Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 16 - 19.
147 000 Ft
Július 09 - 12.
157 000 Ft
Augusztus 11 - 14.
157 000 Ft
Szeptember 04 - 07.
163 000 Ft
Az út áttekintése

·  Magyar történelmi városok: Kass a, Lőcse, Késmárk
·  Túrák a Magas-Tátra és a Csorba-tó vidékén
·  Különleges élmény Dunajecnél a tutajozás

Lőcse egy igazi időutazás! Csodálatos visszarepülni a középkorba a Szt. Jakab-templomban, ahol megelevenedik a város történelme.
Holló Krisztina – 14 éve oktató és idegenvezető

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – KASSA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Budapest-Miskolc útvonalon haladunk és Tornyosnémetinél lépünk át Szlovákiába. A magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa belváro­sában nézelődünk. A főtér legmonumentálisabb épülete a Szent Erzsébet Székesegyház gótikus épülete. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a szecessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. Látványos az előtte lévő szökő­kút is. Szállásunk a Magas-Tátrában (3 éj).

2. NAP: KÉSMÁRK – LŐCSE – NEDEC – DUNAJEC

Reggeli után megtekintünk egy magyar szempontból fontos templomot Késmárkon. A mellette épült új templom érdekes­sége, hogy ebben található Thököly Imre Mauzóleuma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Következő állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A köz­pontban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekin­tése. Délután felkeressük Nedec várát, mely már az Árpádházi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és len­gyel főurak kedvelt főúri kastélya lett (6 €, előzetes jelentkezés szükséges, fizetés a helyszínen). A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően egy különle­ges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tuta­jon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Este érkezünk vissza a szállásra, vacsora.

3. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kirándulási lehetőség, majd visszautazás. Délután Ótátrafüreden fogaskerekűvel felme­gyünk a Hrebienokra (Tarajka) és innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez, majd a Csorba-tóhoz buszozunk, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködhet a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befe­jeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: BESZTERCEBÁNYA – SZENTANTAL – SELMECBÁNYA – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk a Magas-Tátrát és átlépünk az Alacsony- Tátra vidékére. Ellátogatunk Besztercebányára. Megnézzük a város legfőbb büszkeségét, a sétánnyá alakított, különleges atmoszfé­rával rendelkező Szlovák Nemzeti Felkelés terét, amelyet más városok joggal irigyelhetnek. A város főterére a legszebb kilátás az Óratoronyból nyílik, a karcsú toronyból megcsodálhatjuk a tér színes kavalkádját. A főtér déli oldalának legszebb része a Thurzó ház, amely ma múzeumként működik. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjte­ményekből álló kiállítást, amely a Couburgok által lakott vár­ban található. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyilvántartott Selmecbánya felé. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mel­lett található kör alakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Parassapusztánál történő határátlépés után 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Kassa - Dóm7 €
Késmárk - templom5 €
Kassa - Rodostói-ház5 €
Lőcse4 €
Nedec - Vár7 €
Dunajec -Tutajozás16 €
Besztercebánya óratorony (fakultatív)2 €
Szt. Antal kastély12 €
Tátralomnic - Kőpataki felvonó29 €
Ótátrafüred - Tarajka vasút14 €
Selmecbánya - Asszonyok vára4 €
Helyi és idegenforgalmi adók3 €

Belépők ára: kb.: 108 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Füzesabony (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:45 Maklári körforgalom, MOL-kút
Miskolc (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9.30 Pesti úti Auchan (régen Cora) parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 7:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyöngyös (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:15 Régi 3-as út, Lukoil kút
Debrecen Le/felszálló Kishegyesi úti Tesco parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Orosz Jánosné
Békéscsaba
2023.07.02

Szokás szerint minden nagyon szép és jó volt. KÖSZÖNÖM.

 • 5.0
Majorosi Tibor Zoltánné
Dunaújváros
2023.06.30

Tartalmas, nagyon szép program. Felkészült, nagyon jó idegenvezető. Kényelmes, tiszta autóbusz, udvarias sofőr.

 • 5.0
Kozma Tibor, Kozmáné Ács Katalin
Budapest
2023.06.27

Profi, kedves és kreatív idegenvezető.

 • 5.0
Farkasné Fejes Éva
Eger
2023.06.25

Érdemes lenne inkább 5 napra szétosztani a programokat, volt amire több idő kellett volna. Például a vízesés, vagy a Szent Antal kastély kertje.

 • 5.0
Varga Dóra
Pécs
2023.06.21

A Tátrában más túrát, látványosságot is szívesen megnéznék. A szálláson a matraccal és a lefolyóval voltak problémák.

 • 4.5
Barcza Györgyi, Barcza Miklós
Budapest
2023.06.20

Jól összeállított program. Jól felkészült idegenvezető, figyelmes, kedves. A buszon kicsit szűk volt a lábhely, de a sofőr mellett teljesen biztonságban éreztük magunkat. A szálláson voltak problémák, például a zuhanyzóban elég lassan folyt le a víz, és a szálláson nem volt jó a kávé. De összességében jó a program, profik az idegenvezetők.

 • 4.5
Kárpáti Endre
Sirok/Magyarország
2023.06.13

Aki hazafias érzelmű, és szeretne többet tudni a Felvidék történelméről, saját szemével megtapasztalni azt, amit a történelemkönyvek írnak; nos, ezt az utat nekik ajánlom. De nem csak nekik, hanem azoknak is, akik a magas hegyek természetes környezetének, folyóinak, tavainak, vízeséseinek látványával szeretne felüdülést nyerni, gyönyörködni bennük, és általuk feltöltődést nyerni. Túracipőt, esernyőt és egy melegebb pullóvert vigyenek magukkal. A mosdók általában ingyenesek (az éttermekben is), a kevés fizetősöket pedig max. 50 centért (a lengyeleknél ez 2 Zloty) vehetjük igénybe. Nedec váránál a lengyelek elfogadják az eurót, cserearány 4 Zl = 1 euró. Az idegenvezetőnk -bár néha csetlett-botlott, és a szervezése sem úgy sikerült, ahogy tervezte- alapjában véve elvégezte feladatát. A szállásra nem lehetett panaszunk, de az ételínálat lehetett volna egy kicsit választékosabb. Összegezve tehát, csak ajánlani tudom ezt az utazási célt is.

 • 4.5
Dr. Lehóczky Luca Hajnalka
Szeged
2022.08.27

Nagyon színes, dús program volt, végig lekötött. Bár hozzá kell tenni, hogy nem minden programpont valósult meg (Nedec várába nem tudtunk bemenni, és ez a helyszínen derült ki...). Mindazonáltal nagy élmény volt. Az idegenvezetőnek egy hangos szava nem volt, a legnehezebb helyzetekben sem, nagy türelemmel, kedvességgel gardírozta a csoportot, és bármikor kész volt mesélni és beszélgetni. A szállásunk tiszta volt, rendezett, az ellátásra sem lehet egy panaszos szavam sem. Pláne, hogy az ablak előtt magasodtak a Tátra hegyei... Összességében nagyon jó döntést hoztam azzal, hogy eljöttem ide!

 • 4.8
Békés Zoltán

2017.08.13

Program: Nagyon tartalmas volt, arányban van a természet és a nevezetességek Idegenvezető: Szuper. Mindent átfoglaló, izgalmas vezetés Autóbusz: Nagyon kényelmes Szállás: Tiszta, rendes szállás, egy hűtő nem ártana

 • 4.5
Horváth Réka Csenge
Pécs
2017.08.11

Idegenvezető: Jól felkészült, maxinálisan szolgálatra kész

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Felvidék városai és a Magas-Tátra úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
12
NAP

A világ legelső nemzeti parkja a Yellowstone, mely olyan természeti csodákat nyújt, amit sehol máshol nem láthatunk. A természeti kincseket jól kiegészíti Chicago kulturális csemegéje.

2 197 000 Ft-tól
A lovagok szigete - Málta
A lovagok szigete - Málta
6
NAP

4.9

30 értékelés

Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!

369 000 Ft-tól
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

40 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

215 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

36 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

157 000 Ft-tól
Kiruccanás Erdély Kapujába
Kiruccanás Erdély Kapujába
4
NAP

4.8

31 értékelés

4 napos csillagtúránk kiválóan alkalmas az első, "ismerkedő" látogatásra Erdélybe. 4*-os szállodánk kényelméből változatos kirándulásokat tehetünk sóbányától vízesésen át középkori várakig.

137 000 Ft-tól
Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia legszebb tájain
4
NAP

4.9

78 értékelés

Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

179 000 Ft-tól
Belgrádtól a Vaskapuig
Belgrádtól a Vaskapuig
4
NAP

4.9

96 értékelés

Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán, a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.

164 000 Ft-tól
Lagúnák, templomok, szerelmek
Lagúnák, templomok, szerelmek
4
NAP

4.8

31 értékelés

Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.

168 000 Ft-tól