Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 12 - 16. 299 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 11 - 15. 319 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  A világhírű Smaragd-part látnivalói
·  A szárd konyha és borok megismerése
·  Lenyűgöző panoráma a Capo Caccia szikláról 
·  Négycsillagos, közvetlen tengerparti szálloda

A Smaragd-part által, az egész Földközi-tenger talán legszebb partszakasza a szárdoké. Az itt élők ugyanis, nem olaszok. Saját kultúrájuk, egyedi történelmük van, melyet meg kell ismerni!
Prónay Bence – A Proko Travel ügyvezetője

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli+3 fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – ALGHERO

Budapestről indulás, előreláthatólag a délelőtti órákban, érke­zés Algheróba kora délután. Transzfer a négycsillagos szállo­dánkba, ahol a következő 4 éjszakát töltjük. Szállásunk, a Hotel Soleado****, közvetlen tengerparti, a Lido San Giovanni szaka­szon fekszik, de Alghero történelmi központja is csupán 15 perc séta innen. Úszómedence, emeleti napozóterasz, ingyenes wifi és számos szolgáltatás várja a vendégeket. A szobák légkondi­cionáltak, síkképernyős TV-vel felszereltek többségük kis terasszal is rendelkezik. Lepakoljuk csomagunkat, majd, aki szeretne maradhat fürdeni, de javasoljuk, hogy ismerjék meg a Kelet- Szardínia legnagyobb városát. A 44.000 fős Alghero óvárosa a genovaiak által épített védmű mögött rejtőzik, zegzugos medi­terrán utcácskái, hangulatos éttermei és korall ékszereket áru­sító boltjai csalogatják a turistákat. A város egyik legősibb emléke a XVI. századi Szűz Mária Katedrális, melynek harangtor­nyai a katalán gótika stílusában épültek. Ugyancsak nevezetes a Marco Polo nevét viselő tengerparti várfal, ahol szép fényképeket készíthetünk a napsütésben táncoló tengerről is. Erre az estére nem kötöttünk le fakultatív vacsorát a szállodában, hanem a bel­városi sétánk végén, a szabadprogram során kényelmesen meg lehet vacsorázni egy választott hangulatos éteremben, ahol dön­tés szerint, akár a helyi tenger gyümölcseit is ki lehet próbálni. Így tehát nem vagyunk időhöz kötve, a belvárosi program végén mindenki akkor sétál vissza a szállodába, amikor szeretne.

2. NAP: MAMOIADA – SZÁRD LAKOMA – ORGOSOLO

Reggeli után, aki szeretne, maradhat a szállodában és pihen­het a tengerparton, vagy egy izgalmas kirándulásra jöhet velünk. A sziget középső részére utazunk, ahol első megállónk Mamoiada lesz, ahol megtekintjük a tradicionális szárd maszkok múzeumát. A mamoidai karnevál egész Szardínia egyik legna­gyobb ünnepe, melynek jelképe a speciális, sötét szárd maszk. A kulturális élmény után egy különleges étkezés következik. A természet ölelésében fogyasztjuk el a pásztorok által elkészí­tett ebédünket, mely mellé zene is jár, és aki akar, még táncra is perdülhet. A többfogásos ebéd során helyi sajtokat, kolbászo­kat, de még szabad tűzön, nyárson sült malacot, vagy birkát is fogyaszthatunk, hozzá pedig tradicionális szárd kenyereket, és finom vörösbort. Az étkezés végén egy olasz grappával búcsú­zunk vendéglátóinktól. Az ízletes lakoma után a programun­kat Orgosolóban fejezzük be, a híres „festmény faluban”, ahol a házak falán színes falfestéseken örökítették meg a szárd és olasz történelmet. Programunk végén a délutáni órákban visszatérünk szállásunkra, ahol még lesz idő egyet mártózni a ten­gerben. Mamoida – Orgosolo kirándulás ebéddel: 95 €.

3. NAP: SMARAGD-PART – SAN PANTALEO – PORTO CERVO – BAJA SARDINIA

Reggeli után, aki szeretne, maradhat a szállodában pihenni, vagy egy fakultatív program során felfedezheti velünk a világhírű fehér homokos Smaragd-partot. Útközben idegen­vezetőnk beszél majd a sziget fontos termékét adó fáról, a paratölgyről. Portugália után Olaszországban, azon belül is Szardínián termelnek a legtöbb parafát az egész világon. Az ebből készült termékeket a nap folyamán több helyen is láthat­juk majd, többek között első megállónk során is. San Pantaleo városkában kezdjük a programot, ahol csütörtök lévén ilyen­kor tartják a heti piacnapot, ahol a kézműves termékektől az élelmiszerekig minden megtalálható, ami szem szájnak ingere. Lesz idő nézelődni, és vásárolni, kóstolni. Látogatásunk után a Smaragd-part luxus nyaralóhelyére, Porto Cervóra utazunk, előtte azonban Sassarit elhagyva megállunk Saccargia bazili­kánál, a sziget legrégebbi román kori emlékénél. Porto Cervo kikötőbe érve világhírességek yachtjai sorakoznak, így ne lepődjünk meg, ha egy filmcsillag jön esetleg velünk szembe. Megnézzük a városka hófehér templomát is, ami hagyomá­nyos szárd és modernebb építészeti elemek kombinációjá­ból épült, és világít a vakító napsütésben. Továbbutazunk Baja Sardiniára, ahonnan tiszta idő esetén a Maddelena-szigetek is szépen látszanak. Délután a Smaragd-part az egyik káprázatos fehérhomokos strandjára látogatunk, ahol fürdési lehetőség is lesz. Látogatást teszünk a sziget különleges építményei­nek egyikébe is, a Prisgiona nuraghenál, ahol idegenvezetőnk mesél a kőépítmények történetéről. Esti órákban térünk vissza szállodánkba. Smaragd-part kirándulás: 75 €.

4. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS / PIHENÉS

A mai napon szabadprogram és strandolás a szálloda medencé­jénél vagy a tengerparton, de aki szeretne egy hajókiránduláson is részt vehet. Aki hajózni szeretne, azt idegenvezetőnk lekíséri a kikötőbe. A helyi természetvédő társaság motorcsónakjával indu­lunk útnak a szállodánktól pár percre lévő kikötőből a környék delfin populációját felfedezni. Természetes élőhelyükre hajózva egész közelről láthatjuk a hajónk mellett lubickoló delfineket. A kb. 4 órás kirándulás második felében megmártózhatunk a Capo Caccia-Isola Piana védett tengeri partszakasz kristálytiszta vízében is. Hajónk nem gumicsónak, hanem egy 12 fő befogadá­sára képes hajó, azonban öltözőfülke, vagy mosdóhelyiség nincs rajta, így aki szeretne fürdeni, érdemes alapból fürdőruhában jönnie. Hajókirándulás delfinlessel: 65 €. A nap további részében szabadprogram, strandolás a szállodában.

5. NAP: ALGHERO – CAPO CACCIA – HAZAUTAZÁS

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és hazarepülés előtt egy rövid buszos kirándulás keretében, egy különleges helyen veszünk búcsút Szardíniától. Az Algherótól kb. 25 km-re lévő Capo Caccia hegyfokhoz utazunk. A partnál halásszák a város­ban később ékszerként megvásárolható korallokat, és itt talál­ható a Grotto di Nettuno, vagyis a Neptun-barlang, mely Európa egyik legszebb cseppkőbarlangja. Csodás kilátás nyílik a szik­láról, ahol remek fotók is készülhetnek. Ezzel a panorámával köszönünk el a szigettől, transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre a kora délutáni órákban.

LátnivalóBelépődíj
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Helyi és idegenforgalmi adók ára: kb.: 8 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Május 27. 8 nap Ár: december közepén

Az adventi Róma
Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.
December 13. 3 nap 224 000 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Május 27. 8 nap Ár: december közepén
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Május 22. 8 nap Ár: december közepén