Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 01 - 07. 505 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Július 13 - 19. 489 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 14 - 20. 479 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Pihenés mindkét sziget tengerpartján
·  Egy úton két egyedülálló sziget megtekintése
·  A különleges spanyol gasztronómia felfedezése
·  Számos izgalmas, érdekes fakultatív program

"Napsütés, pálmafák, óceán! A szigetek tengeri élővilága, egzotikus éghajlata, természeti kincsei különleges nyaralást biztosítanak. A strandok és hatalmas vulkánok mindenkit lenyűgöznek."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Annak ellenére, hogy Spanyolország magasabb kockázati kategóriába tartozik, a Kanári-szigetek messze esnek az ország kontinentális részétől, így koronavírus szempontjából jóval biztonságosabbnak tekinthetők.

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió + 2 ebéd
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (21)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – GRAN CANARIA – PIHENÉS

Menetrend függvényében, utazás Gran Canariára. Transzfer a ****-os szállodába (2 éj), majd pihenés. A hotelünk saját bárral és medencével rendelkezik. Szállodánktól a tengerpart kb. 10 perces könnyű sétával érhető el. A tengerparti sétányon is kelle­mes órákat tölthetünk el, miközben megkóstoljuk a sangriát, vagy a helyi kávét. 

2. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

A mai nap kirándulunk a szigeten. Az első megálló a Degollada de las Yeguas kilátópont ahonnan egyrészt ráláthatunk egy szép kanyonra, túloldalt pedig visszanézhetünk Maspalomas homokdűnéire és gyönyörű fotókat készíthetünk a változa­tos tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon mentén, és elhaladunk egy pálmaoázis, majd egy teve­farm mellett is, és így érjük el Fataga termékeny vidékét, ahol már déligyümölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilátóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhatjuk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcsleveket. Ezután vadregényes szik­laképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 m magasságig. Megnézzük Gran Canaria legmagasabb pontját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, melyek érdekes formájú sziklák. Jó idő esetén átláthatunk a szom­szédos szigetre, Tenerifére és gyönyörködhetünk a Teidében, Spanyolország legmagasabb csúcsában. Tovább haladva, Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves araukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a „Fenyő Szűz Mária” található, amihez zarándokok tízezrei látogatnak el minden évben, érthető, hogy ez a sziget vallási központja. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája és a parfümkészí­tők műhelyei is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. Ezután következik a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol meg­ebédelünk egy a helyiek által is kedvelt étteremben. Következő látnivalónk a Bandama. Ez volt Gran Canaria utolsó működő vul­kánja, kb. 5.000 évvel ezelőtt tört ki utoljára. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas pano­rámáját. A nap során megállunk egy családi aloe vera terme­lőnél is, ahol megismerkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonságaival és feldolgozásával. A termékeket ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni, és ha elnyeri tetszésüket vásárolhatnak is. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: GRAN CANARIA – TENERIFE

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Gran Canariáról áthajózunk a másik szép szigetre, Tenerifére. A kompon csomagunk zárható szekrénybe történő elhelyezésé­ért 1 €-t kell fizetni. Szállás Tenerifen ***-os szállodában (3 éj). Hotelünktől kis sétával érhető el a tengerpart, saját bárral és medencével is rendelkezik.

4.NAP: ÉSZAK-TENERIFE VAGY PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretné jobban megismerni a szigetet, részt vehet a több éve a szigeten élő magyar idegenvezetővel egy fakul­tatív kiránduláson, ami Tenerife történelmi városait és egyedülálló több millió éves babérerdejét mutatja be. A kirándulásra reg­gel indulunk, első állomásunk Candelaria, ahol a Kanári-szigetek védőszentjének emelt templom, és benne a szobor áll. A szentről készült mű érdekessége, hogy a számára varrott különleges ruhát visel, amit az adott közeledő ünnephez illik. Ezt követően megis­merkedik a kilenc hatalmas szoborral, amelyek a szigetek őslako­sainak, a guancséknak királyait ábrázolják. Következő megállónk San Cristobal de La Laguna, ami régen a sziget fővárosa volt azon­ban különböző természetföldrajzi adottságai, többet között a kor­ban nehéz megközelíthetősége miatt elveszítette a státuszát. A XVI–XVIII századi épületek között sétálva igazán átérezhetjük a hely varázsát. A kirándulás természeti látnivalókban sem szűköl­ködik, ezután ugyanis átszeljük a híres neves babérerdőt. Az erdő­ben, akkor is hogyha a parton tombol a hőség, mindig hűvös van. Fotószünet után az Anaga-hegység egyik legszebb kilátó­jában, egy kis étteremben hagyományos kaári ebédet kapunk. A nap utolsó megállója Santa Cruz de Tenerife, ami a sziget jelen­legi fővárosa. Itt lehetőség lesz egy kis vásárlásra, nézelődésre a modern városban. Késő délután érünk vissza a szállásunkra. Észak-Tenerife fakultatív kirándulás: 70 €

