Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 06 - 09. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 18 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 28 - 31. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 23 - 26. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 11 - 14. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 26 - 29. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 03 - 06. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 20 - 23. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 06 - 09. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 18 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Október 20 - 23. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A legszebb lengyel város, Krakkó magyar emlékei
·  Wieliczkai sóbánya, UNESCO Világörökség
·  Hangulatos tutajozás a Dunajecen
·  Megrázó időutazás: Auschwitz – Birkenau

Lengyel családból származóként megtisztelő érzés nagyszüleim hazáját bemutatni magyar utasoknak. Különösen igaz ez Báthory sírjánál állva a krakkói székesegyházban.
Kéki Viktória – 8 éve lengyelországi utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (120)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – ZAKOPANE – KRAKKÓ

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva, kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba. Kora délután egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres látogatószámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. Séta a városban, majd a szabadidő alatt vásárlási lehetőség a piacon. Helyi sajtokat, lekvárokat, mézeket kóstolhatnak itt utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhatnak is belőlük. Ezt követően, kedvező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mellett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahonnan meseszép a kilátás. Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: WIELICZKA – KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő Wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Leszállunk a bánya mélyébe, majd a közel kétórás tájékoztató során ismertetik ennek a munkának nehézségeit és különlegességeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett látogatásunkat a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, Krakkó főtere, melynek kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kisbusszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyedeibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napon. Kint tartózkodásunk során a programok sorrendje változhat, mert több helyre előzetes bejelentés szükséges, és csak a fogadó fél által visszaigazolt időpontban tudjuk a látványosságot megtekinteni.

3. NAP: AUSCHWITZ – CZESTOCHOWA

Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy fakultatív programra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. Idegenvezetőnk beszél az itt történt sajnálatos eseményekről. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre. A megrázó mementók után kifejezetten jól esik lelkünknek e mélyen hívő katolikus ország legismertebb zarándokhelyének felkeresése Czestochowaban. A Jasna Góra-i kolostort a magyar pálos rend alapította 1382-ben, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba. Azóta is hívők százezrei zarándokolnak a kápolna szentélyéhez. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 7.500,- Ft Mivel előzetesen kell a belépőjegyeket megrendelni, utólagos jelentkezés esetén az auschwitzi belépést nem tudjuk garantálni.

4. NAP: DUNAJEC – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, elhagyjuk Lengyelországot. Szlovákiában, a határhoz közel egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón (ha az időjárás nem oly szélsőséges, hogy veszélyeztetné ezt a szép programot). Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj is megkapó. Kikötésünk egy hangulatos helyi vendéglő közelében lesz. Itt a szabadidő alatt, akinek kedve van, a szlovák konyha finomságait is meg tudja kóstolni. Ezt követően rövid pihenőkkel hazautazunk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Zakopane25 zlotyi
Krakkó - Királyi Vár30 zlotyi
Krakkó - Székesegyház20 zlotyi
Wieliczka - sóbánya120 zlotyi
Krakkó - Mária templom15 zlotyi
Kisvonat + zsidónegyed és gettó55 zlotyi
Audio Guide - Auschwitz10 zlotyi
Helyi idegenvezetés35 zlotyi
Dunajec -Tutajozás15 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 15 € + 312 zlotyi

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:20 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Széllné Szász Márta
Paks
2022.11.12

Olyan kiránduláson vettünk részt Huzián Péter idegenvezető és Attila , mint sofőr közreműködésével, melyet még jó ideig " emészteni " fogok. Nagyon színvonalas program, sok-sok látnivaló, három olyan helyszín, mely a világörökség része is szerepelt a programban. Ettől több látnivaló nem fért volna ebbe a négy napba. A szállás, étkezés tökéletes, utastársak pontosak, barátságosak, többen visszatérő utasai a Proko-Travelnek, talán ezért minden olyan családias volt. Péter rendkívül tájékozott, intelligens, gondoskodó idegenvezető, jó páros volt Attilával a sofőrrel. Szeretnék utazni még Önökkel, köszönet a tökéletes szervezésért, a számtalan élményért. ( Budapestről hazafelé a tolnai Zoli sofőr olyan lelkesedéssel beszélt a Toszkán körútról, melyen Ő is sofőr, hogy jövőre be kell iktatnom.) Várom a jövő évi katalógust.

 • 5.0
Csákiné Balogh Tímea
Kiskunfélegyháza
2022.11.08

Nagyon tetszett, hogy a kiránduláson az időnk maximálisan ki volt töltve programokkal. Maximálisan, a lehető leggazdagabb volt történelmi, földrajzi információkkal az idegenvezetés. Érdekes volt, és tartalmas. A busz tiszta, modern, kényelmes. Biztonságban éreztük magunkat az utazás folyamán. A hotel tiszta, kedves vendégszerető személyzettel vártak. A reggeli és a vacsora is nagyon ízlett. Péter nagyon segítőkész, kreatív, nagy tudású idegenvezető. Szívesen utaznánk ismét az ő idegenvezetésével. Nagy tisztelettel és nagy vendégszeretettel voltak irántunk.

 • 5.0
Szudóczkiné Barna-Pap Rozália
Kiskunfélegyháza
2022.11.08

Változatos, élvezetes program volt. Péter nagyon felkészült, jó humorú, kedves személyiség. Kényelmes, szuper busz volt. A kávé is finom volt. Attila igazán profi volt, biztonságban éreztük magunkat. Az étel nagyon finom volt. A szoba egyszerű, de tiszta. Jó volt a bingó :) Sok figyelmesség van útközben.

