Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 22 - 25.
365 000 Ft (-46 000 Ft)
319 000 Ft
Augusztus 15 - 18.
375 000 Ft
Szeptember 19 - 22.
365 000 Ft
Október 02 - 05.
345 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Last minute akció
Az út áttekintése

·  Ha még nem volt Londonban, ezt be kell pótolnia
·  Ha már volt, akkor is tudunk újat mutatni
·  Szinte 4 teljes nap a brit fővárosban

Önállóan is fel lehet keresni Londont, de idegenvezetővel tartalmasabb a program. Ilyenkor látunk is, nemcsak nézelődünk.
Csécsei Barbara – Brit utak szakértője

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)

1. NAP: BUDAPEST – LONDON

Menetrend függvényében a kora reggeli órákban direkt járattal utazunk Budapestről Londonba. Megérkezés után bemegyünk a belvárosba, majd elhelyezzük a csomagmegőrzőben a táskáin­kat és a brit főváros felfedezésére indulunk. Elmehetünk a híres Madame Tussaud Panoptikumba, ahol a világhírességek viasz figuráival fényképezkedhetünk, vagy felkereshetjük London bevásárlónegyedét, de ha valaki szívesebben ülne fel egy kis sétahajóra, erre a Parlamentnél is lesz lehetősége.

2. NAP: LONDON

Reggel tömegközlekedéssel bemegyünk London belvárosába és megkezdjük gyalogos városnézésünket a királyi rezidenciánál, a Buckingham Palotánál. Átsétálunk a St. James parkon keresz­tül, a város központi terére, a Trafalgar Square-re. Itt szabadprog­ram, ekkor betekinthetünk a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményébe vagy souvenirt vásárolhatunk a környék boltjai­ban. Délután folytatjuk városnéző sétánkat, elhaladunk a lovas­testőrségi laktanya mellett, ahonnan a miniszterelnöki hivatal, a híres Downing Street felé vesszük az irányt. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Sétánkat a Westminster negyedben folytatjuk, ahol láthatjuk a Parlament épületét a Big Ben óratoronnyal, a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Természetesen ezt belül­ről is megtekintjük. Lesétálva a Temze partjára szemben láthat­juk a város modernkori büszkeségét, a London Eye óriáskereket. Aki szeretne fel is ülhet rá (Javasolt a jegyek előre történő meg­vásárlása). Este térünk vissza szálláshelyünkre.

3. NAP: LONDON

Reggeli után újra belevetjük magunkat a város pezsgésébe és folytatjuk londoni sétáinkat. Elsőként belülről is megtekinthet­jük a város híres erődítményét, a Tower-t, mely elválaszthatat­lan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhe­tetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Bridge, amely London egyetlen felnyitható hídja. Felkeressük a mögötte megbújó hangulatos St. Cathrine öblöt is, ahol elegáns yachtok ringanak a vízen a hajdani, ma már átalakított dokk­épületek között. Délután a monumentális Szt. Pál Székesegyház megtekintése után visszatérünk a belvárosba. Sétálhatunk az Oxford Street-en, London híres bevásárló utcáján vagy megnéz­hetjük a világ egyik leggazdagabb régészeti kiállítását a British Múzeumban, többek közt az egyiptomi gyűjteményt és a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is itt őrzik. Esti sétánk során ellátogatunk a Leicester Square-re, benézünk a szórakozó­negyedbe, a Sohoba, a Kínai negyedbe és a Piccadilly Circus-re. Javasoljuk, hogy a hosszú nap élményeit, kellemes vacsora kere­tében, egy itteni pubban beszéljék át. (Az idegenvezető igény esetén segít az intézésében, csakúgy, mint az előző napokon.)

4. NAP: LONDON – WINDSOR – STONEHENGE – BUDAPEST

Reggeli után először Anglia legrégebbi emléke felé indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és hogy ezt látni kell. Napi második programunk gyanánt a Windsor kastélyt láto­gatjuk meg, mely a királyi család rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb és legrégebbi lakott kastélya. Díszes lakosz­tályok, látványos park fogadja a látogatókat. Innen a repülőtérre megyünk és hazaindulás. Késő este érkezünk Budapestre.

Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel lehet beutazni. A személyi igazolvány nem elegendő.

LátnivalóBelépődíj
Windsor kastély30 GBP
tömegközlekedés (72 óra)35 GBP
Westminster Abbey29 GBP
London - Tower34 GBP
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal)25 GBP
Madame Tussaud + London Eye kombinált jegy50 GBP
Stonehenge21 GBP
Luton vonatjegy22 GBP

Belépők ára: kb.: 246 GBP

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.6
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Heirich Tamás
Pécs
2024.05.26

A program nagyon jól szervezett volt, mindenre jutott elég idő, és az ott töltött idő maximális kihasználásra került. Minden fontos és érdekes látnivalóba belekóstolhattunk. Az idegenvezető jól tájékozott, kedves és segítőkész volt, a szabad program során is igyekezett a lehető legjobban segíteni és koordinálni az utasokat, tanácsokkal látott el minket akár a közlekedésről, akár a látnivalókról volt szó. Az ellátás a szállodában megfelelő volt, az ételek finomak voltak és a hagyományos angol ételeket is megkóstolhattunk. A szálloda fekvése ideális volt, mivel tömegközlekedéssel és gyalog is könnyen el lehetett érni a különböző látnivalókat, azonban a szobák némileg lelakottak voltak, a fürdőszobában több kiegészítő használati tárgy (szappantartó, öblítő kar) töröttek voltak. A szobában található padlószőnyeg koszos volt, alatta a padlóban nagyméretű gödrök voltak. Az út összességében jól élményt hagyott bennünk, kellemes időtöltés volt.

 • 4.0
Gál Erika
Dunakeszi
2023.08.20

Sok látnivaló, kevés idővel. Az idegenvezető széles skálán mozgó, alapos tudással rendelkezik. A busz a célnak megfelelő, a sofőr előzékeny, segítőkész. Tiszta, tágas szoba, kedves személyzet, az étkezések során nagy választék volt. Véleményem szerint egy igen tartalmas programhoz több nap kellene. Ez ízelítő volt. Windsor és Stonehenge inkább az első napra kellene.

 • 4.5
Bajai Balázs, Burány Tünde
Baja
2023.08.15

Megbízható.

 • 4.8
Stérné Varga Edit
Szeged
2023.08.13

Az idegenvezető felkészült, sok infót mesél.

 • 5.0
Weisz József
Mohács, Újmohács
2023.08.13

Korrekt. Utasbarát. A Stonehenge-Windsor programok az időpontcsere miatt csak futólagos élményeket adott.

 • 5.0
Weisz Józsefné
Mohács, Újmohács
2023.08.13

Gazdag programkínálat

 • 5.0
Kesztler Róbertné, Kesztler Viktória
Tatabánya
2023.08.12

A Tower és Windsor program túl rövid..

 • 4.8
Weisz Zsófia
Mohács, Újmohács
2023.08.11

A program jó volt, estére fáradtak voltunk. Rengeteg érdekes infót kaptunk az idegenvezetőtől. A busz a végére már kezdett kényelmetlen lenni, a buszvezető a legnagyobb forma. A szállás modern, szuper, az ételek finomak voltak.

 • 4.5
Kovács Józsefné
Szeged
2023.08.11

Az idegenvezető jól felkészült az úttal kapcsolatban, részletes tájékoztatást hallgathattunk.

 • 5.0
Gyimóti Patrik
-
2023.08.07

Az utolsó nap túl kapkodós volt.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
London, a brit birodalom fővárosa úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
8
NAP

4.7

20 értékelés

Átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évet ült a trónján.

715 000 Ft-tól
Koronád legszebb gyémántja Wales
Koronád legszebb gyémántja Wales
5
NAP

4.8

6 értékelés

Ha elutazunk Cymru-ba, többek között a következő városokat is láthatjuk: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysiliogogogoch, Llangollen, Betws-y-Coed, Llandudno.Hol járunk? Igen, ez bizony Wales!

509 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
3
NAP

4.8

31 értékelés

Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.

92 500 Ft-tól
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

198 000 Ft-tól
Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

25 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

369 000 Ft-tól
A hegyi doktor újra rendel
Garantált indulásGarantált indulás
A hegyi doktor újra rendel
5
NAP

4.9

33 értékelés

Utazásunk alatt végre személyesen is láthatjuk a népszerű sorozat helyszíneit, miközben intenzív túrákat is tehetünk

289 000 Ft-tól
Barangolás a toszkán tájakon
Barangolás a toszkán tájakon
7
NAP

4.8

43 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

289 000 Ft-tól
Napsütötte Itália Velencével
Napsütötte Itália Velencével
7
NAP

4.9

22 értékelés

Nyaralósprogram Riminiben, melyet Ravenna, San Marino és Velence kirándulásokkal tehet tartalmassá az ember.

349 000 Ft-tól
A Nápolyi-öböl titkai
Garantált indulásGarantált indulás
A Nápolyi-öböl titkai
4
NAP

4.7

21 értékelés

A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.

369 000 Ft-tól