Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 09 - 13. 147 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 07 - 11. 152 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Kirándulás az oszt­rák Grand Canyonban
·  Felvonózás és túrázás a Schneebergen
·  Szállás a hangulatos Mariazell központjában
·  Túrázást szerető és azt jól bíró utasoknak ajánljuk

"Ez az út a mesés párosokról szól. Mariazell meghitt városkája után az Alpok vad vízesései. A hegyi szurdokból Puchberg 2.000 méteres csúcsa."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST– MYRA PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Reggeli indulás után, hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. Először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi Városházát. Tovább utazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkülönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érintetlen természet, és a közelünkben magasodó meredek sziklafalak látványa feledtetik a fáradtságot. Sok szép élménnyel gazdagodva szállunk fel autóbuszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe. Itt lesz 4 éjszaka a szállásunk vacsorával. A kitűnő fekvésű szálloda a főtértől mindössze 1 perces sétára található.

2. NAP: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kegytemplom, a magyarok egyik legismertebb zarándokhelye, ahol Mindszenty bíborost is eltemették. A főtéren található a híres mariazelli gyomorkeserű italt gyártó cég üzlete is. Városnézésünk után kb. fél órás utazással érjük el a régió egyik legismertebb kirándulóhelyét, és megkezdjük hosszú túránkat az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. A terep a szintkülönbségek miatt közepesen nehéz. A túra hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá az Ötscher folyó völgyében. Az út 2/3-ánál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor a vadregényes környezetben lévő „hütte” teraszán egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani, aki szeretne. Folytatjuk utunkat, és a meredek emelkedőket „legyűrve”, sok élménnyel gazdagodva érkezünk meg a vasútállomásra, ahol vonatra szállunk. Így jutunk vissza autóbuszunkhoz. Marizellbe visszaérve szabadprogram, ajándéktárgy vásárlási lehetőség, illetve aki szeretné, a szálloda szomszédságában található mézeskalácsüzemet vagy a likőrkóstoló boltot is fel tudja keresni. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: MARIAZELL – GEMEINDEALPE – WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell másik hegyére, a Gemeindealpera megyünk fel. Ülőlifttel, egy átszállással felvonózunk közel 1.700 m magasra. Fent a mesés kilátás mellett kirándulási lehetőség is lesz. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhatnak, akik szeretik és bírják a hegyi túrázást. A többiek ülőlifttel jöhetnek vissza. A középállomásnál ismét választhatunk, hogy továbbra is ülőlifttel vagy mountaincart-tal (ez egy háromkerekű gokart – helyszínen fizetendő) jövünk le a völgybe. Visszaérve Mariazellbe, autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak még egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdokhoz. Ennél a lenyűgöző vízesésnél több lépcsőben zúdul le a víz. Egy-egy zuhatag 20-40 méteres. A kanyonban lépcsőkkel kiegészített túraúton tudunk feljutni a leglátványosabb szakasz végéig. Aki esetleg nem szeretne a vízesés tetejéig túrázni, ő korábban visszafordulhat, mivel ugyanazon az útvonalon jövünk vissza. A kora esti órákban érkezünk a már megszokott szállásunkra, ahol vacsorával várnak bennünket. Arra is van lehetőség, hogy aki a délelőtti túra során már elfáradt, a délutánt Mariazell belvárosában töltse.

4. NAP: MARIAZELL – BÜRGERALPE – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE

Reggeli után Mariazell házi hegyére, a Bürgeralpe 1.267 m magas csúcsára megyünk fel a helyi kabinos felvonóval. Már a párperces felvonózás során is csodaszép látvány tárul elénk. Fent kilátó, élménypark és kellemes étterem színesíti a kirándulók programjait. A városba, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a „fürgelábúak” közel egy óra alatt le is túrázhatnak. Délután buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria legnagyobb, bár kevésbé ismert vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége, emellett csoda-szép a túraútvonal is. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, vacsora. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrákra is van lehetőség. Ehhez megfelelő kondíció és túracipő szükséges, emellett túrabot is hasznos lehet.

5. NAP: SCHNEEBERG – PUCHBERG – BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedvelőknek. Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére, a Schneebergre (2.075 m) megyünk fel. Puchbergből fogaskerekű vonattal – gyönyörű erdőkön keresztül –, kapaszkodunk fel az 1.800 m-en lévő végállomásra, ahol pazar körpanoráma fogad bennünket. Utazásunk közben vásárolhatunk a híres schneebergi buktából is. Mesés a kilátás a környező hegyekre és a virágos alpesi rétekre. Fent túrázási lehetőség. Délután a már kipróbált Salamander vonattal jutunk vissza kiindulási helyünkhöz, ahol már vár bennünket autóbuszunk. Ezt követően indulunk Magyarországra. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Myrafalle4 €
Steinwandklamm5 €
Ötschergraben + vonat6 €
Gemeindealpe felvonó14 €
Gemeindealpe felvonó + mountencart24 €
Wasserlochklamm7 €
Bürgeralpe felvonó25 €
Trefflingfall4 €
Puchberg - Schneebergbahn36 €
TAX6 €

Belépők ára: kb.: 117 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Pecsenyéné V. Katalin
Miskolc
2019.08.22

Más irodáknál kevés túrázási lehetőség van. Az idegenvezető nagy lexikális tudással rendelkező, szakképzett. Pozitívum, hogy a túrák során "záró ember" zárta a sort.

 • 5.0
Csernákné B. Erzsébet
Tiszalök
2019.08.21

Maximálisan azt adta, amit szerettem volna. Mindenki a saját tempójában, a tájban gyönyörködve vehet részt. Ildikó kiváló!!! Nagyon sok információt közöl, mindenkire figyel. Nagyon kedves, türelmes. Zoli kiváló. A szállás tiszta, családias. Nagyon finom volt minden, és gyönyörűen volt szervírozva.

 • 5.0
Nagy Orsolya
Debrecen
2019.08.20

Nagyon jól összeállított program, gyönyörű látnivalókkal.

 • 5.0
Ijjászné Lusz Gabriella
Pécs
2019.08.20

Mind az 5 nap programja változatos, választható, kellemesen fárasztó. Ildikó kedves, az utasokért mindent megtesz ami tőle telhető. Maximálisan kiszolgált minket. A szállások tiszták, kényelmesek. Az étkezéseknél ilyen ellátásra nem számítottam. Minden várakozást felülmúlta.

 • 5.0
Sz. Anita
Pécs
2019.08.18

Csodás helyeken jártunk. Az autóbusz tiszta, kényelmes és biztonságos. A sofőr kedves, segítőkész, pontos.A szállások jól felszereltek és igényesek, remek helyen vannak. A fogások változatosak, ízletesek és bőségesek voltak.

 • 5.0
Nagy Ágnes
Sándorfalva
2019.08.16

Érdemes komolyan venni a túrabakacs ajánlást. Nagyon jó ár-érték arányú út, nagyon elégedett vagyok.

 • 5.0
Venczel Jolán
Békéscsaba
2019.08.14

Minden percét imádtam. Ildi for president! :-)

 • 5.0
H. Mihály és felesége
Veszprém
2019.05.20

Ildikó kedves, szolgálatkész és nagy tudással rendelkezik. A szállás szép és csendes környezetben található. A reggeli kifogástalan és bőséges.

 • 4.8
Kocsis Ilona
Budapest
2016.05.21

A programok gazdagsága és színvonala felülmúlta minden előzetes várakozásomat. Ildikó tökéletesen profi, felkészült, tárgyias és gyakorlattias tudása kimagasló, igazi csapatvezér. Az autóbuszunk is jól felszerelt, kényelmes volt, a sofőr is udvarias és segítőkész volt. Nagyon jól éreztem magam az úton, kifogástalan volt minden. Köszönöm!

 • 5.0
Gál Andrea
Szeged
2016.05.15

Pontos indulások, kiváló szervezettség... Teljes mértékben elégedett vagyok az utazással. Ildikó minden részletre odafigyelt, részletes ismertetőt nyújtott nekünk. Az autóbusz is tiszta és kényelmes volt, az utazás során mindig biztonságban éreztem magam. A szállásunk is kellemes volt, a túrák után kiváló a pihenésre. Köszönöm szépen az élményeket!

 • 5.0
A hegyi doktor újra rendel
Utazásunk alatt végre személyesen is láthatjuk a népszerű sorozat helyszíneit, miközben intenzív túrákat is tehetünk
Szeptember 05. 5 nap 206 000 Ft

Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Október 06. 5 nap 145 000 Ft

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 28. 5 nap 179 000 Ft

Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 18. 5 nap 169 600 Ft

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.
Szeptember 13. 5 nap 168 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Túrázás Ausztria zöld szívében úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Vadregényes Ausztria túrázóknak
Utasaink javaslatai alapján összeállított, kimondottan túrázós, csillagtúra szerű program Ausztria nyugati szélén, Tirolban.
Szeptember 13. 5 nap 153 000 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.
Szeptember 13. 5 nap 168 000 Ft
Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 18. 5 nap 169 600 Ft