Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 02 - 04.
219 000 Ft
December 16 - 18.
239 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Repülős kiruccanás a katalán fővárosba
·  Séta, városnézés a mediterrán városban
·  Helyszínen közlekedés metróval és gyalog

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (24)

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA

A reggeli órákban, idegenvezetővel, repülés Budapestről Barcelonába. A rövid tartózkodás miatt mindenki csak egy kisebb csomagot adhat fel, ennek mérethatára: 55 x 40 x 20 cm, a súlyhatár 10 kg. Kézipoggyászként csak kistáska (40 x 20 x 25 cm) vihető fel a fedélzetre. (Ezek a szabályok a visszaútra is érvényesek). Megérkezés után metróval transzfer a szállodába (szállásunk metróközeli). Elhelyezzük a csomagszobában a táskáinkat és kezdjük a város megismerését. Bemegyünk a központba, ahol első látványosság a Katalónia tér, melynek közelében kezdődik a Gótikus negyed. Ennek egyik legszebb épülete a Szt. Eulália katedrális. Ezt követi a Királyok tere, majd a La Rambla, mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg, ennek végénél van a Kolumbusz-oszlop, majd a tengerpart. Városnézésünk után szabadprogram a belvárosban. Szállás Barcelonában.

2. NAP: BARCELONA

Reggeli után elmegyünk a város fölé magasodó Montjuic hegyre. Itt található az Olimpiai stadion, és szép rálátás is van a belvárosra és a tengerre. Ezt követően Antoni Gaudí legszebb alkotásait tekintjük meg, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. A két mestermunkát belülről is meg lehet tekinteni. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket, a nagy igény miatt, előre meg kell rendelni. Barcelona "Gaudi mestermunkák belülről" (2 belépő) 50 €. A nap fennmaradó részében van lehetőség egyénileg sétálni a városban, de ha valaki akar, akkor múzeumba is tud menni: pl. Tengerészeti Múzeum. Este lehet étkezni, nézelődni, gyönyörködni a karácsonyi fényekkel kivilágított központban. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: BARCELONA - BUDAPEST

Reggeli után ezen a napon az idegenvezető azokkal megy, akik szeretnék megtekinteni az FC Barcelona labdarugó csapatának stadionját és relikviáit (belépő). A Camp Nou-hoz metróval megyünk ki. Megtekinthető a stadion, a sok kupa, a pálya és az öltözők is. Aki nem jön a stadion túrára, annak javasolt a skanzen jellegű „Spanyol falu”, vagy a Katalán Múzeum megtekintése. Programunk után visszamegyünk a belvárosba és lehetőség lesz a híres piacon, a Mercado de La Boqueria-n látogatást tenni. A hangulatos piacon kóstolhatunk számtalan gyümölcsöt, de megnézhetjük a hihetetlen hal- és sonkaválasztékot is. A La Ramblán kisétálva a tengerparton találjuk az Akváriumot és egy izgalmas IMEX mozit, de felmehetünk a Kolombusz szobor tetejére is. Szabadprogram egészen addig, amíg fel nem vesszük a csomagokat a szállodában, majd metróval transzfer a repülőtérre és hazaindulás. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Barcelona metró (72 órás jegy)24 €
Santa Eulalia9 €
Barcelona stadion36 €
Idegenforgalmi adó9 €

Belépők ára: kb.: 78 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Dr. Vargha Edit
Miskolc
2023.12.07

Elegendő idő volt mindent megtekinteni. A nevezetességek megtekintésére, lefényképezésére is elegendő idő volt. Az idegenvezető tájékozott, humoros, folyton fenntartja a figyelmet. Történelmi ismeretek mellett földrajzi, biológiai, irodalmi érdekességekkel is szolgált. A szállás tiszta, igényes szálláshely. Az étkezések során bőséges választék állt rendelkezésünkre a reggeliknél.

 • 5.0
FEHÉR LÁSZLÓ, KÁDÁR ÉVA
Orosháza
2023.12.07

Profi szervezés, legjobb idegenvezetők.

 • 5.0
Tóth Endre
Budapest
2023.12.06

A legfontosabb látnivalók vezetéssel. Az idegenvezető sokat mesélt és szórakoztatta a társaságot. A szállás tiszta, és központi helyen található, reggelis ellátás volt.

 • 4.8
Szakál Kitti, Gaál Árpádné
Miskolc
2023.12.06

Megbízható. Minden szuper volt, egy javaslatom, hogy a Sagrada Família belsejében több időt lehessen tölteni.

 • 5.0
Zsebők Kornél
Gyula
2022.12.20

Tartalmas, rugalmas program, egyéni szempontok figyelembe vétele, 5*.

Nagyon segítőkész, lényegretörő idegenvezető, jó a füles kapcsolat, udvarias, tökéletes.

Szép tiszta szállás, metró közelség 5* Nagyon tartalmas étkezés, helyi ételek, ízek.

 • 5.0
Joó Beáta
Budapest
2022.12.19

Elégedett vagyok mindennel.

 • 4.3
Török Gáborné
Miskolc
2022.12.19

Nagyon jó, hogy vidéken is felszállhatunk.

 • 5.0
Szabó Katalin Erika, Mocsinka Tibor
Székesfehérvár
2022.12.18

Maximálisan felkészült idegenvezető. Segítőkész, sok tapasztalattal rendelkezik, nagyon elégedettek voltunk vele!!

 • 5.0
Várhalmi Ilona
Budapest
2022.12.18

Azt kaptam, amire befizettem.

 • 5.0
Kalmár Anikó
Debrecen
2022.12.17

Rugalmasak az idegenvezetők, jók a szállások, programok. Amit 3 napból ki lehet hozni azt maximálisan kihozza. Az idegenvezető: humor, felkészültség, humánum. A szállás központi, tiszta, az étkezés változatos, bőséges.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Barcelona adventkor úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A Pireneusok két oldala
A Pireneusok két oldala
7
NAP

4.8

29 értékelés

A Pireneusok természetes határt képez Spanyolország és Franciaország között. Járjuk körbe együtt ezt az izgalmas területet. Andorra, Carcassone, Baszkföld ékköve- San Sebastian, felvonózás, túrázás és 5 Világörökségi helyszín a programban.

649 000 Ft-tól
Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

25 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól
Katalán csobbanás
Katalán csobbanás
4
NAP

Katalónia fővárosát nem lehet elégszer látni. Most összekapcsoltuk Önöknek a hagyományos városnézést egy kis tengerparti fürdőzéssel és a varázslatos Montserrattal, a híres kegytemplommal, mely a katalánok leghíresebb zarándokhelye.

299 000 Ft-tól