5. NAP: BÁLNALES VAGY PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne, pihenhet, de számos – a helyi uta­zási irodák által szervezett – fakultatív program közül is választ­hat. Idegenvezetőnk természetesen a helyszínen tartózkodik, és információkkal segítséget nyújt a választásban, megrendelés­ben. Például elmehetünk a sziget északi gyöngyszemének neve­zett Loro Parkba. Ez az egyik legnagyobb látványosság Tenerifén, mely egy különleges állatkert, többségében helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3.000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színesebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show-műsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórakozást a park vendégeinek. Egy másik érde­kes hajókiránduláson pedig a tegnapi napon a szárazföld felől megtekintett Los Gigantes sziklafalhoz visz el a hajókapitányunk. Fakultatív hajókirándulás: 50 € Szállás, mint előző nap.

6. NAP: TEIDE SZIGETTÚRA – BUDAPEST

Egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magában fog­lalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részének meg­tekintését. Idegenvezetőink segítségével a kirándulás alatt átfogó képet kapunk Tenerife, valamint a Kanári-szigetcsoport múltjáról és jelenéről. Playa de las Americasból indulva első megálló a Los Gigantes lesz, ahol többek között egy lélegzet­elállítóan látványos sziklafalat csodálhatunk meg, mely valójá­ban egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatjuk a helyi kávét (baraquito). Ezután meg­ismerkedhetünk a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico tör­ténetével és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetjük az ezeréves sárkányfát és megcsodál­hatjuk a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár található. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebédet a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban egy tipikus helyi ízeket kínáló étteremben fogyaszt­juk el. Ebéd után a sziget különlegessége Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 m magas, több­kamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza Las Americasba, de útközben még a szom­széd szigetekben és a táj változatosságában is gyönyörködhe­tünk. Este hazarepülés Budapestre, ahová éjfél után nem sokkkal érkezünk (immár a 7. napon).

Belépő nincs, csak fakultatív programok.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Varga Péter és párja
Pécs
2019.10.21

A sógornőm ajánlott az Önök irodáját, hiszen ők már több, mint 10 éve csak a Prokoval utaznak, és mindig csupa jót mondanak. Mi sem bántuk meg, hogy Önöket választottuk. Mindennel elégedett voltunk, ráadásul egy szuper csapat jött össze. Köszönjük!

 • 4.8
Mihalik Teréz
Budapest
2019.10.19

Jól összerakott utazás, változatos élményeket adó programok közül választhattunk. Ha éppen az egyik nap csak pihenésre vágytunk, arra is volt lehetőség. Nagyon jó, hogy egy utazás alkalmával két szigetet is körbejárhattunk. Szerencsére minden jól sikerült, a csoport is nagyon összetartó volt. Jól éreztük magunkat, máskor is az Önök irodájával utazunk!

 • 4.8
Halmosi Gábor
Budapest
2019.10.14

A szigetek természeti csodái leírhatatlanok. Mindenkinek szívből ajánlom az utat, aki egy változatos, szép, pihentető utazást keres.

 • 5.0
Venyige Miklósné Erzsi
Veszprém
2019.10.11

Úgy gondolom, hogy még vissza kell térnünk a Kanári-szigetekre, hiszen mindenben felülmúlta várakozásainkat. A barátnőmmel már sok Proko-s úton vettünk részt, és soha nem csalódtunk. Gran Canarián nagyon tetszett a szállásunk, nagyon jó volt úgy kelni, hogy kiléptünk a teraszra és láttuk az óceánt. Az idegenvezetőink szintén nagyon kedvesek voltak.

 • 4.8
Dr. Wimmer Józsefné
Zirc
2019.05.30

A csoportkísérő rendkívül segítőkész, nagyon jó volt, hogy volt aki segített a bajainkban.

