Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 05 - 08. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Május 22 - 25. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Ha még nem volt Londonban ezt be kell pótolnia
·  Ha már volt, akkor is tudunk újat mutatni
·  Szinte 4 teljes nap a brit fővárosban

Önállóan is fel lehet keresni Londont, de idegenvezetővel tartalmasabb a program. Ilyenkor látunk is nemcsak nézelődünk.
Csécsei Barbara – Brit utak szakértője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LONDON – WINDSOR – STONEHENGE

Korareggeli órákban indulás a Liszt Ferenc Repülőtérről Londonba. Megérkezés után, a reptéren vár autóbuszunk, mellyel rögtön a legendák nyomába eredünk. Először a Windsor kastélyt látogat­juk meg, mely a királyi család rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb és legrégebbi lakott kastélya. Díszes lakosztá­lyok, látványos park fogadja a látogatókat. A hangulatos városkára is jut egy kis idő. Innen Anglia legrégebbi emléke felé indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy több ezer éves és, hogy ezt látni kell. Estefelé megyünk vissza Londonba, közben gyönyörködhetünk buszunkból, az elegáns fővárosban. Szállás elfoglalása.

2. NAP: LONDON

Reggel tömegközlekedéssel bemegyünk London belvárosába, és megkezdjük gyalogos városnézésünket a királyi rezidenciánál, a Buckingham Palotánál. Átsétálunk a St. James parkon keresz­tül, a város központi terére, a Trafalgar Square-re. Itt szabadprogram, ekkor betekinthetünk a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményébe vagy souvenirt vásárolhatunk a környék boltjaiban. Délután folytatjuk városnéző sétánkat, elhaladunk a lovastestőrségi laktanya mellett, ahonnan a miniszterelnöki hiva­tal, a híres Downing Street felé vesszük az irányt. Ide csak bepil­lantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Sétánkat a Westminster negyedben folytatjuk, ahol láthatjuk a Parlament épületét a Big Ben óratoronnyal, a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Természetesen ezt belülről is megtekintjük. Lesétálva a Temze partjára szemben láthatjuk a város modernkori büszkeségét, a London Eye óriáskereket. Aki szeretne fel is ülhet rá. (Javasolt a jegyek előre tör­ténő megvásárlása.) Este térünk vissza szálláshelyünkre.

3. NAP: LONDON

Reggeli után újra belevetjük magunkat a város pezsgésébe és folytatjuk londoni sétáinkat. Elsőként belülről is megtekinthet­jük a város híres erődítményét, a Tower-t, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Bridge, amely London egyetlen felnyitható hídja. Felkeressük a mögötte megbújó hangulatos St. Cathrine öblöt is, ahol elegáns yachtok rin­ganak a vízen a hajdani, ma már átalakított dokképületek között. Délután a monumentális Szt. Pál Székesegyház megtekintése után visszatérünk a belvárosba. Sétálhatunk az Oxford Street-en, London híres bevásárló utcáján vagy megnézhetjük a világ egyik leggazdagabb régészeti kiállítását a British Múzeumban, töb­bek közt az egyiptomi gyűjteményt és a Nílus deltájában megta­lált híres Rosetti követ is itt őrzik. Esti sétánk során ellátogatunk a Leicester Square-re, benézünk a szórakozónegyedbe, a Sohoba, a Kínai negyedbe és a Piccadilly Circus-re. Javasoljuk, hogy a hos­szú nap élményeit, kellemes vacsora keretében, egy itteni pubban beszéljék át. (Az idegenvezető, igény esetén, segít az intézésében, csakúgy, mint az előző napokon.)

