Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 24 - 28.
227 000 Ft
Október 09 - 13.
207 000 Ft
Az út áttekintése

·  Kirándulás az oszt­rák Grand Canyonban
·  Kötélvasúttal fel a Raxra, ahol túrázunk
·  Szállás a hangulatos Mariazell központjában
·  Túrázást szerető és azt jól bíró utasoknak ajánljuk

Ez az út a mesés párosokról szól. Mariazell meghitt városkája után az Alpok vad vízesései. A hegyi szurdokból Puchberg 2.000 méteres csúcsa.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MYRA PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé haladunk és hegyeshalmi határátlépés után először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi Városházát. Tovább utazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesés­rendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkülönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érin­tetlen természet, és a közelünkben magasodó meredek sziklafalak látványa feledtetik a fáradtságot. Sok szép élménnyel gazdagodva szállunk fel autóbuszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe. Itt lesz 4 éjszakára szállásunk vacsorával. A kitűnő fekvésű szálloda a főtértől mindössze 1 perces sétára található.

2. NAP: MARIAZELL– WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kegytemplom, a magyarok egyik legismer­tebb zarándokhelye, ahol Mindszenty bíborost is eltemették. Ezt követően a Keresztúton felmegyünk a Kálvária dombra, majd vissza a főtérre. Itt található a híres mariazelli gyomorkeserű italt gyártó cég üzlete, valamint a Mézeskalács készítő műhely. Ebédelési lehetőség a városban. Délután autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdokhoz. Ennél a lenyűgöző vízesésnél több lépcsőben zúdul le a víz. Egy-egy zuhatag 20-40 méteres. A kanyonban lépcsőkkel kiegészí­tett túraúton tudunk feljutni a leglátványosabb szakasz végéig. Aki esetleg nem szeretne a vízesés tetejéig túrázni, ő korábban visszafordulhat, mivel ugyanazon az útvonalon jövünk vissza.

3. NAP: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN

Reggeli után kb. fél órás utazással érjük el a régió egyik legis­mertebb kirándulóhelyét, és megkezdjük hosszú túránkat az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvona­lán. A terep a szintkülönbségek miatt közepesen nehéz. A túra hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá az Ötscher folyó völgyében. Az út 2/3-ánál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor a vadregényes környezetben lévő „hütte” teraszán egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani. Innen 20 perces sétával elmehe­tünk a Mira-vízeséshez. Ezután vissza a hüttéhez, majd folytat­juk utunkat, és a meredek emelkedőket „legyűrve” érkezünk meg a vasútállomásra, ahol vonatra szállunk. Így jutunk vissza autó­buszunkhoz. Marizellbe visszaérve szabadprogram, ajándék­tárgy vásárlási lehetőség. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: MARIAZELL – GEMEINDEALPE – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE

Reggeli után Mariazell közelében lévő hegyre, a Gemeindealpera megyünk fel. Ülőlifttel, egy átszállással felvonózunk közel 1.700 m magasra. Fent a mesés kilátás mellett kirándulási lehetőség is lesz. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhat­nak, akik szeretik és bírják a hegyi túrázást. A többiek ülőlifttel jöhetnek vissza. A középállomásnál ismét választhatunk, hogy továbbra is ülőlifttel vagy mountaincart-tal (ez egy háromkerekű gokart – helyszínen fizetendő) jövünk le a völgybe. Ha október­ben nem jár a gemeidealpe felvonó, akkor a szomszédos Ötscher hegyre megy fel a csoport. Délután buszra szállunk, és irány Alsó- Ausztria legnagyobb, bár kevésbé ismert vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége, emellett csodaszép a túraútvonal is. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelé­ben lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szál­lásunkra, vacsora. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrákra is van lehetőség. Ehhez megfelelő kondíció és túracipő szükséges, emellett túrabot is hasznos lehet.

5. NAP: RAX – BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedvelők­nek. Alsó-Ausztria 2. legmagasabb hegyére, a Raxra az ország első kötélvasútjával jutunk fel. Az 1.546 m magas hegyállomástól túrázunk a színpompás alpesi növénytakaróval borított hegyolda­lon. Ennek során érintjük, az Ottó-házat, és a keresztet. A hegy­ről történt leérkezést követően elhelyezkedünk az autóbuszon és hazaindulunk. Tervezetten, 21 óra ±30 perc érkezünk vissza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Myrafalle5 €
Steinwandklamm7 €
Ötschergraben + vonat6 €
Gemeindealpe felvonó17 €
Gemeindealpe felvonó + mountencart30 €
Wasserlochklamm8 €
Trefflingfall4 €
RAX36 €
Helyi és idegenforgalmi adók6 €

Belépők ára: kb.: 119 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Bakonyiné Bognár Ildikó
Nagykáta
2023.09.19

Igényeimnek megfelelő számú és minőségi túra, kevés városnézéssel. Az idegenvezetés kifogástalan, sok információ érdekesség stb. A busz tiszta, kényelmes, a sofőr udvarias. Tágas szoba, tiszta, kényelmes, szép tálalás, megfelelő adag finom ízletes ételek.

 • 5.0
Császár Nikoletta Krisztina
Vác
2023.07.22

Szépek voltak a tájak, volt elég idő mindenre, nem kellett sietni, pont jó volt minden. Az idegenvezető kedves, nagyon sok mindent tudott, mindig bevont mindenkit, sok idegenvezetőm volt, de Ildikó a legjobb. A busz tiszta, mindig kényelmes , a legjobb helyet kaptuk, a sofőr mögött :) sofőr kedves, jól vezet, mindig készen áll mindenre. A szállás szép, kényelmes , kedves emberek, mi nem szerettük a halat és sütöttek külön húst. Finom , elég = nem túl kevés , jól főznek, kedves volt, az egyik lány mindig kihozta magától a teát, nem kellett mondani, megjegyezte 1. nap.

 • 5.0
Dr. Amberger Evelin
Budapest
2023.07.20

A program pont megfelelő volt, nem volt túl zsúfolt, gyönyörű tájakon jártunk, a túrák teljesíthetőek voltak. Eddigi legjobb idegenvezető. Minden információt elmondott, a programok közt ebédre, mosdóra mindig elegendő idő volt. A busz tiszta, kényelmes volt. A sofőrök kiegyensúlyozottan, megfelelő tempóban vezettek. A szállás jó helyen volt, szimpatikus házigazdák, jó ízű megfelelő mennyiségű ételek.

 • 5.0
Császár Csabáné, Császár Csaba
Vác
2023.07.18

Szeretünk túrázni, ezért számunkra a program ideális volt. Ildikó a legjobb idegenvezető, felkészült, segítőkész, nagy tapasztalattal. A busz tiszta, jól felszerelt volt. A sofőr udvarias, nagyon jó sofőr. A szállás szép, tiszta. Az étkezés megfelelő, igényekhez igazodó. Mindenre odafigyelnek.

 • 5.0
Pajorné Mészáros Ilona
Győr
2023.07.18

A program várakozáson felüli élményt nyújtott. Sok plusz információt nyújtó, mindenkire odafigyelő, kedves csapatösszetartó idegenvezető. A szállás felülmúlta minden várakozásunkat. Az ételek bőségesek, változatosak, nagyon finomak voltak.

 • 5.0
Katona Josefina, Katona László
Debrecen
2023.07.14

Változatos, jó időbeosztású program. Az idegenvezetés: profizmus minden területen, szakmailag, emberileg, stb. Szuper vezetési stílus, busz hihetetlen tiszta, kényelmes, a sofőr profi volt. A szállás kényelmes, az ételek jó minőségűek és mennyiségük is jó volt.

 • 5.0
Balogh Antal és Baloghné Szatmári Ágnes
Hajdúszoboszló
2023.07.11

Nagyon jót vártunk és még annál is jobbat is jobbat kaptunk. Csupa élmény volt. Az idegenvezetés szuper volt. Érdekes és mindenre kiterjedt. A busz nagyon tiszta, kényelmes volt. A sofőrre csak jót lehet mondani. A szállás tökéletes volt, az ételek nagyon finomak!

 • 5.0
Kiss Ibolya Aranka, Kiss Sándor
Bedő
2023.07.09

Változatos és érdekes látnivalók. Profi, alapos, nagy tudású idegenvezető. Az autóbusz kényelmes, tiszta volt. A sofőr udvarias, segítőkész. A szállás tiszta, tágas, modern, az ételek bőségesek, udvarias kiszolgálással.

 • 5.0
Kiss Eleonóra
Kaposvár
2023.07.08

Gyönyörű helyszínek, rugalmas programok. Informatív, figyelmes idegenvezető. A busz tiszta, kényelmes , a sofőr profi vezető, udvarias. A szállás tiszta, nyugodt, jó elhelyezkedésű volt. Bőséges, figyelmes kiszolgálás.

 • 5.0
Gubiczáné Tárczy Erzsébet
Budapest
2023.07.08

Gazdag program az utazások napjai is. Profi idegenvezetés, figyelmes, törődik az utasokkal, pontos információk, ebédelési lehetőségek. A busz kényelmes volt, a sofőr biztonságosan vezetett, udvarias. A szállás tiszta, kényelmes, finom jóízű ételek.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Túrázás Ausztria zöld szívében úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

40 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

215 000 Ft-tól
Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

55 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

239 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

494 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Ismerjük meg Berlint
Ismerjük meg Berlint
3
NAP

4.9

14 értékelés

Berlin az EU egyik legnépesebb városa, ahol egymást váltják a történelem ikonikus helyszínei, emlékei. Egyszerre a politika, tudomány és a kultúra európai központja.

204 500 Ft-tól
Szerbia rejtett vidékein
Szerbia rejtett vidékein
5
NAP

Csodálatos hegyek, völgyek, folyók ölelésében járjuk be déli szomszédunk kevesek által ismert területeit. Új program, csupa természeti csodával.

194 000 Ft-tól
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
4
NAP

4.8

36 értékelés

A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.

174 000 Ft-tól
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
7
NAP

4.9

39 értékelés

A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

229 000 Ft-tól
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
6
NAP

Cseh kastély, a prágai vár, Zwinger, az egyik leggazdagabb német múzeum, meisseni porcelán, hajózás, igazán gazdag program, mely mégsem megerőltető.

199 900 Ft-tól