Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Február 14 - 16.
245 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Barcelona a fesztiválok és az ünnepségek városa
·  A rómaiak alapította város
·  A város 3,5%-a zöld terület
·  140 éve építik a Sagrada Familiát

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban elutazás Barcelonába. Megérkezés után metróval transzfer a szállodába (szállásunk metróközeli). Elhelyezzük a csomagszobában a táskáinkat és megkezdjük a város megismerését. Bemegyünk a központba, ahol első látványosság a Katalónia tér, melynek közelében kezdődik a Gótikus negyed. Ennek egyik legszebb épülete a Szt. Eulália katedrális. Ezt követi a Királyok tere, majd a La Rambla, mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg, ennek végénél van a Kolumbusz-oszlop, majd a tengerpart.) Itt lesz mód a híres piacon, a Mercado de La Boqueria-n nézelődni. Kóstolhatunk számtalan gyümölcsöt, de megnézhetjük a hihetetlen hal- és sonkaválasztékot Városnézésünk után szabadprogram a belvárosban. Este egy hangulatos flamenco-est várja a romantikára szomjazókat. A többfogásos vacsorával és italokkal egybekötött táncos est a túlfűtött érzelmekről a szenvedélyről szól, bemutatva a hagyományos spanyol öltözetet és dallamokat, mozdulatokat. A programra előzetes jelentkezés szükséges. Részvételi díj: 70 Szállás Barcelonában.

2. NAP: BARCELONA

Reggeli után megtekintjük Antoni Gaudí legszebb alkotásainak egyikét a Güell-parkot. Ide a belépőt az útra történő jelentkezéskor kellett kérni, mert a jegyeket, a nagy igény miatt, előre meg kellett rendelni. „Gaudí mestermunkák belülről” (2 belépő + idegenvezető): 60 €. (helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges) Ezután a város fölé magasodó Montjuic hegyre megyünk fel. Itt található az Olimpiai stadion, és szép rálátás is van innen a belvárosra és a tengerre. A nap fennmaradó részében van lehetőség egyénileg sétálni a városban, de ha valaki akar, akkor múzeumba is tud menni: pl. Tengerészeti Múzeum. Este lehet étkezni, ( tapas bárok sora várja a vendégeket) nézelődni, gyönyörködni az esti városban. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: BARCELONA - BUDAPEST

Reggeli után ezen a napon idegenvezetőnkkel ellátogatunk Gaudi munkásságának másik remekművéhez, a Sagrada Familiához. A grandiózus templom megtekintése után az Ensache negyedbe sétálunk, ahol a katalán modernizmus stílusában épült Szent Kereszt és Szent Pál Kórház épületeit nézzük meg. A hatalmas területen fekvő pavilonok ma is kórházként működnek, azonban a kertje illetve egyes helységei látogathatók, amelyben pl múzeum is működik. Aki nem jön erre a délelőtti programra, annak javasolt a skanzen jellegű „Spanyol falu”, vagy a Katalán Múzeum megtekintése. Programunk után visszamegyünk a belvárosba. A La Ramblán kisétálva a tengerparton találjuk az Akváriumot és egy izgalmas IMEX mozit, de felmehetünk a Kolombusz szobor tetejére is. Szabadprogram egészen addig, amíg fel nem vesszük a csomagokat a szállodában, majd metróval transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Barcelona metró (72 órás jegy)33 €
Santa Eulalia9 €
Sant Pau klinikai épületegyüttes16 €
Helyi és idegenforgalmi adók6 €

Belépők ára: kb.: 64 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Valentin-nap Barcelonában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

599 000 Ft-tól
Kanári-szigetek
Kanári-szigetek
7
NAP

4.8

32 értékelés

A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

684 000 Ft-tól
Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól