Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 15 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 31 - Augusztus 06. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 25 - 31. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 12 - 18. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Október 03 - 09. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Dubrovnik és Mostar történelmi kincsei
·  Tengerparti 4*-os szálloda Neumban
·  Hajózás az Adrián és a Plitvicei-tavaknál
·  A békés Medjugorje és fürdés a Kravica-vízesésnél

"Újra és újra rácsodálkozom Bosznia kincseire: vadregényes tájak, középkori városok és a varázslatos, romantikus tengerpart."
Csécsei Barbara – A balkáni utak szakreferense


Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)
 • Hasonló utak

1.       NAP: SZEGED (DEBRECEN, MISKOLC) – BUDAPEST – PÉCS – UDVAR – SZARAJEVÓ

Reggeli indulás után Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késő délutáni órákban. A város a XVII–XIX. század közt a Balkán kulturális központja volt. Séta, városnézés: török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilov Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos lövéseket 1914. június 28-án. Különleges látvány, ahogy sétánk során az iszlám szukokat, mecseteket, monarchia-korabeli épületek és katolikus templomok váltogatják egymást. Ez is mutatja a város sokszínűségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, **** szállodában.

2.       NAP: SZARAJEVÓ – MOSTAR – TENGERPART

Reggeli után utazunk Mostarba. Séta az óvárosban, megcsodálhatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mérnökök is segédkeztek. Ez is az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgy-árusítók sorát láthatjuk. Városnézésünk után továbbutazunk Neumba, a tengerparti városba, ahol a szállásunk közvetlenül a tengerpartnál a Grand Hotel Neum**** szállodában lesz (4 éj). Várhatóan a kora délutáni órákban foglaljuk el szállásunkat, melyet követően lesz fürdési lehetőség az Adriai-tengerben.

3.       NAP: PIHENÉS / MEDJUGORJE – KRAVICA-VÍZESÉS

Akár az egész napot is a tengerparton tölthetik, vagy velünk tarthatnak egy fakultatív kirándulásra. Reggeli után programunkat Medjugorjéban kezdjük, mely az egyik legkülönlegesebb zarándokhely egész Európában. Az 1980-as évektől sorban közzétett Szűz Mária-jelenéseket a katolikus egyház először nem akarta elismerni, de Ferenc pápa később legitimálta a zarándoklatokat, és hívők százezrei keresik fel helyszínt. Idegenvezetőnk ismertetése után mindenkinek lesz lehetősége imádkozni. Folytatjuk utunkat a közeli Kravica-vízeséshez, melyet a „bosnyák Plitvicének” is szoktak nevezni. A jól kiépített kirándulóhely területileg kisebb, mint horvát társa, de a Trebizat folyó által létrehozott 120 méter széles vízesésfüzér így is csodaszép. A szabadidő alatt, aki szeretne meg is mártózhat a vízben, mivel engedélyezett a fürdés, de a part menti bárban is hűsölhetünk. A késő délutáni órákban érünk vissza szálláshelyünkre, mely után egy rövid csobbanás még belefér a tengerben. Medjugorje – Kravica fakultatív kirándulás: 30 € (jelentkezés a helyszínen)

4.       NAP: DUBROVNIK

Reggeli után, aki akar, marad és pihen a szállodában, vagy fürdik a tengerben, de van egy fakultatív programlehetőség is ezen a napon, mely során elmegyünk az egyik legszebb horvát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger fontos kereskedelmi kikötője volt. A belváros ma a világörökség része. Gyalogos városnézés: főutca, Ferences kolostor, Domonkos-templom és kolostor, hangulatos kikötő, katedrális és a Sponza palota. Ennek a háznak az az érdekessége, hogy az óváros többi épületéhez képest viszonylag későn épült, így az 1667-es nagy földrengésben szinte alig sérült meg. A földrengés előtt szép gótikus paloták jellemezték Dubrovnik óvárosát, melyek a XI–XII. században épültek. A földrengés után, azonban már barokk stílusban lett újjáépítve az óváros. Sétánk során sok ismerős helyszínt fogunk felfedezni, mivel itt forgatták a Trónok harca című film több jelenetét. Közös nézelődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfalon és gyönyörködhet a csillámló tenger látványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Fakultatív Dubrovnik kirándulás (2 belépővel, helyi idegenvezetővel): 45 € (jelentkezés a helyszínen)

5.       NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS

Reggeli után, jó időjárási körülmények és megfelelő számú jelentkező esetén, fakultatív hajókirándulást szervezünk. Érdekes látvány a hajóról a sok kis sziget és a dimbes-dombos boszniai partvidék. Aki nem akar jönni a kirándulásra, azoknak egész nap, a többieknek visszaérkezés után szabadprogram, fürdőzés az Adriai-tenger habjaiban, de arra is van lehetőség, hogy a szálloda medencéjénél pihenjünk, napozzunk. Fakultatív hajókirándulás: kb. 35 € (jelentkezés a helyszínen)

6.       NAP: DALMÁCIA – ZADAR

Reggelit követően északnak indulunk. Gyalogos városnézésre megállunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A városkapun ma is díszeleg a velencei szárnyas oroszlán, utalva arra, hogy a Velencei Köztársaság is uralta a területet és fejlesztette a várost. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávézónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodálatát elnyeri a Szt. Donát-körtemplom, melyet a IX. században Donát püspök kezdte el építtetni, román stílusban. A templom nagyon szokatlan kinézetű, hiszen egyrészt kör alakú, másrészt kétszintes, harmadrészt, nincs harangtornya. A Szent Donát templom mögött található a szintén román alapokra épült Szent Anasztázia-katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrálisa. Sétánk után folytatjuk utunkat horvátországi szálláshelyünkre.

