 • 5.0
Döményné M. Éva
Veresegyház
2023.06.11

Sokféle látnivaló, rengeteg élmény. Az idegenvezető nagyon jól felkészült, tapasztalt ember. Rengeteg mondanivalóval, történelmi, földrajzi, kultúrális vonatkozással. A sofőr segítőkész, türelmes, jól vezet. Az ételkínálat bőséges, sokféle.

 • 4.5
Vajda László és neje
Budapest
2023.06.01

Korrekt.

 • 4.8
Gergely István és Gergely Istvánné
Szeged
2023.05.31

A program nem zsúfolt, színvonalas. Az idegenvezetés 5*, kiváló, fáradhatatlan, nagyon felkészült, segítőkész (non plus ultra). Az autóbusz tiszta. A szállások közül az 1. és a 2. megfelelő, a 3. kiváló, a 4. összességében gyenge. Az étkezésre is ugyanez vonatkozik. A negyedik szállást inkább lecserélném. Az irodai személyes kontaktot hiányoltuk. Azért jó a Proko Travel, mert nagyobb a választéka, és ilyen idegenvezetőkkel dolgozik, mint "fáradhatatlan" Zoltán.

 • 4.5
Várhelyi Beáta
Budapest
2023.05.19

A program miatt választottam a Prokot. Az idegenvezetés kifogástalan minden szempontból, egyedül a szállás 4/5, az utolsó két éjszaka miatt.

 • 4.8
Komjáthy Márta és Kovács Zoltán Károly
Győr
2023.05.17

Bevásárlásra nem jutott idő. Kiváló, széleskörű tudású idegenvezetés. Az autóbusz rendben volt de a wc-t nem lehetett használni, a sofőr pontos volt és szolgálatra kész. A szálláson egy reggel nem volt melegvíz. A halételek jók voltak.

 • 4.8
M. M. és M. R.
Pécs
2023.05.15

Az idegenvezető és a sofőr is kiválók! Az utolsó szállót javasoljuk lecserélni.

 • 4.5
Árvay Kati
Budapest
2022.09.16

Egy gombostűt nem lehetett leejteni a buszon, de idegenvezetőnk (Horváth Zoltán) profi módon bírkózott meg az utasok - valljuk be nem könnyű - igényeivel! A gazdag program maradéktalanul teljesült, az időjárás is nagyjából igazodott hozzá :) ! Néhány szálláson a vizes blokk elég elavult volt, a vacsorák pedig - bár választhattunk 2 féle kínálatból -, elég egyhangúak voltak! De mindent összevéve örülök, hogy részt vehettem, nagy élmény volt!

 • 4.3
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Az ír sziget meghódítása úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Egy sziget két főváros
Egy sziget két főváros
3
NAP

Dublin és Belfast az ír nemzet két központja. A vallás és a politika szétválasztotta őket, de történelem és a kultúra örök kötelékbe fogja őket.

279 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Szerbia rejtett vidékein
Szerbia rejtett vidékein
5
NAP

Csodálatos hegyek, völgyek, folyók ölelésében járjuk be déli szomszédunk kevesek által ismert területeit. Új program, csupa természeti csodával.

194 000 Ft-tól
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
7
NAP

4.7

30 értékelés

Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

306 000 Ft-tól
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
12
NAP

4.8

4 értékelés

Ha USA Nyugati part, akkor Las Vegas, San Francisco és a csodás nemzeti parkok. Kiszáradt sós tó 86 méterrel a tengerszint alatt (!!!), egekbe szökő mammutfenyők, a Powel-tó híres gátja, s megannyi felejthetetlen élmény. Viva Las Vegas!

1 892 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Éjféli napsütés repülővel
Éjféli napsütés repülővel
12
NAP

4.7

16 értékelés

Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is

879 000 Ft-tól
Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból
Garantált indulásGarantált indulás
Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból
6
NAP

Izland Európa egyik legkülönlegesebb helye. Vulkanikus csodák, grandiózus vízesések és az egészet körüllengi az északiakra jellemző nyugalom.

755 000 Ft-tól
Az óceán mentén
Az óceán mentén
12
NAP

4.9

28 értékelés

Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.

719 000 Ft-tól
Svájc repülővel és vonattal
Svájc repülővel és vonattal
5
NAP

4.9

25 értékelés

Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

594 000 Ft-tól
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
9
NAP

4.7

26 értékelés

A norvég fjordok csodás világa mellett 3 skandináv fővárosba is elkalauzoljuk Önöket. Hajózunk a fjordokban és kompolunk a kontinens és a skandináv-félsziget között. Repülős csatlakozási lehetőség!

699 000 Ft-tól