Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 16 - 25. 1 215 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Március 16 - 30. 1 570 000 Ft Repülővel Nem foglalható
November 09 - 18. 1 185 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
November 09 - 23. 1 470 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Machu Picchu ezoterikus romjai az Andokban
·  Repülés a rejtélyes Nazca-vonalak felett
·  Hajózás a Titicaca-tó mesés vidékén
·  Cusco, az inka birodalmi főváros 3400 méteren

HOSSZABBÍTÁS:

·  Fantasztikus kilátás a riói Krisztus szobortól
·  Iguacu: Földünk egyik legszebb vízesése
·  A vízesés brazil és argentin oldalról
·  Fürdőzési lehetőség a Copacabana tengerpartján

Az Iguacu grandiózussága mindenkire nagy hatással van, de az én gyermekkori vágyam Peru misztikus földje volt. Magasak voltak az elvárásaim, de a valóság még azokat is felülmúlta. A Machu Picchu vagy a Nazca-vonalak kivételesen varázslatos helyek.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LIMA

Elutazás európai átszállással Peru fővárosába, Limába. Érkezés a kora esti órákban. Transzfer a szállodába, szabadprogram.

2. NAP: LIMA – NAZCA

Reggel autóbusszal elutazunk a híres Nazca-vonalakhoz. Nazca városkába megérkezve a repülőtérre megyünk. Fakultatív prog­ram keretében 6 személyes kis gépekkel 1 órás repülés a Nazca-vonalak felett. Mivel alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzola­tok, formák. Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett: 45.000,- Ft Szállás Nazcában.

3. NAP: NAZCA – AREQUIPA

Reggel folytatjuk utunkat Arequipa felé. Varázslatos tájon hala­dunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán szik­lákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második legnagyobb városa 2.325 méterrel a tengerszint felett. Útközben megpillantjuk az Ősi Inka utat is. Szálláshely elfoglalása.

4. NAP: AREQUIPA – PUNO

Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6.000 m (!) magas csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a városban, megnézzük a XVII. század­ban épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punóban lesz. Szabadprogram, alkalmaz­kodás a magaslati klímához, hiszen a város 3.827 méterrel van a tengerszint felett.

5. NAP: PUNO – TITICACA-TÓ – PUNO

A mai napon hajókirándulásra indulunk Urosba, az úszó szi­getekhez a Titicaca-tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készítik el a lakóhelyükként szolgáló szigete­ket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

6. NAP: PUNO – CUSCO

Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, láthatunk lámát és alpakát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos andokbeli falut, Andahuyalillast. Szállás Cuscóban (3 éj).

7. NAP: CUSCO

Városnézés Cuscóban, mely 3.250 méterrel van a tengerszint felett. Magyar ember számára szokatlan ez a magasság, ezért óvatosan kell mozogni a programok során. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrálist, a Nap templomát és a belvárost. Délután kirándulunk a város közelében található inka régészeti központba, megnézzük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfa­lait és a Puka-Pukara erőd romjait. Mindkét építménynél láthat­juk azt a lenyűgöző építészeti módszert, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal illesztették össze a hatalmas köveket.

8. NAP: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO

Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a táj­ban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresz­tül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ 7 új csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

9. NAP: CUSCO – LIMA – BUDAPEST/HOSSZABBÍTÁS

Transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába. A bő egy órás repülőút után transzfer a központba és kezdjük a városnézést. Limát az 1746-os földrengés szinte teljes egészében elpusz­tította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházá­val még őrzi az egykori pompát. További sétánk során felke­ressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Városnézésünk után, akik úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítanak, azoknak este transzfer a repülőtérre. Európai átszállással ők hazautaznak. Másnap (induláshoz viszonyított 10. napon) az esti órákban érkezés Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem, mely kb. 30 USD/fő. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon. Min. létszám: 15 fő.

PERUI KÖRUTAZÁS UTÁN HOSSZABBÍTÁS:

9. NAP: LIMA

Akik folytatják a dél-amerikai programot, azoknak Lima városné­zést követően délután szabadprogram, majd szállás a fővárosban.

10. NAP: LIMA – IGUACU

Reggeli után kimegyünk a repülőtérre, és Limából átszállással továbbutazunk Brazíliába, a vízesés mellé települt Foz do Iguacu városába. Érkezés után privát transzferrel visznek szálláshelyünkre, ahol a következő 2 éjszakát töltjük.

11. NAP: IGUACU – ARGENTÍNA – PARAGUAY – BRAZÍLIA

Reggel Brazíliából átmegyünk Argentínába. Az Iguacu-vízesés argentin oldalához látogatunk el. Ez a leglátványosabb sza­kasz. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egységre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesések megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő zuha­tag látványa. A legnagyobb és legnagyobb hatást kiváltó rész az „Ördögtorok vízesés”, melyhez különleges elhelyezkedése miatt, kisvonattal juthatunk el. Leírhatatlan a látvány! 4 km szélesség­ben zubog alá a víz a szemünk láttára. Az életre szóló élmény után a késő délutáni órákban, egy rövid időre átmegyünk Paraguayba is. Közvetlenül a határnál lévő városban, Ciudad de Este-ben nézelődés, vásárlás. Este határátlépés után visszaté­rünk a brazil oldalon található szállásunkra.

12. NAP: IGUACU – RIO DE JANEIRO

Délelőtt autóbuszos kirándulás az Iguacu-vízesés brazil oldalához. Ekkor szemből tekintjük meg a lenyűgöző Ördögtorok zuhatagot, és a nagyobb távolság miatt teljes egységében láthatjuk azokat a vízeséseket, amelyek mellett közvetlen közel sétáltunk előző nap. Mindkét nap kiváló fotók készülhetnek. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és irány a szamba fővárosa, Rio de Janeiro. Transzfer a turista negyedben lévő szállásunkra (2 éj).

13. NAP: RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS

Délelőtt fakultatív városnézés Rióban. Megtekintjük a széles homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanát és az Ipanemát. Folytatjuk nézelődésünket a modern katedrálisnál, ezt követi a Sambadrome, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt ren­dezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk során drótkötélpályán, átszállással felmegyünk Brazília egyik jelképére, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilátás a Copacabanára, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szoborra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés (belépőkkel): 100 USD (helyszínen lehet jelentkezni) Akik nem jönnek a programra, azoknak egész nap, a többieknek késő délután szabadprogram és fürdési lehe­tőség, napozás a homokos tengerparton.

14. NAP: RIO DE JANEIRO

Nemcsak Rió különlegessége a Megváltó Krisztus szobor, mivel ezt is beválasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őser­dőn keresztül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje, bus­szal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1.145 tonna súlyú Krisztus szobor lábainál állni és gyönyörködni a fantasztikus látvány­ban. Méltó lezárása ez a mesés 2 hétnek. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

15. NAP: BUDAPEST

Hazaérkezés menetrend függvényében Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosí­tást és a helyi borravalókat nem, mely kb. 40 USD/fő. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon. Min. létszám: 10 fő.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dovákné Hencs Anna
Edelény
2019.11.28

Az utazás sokszínű, Perutól Brazíliáig, a művészetektől a néprajzig. Miklós nagytudású, figyelmes (miatta vettem részt az utazáson, mert előzőleg meggyőzött: ő a legjobb). A helyi buszok megfelelőek voltak, de gyengébb klíma is elég lenne és a brazil mikrofonok kicsit torzítanak. A sofőrök udvariasak és kulturáltak. Jó színvonalú szállások, bőséges ételek. Jó hangulatú csoportot kovácsolt az idegenvezető.

 • 5.0
Milics Gizella
Budapest
2019.11.28

A magyar idegenvezető felkészülten, lelkiismeretesen ismertette az utasokkal a látnivalókat a meglátogatott helyszíneken. A felmerült kérdésekre kimerítő válaszokat adott. Színes, vidám egyéniségével nem hagyta lankadni az utasok figyelmét. Az autóbuszokon nem mindig fértek bele a csomagtartóba a bőröndök.

 • 5.0
Csitos György és Györgyné
Kecskemét
2019.11.26

A program az ígéreteknek megfelelő, gazdag. Miklós képzett, felkészült, "tyúkanyó". Megszerettük!! A helyi autóbuszok olykor kifogástalanok, máskor alig kibírhatóak voltak, de jó és segítőkész sofőrökkel. A remek szállásokon, finom, kielégítő étkezéseket kaptunk.

 • 5.0
Leányváriné V. Anikó
Csolnok
2019.11.24

Miklós felkészült, segítőkész, türelmes idegenvezető, eddigi útjaim legjobbja.

 • 5.0
Dimitrievits Iván
Budapest
2019.04.14

Jól szervezett utazáson vettünk részt, jó úticélokkal, élménydús programokkal. Fantasztikus hangulatot teremtett idegenvezetőnk, inkább barátként viselkedett, mint aki a munkáját végzi. Az autóbuszon kicsit túlzásba vitték a klímázást. Minden szálloda elegáns és tiszta volt, kivéve a rióit, de az viszont közel volt a tengerparthoz és ez fontos. Mindenhol finom, ízletes ételeket kaptunk. Több alkalommal késő este érkeztünk a szállodába, ilyenkor a vacsora éjszakába nyúlt. Érdemes lenne ezeken a napokon a vacsora helyett inkább ebédet biztosítani. Időnk mindig volt az ebédre is.

 • 5.0
Király Zoltán és Zoltánné
Budapest
2018.11.30

A program változatos volt, pazar látnivalók. Az idegenvezetés átfogó, érdekes beszámolók a meglátogatott helyekről. Ügyes, megfontolt, udvarias gkvezetők voltak, de a buszokban a hangminőségen lehetne javítani. A szállások központi elhelyezkedésűek voltak, kényelmes ágyakkal. Ha lehetne, jobb lenne az étkezéseket korábbi időpontra szervezni. Baráti hangulat alakul ki az utazás során.

 • 4.8
Szloboda Tibor és Paul Magdolna Teréz
Budapest
2018.11.29

Gulyás Miklós idegenvezető nagy lelkesedéssel nagymértékben hozzájárult az út sikerességéhez. Sok plusz programot csinált nekünk! És éjjel 2-ig velünk volt a kórházban is!!!

 • 5.0
Györgyné dr. Kovács Erzsébet
Szeged
2018.11.26

Változatos program, minden fontos turisztikai helyen jártunk. Miklós jól felkészült, sokoldalú, tájékozott. A buszok közül némelyik nagyon kényelmes volt, némelyik kevésbé. A sofőrök profi módon oldották meg a feladatokat. A szállásokon általában lehetett pihenni, kivéve Cuscoban. Az étkezéseken finom, bőséges kínálat volt. Feltétlenül tájékoztatni kell előre az utasokat, hogy napokon keresztül magaslati levegőn lesznek.

 • 4.8
T. Katalin
Budapest
2018.11.24

A magaslathoz való akklimatizálódáshoz időt kell biztosítani. Gulyás Miklós empatikus, a helyzeteket jól kezelő, kiváló ismeretekkel rendelkező idegenvezető. Volt jó és kevésbé jó autóbusz, de a sofőrök udvariasak voltak. A szállások változó minőségűek voltak. Javaslom, hogy a borravaló intézése legyen az iroda dolga és önkéntességi alapon működjön.

 • 4.3
Longa Sándor
Pomáz
2018.11.19

Teljes képet kaptunk Dél-Amerikáról. Miklósnak mindenre kiterjedő tudása van. A buszok kényelmesek, komfortosak voltak,a sofőrök munkája hibátlan. A szállásokon volt némi hiányosság, pl. szekrény, reggeli választék (Lima, Iguacu perfekt, de a többi közepes).

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Keresztül Dél-Amerikán úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Közép-Amerika természeti kincsei (Panama – Costa Rica – Nicaragua)
Costa Rica-Nicaragua-Panama
Október 12. 13 nap 1 295 000 Ft
Óriás kínai körút
Peking, Nagy Fal, Agyaghadsereg, Shanghai, Hong Kong
Szeptember 11. 16 nap 899 500 Ft
A mesés Indokína
Az út során nem csak nyüzsgő nagyvárosokat és fantasztikus Világörökségi helyszíneket keresünk fel, de betekintést nyerhetünk kis falvak és buddhista szerzetesek életébe is.
November 08. 13 nap 995 000 Ft
Azték és maya kincsek nyomában
Cancun - Mexikóváros - Puebla - Oaxaca - Tzotzil - Campeche
Október 11. 14 nap 1 125 000 Ft