Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Első magyar királynénk kápolnája Passauban
·  Karácsonyi múzeum Rothenburgban
·  Meghitt adventi vásárok 4 bajor városban

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – REGENSBURG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Regensburgba érve városnézés. Óvárosát a világörökség részévé nyilvánították. Sétánk során megtekintjük a gótikus stílusú Szt. Péter katedrálist, a Hercegi Palotát, valamint a ma is létező legrégebbi Duna hidat, a Kőhidat (Steinerne Brücke). Programunk után folytatjuk utunkat szállásunkig, mely Nürnberg közelében található (2 éj). Fakultatív vacsora.

2. NAP: NÜRNBERG - ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe buszozunk. Először megismerkedünk a város nevezetességeivel. Az óvá­rost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástyatornyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében a híres „mesterdalnokok nyomdokain” indulunk el, látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét. Ezt követően a szabadprogramot a főtéren található adventi vásárban töltjük. A helyiek szerint az övék az igazi, autentikus adventi vásár, a több utcán és téren elterülő kavalkád. Amennyiben az adventi vásárok megrendezése korlátozott, abban az esetben bővítjük a városnézésünket Nürnbergben. Folytatjuk utunkat Rothenburgba, a mesebeli középkori városkába. Először megtekintjük a város főbb látnivalóit, a Spital-bástyát, a gótikus Szt. Jakab-templomot. Németországban 1393-ban rendezték az első adventi vásárt, és az összes hely közül Rothenburg az, amelyik legjobban őrzi a régi hagyományokat. Itt található egy karácsonyi múzeum is, ahol a díszeket és a szokásokat a XVI. századig visszamenőleg mutatják be. Ide is betérünk. Este érkezünk vissza a szállásunkra.

3. NAP: PASSAU - BUDAPEST

Folytatjuk bajorországi nézelődésünket és megállunk Passauban a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, hanem azért is, mert orgonája a világ egyik legnagyobbja. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Itt található az adventi vásár is. Nézelődünk, forgolódunk az árusok között. Ezt követően felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne. Passaut elhagyva Ausztrián keresztül hazautazunk. Esti órákban érkezünk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Nürnberg - Dürer ház6 €
Rothenburg - St. Jakab templom3 €
Rothenburg - karácsonyi múzeum4 €
Szent Lőrinc templom2 €

Belépők ára: kb.: 15 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Jobbány Éva
Budapest
2019.01.17

Kitűnően felkészült idegenvezetővel utaztunk, máskor is örömmel mennék vele. Kényelmes volt az utazás.

 • 5.0
Mátyus Melinda
Ercsi
2019.01.05

A program tartalmas és szép látnivalókban gazdag. Az idegenvezető felkészült, tájékozott, egyszerűen tökéletes. Kényelmesen és biztos kezekben utaztunk. A szállás szép környezetben helyezkedik el, tiszta és kulturált. Bőséges reggeliket és finom vacsorát kaptunk udvarias kiszolgálással.

 • 5.0
Hőnyi Zsolt
Miskolc
2019.01.03

Az idegenvezető jól felkészült, nagy tudással rendelkezik és barátságos. Nagyon kényelmes volt az utazás, a sofőr pedig megbízható, pontos és nyugodt. Kényelmes szállás.

 • 5.0
Pozsár Éva
Harkány
2018.12.26

Azt kaptam a programtól, amire számítottam. Gulyás úr rendkívül nagy tudású, művelt és türelmes ember. Csak így tovább! Értékes embere az irodának. Biztonságosan és kényelmesen utaztunk. Jó volt a szállás, tökéletesen ki lehetett pihenni magunkat a programok után. Kedvelem a német konyha ízeit, ezért nekem maximálisan megfelelt az étkezés.

 • 5.0
Geresdiné Nok Marianna
Pécs
2018.12.22

Hangulatos adventi városok, kellemes adventi hangulat és gazdag program volt. Miklós kiemelkedő idegenvezető, nagy tudású, figyelmes, szórakoztató, mindig leköti a figyelmet. Az autóbusz kellemes, tiszta, a sofőr udvarias és figyelmes. A szállás kényelmes és tiszta, kellemes környezetben van. Bőséges étkezést kaptunk.

 • 5.0
Kerekesné Kocsis Éva
Szeged
2018.12.20

A programoktól mindent megkaptam, amit vártam! Az idegenvezető a szokásos módon szuper volt. Az autóbusz biztosította a szükséges kényelmet, a sofőr pedig minden dicséretet megérdemel. Kényelmes, tiszta szálláson éjszakáztunk.

 • 5.0
Farkas Kata
Pécs
2018.12.17

Az utazás programja jól ki lett találva, tökéletes a szervezés. Az idegenvezetőnek hihetetlen jó a stílusa, és mindent elmondott, amit lehetséges. A busz kiváló minőségű volt, mint mindig, a sofőr pedig profi. Látszik a szervezésen a sok munka, minden nagyon színvonalas!

 • 5.0
Pataki István
Budapest
2018.12.15

Kiváló és hangulatos programok gyönyörű helyszíneken. Másodszorra utaztam Miklóssal. Élmény hallgatni a felkészültségét és sokszínűségét. Nagyon lelkiismeretes. Az autóbusz kényelmes, tiszta, jó minőségű és biztonságos. A sofőr kiválóan végezte a munkáját; szolgálatkész és humoros. A szállás is kényelmes, tiszta és jó hangulatú volt. Jó minőségű, ízletes ételeket kaptunk, a választék pedig bő volt.

 • 5.0
Bíró Anna
Bonyhád
2018.12.14

Nagyon tetszett a program, és remek volt az időbeosztás. Nagy pozitívum, hogy transzfert biztosít, valamint hogy az összes idegenvezető nagyon felkészült.

 • 5.0
Nagy Péter
Dunakeszi
2018.12.05

Csillagos ötös idegenvezető, aki magas lexikális tudással rendelkezik és maximálisan gondoskodik az utasairól. Biztonságosan utaztunk. A szállás tiszta és kényelmes volt, az étkezés pedig változatos és jó minőségű.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Bajorország ünnepi fényei úthoz hasonló utazások