Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 09 - 16. 594 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Pihenés mindkét sziget tengerpartján
·  Egy úton két egyedülálló sziget megtekintése
·  A különleges spanyol gasztronómia felfedezése
·  Számos izgalmas, érdekes fakultatív program

"Napsütés, pálmafák, óceán! A szigetek tengeri élővilága, egzotikus éghajlata, természeti kincsei különleges nyaralást biztosítanak. A strandok és hatalmas vulkánok mindenkit lenyűgöznek."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió + 2 ebéd
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (28)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – TENERIFE

Menetrend függvényében, utazás Tenerifére. Transzfer a szállo­dába (3 éj), majd pihenés. Hotelünktől (mely májusban a három­csillagos Sol Arona, októberben pedig a négycsillagos Olé Tropical Tenerife) kis sétával érhető el az óceánpart.

2. NAP: TEIDE SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magában fog­lalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részének megte­kintését. Idegenvezetőink segítségével a kirándulás alatt átfogó képet kapunk Tenerife, valamint a Kanári-szigetcsoport múltjáról és jelenéről. Első megálló a Los Gigantes lesz, ahol többek között egy lélegzetelállítóan látványos sziklafalat csodálhatunk meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatjuk a helyi kávét (baraquito). Ezután megismerkedhetünk a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történetével és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetjük az ezeréves sárkányfát és megcsodál­hatjuk a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár található. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebédet egy farmon, az Orotava-völgyben fogyasztjuk el. Ebéd után a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja követke­zik. Ezt követően körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 m magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza a szállodánkba.

3. NAP: ÉSZAK-TENERIFE VAGY PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretné jobban megismerni a szigetet, részt vehet a több éve a szigeten élő magyar idegenvezetővel egy fakul­tatív kiránduláson, ami Tenerife történelmi városait és egyedülálló több millió éves babérerdejét mutatja be. A kirándulásra reggel indulunk, első állomásunk candelaria, ahol a Kanári-szigetek védő­szentjének emelt bazilika áll. A szentről készült mű érdekessége, hogy a számára varrott különleges ruhát visel, amit az adott köze­ledő ünnephez illik. Ezt követően megismerkedünk a kilenc hatal­mas szoborral, amelyek a szigetek őslakosainak, a guancséknak királyait ábrázolják. Következő megállónk San Cristobal de La Laguna, ami a sziget régi fővárosa volt azonban különböző természetföldrajzi adottságai, többet között a korban nehéz meg­közelíthetősége miatt elveszítette a státuszát. Óvárosa az UNESCO világörökség része. A kirándulás természeti látnivalókban sem szűkölködik, ezután ugyanis átszeljük a híres neves babérerdőt. Fotószünet után az Anaga-hegység egyik legszebb kilátójában, egy kis étteremben hagyományos kanári ebédet kapunk. A nap utolsó megállója Santa Cruz de Tenerife, mely a sziget jelenlegi fővárosa. Késő délután érünk vissza a szállásunkra. Észak-Tenerife fakultatív kirándulás: 90 € (fizetés a helyszínen).

4. NAP: TENERIFE – GRAN CANARIA

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Teneriféről áthajózunk a másik látnivalóban gazdag szigetre, Gran Canariára. A kompon csomagunk zárható szekrénybe tör­ténő elhelyezéséért kb. 1 €-t kell fizetni. Szállás Gran Canarián négycsillagos Servatur Waikiki szállodában (3éj).

5. NAP: PIHENÉS GRAN CANARIÁN

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet az óceánban, vagy a szálloda medencéjében. A tengerparti sétányon is kelle­mes órákat tölthetünk el, miközben megkóstoljuk a sangriát, vagy a helyi kávét. Ha valaki tovább akar ismerkedni a sziget­tel, azoknak a helyszínen lesz lehetősége befizetni a többféle, helyi szervezésű, fakultatív programra. Itt is lehet hajózni, vagy más látványosságokat felkeresni szervezett kirándulás kereté­ben, vagy egy állatparkot megtekinteni. A lehetőségekről és a programok árairól az idegenvezetőnk a helyszínen fog részlete­sebb tájékoztatást adni, mely után a választott programra tud­nak jelentkezni. Szállás, mint előző éjszaka.

6. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

A mai nap kirándulunk a szigeten. Az első megálló a Degollada de las Yeguas kilátópont, ahonnan egyrészt ráláthatunk egy szép kanyonra, túloldalt pedig visszanézhetünk Maspalomas homok­dűnéire és gyönyörű fotókat készíthetünk a változatos tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon men­tén, és elhaladunk egy pálmaoázis, majd egy tevefarm mellett is, és így érjük el Fataga termékeny vidékét, ahol már déligyü­mölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilátóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhatjuk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcsleveket. Ezután vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 m magasságig. Megnézzük Gran Canaria legmagasabb pontját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, melyek érdekes formájú sziklák. Jó idő esetén átláthatunk a szomszédos szigetre, Tenerifére és gyönyörködhe­tünk a Teidében, Spanyolország legmagasabb csúcsában. Tovább haladva, Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves araukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védő­szentje, a „Fenyő Szűz Mária” található, amihez zarándokok tízez­rei látogatnak el minden évben, érthető, hogy ez a sziget vallási központja. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája és a parfüm­készítők műhelyei is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. Ezután következik a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol megebé­delünk egy a helyiek által is kedvelt étteremben. Következő látni­valónk a Bandama. Ez volt Gran Canaria utolsó működő vulkánja, kb. 5.000 évvel ezelőtt tört ki utoljára. A Pico de Bandama csúcsá­ról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas panorámáját. A nap során megállunk egy családi aloe vera termelőnél is, ahol megis­merkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonsága­ival és feldolgozásával. A termékeket ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni, és ha elnyeri tetszésüket vásárolhatnak is. Az esti órák­ban érkezünk vissza szállásunkra.

7. NAP: GRAN CANARIA – BUDAPEST

A mai napon a menetrend függvényében még lehetőségünk lesz fürdeni az óceánban vagy a hotel medencéjében. Aki pedig inkább Play del Ingles boltjait, bárjait, kávézóit látogatná meg a hazautazásig, szintén lehetősége lesz rá. Ezt követően transzfer a repülőtérre és Budapestre utazás. 

Belépő nincs, csak fakultatív programok.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Bodnár Valéria, Bodnárné Tóth Éva
Nyíregyháza
2023.06.11

Bemutatta a szigetek ezernyi arcát, sok - eddig nem látott - élményt kaptunk. A magyar idegenvezető mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Az itteni idegenvezetők szenzációsak voltak. Az autóbusz kényelmes, biztonságos. A gépkocsi vezetők fantasztikus képességekkel rendelkeznek, a sok száz tűkanyarban is biztonságosan vezettek. A szállás szép, tiszta, jól felszerelt. A reggeli tökéletes volt, a vacsora kissé egyhangú volt a főételeknél. A tenerifei szállodában egy pohár vizet sem kaptunk, lekezelően bántak velünk. Az utazási iroda megbízható a szolgáltatások minőségében, viszont az információáramlás néha akadozik.

 • 4.8
Dr. Kovácsné Dr. Domán Erika
Miskolc
2023.06.04

Jól szervezett. Jó lett volna, ha jobban működik az audio guide.

 • 5.0
Diósi Stocker Márton
Budaörs
2023.06.01

Nagyon jó!

 • 4.8
Kenéz Istvánné és Kenéz István
Makó
2023.06.01

Minden 5-ös

 • 5.0
dr Horváth Ágnes, Komjáti György
Tata
2023.05.31

A program tartalmas, de nem rohanó. Szabolcs és Bogi rendkívül jó idegenvezetők. Szabolcs tudása kiemelkedő Teneriféről. Korrekt utaztatás, a sofőrök rendesek. A szállás tiszta és jó az ellátás, de tenerifei hotelben nem nagyon voltak ízek. Az audioguide-ok ki lettek osztva, de nem használtuk (nem baj).

 • 4.8
Fügedi Józsefné
Eger
2023.05.29

Talán még egy kis plusz pihenés jó lett volna.

 • 4.8
Borbély Ernő Zoltánné
Eger
2023.05.22

Sok féle program van.

 • 4.3
Varga Péter és párja
Pécs
2019.10.21

A sógornőm ajánlott az Önök irodáját, hiszen ők már több, mint 10 éve csak a Prokoval utaznak, és mindig csupa jót mondanak. Mi sem bántuk meg, hogy Önöket választottuk. Mindennel elégedett voltunk, ráadásul egy szuper csapat jött össze. Köszönjük!

 • 4.8
Mihalik Teréz
Budapest
2019.10.19

Jól összerakott utazás, változatos élményeket adó programok közül választhattunk. Ha éppen az egyik nap csak pihenésre vágytunk, arra is volt lehetőség. Nagyon jó, hogy egy utazás alkalmával két szigetet is körbejárhattunk. Szerencsére minden jól sikerült, a csoport is nagyon összetartó volt. Jól éreztük magunkat, máskor is az Önök irodájával utazunk!

 • 4.8
Halmosi Gábor
Budapest
2019.10.14

A szigetek természeti csodái leírhatatlanok. Mindenkinek szívből ajánlom az utat, aki egy változatos, szép, pihentető utazást keres.

 • 5.0
Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Kanári-szigetek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft
Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft