Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
November 08 - 22. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
November 14 - 22. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Machu Picchu ezoterikus romjai az Andokban
·  Repülés a rejtélyes Nazca-vonalak felett
·  Hajózás a Titicaca-tó mesés vidékén
·  Cusco, az inka birodalmi főváros 3400 méteren

HOSSZABBÍTÁS:

·  Fantasztikus kilátás a riói Krisztus szobortól
·  Iguacu: Földünk egyik legszebb vízesése
·  A vízesés brazil és argentin oldalról
·  Fürdőzési lehetőség a Copacabana tengerpartján

Az Iguacu grandiózussága mindenkire nagy hatással van, de az én gyermekkori vágyam Peru misztikus földje volt. Magasak voltak az elvárásaim, de a valóság még azokat is felülmúlta. A Machu Picchu vagy a Nazca-vonalak kivételesen varázslatos helyek.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – RIO DE JANEIRO

Elutazás párizsi átszállással a szamba fővárosába, Rio de Janeiroba. Érkezés helyi idő szerint a kora esti órákban. Transzfer a turista negyedben lévő szállásunkra (2 éj).

2. NAP: RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS

Délelőtt fakultatív városnézés Rióban. Megtekintjük a széles homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanát és az Ipanemát. Folytatjuk nézelődésünket a modern katedrálisnál, ezt követi a Sambadrome, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt ren­dezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk során drótkötélpályán, átszállással felmegyünk Brazília egyik jelképére, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilátás a Copacabanára, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szoborra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés (belépőkkel): 100 USD (helyszínen lehet jelentkezni) Akik nem jönnek a programra, azoknak egész nap, a többieknek késő délután szabadprogram és fürdési lehe­tőség, napozás a homokos tengerparton.

3. NAP: RIO DE JANEIRO – BUENOS AIRES 

Nemcsak Rió különlegessége a Megváltó Krisztus szobor, mivel ezt is beválasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őser­dőn keresztül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje, bus­szal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1.145 tonna súlyú Krisztus szobor lábainál állni és gyönyörködni a fantasztikus látvány­ban. Késő délután közvetlen járattal repülünk Argentína fővárosába, a mesés elhelyezkedésű Buenos Airesbe.

4. NAP: BUENOS AIRES – IGUACU (ARGENTÍN OLDAL)

Reggel autóbusszal indulunk a La Plata torkolatánál fekvő nagyváros felfedezésére. A gyalogos városnézés során láthatjuk Buenos Aires kettős arcát, a történelmi hagyományokkal rendelkező koloniál stílusú épített örökségeitől a modern metropolisz toronyházainak  rengetegjéig. Megállunk a Plaza de Mayonál, mely a város alapításának helyszíne, és lefényképezhetjük a grandiózus Elnöki Palotát is. A város egyes negyedei mind újabb és újabb kis világokat tárnak elénk, saját szemünkkel láthatjuk, milyen sokszínű is város. A késő délutáni órákban érkezünk ki a repülőtérre, ahonnan közvetlen járattal megyünk túránk egyik fő látványosságához, az Iguacu vízeséshez. Az estét már a vízesés mellett elhelyezkedő településen töltjük.

5. NAP: IGUACU (ARGENTÍN ÉS BRAZIL OLDAL)

A teljes napot az Iguacu-vízesésnél töljük, megtekintjük az argentin és a brazil oldalt egyaránt. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egységre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesések megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő zuha­tag látványa. A legnagyobb hatást kiváltó rész az „Ördögtorok vízesés”, melyhez különleges elhelyezkedése miatt, kisvonattal juthatunk el. Leírhatatlan a látvány! 4 km szélesség­ben zubog alá a víz a szemünk láttára. Az életre szóló élmény után térünk visszaté­rünk szállásunkra.

6. NAP: IGUACU (PARAGUAY-I OLDAL) – ASUNCIÓN

Reggelit követően átmegyünk Paraguayba, és meglátogatjuk a vízesésrendszer harmadik országának a legszebb kilátópontjait is. Közvetlenül a határnál lévő városban, Ciudad de Este-ben nézelődés, vásárlás, majd autóbusszal a főváros, az argentín határhoz közeli Asunción felé vesszük az irányt. A délután során Paraguay buja zöldellő vidékén haladva csodálhatjuk a növényzetet. Forgalom függvényében a kora esti órákban érkezünk Asunciónba, melynek történelme összeforrt a szomszédos Argentínával (Buenos Aires egykori lakói alapították a várost még a XVI. században). Este szállás Asunciónban,

7. NAP: ASUNCIÓN – LIMA

Transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába. Az Andok hegyláncain átívelő repülőút után transzfer a központba és kezdjük a városnézést. Limát az 1746-os földrengés szinte teljes egészében elpusz­tította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházá­val még őrzi az egykori pompát. További sétánk során felke­ressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat.

8. NAP: LIMA – NAZCA

Reggel autóbusszal elutazunk a híres Nazca-vonalakhoz. Nazca városkába megérkezve a repülőtérre megyünk. Fakultatív prog­ram keretében 6 személyes kis gépekkel 1 órás repülés a Nazca-vonalak felett. Mivel alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzola­tok, formák. Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett: 45.000,- Ft Szállás Nazcában.

9. NAP: NAZCA – AREQUIPA

Reggel folytatjuk utunkat Arequipa felé. Varázslatos tájon hala­dunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán szik­lákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második legnagyobb városa 2.325 méterrel a tengerszint felett. Útközben megpillantjuk az Ősi Inka utat is. Szálláshely elfoglalása.

10. NAP: AREQUIPA – PUNO

Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6.000 m (!) magas csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a városban, megnézzük a XVII. század­ban épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punóban lesz. Szabadprogram, alkalmaz­kodás a magaslati klímához, hiszen a város 3.827 méterrel van a tengerszint felett.

11. NAP: PUNO – TITICACA-TÓ – PUNO

A mai napon hajókirándulásra indulunk Urosba, az úszó szi­getekhez a Titicaca-tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készítik el a lakóhelyükként szolgáló szigete­ket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

12. NAP: PUNO – CUSCO

Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, láthatunk lámát és alpakát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos andokbeli falut, Andahuyalillast. Szállás Cuscóban (2 éj).

13. NAP: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO

Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a táj­ban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresz­tül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ 7 új csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

14. NAP: CUSCO – LIMA

Városnézés Cuscóban, mely 3.250 méterrel van a tengerszint felett. Magyar ember számára szokatlan ez a magasság, ezért óvatosan kell mozogni a programok során. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrálist, a Nap templomát és a belvárost. Déli órákban kirándulunk a város közelében található inka régészeti központba, megnézzük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfa­lait és a Puka-Pukara erőd romjait. Mindkét építménynél láthat­juk azt a lenyűgöző építészeti módszert, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal illesztették össze a hatalmas köveket. Programunk végeztével csomagjainkkal a repülőtérre megyünk, és Limán keresztül Európa felé repülünk. Éjszaka a repülőn.

15. NAP:  BUDAPEST

Amsterdami átszállás követően hazaérkezés menetrend függvényében várhatóan az esi órákban Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosí­tást és a helyi borravalókat nem, mely kb. 40 USD/fő. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon. Min. létszám: 10 fő.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dovákné Hencs Anna
Edelény
2019.11.28

Az utazás sokszínű, Perutól Brazíliáig, a művészetektől a néprajzig. Miklós nagytudású, figyelmes (miatta vettem részt az utazáson, mert előzőleg meggyőzött: ő a legjobb). A helyi buszok megfelelőek voltak, de gyengébb klíma is elég lenne és a brazil mikrofonok kicsit torzítanak. A sofőrök udvariasak és kulturáltak. Jó színvonalú szállások, bőséges ételek. Jó hangulatú csoportot kovácsolt az idegenvezető.

 • 5.0
Milics Gizella
Budapest
2019.11.28

A magyar idegenvezető felkészülten, lelkiismeretesen ismertette az utasokkal a látnivalókat a meglátogatott helyszíneken. A felmerült kérdésekre kimerítő válaszokat adott. Színes, vidám egyéniségével nem hagyta lankadni az utasok figyelmét. Az autóbuszokon nem mindig fértek bele a csomagtartóba a bőröndök.

 • 5.0
Csitos György és Györgyné
Kecskemét
2019.11.26

A program az ígéreteknek megfelelő, gazdag. Miklós képzett, felkészült, "tyúkanyó". Megszerettük!! A helyi autóbuszok olykor kifogástalanok, máskor alig kibírhatóak voltak, de jó és segítőkész sofőrökkel. A remek szállásokon, finom, kielégítő étkezéseket kaptunk.

 • 5.0
Leányváriné V. Anikó
Csolnok
2019.11.24

Miklós felkészült, segítőkész, türelmes idegenvezető, eddigi útjaim legjobbja.

 • 5.0
Dimitrievits Iván
Budapest
2019.04.14

Jól szervezett utazáson vettünk részt, jó úticélokkal, élménydús programokkal. Fantasztikus hangulatot teremtett idegenvezetőnk, inkább barátként viselkedett, mint aki a munkáját végzi. Az autóbuszon kicsit túlzásba vitték a klímázást. Minden szálloda elegáns és tiszta volt, kivéve a rióit, de az viszont közel volt a tengerparthoz és ez fontos. Mindenhol finom, ízletes ételeket kaptunk. Több alkalommal késő este érkeztünk a szállodába, ilyenkor a vacsora éjszakába nyúlt. Érdemes lenne ezeken a napokon a vacsora helyett inkább ebédet biztosítani. Időnk mindig volt az ebédre is.

 • 5.0
Király Zoltán és Zoltánné
Budapest
2018.11.30

A program változatos volt, pazar látnivalók. Az idegenvezetés átfogó, érdekes beszámolók a meglátogatott helyekről. Ügyes, megfontolt, udvarias gkvezetők voltak, de a buszokban a hangminőségen lehetne javítani. A szállások központi elhelyezkedésűek voltak, kényelmes ágyakkal. Ha lehetne, jobb lenne az étkezéseket korábbi időpontra szervezni. Baráti hangulat alakul ki az utazás során.

 • 4.8
Szloboda Tibor és Paul Magdolna Teréz
Budapest
2018.11.29

Gulyás Miklós idegenvezető nagy lelkesedéssel nagymértékben hozzájárult az út sikerességéhez. Sok plusz programot csinált nekünk! És éjjel 2-ig velünk volt a kórházban is!!!

 • 5.0
Györgyné dr. Kovács Erzsébet
Szeged
2018.11.26

Változatos program, minden fontos turisztikai helyen jártunk. Miklós jól felkészült, sokoldalú, tájékozott. A buszok közül némelyik nagyon kényelmes volt, némelyik kevésbé. A sofőrök profi módon oldották meg a feladatokat. A szállásokon általában lehetett pihenni, kivéve Cuscoban. Az étkezéseken finom, bőséges kínálat volt. Feltétlenül tájékoztatni kell előre az utasokat, hogy napokon keresztül magaslati levegőn lesznek.

 • 4.8
T. Katalin
Budapest
2018.11.24

A magaslathoz való akklimatizálódáshoz időt kell biztosítani. Gulyás Miklós empatikus, a helyzeteket jól kezelő, kiváló ismeretekkel rendelkező idegenvezető. Volt jó és kevésbé jó autóbusz, de a sofőrök udvariasak voltak. A szállások változó minőségűek voltak. Javaslom, hogy a borravaló intézése legyen az iroda dolga és önkéntességi alapon működjön.

 • 4.3
Longa Sándor
Pomáz
2018.11.19

Teljes képet kaptunk Dél-Amerikáról. Miklósnak mindenre kiterjedő tudása van. A buszok kényelmesek, komfortosak voltak,a sofőrök munkája hibátlan. A szállásokon volt némi hiányosság, pl. szekrény, reggeli választék (Lima, Iguacu perfekt, de a többi közepes).

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Keresztül Dél-Amerikán úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Június 27. 8 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 8 nap Ár: január közepén
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
8 napos utunk során felkeresünk két fővárost, teszünk egy nagy kört Romániában és egy látogatást az eddig ismeretlen Moldáviában. A program egyik ékköve a hajózási lehetőség a Duna-deltában.
Június 23. 8 nap Ár: január közepén
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Egy varázslatos szigetcsoport az Atlanti-óceánban, ahol még nem jelent meg a tömegturizmus.
Július 18. 7 nap Ár: január közepén
Több mint Bécs
Április 06. 4 nap Ár: január közepén
Május 18. 4 nap Ár: január közepén
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Május 13. 10 nap Ár: január közepén
Június 17. 10 nap Ár: január közepén