Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 13 - 19.
359 000 Ft
Június 26 - Július 02.
349 000 Ft
Július 03 - 09.
349 000 Ft
Július 29 - Augusztus 04.
359 000 Ft
Augusztus 23 - 29.
359 000 Ft
Szeptember 16 - 22.
359 000 Ft
Az út áttekintése

·  Svájc legszebb városai és festői táj
·  Besétálunk a Rhone gleccser belsejébe
·  Utazás fogaskerekűvel a Pilatus felhői fölé
·  Kulináris élmények: sajt- és csokoládékóstoló

Hogy lehet ilyen kis helyen ennyi látnivaló és természeti szépség? – kérdezem magamtól, amikor a megbízható bankok, a pontos órák és a finom csokoládé földjén járok.
Vendégh Edit – 33 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió (reggeli+vacsora),Reggeli + 3 vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (48)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA

Reggeli indulás, folyamatos utazás hegyeshalmi határátlépéssel Tirolba. Útközben az Alpok több ezer méteres hegyei közt hala­dunk és gyönyörködünk a tájban. Megállunk egy tipikus osztrák faluban, ahol sétálunk egy kicsit, közben megcsodálhatjuk a virá­gokkal díszített festett falú házakat. Este érkezés a tiroli szállásra.

2. NAP: TIROL – VIA MALA – LUZERN – PILATUS

Reggeli után tovább utazunk Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a több írót és költőt is megihlető világhírű Via Malat. Ezt a lenyűgöző szurdokot a Hátsó-Rajna vize alakította ki a 3.000 m magas hegycsúcsok között. Megállunk és lesétálhatunk a szépen kialakított lépcsősoron a szurdok hasadékához. Ha valaki nem szándékozik legyalogolni, akkor ő a fenti kőhídról tud szép fel­vételeket készíteni. Ezt követően a Pilatus-hegy lábához buszo­zunk. Innen lanovkát, majd fogaskerekűt használva megyünk fel, a közel 2.000 m magas csúcsra. Fentről mesés látvány tárul elénk a Vierwaldstätti-tóra és környékére. A délután második felé­ben Svájc talán legszebb városát, Luzernt keressük fel. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a híres fedett fahidat, mely a XIV. században épült, és több mint 200 m hosszú. 1993-ban nagy­része leégett, de újjáépítették. Sétánkat folytatva gyönyörködünk a festett falú céhes házakban és a városházában, közben sétálunk a tóparton is. Ezt követően közép-svájci szállásunkra buszozunk.

3. NAP: RHONE-GLECCSER – GRIMSEL-HÁGÓ – LAUTERBRUNNEN – TRÜMMELBACH

Reggel a Furka-hágón áthaladva egy különleges látványban lesz részünk, mert 2.254 m magasan megtekintjük a Rhone-gleccsert. Az élményt még tovább fokozhatjuk azzal, hogy a jégfolyam belsejébe is besétálhatunk. Fantasztikus érzés egy jégtömböt (gleccsert) belülről is látni. Idegenvezetőnk megmutatja, hogy az elmúlt évtizedekben mennyit olvadt a gleccser. Ez nagyon elgondolkodtató. Ezt követően a Grimsel-hágó látványos panorá­maútján haladunk. A Grimselpass tetején (2.165 m) fotószünet. (Ha váratlan időjárás miatt a hágó nem lenne járható, akkor prog­rammódosítás lesz.) Déli órákban érkezünk Interlakenbe – mely az Eiger, Mönch és a Jungfrau 4.000 m-es hegycsúcsainak lábai­nál fekszik –, ahol szabadprogram, emléktárgy vásárlási lehető­séggel. Mesés és monumentális vízesések megtekintése szerepel délutáni programunkban. Lauterbrunnenben lefényképezhetjük a híres Fátyolvízesést, mely tavasszal bővizű, nyáron valóban csu­pán fátyolszerű. Ezt követi Svájc legkülönlegesebb zuhataga, a Trümmelbach vízesés, mely a világon egyedülállóként egy hegy belsejében található. A hegy gyomrát a közeli több ezer méte­res csúcsok vízgyűjtőterületéről induló gleccserfolyó vájta ki. Este érünk a több mint 1.100 m magasban lévő szálláshelyünkre, Nyugat-Svájcba (3 éj). Ezen a 3 napon vacsora az alapárban.

4. NAP: GENF – LAUSANNE – MONTREUX

A mai napon a Genfi-tó mentén „francia Svájcba” teszünk fakul­tatív kirándulást. Első programunk, városnézés Genfben. A reformáció nagy alakjait – Kálvint és másokat – monumen­tális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szob­rok sorában áll Bocskai István alakja is. Következő látványosság a kálvinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, és lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsuga­rat. Délután folytatjuk utunkat Lausanne óvárosába. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. Tovább haladva jó rálátá­sunk lesz a Genfi-tó környékén található szőlőültetvényekre, mely az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. Megállunk a jazz fesztiváljáról híres Montreux városában, sétálunk az ele­gáns szállodasorokkal övezett tóparton. A tartalmas nap végén Chillon vízivárát keressük fel, amely Svájc legjelentősebb közép­kori erődje. Vacsorára érkezünk vissza a szállásunkra. Aki nem választja ezt a kirándulást annak szabadprogram, egyéni túrá­zási lehetőség a szállásunk környékén. Garantált fakultatív kirándulás: Genf és a Genfi-tó környéke (belépővel): 50 CHF. Este vacsora a szállodában.

5. NAP: GRUYERES – BROC – BERN

A nap során először Gruyeres városát tekintjük meg. Ez a mese­beli városka a svájci sajtgyártás egyik központja. Nemcsak kemény sajtjairól híres a település, hanem sokan jönnek ide üdülni is a város bájos szépsége miatt. Sétánk után természetesen a külön­leges sajtokból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci neve­zetességet, a híres Nestlé csokoládégyárat keressük fel, kóstolási és vásárlási lehetőséggel. A gyárlátogatás után, délután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól (ahol macikat is láthatunk) indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendel­kező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét, a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, amikor lesz lehe­tőség olyan emléktárgyakat vásárolni, mint például a világhírű svájci bicska. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: AARE-SZURDOK – BRÜNIG-HÁGÓ – ZÜRICH – TIROL

Reggeli után folytatjuk Svájc természeti látványosságainak megtekintését. Az Aare folyó által kivájt szurdokban tehetünk kb. 1 órás sétát. A meredek, közel 100 m magas sziklafalak közt, egy keskeny szurdokban sétálni különleges élmény. Az út beto­nozott és könnyen járható. A több mint 1.000 m magasságban lévő Brünig-hágón áthaladva kora délután érkezünk Zürichbe. Séta a belvárosban. Érintjük többek közt a városházát, a román stílusú Grossmünster, a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomokat, és a város főutcáját, az elegáns Bahnhofstr-t. Természetesen lesz szabadprogram is, amikor gyönyörködhe­tünk Svájc talán leggazdagabb városának üzleteiben, de aki akar, a Zürichi-tó partjára is lesétálhat, és szép felvételeket készíthet a tóról és a környező hegyekről. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Ausztriába, szállás, fakultatív vacsora Tirolban.

7. NAP: MONDSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Itt gyönyörködünk a belvárosban, megtekintjük a Szt. Mihály Bazilikát, melyben Guggenbichler által faragott csodaszép oltá­rokat és szószéket láthatunk, majd sétálunk a szépen kialakított tóparton. Budapestre érkezés várhatóan 21 óra ± 30 perc. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Via Mala6 CHF
Pilatusbahn58 CHF
Trümmelbach14 CHF
Nestlé csokoládé gyár14 CHF
Aareschlucht9 CHF
Zürich - Fraumünster (egyénileg)5 CHF
Rhone gleccser9 CHF
Helyi és idegenforgalmi adók5 CHF

Belépők ára: kb.: 120 CHF + 50 CHF fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Szanyi Katalin, Erdődiné Hegedűs-Bite Ilona
Kiskunhalas
2023.07.22

Jól szervezett, tartalmas program. Kitűnő, nagyon felkészült idegenvezető. Kiváló autóbusz, a sofőrök kiválóan vezetnek, biztonságban őriztük magunkat.

 • 4.8
Gőgh György
Orosháza
2023.07.21

Rendkívül változatos, kifogástalan program. Az idegenvezető türelmes, figyelmes, körültekintő, pontos! Az autóbusz kényelmes. A sofőrök segítőkészek, pontosak, jó hangulatúak.

 • 5.0
Puskásné Hilbert Katalin
Dunaújváros
2023.07.17

Nagyon tartalmas program, az idegenvezetés nagyon szakszerű, arra is figyelt, hogy feldobja a hangulatot, mindenkire odafigyelt, kedves. A busz kifogástalan állapotban, kényelmes. Kiváló sofőrök. A francia konyha nem mindig ízlett, rágós volt a hús.

 • 4.8
István József és Istvánné Szabó Ilona
Tiszavasvári
2023.07.16

Változatos programok, Editke nagyon nagy tudással rendelkezik az adott országról. Nagyon segítőkész , figyel mindenkire. A leghátsó sorban a buszban a hűtés nem volt számunkra megfelelő. Időben ott volt mindig a busz a megadott helyen, kedves, segítőkészek. A szálláson tiszta, rendes szobák voltak, szép látvány volt. Reggelik változatosabbak is lehettek volna, zöldségeket hiányoltuk, pékáruk nagyon finomak voltak.

 • 4.8
Szekrényes Andrásné
Markaz
2022.07.18

Csodaszép ország Svájc, le is hangolódtam, mikor hazaértünk: a kiégett gyepes területek, a rengeteg szemét rádöbbentett a hatalmas különbségre. Ez egy jól megszervezett út volt gyönyörű látnivalókkal, kiváló buszsofőrrel és egy kiemelkedően remek idegenvezetővel. Vendégh Edit tudása, empátiája, szervezőkészsége és embersége minden elismerést megérdemel. A szállások mindenhol tökéletesek voltak és tiszták, az ablakból hegyeket láttunk és kis terasz is tartozott a szobához. Az ételek nem mindig nyerték meg a tetszésünket, a mennyiséggel nem volt baj, csak a minőséggel, de végül is úgy gondolom, erről nem tehet egy utazási iroda.

 • 4.8
Plugor Zsolt
Baja
2020.08.19

Csodálatos természet, fantasztikus városok! Jól felkészült idegenveztő kísérte a csoportot. Ajánlom ezt az utat minden Svájc iránt érdeklődőnek!

 • 5.0
Szabó Hilda
Dunaújváros
2020.08.15

Anyukámat leptem meg ezzel az úttal, mert még sosem járt Svájcban. Mindennel nagyon megvoltunk elégedve, bár az étkezések lehettek volna kicsit bőségesebbek. A program tökéletes, könnyed, bemutatja Svájc fő jellegzetességeit. Aki nem járt még Svájcban ezen az úton mindenféleképen részt kell vennie! Csak ajánlani tudom az irodát, mi nagyon szeretünk a Proko Travellel utazni!

 • 4.8
Brlás Pál
Szeged
2018.08.21

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mesés utat. Leírhatatlanul gyönyörű. Fantasztikus volt a csoport, senki, soha nem késett egyetlen percet sem. Kellemetlenség csak a zugi hotelben ért minket, ahol nagyon felforrósodott szobák vártak, az amúgy kiváló minőségű szállodában. A 4. nap meghirdetésénél korrektebb lenne a szabad program kiírás és utána a fakultatív lehetőség. (Amúgy egy pillanatig nem kérdés, hogy megérte a három város látogatása a külön összeget. Ugyanitt Lausanne-ban talán a székesegyház mellett egy panoráma fotózás még beleférne, hiszen pár méterre van a terasz.) Vendég Gáborné Edit szuper teljesítményt nyújtott, 50 fős csapat nagy egy idegenvezetőnek, de remekül kezelte és megoldotta a problémákat. Jó ötlet az audio-guide, a fotózás ellenére most először hallottam a teljes magyarázatot. Nagyon tetszett Edit asszony intellektuális humora.

 • 4.8
Boda István
Mohács
2017.08.04

Program: Kitűnő programszervezés de lehetett volna több szabadidő például vásárlásra Idegenvezető: Editke nagyon jó volt

 • 4.5
Kazinczy Sándorné
Budapest
2017.08.03

Program: Tetszett Idegenvezető: Nagyon tetszett Autóbusz: Kényelmes, megfelelő Szállás: Megfelelő, meglepő, tiszta, kényelmes

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Nagy svájci körút úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

219 000 Ft-tól
Csúcs napok
Csúcs napok
6
NAP

4.9

49 értékelés

Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.

349 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
8
NAP

4.9

31 értékelés

8 napos utunk során felkeresünk két fővárost, teszünk egy nagy kört Romániában és egy látogatást az eddig ismeretlen Moldáviában. A program egyik ékköve a hajózási lehetőség a Duna-deltában.

319 000 Ft-tól
Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

429 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

247 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Napsütötte Itália Velencével
Napsütötte Itália Velencével
7
NAP

4.9

22 értékelés

Nyaralósprogram Riminiben, melyet Ravenna, San Marino és Velence kirándulásokkal tehet tartalmassá az ember.

349 000 Ft-tól
A Nápolyi-öböl titkai
Garantált indulásGarantált indulás
A Nápolyi-öböl titkai
4
NAP

4.7

21 értékelés

A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.

369 000 Ft-tól
Az ókori Hellász szépségei
Az ókori Hellász szépségei
9
NAP

4.7

32 értékelés

Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!

375 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

47 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól
A sasok földjétől a Meteorákig
A sasok földjétől a Meteorákig
9
NAP

Ha egy tartalmas, több országot érintő dél-balkáni kirándulást keres, akkor arra ez kitűnő választás.

319 000 Ft-tól