Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 05 - 11. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 31 - Augusztus 06. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 25 - 31. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 18 - 24. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Svájc legszebb városai és festői táj
·  Besétálunk a Rhone gleccser belsejébe
·  Utazás fogaskerekűvel a Pilatus felhői fölé
·  Kulináris élmények: sajt- és csokoládékóstoló

Hogy lehet ilyen kis helyen ennyi látnivaló és természeti szépség? – kérdezem magamtól, amikor a megbízható bankok, a pontos órák és a finom csokoládé földjén járok.
Vendégh Edit – 33 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 3 vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (43)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – AUSZTRIA

Reggeli indulás, folyamatos utazás hegyeshalmi határátlépéssel Tirolba. Útközben az Alpok több ezer méteres hegyei közt haladunk, és gyönyörködünk a tájban. Megállunk egy tipikus osztrák faluban, ahol sétálunk egy kicsit, közben megcsodálhatjuk a virágokkal díszített festett falú házakat. Este érkezés a tiroli szállásra.

2. NAP: TIROL – VIA MALA – LUZERN – PILATUS

Reggeli után tovább utazunk Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a több írót és költőt is megihlető világhírű Via Malát. Ezt a lenyűgöző szurdokot a Hátsó-Rajna vize alakította ki a 3.000 m magas hegycsúcsok között. Itt lesétálhatunk a szépen kialakított lépcsősoron egészen a szurdok hasadékához. Ha valaki nem szándékozik legyalogolni, akkor ő a fenti kőhídról tud szép felvételeket készíteni. Ezt követően a Pilatus hegy lábához buszozunk. Innen lanovkát, majd fogaskerekűt használva felmegyünk a közel 2.000 m magas csúcsra. Fentről mesés látvány tárul elénk a Vierwaldstätti-tóra és környékére. A délután második felében Svájc talán legszebb városát, Luzernt keressük fel. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a híres fedett fahidat, mely a XIV. században épült, és több mint 200 m hosszú. 1993-ban nagy része leégett, de újjáépítették. Programunkat folytatva gyönyörködhetünk a festett falú céhes házakban és a Városházában, közben sétálunk a tóparton is. Ezt követően közép-svájci szállásunkra buszozunk.

3. NAP: RHONE GLECCSER – GRIMSEL-HÁGÓ – LAUTERBRUNNEN – TRÜMMELBACH

Reggel a Furka-hágón áthaladva egy különleges látványban lesz részünk, mert 2.254 m magasan megtekintjük a Rhone-gleccsert. Az élményt még tovább fokozhatjuk azzal, hogy a jégfolyam belsejébe is besétálhatunk. Fantasztikus érzés egy jégtömböt (gleccsert) belülről is látni. Idegenvezetőnk megmutatja, hogy az elmúlt évtizedekben mennyit olvadt a gleccser, mely mindenki számára elgondolkodtató bizonyíték. Ezt követően a Grimsel-hágó látványos panorámaútján haladunk. A Grimselpass tetején (2.165 m) fotószünet. (Ha váratlan időjárás miatt a hágó nem lenne járható, akkor programmódosítás lesz.) Déli órákban érkezünk Interlakenbe – mely az Eiger, Mönch és a Jungfrau 4.000 m-es hegycsúcsainak lábainál fekszik –, ahol szabadprogram, emléktárgy vásárlási lehetőséggel. Mesés és monumentális vízesések megtekintése szerepel délutáni programunkban. Lauterbrunnenben lefényképezhetjük a híres Fátyolvízesést, ezt követi Svájc legkülönlegesebb zuhataga, a Trümmelbach vízesés, mely a világon egyedülállóként egy hegy belsejében található. A hegy gyomrát a közeli több ezer méteres csúcsok vízgyűjtőterületéről induló gleccserfolyó vájta ki. Este érünk a több mint 1.100 m magasban lévő szálláshelyünkre, Nyugat- Svájcba (3 éj). Ezen a 3 napon vacsora az alapárban.

4. NAP: GENF – LAUSANNE – MONTREUX

A mai napon a Genfi-tó mentén „francia Svájcba” teszünk fakultatív kirándulást. Első programunk, városnézés Genfben. A reformáció nagy alakjait – Kálvint és másokat – monumentális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szobrok sorában áll Bocskai István alakja is. Következő látványosság a kálvinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, és lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsugarat. Délután folytatjuk utunkat Lausanne óvárosába. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. Tovább haladva jó rálátásunk lesz a Genfi-tó környékén található szőlőültetvényekre, mely az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. Megállunk a jazz fesztiváljáról híres Montreux városában, sétálunk az elegáns szállodasorokkal övezett tóparton. A tartalmas nap végén Chillon vízivárát keressük fel, amely Svájc legjelentősebb középkori erődje. Vacsorára érkezünk vissza a szállásunkra. Aki nem választja ezt a kirándulást annak szabadprogram, egyéni túrázási lehetőség a szállásunk környékén. Garantált fakultatív kirándulás: Genf és a Genfi-tó környéke (belépővel): 35 CHF Este vacsora a szállodában.