 • 4.8
Parasics András
Tatabánya
2022.11.07

Szuper program. Nagyon részletes és tökéletes idegenvezetés volt. A busz tökéletes, Attila profi. A szállás nagyon kényelmes, minden étkezés finom volt és változatos.

 • 5.0
Dóczi Erzsébet
Budapest
2022.11.06

Tartalmas, változatos, színvonalas program. A helyi idegenvezetők is jók voltak. Kati Krakkóban szuper! De a konc. táboriak is. Péter okos, gondoskodó idegenvezető, jó humorral. Nyugodt! Kényelmes autóbusz, udvarias, készéges sofőr. Finom, házias ételek. Nagyszerű út. Legyen még sokszor! Köszönöm a munkájukat, köszönöm a szervezést. :)

 • 5.0
Vargáné Karaknai Vera
Balmazújváros
2022.11.05

Huzián Péter rendkívüli módon felkészült, hatalmas információval rendelkezik, kedves, minden problémát megold. A sofőr rugalmasan, dinamikusan vezet, kedves, türelmes ember.

 • 5.0
Győrfi Tamás
Gödöllő
2022.11.04

Tartalmas, érdekes program. Az idegenvezető felkészült, figyelmes, vicces. A szoba kicsi, hideg. Nagyon finom, bőséges reggeli.

 • 4.8
Szekrényes Andrásné
Markaz
2022.11.03

2022. 10. 29. és 11. 01. között töltöttük ezt az időt Lengyelországban. Igazán minden nagyon tetszett nekünk: a buszvezető figyelmes és rátermett, az idegenvezető éppolyan kiváló, mint a többiek: nagytudású, rugalmas, udvarias, humoros. Finom ételeket kaptunk, végre megkóstolhattam a knédlit. Csodálatos időnk volt, a programok között csak a 2. nap volt egy kicsit feszes. Azt sajnáltuk, hogy a Dunajec folyón nem tutajozhattunk, de hát ez nem az utazási iroda hibája. Jövőre szeretnénk Albániába utazni.

 • 5.0
Ugi Rácz Lászlóné
Lajosmizse
2022.06.13

2022.05.28-31között volt a kirándulásunk, felejthetetlen élményben volt részünk. A busz kényelmes, nagyon udvarias sofőrrel, az idegenvezetőnk Derzsyné Nagy Bernadett rendkívüli tudással vezetett bennünket. Rendkívülien szervezett programokban volt részünk, mindenegyes napunk előre megszervezve és teljes napunk kitöltve.A szállásunk megfelelő volt, csak aludni jártuk oda.A reggeli és a vacsora finom, bőséges. Csak ajánlani tudjuk az irodát!!! Reméljük lessz még alkalmunk igénybe venni a szolgáltatásukat.

 • 4.8
Kutasi Zsuzsa és Bognár Józsefné
Dunaújváros
2020.08.28

2020. 08. 20-23. között utaztunk először a Proko Travel utazási irodával. Mi a "Kalandozás Dél-Lengyelországban" elnevezésű utat választottuk. Nem bántuk meg! Fantasztikus volt! Már az nagy öröm volt, hogy Dunaújvárosban szállhattunk buszra, nem kellett külön Pestre utaznunk. A sofőr segítőkész volt, biztonságban éreztük magunkat az egész út során. Idegenvezetőnk, Kéki Viktória, Viki igen felkészült, nagyon sok információt adott át igen érdekesen. Részletesebben megismerhettük Lengyelország történelmét, kultúráját. A lengyel-magyar barátság bizonyítékaként a helyi idegenvezetőink is tudtak magyarul, sőt Czestohowában a Jasna Góra-i kolostor szerzetesétől is magyarul hallgathattuk végig a Fekete Madonna történetét. Összességében az egész út fantasztikus volt! A szállással volt egy kis gondunk, ugyanis augusztusban mentünk és a szobában nem volt se hűtő, se légkondi sem, de még egy árva ventillátor sem! Ezt nagyon hiányoltuk! Köszönjük a szervezést! Ajánljuk a Proko Travelt az utaznivágyóknak!

 • 4.8
Adventi forgatag Krakkóban
Zakopane – Krakkó – Wielicka
December 16. 3 nap 59 500 Ft

Lengyel - szlovák mozaik
Szlovák és lengyel városok legjava, magyar emlékek, hegyek, folyók, tavak. Gazdag és változatos 6 napos program.
Július 17. 6 nap Ár: január közepén
Szeptember 11. 6 nap Ár: január közepén

Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Kalandozás Dél-Lengyelországban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Adventi forgatag Krakkóban
Zakopane – Krakkó – Wielicka
December 16. 3 nap 59 500 Ft
Lengyel - szlovák mozaik
Szlovák és lengyel városok legjava, magyar emlékek, hegyek, folyók, tavak. Gazdag és változatos 6 napos program.
Július 17. 6 nap Ár: január közepén
Szeptember 11. 6 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 7 nap Ár: január közepén
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Június 26. 10 nap Ár: január közepén
Július 31. 10 nap Ár: január közepén
A tűz országa, Azerbajdzsán
Baku lenyűgöző elegye az ősinek és az ultramodernnek. Az óvárosban, a XI. században épült városfal mellől fotózhatjuk a luxus felhőkarcolókat.
Október 15. 8 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.
Június 04. 9 nap Ár: január közepén
Június 30. 9 nap Ár: január közepén
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén
Híres felvonókon Svájcban
A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.
Július 18. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén
A Selyemút birodalma
Üzbegisztán az az ország, ahol a közép-ázsiai iszlám építészet lenyűgöző épületeihez szuperexpresszel utazhatunk.
Május 26. 10 nap Ár: január közepén
Október 04. 10 nap Ár: január közepén
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Július 31. 7 nap Ár: január közepén