Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 23 - 27.
399 000 Ft
Július 14 - 18.
399 000 Ft
Szeptember 08 - 12.
399 000 Ft
Az út áttekintése

·  A világhírű Smaragd-part látnivalói
·  A szárd konyha és borok megismerése
·  Lenyűgöző panoráma a Capo Caccia szikláról 
·  Négycsillagos, közvetlen tengerparti szálloda

A Smaragd-part által, az egész Földközi-tenger talán legszebb partszakasza a szárdoké. Az itt élők ugyanis nem olaszok! Saját kultúrájuk, egyedi történelmük van, melyet meg kell ismerni!
Csorba Klára – 16 éve Olaszország szakreferense

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli+3 fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – ALGHERO

Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban. Algheróba érkezés. Transzfer a Hotel Soleado****, szállodánkba (4 éjszaka) mely, közvetlen tengerparti és a Lido San Giovanni partsza­kaszon fekszik. A szállodában étterem, úszómedence, emeleti napozóterasz, ingyenes wifi és számos egyéb szolgáltatás várja a vendégeket. Ha a hotelből valaki a homokos tengerpartra akar lemenni, akkor csak egy úttesten kell átkelnie. Alghero történelmi központja is csupán 15 perc séta. A szobák légkondicionáltak, síkképernyős TV-vel felszereltek, a többségük kis terasszal is ren­delkezik. Lepakoljuk csomagunkat, majd, aki szeretne, maradhat fürdeni, de javasoljuk, inkább, hogy sétáljanak velünk, ismerjék meg Kelet-Szardínia legnagyobb városát. A 44.000 fős Alghero óvárosa a genovaiak által épített védmű mögött rejtőzik, zegzu­gos mediterrán utcácskái, hangulatos éttermei és korall ékszere­ket árusító boltjai csalogatják a turistákat. A város egyik legősibb emléke a XVI. századi Szűz Mária Katedrális, melynek harangtor­nyai a katalán gótika stílusában épültek. Ugyancsak nevezetes a Marco Polo nevét viselő tengerparti várfal, ahol szép fényképe­ket készíthetünk a napsütésben táncoló tengerről. Erre az estére nem kötöttünk le fakultatív vacsorát a szállodában, hanem a bel­városi sétánk végén, a szabadprogram során, kényelmesen meg lehet vacsorázni egy választott hangulatos étteremben, ahol dön­tés szerint, akár a helyi tenger gyümölcseit is ki lehet próbálni. Így nem vagyunk időhöz kötve, a belvárosi program végén min­denki akkor sétál vissza a szállodába, amikor szeretne.

2. NAP: ALGHERO

A mai nap a pihenésé. Élvezzék a finom homokos tengerpartot vagy a szálloda napozóteraszát. Aki szeretne, reggel elsétálhat a közeli halpiacra, vagy folytathatják Alghero bájos üzleteinek, utcácskáinak, megismerését. Erre kiválóan alkalmas a városnéző dotto kisvonat. Este fakultatív vacsora a hotelben.

3. NAP: SMARAGD-PART – SAN PANTALEO – PORTO CERVO – BAJA SARDINIA

Reggeli után, aki szeretne, maradhat a hotelben pihenni, vagy egy fakultatív program során felfedezheti velünk a világhírű fehér homokos Smaragd-partot. Útközben idegenvezetőnk beszél majd a sziget fontos termékét adó fáról, a paratölgyről. Portugália után Olaszországban, azon belül is Szardínián ter­melnek a legtöbb parafát az egész világon. Az ebből készült termékeket a nap folyamán több helyen is láthatjuk, például első megállónk során is. San Pantaleo városkában kezdjük a programot, ahol csütörtök lévén ilyenkor tartják a heti piac­napot, ahol a kézműves termékektől az élelmiszerekig minden megtalálható, ami szem szájnak ingere. Lesz idő nézelődni és vásárolni, kóstolni. Látogatásunk után a Smaragd-part luxus nyaralóhelyére, Porto Cervóra utazunk, előtte azonban Sassarit elhagyva megállunk a Saccargia bazilikánál, a sziget legré­gebbi román kori emlékénél. Porto Cervo kikötőbe érve világ­hírességek jachtjai sorakoznak, így ne lepődjünk meg, ha egy filmcsillag jön esetleg velünk szembe. Megnézzük a városka hófehér templomát is, ami hagyományos szárd és modernebb építészeti elemek kombinációjából épült, és világít a szikrázó napsütésben. Továbbutazunk Baja Sardiniára, ahonnan tiszta idő esetén a Maddelena-szigetek is jól látszanak. Délután, a Smaragd-part egyik káprázatos fehérhomokos strandjára láto­gatunk el, ahol fürdési lehetőség is lesz (fürdőruhát, töröl­közőt hozni kell). Ezt követően, látogatást teszünk a sziget különleges építményeinek egyikébe. A Prisgiona Nuraghenál idegenvezetőnk mesél a kőépítmények történetéről. Esti órák­ban térünk vissza hotelünkbe. Smaragd-part kirándulás: 75 €. Fakultatív vacsora.

4. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS / PIHENÉS

A mai napon szabadprogram és strandolás a szálloda medencé­jénél vagy a tengerparton, de aki szeretne egy hajókiránduláson is részt vehet. Aki hajózni szeretne, idegenvezetőnkkel elsétál a kikötőbe. A félnapos kirándulás egy 40 fős kirándulóhajóval tör­ténik. Programunk során gyönyörködhetünk Alghero-öblében és varázslatos partszakaszában, fürdőzhetünk és egy aperitiv italt is elfogyaszthatunk a hajó fedélzetén. Hajókirándulás: 50 €. Visszaérkezésünk után szabadprogram, strandolás.

5. NAP: ALGHERO – CAPO CACCIA – CASTELSARDO – BUDAPEST

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és különleges helyeken veszünk búcsút Szardíniától. Castelsardo, a domboldalra épített romantikus kis falu az első megállónk, ahol a sikátorokban vásá­rolhatunk a helyi asszonyok színes, fonott kosaraiból. Ezt köve­tően a Sant Antonio késő gótikus katedrálisától csodás kilátás nyílik a közeli Stintino-félszigetre. Harangtornya színes majo­lika csempével kirakott. Innen néhány kilométerre található a vulkanikus kőzetből formálódott Elefántszikla, mely egy üreges belsejű „tündérház”, sírhely, belsejében vallási falfestmények­kel. A közeli helyi étteremben ebédelünk. Délután az Algherótól kb. 25 km-re lévő Capo Caccia hegyfokhoz buszozunk. A partnál halásszák a városban később ékszerként megvásárolható korallo­kat, és itt található a Grotto di Nettuno, vagyis a Neptun-barlang, mely Európa egyik legszebb cseppkőbarlangja. Csodás kilátás nyílik a szikláról. Ezzel a panorámával köszönünk el a szigettől, a menetrend függvényében várhatóan a kora esti órákban transz­fer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Neptun barlang10 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 18 € + 125 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Római vakáció tengerparti pihenéssel
Római vakáció tengerparti pihenéssel
6
NAP

4.7

9 értékelés

Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!

375 000 Ft-tól
Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

439 000 Ft-tól
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
5
NAP

4.8

69 értékelés

Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

219 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Ezerarcú Bosznia
Ezerarcú Bosznia
5
NAP

4.9

31 értékelés

Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincset rejt.

219 000 Ft-tól
Az északi fjordok bűvöletében
Az északi fjordok bűvöletében
4
NAP

Stavangertől Bergenig hajózunk a norvég fjordvidéken, és túrázunk a világhírű Szószék-sziklához

459 000 Ft-tól
Hanza városok és Dánia
Garantált indulásGarantált indulás
Hanza városok és Dánia
7
NAP

4.9

13 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

399 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

439 000 Ft-tól
Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

469 000 Ft-tól
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
7
NAP

4.9

33 értékelés

Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.

349 000 Ft-tól
Párizs ínyenceknek
Párizs ínyenceknek
7
NAP

4.8

33 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

389 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

47 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól