Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 15 - 21. 239 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 31 - Augusztus 06. 285 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 25 - 31. 279 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 12 - 18. 279 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 03 - 09. 239 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Megtekintjük Szarajevót és Mostart
·  Tengerparti fürdőzés, napozás
·  Városnézés Dubrovnikban
·  Az ezer vízesés otthona: Plitvicei-tavak

Újra és újra rácsodálkozom Bosznia kincseire: vadregényes tájak, középkori városok és a varázslatos, romantikus tengerpart.
Csécsei Barbara – A balkáni utak szakreferense

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (39)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / MISKOLC – BUDAPEST – PÉCS – UDVAR – SZARAJEVÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről és Debrecenből, Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M6-os autópályán haladunk dél felé. Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késő délutáni órákban. A város a XVII–XIX. század közt a Balkán egyik legfontosabb városa volt. Séta, városnézés: török műemléképü­letek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Különleges látvány, ahogy sétánk során az iszlám szukokat, mecseteket, monarchia-korabeli épületek és katolikus templomok válto­gatják egymást. Ez is mutatja a város sokszínűségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, ****-os szállodában.

2. NAP: SZARAJEVÓ – MOSTAR – MEDJUGORJE

Reggeli után amennyiben előző nap, a határátlépések ideje hosszabbra nyúlik, és nem tudjuk a szarajevói városnézést rendesen megvalósítani, akkor ezt délelőtt bepótoljuk, majd ezt követően Mostarba utazunk. Séta az óvárosban, megcso­dálhatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mérnökök is segédkeztek. Ez is az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgyárusítók sorát láthatjuk. Városnézésünk után tovább utazunk Medjugorjéba, mely az egyik legkülönlegesebb zarándok­hely egész Európában. Az 1980-as évektől sorban közzétett Szűz Mária-jelenéseket a katolikus egyház először nem akarta elismerni, de Ferenc pápa később legitimálta a zarándoklato­kat, és hívők százezrei keresik fel helyszínt. Idegenvezetőnk ismertetése után mindenkinek lesz lehetősége egy kis kikap­csolódásra. Az esti órákban érünk Neumba, a tengerparti városba, ahol a szállásunk közvetlenül a tengerpartnál a Grand Hotel Neum****-os szállodában lesz (4 éj).

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a tengerparton.

4. NAP: DUBROVNIK

Reggeli után, aki akar marad és pihen a szállodában, vagy für­dik a tengerben, de van egy fakultatív programlehetőség ezen a napon, mely során elmegyünk az egyik legszebb horvát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger fontos kereskedelmi kikötője volt. A belváros ma a világ­örökség része. Gyalogos városnézés: főutca, Ferences kolostor, Domonkos-templom és kolostor, hangulatos kikötő, katedrális és a Sponza palota. Ennek a háznak az az érdekessége, hogy az óváros többi épületéhez képest viszonylag későn épült, így az 1667-es nagy földrengésben szinte alig sérült meg. A föld­rengés előtt szép gótikus paloták jellemezték Dubrovnik óvá­rosát, melyek a XI–XII. században épültek. A földrengés után, azonban már barokk stílusban lett újjáépítve az óváros. Sétánk során sok ismerős helyszínt fogunk felfedezni, mivel itt for­gatták a „Trónok harca” című film több jelenetét. Közös néze­lődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfalon és gyönyörködhet a csillámló tenger látványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Fakultatív Dubrovnik kirándulás (3 belépővel, helyi idegenvezetővel): 50 € (jelentkezés a helyszínen).

5. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS

Reggeli után, jó időjárási körülmények és megfelelő számú jelentkező esetén, fakultatív hajókirándulást szervezünk. Érdekes látvány a hajóról a sok kis sziget és a dimbes-dombos boszniai partvidék. Aki nem akar jönni a kirándulásra, azoknak egész nap, a többieknek visszaérkezés után szabadprogram, fürdőzés az Adriai-tenger habjaiban, de arra is van lehetőség, hogy a szálloda medencéjénél pihenjünk, napozzunk. Fakultatív hajókirándulás: kb. 35 € (jelentkezés a helyszínen).

6. NAP: DALMÁCIA – ZADAR

Délelőtt gyalogos városnézésre megállunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A magyar királyság idején Zara néven volt ismert. A városkapun ma is díszeleg a velencei szár­nyas oroszlán, utalva arra, hogy a Velencei Köztársaság is uralta a területet és fejlesztette a várost. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávézónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodála-tát elnyeri a Szent Donát-körtemplom, melyet a IX. században Donát püspök kezdte el építtetni, román stílusban. A templom nagyon szokatlan kinézetű, hiszen egyrészt kör alakú, másrészt két szintes, harmadrészt, nincs harangtornya. A Szent Donát templom mögött található a szintén román alapokra épült Szent Anasztázia-katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrálisa. Sétánk után folytatjuk utunkat horvátországi szálláshelyünkre.

7. NAP: PLITVICEI-TAVAK – BUDAPEST

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A program során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő vagy nem csúszós edzőcipő használata szükséges. Lesz olyan alkalom is, amikor kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás progra­munk után hazaindulunk. Határátlépés után az M7-es autópá­lyán haladunk a főváros felé. 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Dubrovnik - várfal (egyénileg)kb. 35 €
Zadar - Szent Donát templom4 €
Plitvicei-tavak (időszaktól függ)kb. 40 €
Mostar - mecset4 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 91 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. Horvátország 2023.01-01-jén lépett be az euró zónába, így sok helyen még nincsenek hivatalos belépő árak euróban meghatározva, így a honlapunkon található árak a korábbi pénznemből (kuna) vannak átszámolva.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Mohács Tesco parkoló Felszálló kb. reggel 9:30
Nagykanizsa Leszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Siófok Leszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Leszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Pécs (Budapest után) Leszálló Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 4:50 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Dunaújváros (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Dechatlon parkoló
Szekszárd (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Bonyhád (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:45 MOL benzinkút
Paks (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:10 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:20 Penny Market parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Forró József, Forróné Gulyás E. Piroska
Budapest
2023.07.22

Kiváló, meglepően jó programok.

Az idegenvezető rugalmas, kedves és nagyon segítőkész. Minden utasra odafigyelve vigyázott. ❤ A sofőr is szuperül ellátta a munkáját. A szállás sokkal jobb, mint gondoltuk, ilyen szuper szállodában még nem voltunk. Az ételek ízletesek voltak mindenhol.

 • 5.0
Radics Miklós Zoltánné
Kiskunfélegyháza
2023.07.06

Program: Csodálatos

Idegenvezetés: Kedves, barátságos, segítőkész

Autóbusz: Kifogástalan

Gépkocsi vezető: szuper, tapasztalt, jól vezet

Szállás: Nagyon jó

Étkezés: Maximálisan jó

 • 5.0
Hetyei Zoltán, Hetyei Zoltánné
Mohács
2023.07.04

Minden program, szállás, előre jól le volt szervezve, talpraesett idegenvezetővel. Nagyon jó történelmi és földrajzi tudása van, jó ügyintéző. Kényelmes és klimatizált busz, rutinos, barátságos sofőr. A szállás szép, kényelmes és bőséges, változatos étkezést biztosít.

 • 5.0
Nagy Hajnalka
Debrecen
2023.07.02

Változatos, különleges. Az idegenvezető felkészült, kedves. A gépkocsi vezető szintén, és szörnyen ügyes, a busz is kényelmes. A szállás fenomenális, különleges, szuper. Az étkezés kielégítő.

 • 5.0
Laczkó Sándorné és Laczkó Sándor
Biatorbágy
2023.07.01

Minden rendben volt!

 • 5.0
Király Ákos, Wesselényi Enikő
Őrbottyán
2023.06.29

Sikerült ízelítőt kapnunk az országról. Az idegenvezetés informatív volt, sok történelmi kitekintéssel. Mivel hátul ültünk, a busz kissé zajos volt. A sofőr kedves, pontos, megbízható. A szállás nagyon pazar volt, a szállás besorolásának megfelelő. Az étkezés bőséges, illeszkedik a szálloda besorolásához. A városlátogatások során, az érdekesebb városokban, helyszíneket több időt lehetne tölteni.

 • 5.0
Dunai Éva, Gajdacsi Zsófia
Szeged
2023.06.28

Volt részünk pihenésben, és több nevezetesség megtekintésében. Az idegenvezetés csillagos ötös! Andrea nagyon profi, felkészült, segítőkész, idegenvezető és ember! István a kora ellenére rugalmas, segítőkész és jó sofőr. Szarajevó, Neum szuper volt, az Otocsai kevésbé. Az étkezéssel minden rendben volt. A Proko Travelnél minőségi ellátást nyújtanak.

 • 5.0
Szász Enikő
Szentendre
2023.06.26

Kiváló útvonal és programösszeállítás. Andrea kiválóan ellátta a feladatát; kedves, udvarias, szolgálatra kész, határozott. István kitűnő sofőr, remekül, biztonságosan vezet. A szarajevói szállás nekem kevésbé tetszett, az otocsai nagyon hangulatos volt. Az ételek mindenütt bőségesek és finomak voltak.

 • 4.8
Vecsera Jánosné
Pécs
2023.06.23

A Grand Hotel Neumban kiváló a szállás és az étkezés is! Az ingyenes transzferekhez kötődően kicsit részletesebb tájékoztatásra lenne szükség.

 • 4.8
Halasi Katalin, Striegl István
Kecskemét
2021.08.21

Jól éreztük magunkat az úton. Kicsit sűrű volt a program. Ági az idegenvezetőnk tájékozott, kedves segítőkész volt. Attila a buszsofőr figyelmes, pontos vezető. Példásan tiszta volt a busz. Megfelelő hőmérséklet, szellőzés.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon úthoz hasonló utazások