 • 4.5
Halász Ferenc és Halász Ilona
Arad
2019.05.24

Barátaink ajánlották a Proko travelt, hogy itt foglaljunk utazást, ők mindig magyar irodával utaznak. Mi régi vágyunkat, Tenerifét választottuk. Nagyonnagyon élveztük. Egyszerűbb, kényelmesebb magyarokkal utazni :-)

 • 5.0
Edó és férje
Budapest
2019.05.23

A helyi idegenvezetők felkészültek és segítőkészek voltak. A néhol félelmetesen szűk és kanyargós utakon igazán profi módon vezettek a sofőrök. Bár Tenerifén elég szűk szobát kaptunk, de mindkét szállodában jókat ettünk a bőséges választékból. Korunkból fakadóan a programok néha fárasztóak voltak.

 • 4.5
Dr. Barta Anikó
Budapest
2019.05.19

Teneriféről és Gran Canariáról átfogó ismereteket kaptam. Az idegenvezetés élvezetes, széleskörű, remek stílusban. A buszok tökéletesek voltak, a sofőrök megbízhatóak. A szállás szuper, az ételek extrém szuperek! A csoportkísérő nagyon kedves, udvarias, segítőkész volt.

 • 5.0
Franca Péter, Franca Péterné
Budapest
2019.05.16

Ezt az értékelést már a kérdőíven is megtettük. Most, csak azért írok, hogy megköszönjem Holecska Krisztiánnak segítségét, figyelmességét. Mindenre odafigyelt, mindenkinek egyformán segített, amire többször is szükség volt az utazásunk során. A két helyi idegenvezető Szabolcs és Vivien is sokban gyarapították ismereteinket. Beszéltünk útitársainkkal és arra a következtetésre jutottunk, hogy ezen az úton a legzsémbesebb ember se találhatott kifogásolni valót. Köszönjük az irodának és külön Krisztiánnak a felejthetetlen élményt.

 • 5.0
Dr. Meleghné Dr. László Judit
Miskolc
2018.06.23

A kirándulás bőséges, széleskörű volt. A fő program és a fakultatív program kicsit átfedésben volt. Az idegenvezető jól felkészült, segítőkész. Kényelmesek és tiszták voltak a helyi buszok. A szerpentines hegyi utakon is magabiztosan vezettek a sofőrök. Szép helyen voltak a szállodákban a külső medencék, parkrészek, napozóágyak kényelmesek voltak. Az étkezéseken bőséges választék volt, a kiszolgálás kulturált.

 • 5.0
Mediterrán grand tour
Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!
Augusztus 19. 12 nap 358 000 Ft
Szeptember 02. 12 nap 379 000 Ft

Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Augusztus 01. 8 nap 548 000 Ft

Nyaralás a spanyol tengerparton
Közkedvelt nyaralóprogramunk, ahol lehetőség lesz tengerparti kikapcsolódásra, vagy részt vehet szebbnél-szebb kirándulásokon profi idegenvezetővel. Sangria vagy Sagrada Familia? Ön dönt!
Szeptember 04. 8 nap 279 000 Ft
Szeptember 04. 8 nap 299 000 Ft

Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Szeptember 02. 12 nap 319 000 Ft
Szeptember 02. 12 nap 339 000 Ft

Spanyol királyi városok
Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.
Szeptember 28. 6 nap 417 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Kanári-szigetek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Augusztus 01. 8 nap 548 000 Ft
Spanyol királyi városok
Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.
Szeptember 28. 6 nap 417 000 Ft
Nyaralás a spanyol tengerparton
Közkedvelt nyaralóprogramunk, ahol lehetőség lesz tengerparti kikapcsolódásra, vagy részt vehet szebbnél-szebb kirándulásokon profi idegenvezetővel. Sangria vagy Sagrada Familia? Ön dönt!
Szeptember 04. 8 nap 279 000 Ft
Szeptember 04. 8 nap 299 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

A lovagok szigete - Málta
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk.
Szeptember 14. 6 nap 309 000 Ft

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.
Október 13. 8 nap 474 000 Ft
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Október 11. 5 nap 399 000 Ft
Ciprus, a szerelem szigete
Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk.
Július 20. 6 nap 369 000 Ft
Szeptember 21. 6 nap 338 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 27. 8 nap 504 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 25. 11 nap 409 000 Ft