Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - 30. 189 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 12 - 16. 186 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Kirándulás az oszt­rák Grand Canyonban
·  Kötélvasúttal fel a Raxra, ahol túrázunk
·  Szállás a hangulatos Mariazell központjában
·  Túrázást szerető és azt jól bíró utasoknak ajánljuk

"Ez az út a mesés párosokról szól. Mariazell meghitt városkája után az Alpok vad vízesései. A hegyi szurdokból Puchberg 2.000 méteres csúcsa."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MYRA PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé haladunk és hegyeshalmi határátlépés után először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi Városházát. Tovább utazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesés­rendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkülönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érin­tetlen természet, és a közelünkben magasodó meredek szik­lafalak látványa feledtetik a fáradtságot. Sok szép élménnyel gazdagodva szállunk fel autóbuszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe. Itt lesz 4 éjszaka a szállásunk vacsorával. A kitűnő fekvésű szálloda a főtértől mindössze 1 perces sétára található.

2. NAP: MARIAZELL– WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kegytemplom, a magyarok egyik legismer­tebb zarándokhelye, ahol Mindszenty bíborost is eltemették. Ezt követően a Keresztúton felmegyünk a Kálvária dombra, majd vissza a főtérre. Itt található a híres mariazelli gyomorkeserű italt gyártó cég üzlete valamint a Mézeskalács készítő műhely. Ebédelési lehetőség a városban. Délután autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdok­hoz. Ennél a lenyűgöző vízesésnél több lépcsőben zúdul le a víz. Egy‑egy zuhatag 20 - 40 méteres. A kanyonban lépcsőkkel kiegé­szített túraúton tudunk feljutni a leglátványosabb szakasz végéig. Aki esetleg nem szeretne a vízesés tetejéig túrázni, ő korábban visszafordulhat, mivel ugyanazon az útvonalon jövünk vissza.

3. NAP: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN

Reggeli után kb. fél órás utazással érjük el a régió egyik legismer­tebb kirándulóhelyét, és megkezdjük hosszú túránkat az oszt­rák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. A terep a szintkülönbségek miatt közepesen nehéz. A túra hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá az Ötscher folyó völgyé­ben. Az út 2/3-ánál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor a vadre­gényes környezetben lévő „hütte” teraszán egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani. Innen 20 perces sétával elmehetünk a Mira-vízeséshez. Ezután vissza a hütttéhez, majd folytatjuk utunkat, és a meredek emelkedőket „legyűrve” érkezünk meg a vasútállo­másra, ahol vonatra szállunk. Így jutunk vissza autóbuszunkhoz. Marizellbe visszaérve szabadprogram, ajándéktárgy vásárlási lehetőség. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: GEMEINDEALPE – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE

Reggeli után Mariazell közelében lévő hegyre, a Gemeindealpera megyünk fel. Ülőlifttel, egy átszállással felvonó­zunk közel 1.700 m magasra. Fent a mesés kilátás mellett kirándulási lehetőség is lesz. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhatnak, akik szeretik és bírják a hegyi túrázást. A töb­biek ülőlifttel jöhetnek vissza. A középállomásnál ismét választ­hatunk, hogy továbbra is ülőlifttel vagy mountaincart-tal (ez egy háromkerekű gokart – helyszínen fizetendő) jövünk le a völgybe. Délután buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria leg­nagyobb, bár kevésbé ismert vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándu­lással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége, emellett csodaszép a túraútvonal is. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, vacsora. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrákra is van lehetőség. Ehhez megfelelő kondíció és túracipő szükséges, emellett túrabot is hasznos lehet.