4. NAP: LONDON – BUDAPEST

Reggeli után berakjuk csomagjainkat a csomagszobába és bemetrózunk ismét a központba. Ekkor elmehetünk a híres Madame Tussaud Panoptikumba, ahol a világhírességek viasz figuráival fényképezkedhetünk, vagy felkereshetjük London bevásárlónegyedét, de ha valaki szívesebben ülne fel egy kis séta­hajóra, erre a Parlamentnél is lesz lehetősége. A délutáni órákban visszamegyünk a hotelbe, felvesszük a csomagjainkat és tömeg­közlekedéssel a repülőtérre megyünk. Az esti órákban indul repü­lőgépünk Budapestre. Érkezés késő este a Liszt Ferenc Repülőtérre.

LátnivalóBelépődíj
Windsor kastély26 font
tömegközlekedés (72 óra)35 font
Luton vonatjegy22 font
Westminster Abbey27 font
London - Tower30 font
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal)21 font
Madame Tussaud + London Eye kombinált jegy50 font
Stonehenge21 font

Belépők ára: kb.: 232 GBP

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.6
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Gál Erika
Dunakeszi
2023.08.20

Sok látnivaló, kevés idővel. Az idegenvezető széles skálán mozgó, alapos tudással rendelkezik. A busz a célnak megfelelő, a sofőr előzékeny, segítőkész. Tiszta, tágas szoba, kedves személyzet, az étkezések során nagy választék volt. Véleményem szerint egy igen tartalmas programhoz több nap kellene. Ez ízelítő volt. Windsor és Stonehenge inkább az első napra kellene.

 • 4.5
Bajai Balázs, Burány Tünde
Baja
2023.08.15

Megbízható.

 • 4.8
Stérné Varga Edit
Szeged
2023.08.13

Az idegenvezető felkészült, sok infót mesél.

 • 5.0
Weisz József
Mohács, Újmohács
2023.08.13

Korrekt. Utasbarát. A Stonehenge-Windsor programok az időpontcsere miatt csak futólagos élményeket adott.

 • 5.0
Weisz Józsefné
Mohács, Újmohács
2023.08.13

Gazdag programkínálat

 • 5.0
Kesztler Róbertné, Kesztler Viktória
Tatabánya
2023.08.12

A Tower és Windsor program túl rövid..

 • 4.8
Weisz Zsófia
Mohács, Újmohács
2023.08.11

A program jó volt, estére fáradtak voltunk. Rengeteg érdekes infót kaptunk az idegenvezetőtől. A busz a végére már kezdett kényelmetlen lenni, a buszvezető a legnagyobb forma. A szállás modern, szuper, az ételek finomak voltak.

 • 4.5
Kovács Józsefné
Szeged
2023.08.11

Az idegenvezető jól felkészült az úttal kapcsolatban, részletes tájékoztatást hallgathattunk.

 • 5.0
Gyimóti Patrik
-
2023.08.07

Az utolsó nap túl kapkodós volt.

 • 4.5
Zámbó János Ottóné
Érd
2023.06.14

Az idegenvezetés a szállás és az étkezés is kitűnő. Az utazási iroda az utazó kívánsága szerint keresi/adja a megoldásokat. Megjegyzés: Az idegenvezető mindent megtett az utasok kérésére udvarias, türelmes, maximális segítőkésze van. Az Önök színvonalát tovább emelte. KÖSZÖNET!!!

 • 5.0
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évet ült a trónján.
Július 09. 11 nap Ár: január közepén

Kinyomtatom a programot
London, a brit birodalom fővárosa úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évet ült a trónján.
Július 09. 11 nap Ár: január közepén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló időpontban

A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén
A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 16. 9 nap Ár: december közepén
Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Április 30. 5 nap Ár: december közepén
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén
Valentin-nap Párizsban
A város, mely egész évben várja a látogatókat. A Szerelem ünnepén készülhetnek a jobbnál-jobb szelfik az Eiffel toronynál, vagy hajókázás közben a Szajnán. Vive l'amour!
Február 13. 4 nap Ár: december közepén
Loire-menti kastélyok
Május 22. 8 nap Ár: december közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Május 22. 8 nap Ár: december közepén