5. NAP: GRUYERES – BROC – BERN

A nap során először Gruyeres városát tekintjük meg. Ez a mesebeli városka a svájci sajtgyártás egyik központja. Nemcsak kemény sajtjairól híres a település, hanem sokan jönnek ide üdülni is a város bájos szépsége miatt. Sétánk után természetesen a különleges sajtokból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci nevezetességet, a híres Nestlé csokoládégyárat keressük fel, kóstolási és vásárlási lehetőséggel. A gyárlátogatás után, délután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól (ahol macikat is láthatunk), indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a Városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendelkező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét, a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, ahol lesz lehetőség olyan emléktárgyakat vásárolni, mint például a világhírű svájci bicska. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: AARE-SZURDOK – BRÜNIG-HÁGÓ – ZÜRICH – TIROL

Reggeli után folytatjuk Svájc természeti látványosságainak megtekintését. Az Aare folyó által kivájt szurdokban tehetünk kb. 1 órás sétát. A meredek, közel 100 m magas sziklafalak közt, egy keskeny szurdokban sétálni különleges élmény. Az út betonozott és könnyen járható. A több mint 1.000 m magasságban lévő Brünig-hágón áthaladva kora délután érkezünk Zürichbe. Séta a belvárosban. Érintjük többek közt a Városházát, a román stílusú Grossmünster, a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomokat, és a város főutcáját, az elegáns Bahnhofstr-t. Természetesen lesz szabadprogram is, amikor gyönyörködhetünk Svájc talán leggazdagabb városának üzleteiben, de aki akar, a Zürichi-tó partjára is lesétálhat, és szép felvételeket készíthet a tóról és a környező hegyekről. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Ausztriába, szállás, fakultatív vacsora Tirolban.

7. NAP: MONDSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Városnézésünk alatt gyönyörködünk a belvárosban, megtekintjük a Szt. Mihály Bazilikát, melyben Guggenbichler által faragott csodaszép oltárokat és szószéket láthatunk, majd sétálunk a szépen kialakított tóparton. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Via Mala4 frank
Pilatusbahn58 frank
Trümmelbach11 frank
Nestlé csokoládé gyár12 frank
Aareschlucht7 frank
Zürich - Fraumünster4 frank
Rhone gleccser9 frank
TAX5 frank

Belépők ára: kb.: 110 frank + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Szekrényes Andrásné
Markaz
2022.07.18

Csodaszép ország Svájc, le is hangolódtam, mikor hazaértünk: a kiégett gyepes területek, a rengeteg szemét rádöbbentett a hatalmas különbségre. Ez egy jól megszervezett út volt gyönyörű látnivalókkal, kiváló buszsofőrrel és egy kiemelkedően remek idegenvezetővel. Vendégh Edit tudása, empátiája, szervezőkészsége és embersége minden elismerést megérdemel. A szállások mindenhol tökéletesek voltak és tiszták, az ablakból hegyeket láttunk és kis terasz is tartozott a szobához. Az ételek nem mindig nyerték meg a tetszésünket, a mennyiséggel nem volt baj, csak a minőséggel, de végül is úgy gondolom, erről nem tehet egy utazási iroda.

 • 4.8
Plugor Zsolt
Baja
2020.08.19

Csodálatos természet, fantasztikus városok! Jól felkészült idegenveztő kísérte a csoportot. Ajánlom ezt az utat minden Svájc iránt érdeklődőnek!

 • 5.0
Szabó Hilda
Dunaújváros
2020.08.15

Anyukámat leptem meg ezzel az úttal, mert még sosem járt Svájcban. Mindennel nagyon megvoltunk elégedve, bár az étkezések lehettek volna kicsit bőségesebbek. A program tökéletes, könnyed, bemutatja Svájc fő jellegzetességeit. Aki nem járt még Svájcban ezen az úton mindenféleképen részt kell vennie! Csak ajánlani tudom az irodát, mi nagyon szeretünk a Proko Travellel utazni!

 • 4.8
Brlás Pál
Szeged
2018.08.21

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mesés utat. Leírhatatlanul gyönyörű. Fantasztikus volt a csoport, senki, soha nem késett egyetlen percet sem. Kellemetlenség csak a zugi hotelben ért minket, ahol nagyon felforrósodott szobák vártak, az amúgy kiváló minőségű szállodában. A 4. nap meghirdetésénél korrektebb lenne a szabad program kiírás és utána a fakultatív lehetőség. (Amúgy egy pillanatig nem kérdés, hogy megérte a három város látogatása a külön összeget. Ugyanitt Lausanne-ban talán a székesegyház mellett egy panoráma fotózás még beleférne, hiszen pár méterre van a terasz.) Vendég Gáborné Edit szuper teljesítményt nyújtott, 50 fős csapat nagy egy idegenvezetőnek, de remekül kezelte és megoldotta a problémákat. Jó ötlet az audio-guide, a fotózás ellenére most először hallottam a teljes magyarázatot. Nagyon tetszett Edit asszony intellektuális humora.

 • 4.8
Boda István
Mohács
2017.08.04

Program: Kitűnő programszervezés de lehetett volna több szabadidő például vásárlásra Idegenvezető: Editke nagyon jó volt

 • 4.5
Kazinczy Sándorné
Budapest
2017.08.03

Program: Tetszett Idegenvezető: Nagyon tetszett Autóbusz: Kényelmes, megfelelő Szállás: Megfelelő, meglepő, tiszta, kényelmes

 • 4.8
Mészáros Károly
Budapest
2017.08.03

Program: Minden érdekes svájci dolog tényleg benne volt Idegenvezető: Élmény hallgatni a tudást, amit nem sajnál átadni, rugalmas, kedves Autóbusz: Tiszta, kényelmes Szállás: A 2. és az utolsó tökéletes volt, a többiben voltak problémák

 • 4.5
Lángi Alajosné
Szeged
2017.08.02

Program: Jól megszervezett, összeállított, tartalmas. Idegenvezető: Maximálisan felkészült, tájékozott, tudása széleskörű. Autóbusz: Tiszta, karbantartott Szállás: Tiszta, rendezett

 • 4.5
Kőrössy Péterné
Szentendre
2017.08.01

Idegenvezető: Különleges, eléggedettek voltunk az idegenvezetéssel, Edit tudásával és stílusával. Nagyon jó páros voltak a buszfosőrrel.

 • 5.0
Szilvási László
Debrecen
2017.07.28

Idegenvezető: Felkészült, frappáns, humoros Autóbusz: Kényelmes, tiszta, kellemes közérzetet biztosít Szállás: Jók voltak

 • 4.5
Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Felfrissülés a Genfi-tó partján
Kényelmes, repülős utazás Genfbe, majd innen csillagtúrázunk a Genfi-tó svájci és francia oldalán egyaránt. Közben vonatozunk, hajókázunk, felvonózunk.
Július 17. 5 nap Ár: január közepén

Hegyek vonzásában
Igazán komplex bakancsos program Ausztria, Svájc és Olaszország hegyein keresztül, ahol túrázhatunk, felvonózhatunk és vonatozhatunk a Bernina-Expresszel is.
Augusztus 03. 6 nap Ár: január közepén

Híres felvonókon Svájcban
A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.
Július 18. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén

Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 17. 5 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Nagy svájci körút úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 21. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Felfrissülés a Genfi-tó partján
Kényelmes, repülős utazás Genfbe, majd innen csillagtúrázunk a Genfi-tó svájci és francia oldalán egyaránt. Közben vonatozunk, hajókázunk, felvonózunk.
Július 17. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 5 nap Ár: január közepén
Kiruccanás Erdély Kapujába
Igazán kényelmesen, csillagtúra szerűen fedezhetjük fel Erdély épített és természeti látnivalóit ezzel a aktív, 5 napos programmal.
Július 26. 4 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 4 nap Ár: január közepén
Baltikumi panoráma
Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…
Június 23. 8 nap Ár: január közepén
Szeptember 11. 8 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.
Augusztus 13. 8 nap Ár: január közepén
Ezerarcú Bosznia
Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincsejt rejt.
Június 11. 5 nap Ár: január közepén
Július 10. 5 nap Ár: január közepén
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.
Június 04. 9 nap Ár: január közepén
Június 30. 9 nap Ár: január közepén
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Knédli, sör, oplatky, Becherovka, Menzel, Svejk, és akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus Világörökségi helyszínekről. Csehország és Prága minden szeglete kincseket rejt.
Április 06. 4 nap Ár: január közepén
Május 18. 4 nap Ár: január közepén
Nagy erdélyi körutazás
7 nap alatt végig járjuk Erdély épített és természeti kincseit, Mátyás király szülőházától, a Drakula kastélyon át a Gyilkos-tóig. Közben akár egy hangulatos vacsorás esten is részt vehetünk a csángóknál.
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Július 05. 7 nap Ár: január közepén