5. NAP: RAX – BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedvelők­nek. Alsó-Ausztria 2. legmagasabb hegyére, a Raxra az ország első kötélvasútjával jutunk fel. Az 1.546 m magas hegyállo­mástól túrázunk a színpompás alpesi növénytakaróval borított hegyoldalon. Ennek során érintjük, az Ottó-házat, és a keresz­tet. A hegyről történt leérkezést követően elhelyezkedünk az autóbuszon és hazaindulunk. 21 óra körül érkezünk vissza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Myrafalle5 €
Steinwandklamm7 €
Ötschergraben + vonat6 €
Gemeindealpe felvonó17 €
Gemeindealpe felvonó + mountencart29 €
Wasserlochklamm8 €
Trefflingfall4 €
RAX30 €
Helyi és idegenforgalmi adók6 €

Belépők ára: kb.: 112 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Pecsenyéné V. Katalin
Miskolc
2019.08.22

Más irodáknál kevés túrázási lehetőség van. Az idegenvezető nagy lexikális tudással rendelkező, szakképzett. Pozitívum, hogy a túrák során "záró ember" zárta a sort.

 • 5.0
Csernákné B. Erzsébet
Tiszalök
2019.08.21

Maximálisan azt adta, amit szerettem volna. Mindenki a saját tempójában, a tájban gyönyörködve vehet részt. Ildikó kiváló!!! Nagyon sok információt közöl, mindenkire figyel. Nagyon kedves, türelmes. Zoli kiváló. A szállás tiszta, családias. Nagyon finom volt minden, és gyönyörűen volt szervírozva.

 • 5.0
Nagy Orsolya
Debrecen
2019.08.20

Nagyon jól összeállított program, gyönyörű látnivalókkal.

 • 5.0
Ijjászné Lusz Gabriella
Pécs
2019.08.20

Mind az 5 nap programja változatos, választható, kellemesen fárasztó. Ildikó kedves, az utasokért mindent megtesz ami tőle telhető. Maximálisan kiszolgált minket. A szállások tiszták, kényelmesek. Az étkezéseknél ilyen ellátásra nem számítottam. Minden várakozást felülmúlta.

 • 5.0
Sz. Anita
Pécs
2019.08.18

Csodás helyeken jártunk. Az autóbusz tiszta, kényelmes és biztonságos. A sofőr kedves, segítőkész, pontos.A szállások jól felszereltek és igényesek, remek helyen vannak. A fogások változatosak, ízletesek és bőségesek voltak.

 • 5.0
Nagy Ágnes
Sándorfalva
2019.08.16

Érdemes komolyan venni a túrabakacs ajánlást. Nagyon jó ár-érték arányú út, nagyon elégedett vagyok.

 • 5.0
Venczel Jolán
Békéscsaba
2019.08.14

Minden percét imádtam. Ildi for president! :-)

 • 5.0
H. Mihály és felesége
Veszprém
2019.05.20

Ildikó kedves, szolgálatkész és nagy tudással rendelkezik. A szállás szép és csendes környezetben található. A reggeli kifogástalan és bőséges.

 • 4.8
Kocsis Ilona
Budapest
2016.05.21

A programok gazdagsága és színvonala felülmúlta minden előzetes várakozásomat. Ildikó tökéletesen profi, felkészült, tárgyias és gyakorlattias tudása kimagasló, igazi csapatvezér. Az autóbuszunk is jól felszerelt, kényelmes volt, a sofőr is udvarias és segítőkész volt. Nagyon jól éreztem magam az úton, kifogástalan volt minden. Köszönöm!

 • 5.0
Gál Andrea
Szeged
2016.05.15

Pontos indulások, kiváló szervezettség... Teljes mértékben elégedett vagyok az utazással. Ildikó minden részletre odafigyelt, részletes ismertetőt nyújtott nekünk. Az autóbusz is tiszta és kényelmes volt, az utazás során mindig biztonságban éreztem magam. A szállásunk is kellemes volt, a túrák után kiváló a pihenésre. Köszönöm szépen az élményeket!

 • 5.0
Ausztria karácsonyi köntösben
December 08. 3 nap 139 500 Ft
December 15. 3 nap 139 500 Ft

Irány az Alpok
Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

Villámakció

Október 05. 5 nap 238 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Túrázás Ausztria zöld szívében úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ausztria karácsonyi köntösben
December 08. 3 nap 139 500 Ft
December 15. 3 nap 139 500 Ft
Irány az Alpok
Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

Villámakció

Október 05. 5 nap 238 000 Ft