7.       NAP: PLITVICEI-TAVAK – BUDAPEST

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A program során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő vagy nem csúszós edzőcipő használata szükséges. Lesz olyan alkalom is, amikor kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás programunk után hazaindulunk. Határátlépés után az M7-es autópályán haladunk a főváros felé. Esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Dubrovnik - várfal (egyénileg)200 kuna
Zadar - Szent Donát templom15 kuna
Plitvicei-tavak300 kuna
Szarajevó - mecset2 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 2 € + 515 kuna + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Leszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Siófok Leszálló kb. reggel 8:30 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Leszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 4:50 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 2:00 Vasútállomás, PROFI parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Dunaújváros (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Dechatlon parkoló
Pécs (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Bonyhád (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:45 MOL benzinkút
Paks (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:10 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:20 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Halasi Katalin, Striegl István
Kecskemét
2021.08.21

Jól éreztük magunkat az úton. Kicsit sűrű volt a program. Ági az idegenvezetőnk tájékozott, kedves segítőkész volt. Attila a buszsofőr figyelmes, pontos vezető. Példásan tiszta volt a busz. Megfelelő hőmérséklet, szellőzés.

 • 5.0
Peténé Lehó Éva
Szeged
2018.07.31

Az idegenvezető segítőkész és humoros. A kiutazás és a visszautazás alatt szórakoztatja az utasokat. Az ételek finomak, bőségesek és választékosak. Nagyon jó, hogy van vidéki transzfer!

 • 5.0
Tönkő István
Dunaújváros
2018.07.30

Jól szervezett utazás! Az idegenvezető udvarias, figyelmes és jó vezető. Időben vannak a pihenők, tiszta és légkondícionált a busz, jó a büfé és a sofőr. A szállás tiszta, rendezett és igényes. Az étkezés választékos és bőséges.

 • 5.0
M. Margit
Békés
2018.07.28

Mindig pontosan indultunk. A program nagyon tartalmas, gyönyörű látnivalókkal. Az idegenvezető felkészült, tartalmas volt a tájékoztatás. Kényelmes, klimatizált volt a busz. Nagyon udvarias és rutinos a gépkocsivezető, biztonságosan vezetett. A szállás kényelmes, tágas, tiszta és rendezett volt. Az étkezés is kiváló volt. Kiválóan szervezett az egész, utasbarát és megbízható.

 • 5.0
Darabos János
Békéscsaba
2018.07.27

A program színes, élményekben gazdag volt. Az idegenvezető empatikus, jól felkészült és barátságos volt. Kényelmesen utaztunk az egész út során. A gépkocsivezető rutinosan vezetett, pontosan indultunk. A szállás tiszta, jól felszerelt volt, és bőséges, ízletes ételeket adtak.

 • 5.0
Szabó Róza
Makó
2018.07.26

Jól felkészült idegenvezető, aki jó hangulatot tud teremteni. A gépkocsivezető készséges és türelmes. Nagyon jól éreztem magam!

 • 5.0
Szabó Tibor
Makó
2018.07.24

Nagyon jó volt a program kifogástalan idegenvezetéssel! Kényelmes volt a busz, a sofőr pedig segítőkész és jó vezető. Kiváló volt a szállás is!

 • 5.0
Gazdag Józsefné
Budapest
2018.07.23

Évek óta a Prokóval utazom. Kiváló az idegenvezető felkészültsége, kedvessége és humora. Csodálatos út volt, köszönöm érte! A sofőr udvarias volt és kedves, nyugodtan vezetett.

 • 5.0
Grasseli Miklós
Szeged
2018.07.21

Régen készültünk erre a programra! Miklós nagyon szolgálatkész volt, az utasok minden kívánságát igyekezett megoldani. A humora kiváló! Kényelmes volt az autóbusz, a sofőr kiválóan vezetett. A szállással sem volt semmi probléma, kifogástalan volt. Nagyon jó ételeket kaptunk! Az utazás jó hangulatban telt, az idegenvezető remekül kitöltötte a hosszú buszozás idejét.

 • 5.0
Szabó Tiborné
Makó
2018.07.20

Változatos programot kaptunk, mindent, amit vártunk! Kiváló volt az idegenvezető, az utasok igényeit rendkívüli mértékben előtérbe helyezi. Az autóbusz kényelmes volt, a vezető segítőkész és pontos. Finomak voltak az ételek.

 • 5.0
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Trogír, Split, Sibenik városnézés és nyaralás az Adrián
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Május 28. 4 nap Ár: január közepén
Június 09. 4 nap Ár: január közepén

További 5 időpont

Kinyomtatom a programot
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Május 28. 4 nap Ár: január közepén
Június 09. 4 nap Ár: január közepén
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Trogír, Split, Sibenik városnézés és nyaralás az Adrián
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 17. 5 nap Ár: január közepén
Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén
A csodálatos Örményország és Grúzia
Őskeresztény emlékek, lenyűgöző természet, kevés turista, de mégis páratlan vendégszeretet.
Június 30. 10 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 10 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 18. 5 nap Ár: január közepén
Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén
Zeusz földjén
A Meteóráktól az Olümposzig, Thesszaloniki szépségei és a hívogató homokos tengerpart, kockás abroszos tavernákkal, jéghideg ouzo és tsipuro. Jamasz!
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Július 05. 7 nap Ár: január közepén
Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 5 nap Ár: január közepén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 09. 7 nap Ár: január közepén
Június 06. 7 nap Ár: január közepén