Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Amerika  /  Peru
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Február 22 - Március 08.
2 270 000 Ft
Október 30 - November 15.
2 330 000 Ft
November 06 - 22.
2 330 000 Ft
Az út áttekintése

·  4 dél-amerikai ország és 3 főváros
·  Az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig
·  Buenos Aires, Lima, Asunción, a 3 főváros
·  Mesés vízesések, misztikus helyek, csodástengerpartok

Gyermekkori vágyam volt Peru misztikus földje. Magasak voltak az elvárásaim, de a valóság még azokat is felülmúlta. A Machu Picchu vagy a Nazca-vonalak kivételesen varázslatos helyek.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

1. NAP: BUDAPEST – RIO DE JANEIRO

Elutazás európai átszállással Brazília legismertebb városába,Rio de Janieróba. Transzfer a turista negyedben lévő szállásunkra (2 éj).

2. NAP: RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS

Délelőtt fakultatív városnézés Rioban. Megtekintjük a széles, homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanát és az Ipanemát. A modern katedrálissal folytatjuk, ezt követi a Sambadrome, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt rendezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk során drótkötélpályán, átszállással fel­megyünk Brazília egyik jelképére, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilá­tás a Copacabanára, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szo­borra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés (belépőkkel): 100 USD (helyszínen lehet jelentkezni) Akik nem jönnek a programra, azoknak egész nap, a többieknek késő délután szabad­program és fürdési lehetőség, napozás a homokos tengerparton.

3. NAP: RIO DE JANEIRO – BUENOS AIRES

Nemcsak Rio büszkesége a Megváltó Krisztus szobor, mivel ezt is beválasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őser­dőn keresztül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje, bus­szal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1.145 tonna súlyú Krisztus szobor lábainál állni és gyönyörködni a fantasztikus látvány­ban. Ezt követően transzfer a repülőtérre és repülünk a mesés elhelyezkedésű Buenos Airesbe. A késői érkezés miatt ezen a napon nem lesz fakultatív vacsora, ezt másnap ebéd formájá­ban pótoljuk.

4. NAP: BUENOS AIRES

Reggel autóbusszal indulunk a La Plata torkolatánál fekvő nagy­város felfedezésére. A gyalogos városnézés során láthatjuk Buenos Aires kettős arcát, a történelmi hagyományokkal rendel­kező koloniál stílusú épített örökségeitől a modern metropolisz toronyházainak rengetegjéig. Megállunk a Plaza de Mayonál, mely a város alapításának helyszíne, és lefényképezhetjük a grandiózus Elnöki Palotát is. A város egyes negyedei mind újabb és újabb kis világokat tárnak elénk, saját szemünkkel láthat­juk, milyen sokszínű ez a város. A városnézés közben egy helyi étteremben fogyasztjuk el a fakultatív ebédünket. Délután szabadprogram, majd visszatérünk a szállodába egy rövid fel­frissülésre. Este egy fakultatív, hamisítatlan vacsorás tangó este vár bennünket. Aki Buenos Airesben jár, ezt az autentikus argentin élményt nem hagyhatja ki! Hallunk idegenvezetőnk­től a tangó történetéről, ezután steak vacsorát fogyasztha­tunk el finom borokkal. A zenekar által kísért táncprodukció pedig lenyűgöző élmény lesz! Argentín tangós vacsoraest, transzferrel: 160 USD Éjfél körül térünk vissza a szállodába.

5. NAP: BUENOS AIRES – DELTA TÚRA – IGUAZÚ

Reggeli után egy igazán különleges kirándulásra indulunk. Autóbusszal északi irányban haladunk, keresztülhajtva az elegáns kormányzati negyeden, ahol az elnök palotája is talál­ható, majd a várost elhagyva érünk Tigrébe. Itt hajóra szállunk és gyönyörködünk a látványban. A Parana folyó torkolatában található, csatornákkal felszabdalt kis szigetvilág dús vegetá­cióval és állatvilággal rendelkezik. A kis faházak, amikben az 1580-as években laktak, éles kontrasztot nyújt a város mostani képéhez képest. Hajókázva elhaladunk a yacht- és evezősklub mellett, ami mára már Buenos Aires rekreációs övezetévé nőtte ki magát. A program végén visszaszállunk autóbuszunkba, visszatérünk a szállodába, és felvesszük csomagunkat. Indulás a reptérre és repülés az Iguazú-vízeséshez. Az estét már a víze­sés közelében elhelyezkedő településen töltjük, ahol fakultatív vacsorával várnak bennünket.

6. NAP: IGUAZÚ (ARGENTÍN ÉS BRAZIL OLDAL)

A teljes napot az Iguazu-vízesésnél töltjük, megtekintjük az argentin és a brazil oldalt egyaránt. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egységre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesések megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő zuhatag látványa. A legnagyobb hatást kiváltó rész az „Ördögtorok vízesés”, melyhez különleges elhe­lyezkedése miatt kisvonattal juthatunk el. Leírhatatlan a látvány! 4 km szélességben zubog alá a víz a szemünk láttára. Az életre szóló élmény után visszatérünk szállásunkra.

7. NAP: PARAGUAY – ASUNCIÓN

Reggelit követően átmegyünk Paraguayba és autóbusszal a főváros, Asunción felé vesszük az irányt. A nap során Paraguay buja zöldellő vidékén haladva csodálhatjuk a növényzetet. Forgalom függvényében érkezünk Asunciónba. Rövid buszos és fotóstoppos városnézés. Este szállás, fakultatív vacsora.

8. NAP: ASUNCIÓN – LIMA – PARACAS

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába, Peru fővárosába. Érkezést követően buszra szállunk és Paracas irányába utazunk. Útközben megállunk egy inkák előtti kultúrát rejtő romvárosban, Pachacamac-ban. Ennek megtekin­tése után érkezünk Paracasba. A városka környékén is kirándu­lunk, Katedrális szikla, majd a Történeti Múzeumban teszünk látogatást. Éjszakánkat paracasi hotelünkben töltjük.

9. NAP: PARACAS – BALLESTAS-SZIGETEK – ICA – NAZCA

Reggel hajóra szállunk és áthajózunk a Ballestas-szigetekre, mely 3 nagyobb és egy kisebb szigetből áll. Kikötni az állatvi­lág védelme érdekében nem lehetséges, de a hajóról a kb. 2 órás kirándulás alatt láthatjuk az itt élő különleges állatokat, pl. Humbold pingvineket, fókákat. Visszaérkezésünk után Ica telepü­lés mellett tekintünk meg egy különleges sivatagi oázist, majd tovább utazunk Nazcába. Fakultatív program keretében 6 sze­mélyes kis gépekkel 1 órás repülést lehet tenni a Nazca-vonalak felett. Alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzolatok. Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett: 50.000,- Ft. Szállás Nazcában.

10. NAP: NAZCA – AREQUIPA

Reggel folytatjuk utunkat Arequipa felé. Varázslatos tájon hala­dunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán szik­lákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipában, mely Peru második legna­gyobb városa 2.325 méterrel a tengerszint felett. Útközben megpillantjuk az Ősi Inka utat is. Szálláshely elfoglalása.

11. NAP: AREQUIPA – PUNO

Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6.000 m (!) magas csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a városban, megnézzük a XVII. század­ban épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punóban lesz. Szabadprogram, alkalmaz­kodás a magaslati klímához, hiszen a város 3.827 méterrel van a tengerszint felett.

12. NAP: PUNO – TITICACA-TÓ – PUNO

A mai napon hajókirándulásra indulunk Urosba, az úszó szi­getekhez a Titicaca-tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készítik el a lakóhelyükként szolgáló szigete­ket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

13. NAP: PUNO – CUSCO

Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismer­kedünk a helyi növény- és állatvilággal, láthatunk lámát és alpa­kát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos Andok falut, Andahuyalillast. Szállás Cuscóban (2 éj).

14. NAP: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO

Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a táj­ban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresz­tül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ 7 új csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

15. NAP: CUSCO – LIMA

Városnézés Cuscóban, mely 3.250 méterrel van a tengerszint felett. Magyar ember számára szokatlan ez a magasság, ezért óvatosan kell mozogni a programok során. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrálist, a Nap templomát és a belvárost. Déli órákban kirándulunk a város közelében található inka régé­szeti központba, megnézzük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfalait és a Puka-Pukara erőd romjait. Mindkét építménynél láthatjuk azt a lenyűgöző építészeti módszert, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal illesztették össze a hatalmas köveket. Programunk végeztével csomagjainkkal a repülőtérre megyünk, és Limába repülünk. Transzfer a szállodánkba.

16. NAP: LIMA – EURÓPA

Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. Limát az 1746‑os földrengés szinte teljes egészében elpusztította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházával még őrzi az egykori pompát. További sétánk során felkeressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Látogatást teszünk a Larco Herrera Múzeumban is, majd rövid szabadidőt követően transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőgépen.

17. NAP: BUDAPEST

Európai átszállást követően hazaérkezésünk Budapestre a késő esti órákban várható.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon. Min. létszám: 15 fő. 

A csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. Fakultatív kirándulások ára összesen: 260 USD

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD/EUR /nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD/EUR /alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.5
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Gárgyán Hajnalka, Benedetto Doviziani
Kelebia
2023.11.28

A paraguay-i látogatás során a főváros megtekintésére érdemes lenne időt szánni. Az idegenvezető hatalmas információt osztott meg velünk és mindig igyekezett az utasok kedvében járni, és különböző programokkal lekötni a buszozások során. Egy-két kivétellel minden busz kényelmes volt. A szállások megfelelőek voltak végig. Sajnos néhány szállodában nehezen volt kivitelezhető számom az étkezés a lisztérzékenységem miatt. A fő étkezéseket többnyire megoldották.

 • 4.8
Matola Ferencné
Budapest
2023.11.27

Sűrű program, tele élményekkel. Az idegenvezető a lehető legtöbbet szeretné megmutatni és minden tudását átadni. Többféle buszt kaptunk, volt olyan, aminek az ülései instabilak voltak és a légkondit nem lehetett szabályozni. A gépkocsi vezetők vigyáztak ránk. A szállás Cuscoban elég gyenge volt. Finomakat ettünk az út során, az ételek változatosak voltak.

 • 4.8
SZÁNTÓ JULIANNA, DR. SZÁNTÓ ENDRE
Hévíz
2023.11.26

Jól szervezett. Többet kaptunk a vártnál. Az idegenvezető nagyon felkészült, barátságos, segítőkész napi 24 órában, mindig a csoport érdekeit veszi előtérbe. Egy esetben volt kifogásolható a busz állapota, és a buszsofőrök olykor túl bátran vezettek a szerpentines úton sötétben. A szállásokon finomakat ettünk, ittunk.

 • 4.8
Dovákné Hencs Anna
Edelény
2019.11.28

Az utazás sokszínű, Perutól Brazíliáig, a művészetektől a néprajzig. Miklós nagytudású, figyelmes (miatta vettem részt az utazáson, mert előzőleg meggyőzött: ő a legjobb). A helyi buszok megfelelőek voltak, de gyengébb klíma is elég lenne és a brazil mikrofonok kicsit torzítanak. A sofőrök udvariasak és kulturáltak. Jó színvonalú szállások, bőséges ételek. Jó hangulatú csoportot kovácsolt az idegenvezető.

 • 5.0
Milics Gizella
Budapest
2019.11.28

A magyar idegenvezető felkészülten, lelkiismeretesen ismertette az utasokkal a látnivalókat a meglátogatott helyszíneken. A felmerült kérdésekre kimerítő válaszokat adott. Színes, vidám egyéniségével nem hagyta lankadni az utasok figyelmét. Az autóbuszokon nem mindig fértek bele a csomagtartóba a bőröndök.

 • 5.0
Csitos György és Györgyné
Kecskemét
2019.11.26

A program az ígéreteknek megfelelő, gazdag. Miklós képzett, felkészült, "tyúkanyó". Megszerettük!! A helyi autóbuszok olykor kifogástalanok, máskor alig kibírhatóak voltak, de jó és segítőkész sofőrökkel. A remek szállásokon, finom, kielégítő étkezéseket kaptunk.

 • 5.0
Leányváriné V. Anikó
Csolnok
2019.11.24

Miklós felkészült, segítőkész, türelmes idegenvezető, eddigi útjaim legjobbja.

 • 5.0
Dimitrievits Iván
Budapest
2019.04.14

Jól szervezett utazáson vettünk részt, jó úticélokkal, élménydús programokkal. Fantasztikus hangulatot teremtett idegenvezetőnk, inkább barátként viselkedett, mint aki a munkáját végzi. Az autóbuszon kicsit túlzásba vitték a klímázást. Minden szálloda elegáns és tiszta volt, kivéve a rióit, de az viszont közel volt a tengerparthoz és ez fontos. Mindenhol finom, ízletes ételeket kaptunk. Több alkalommal késő este érkeztünk a szállodába, ilyenkor a vacsora éjszakába nyúlt. Érdemes lenne ezeken a napokon a vacsora helyett inkább ebédet biztosítani. Időnk mindig volt az ebédre is.

 • 5.0
Király Zoltán és Zoltánné
Budapest
2018.11.30

A program változatos volt, pazar látnivalók. Az idegenvezetés átfogó, érdekes beszámolók a meglátogatott helyekről. Ügyes, megfontolt, udvarias gkvezetők voltak, de a buszokban a hangminőségen lehetne javítani. A szállások központi elhelyezkedésűek voltak, kényelmes ágyakkal. Ha lehetne, jobb lenne az étkezéseket korábbi időpontra szervezni. Baráti hangulat alakul ki az utazás során.

 • 4.8
Szloboda Tibor és Paul Magdolna Teréz
Budapest
2018.11.29

Gulyás Miklós idegenvezető nagy lelkesedéssel nagymértékben hozzájárult az út sikerességéhez. Sok plusz programot csinált nekünk! És éjjel 2-ig velünk volt a kórházban is!!!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Keresztül Dél-Amerikán úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
14
NAP

Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.

2 316 000 Ft-tól
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
15
NAP

Costa Rica, mely területének kb 23%-a védett valamilyen formában, az ökoturizmus kedvelt célpontja. Panama a világ egyetlen olyan országa, ahol láthatjuk, amikor a nap felkel a Csendes-óceánon és lenyugszik az Atlanti-óceánon. E két ország együtt igazi kuriózum programot kínál.

2 740 000 Ft-tól
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
11
NAP

4.9

16 értékelés

Ecuador látványosságai után a kuriózum Galapagos-szigetek természeti csodája. Hosszabbítási lehetőség Kolumbiába, mely egy újabb külön világ.

2 080 000 Ft-tól
Tűzföld és Patagónia csodái
Tűzföld és Patagónia csodái
15
NAP

Igazi csúcsutazók célterepe. Argentína és Chile lenyűgöző déli csücske, ahol a gleccserek és a vad természet az uralkodók. Hosszabbítási lehetőség a páratlan Atacam sivatag természeti csodáihoz.

2 380 000 Ft-tól