Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Február 14 - 16. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Barcelona a fesztiválok és az ünnepségek városa
·  A rómaiak alapította város
·  A város 3,5%-a zöld terület
·  140 éve építik a Sagrada Familiát

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban elutazás Barcelonába. Megérkezés után metróval transzfer a szállodába (szállásunk metróközeli). Elhelyezzük a csomagszobában a táskáinkat és megkezdjük a város megismerését. Bemegyünk a központba, ahol első látványosság a Katalónia tér, melynek közelében kezdődik a Gótikus negyed. Ennek egyik legszebb épülete a Szt. Eulália katedrális. Ezt követi a Királyok tere, majd a La Rambla, mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg, ennek végénél van a Kolumbusz-oszlop, majd a tengerpart.) Itt lesz mód a híres piacon, a Mercado de La Boqueria-n nézelődni. Kóstolhatunk számtalan gyümölcsöt, de megnézhetjük a hihetetlen hal- és sonkaválasztékot Városnézésünk után szabadprogram a belvárosban. Este egy hangulatos flamenco-est várja a romantikára szomjazókat. A többfogásos vacsorával és italokkal egybekötött táncos est a túlfűtött érzelmekről a szenvedélyről szól, bemutatva a hagyományos spanyol öltözetet és dallamokat, mozdulatokat. A programra előzetes jelentkezés szükséges. Részvételi díj: Szállás Barcelonában.

2. NAP: BARCELONA

Reggeli után megtekintjük Antoni Gaudí legszebb alkotásainak egyikét a Güell-parkot. Ide a belépőt az útra történő jelentkezéskor kellett kérni, mert a jegyeket, a nagy igény miatt, előre meg kellett rendelni. „Gaudí mestermunkák belülről” (2 belépő + idegenvezető): €. (helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges) Ezután a város fölé magasodó Montjuic hegyre megyünk fel. Itt található az Olimpiai stadion, és szép rálátás is van innen a belvárosra és a tengerre. A nap fennmaradó részében van lehetőség egyénileg sétálni a városban, de ha valaki akar, akkor múzeumba is tud menni: pl. Tengerészeti Múzeum. Este lehet étkezni, ( tapas bárok sora várja a vendégeket) nézelődni, gyönyörködni az esti városban. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: BARCELONA - BUDAPEST

Reggeli után ezen a napon idegenvezetőnkkel ellátogatunk Gaudi munkásságának másik remekművéhez, a Sagrada Familiához. A grandiózus templom megtekintése után az Ensache negyedbe sétálunk, ahol a katalán modernizmus stílusában épült Szent Kereszt és Szent Pál Kórház épületeit nézzük meg. A hatalmas területen fekvő pavilonok ma is kórházként működnek, azonban a kertje illetve egyes helységei látogathatók, amelyben pl múzeum is működik. Aki nem jön erre a délelőtti programra, annak javasolt a skanzen jellegű „Spanyol falu”, vagy a Katalán Múzeum megtekintése. Programunk után visszamegyünk a belvárosba. A La Ramblán kisétálva a tengerparton találjuk az Akváriumot és egy izgalmas IMEX mozit, de felmehetünk a Kolombusz szobor tetejére is. Szabadprogram egészen addig, amíg fel nem vesszük a csomagokat a szállodában, majd metróval transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Barcelona metró (72 órás jegy)24 €
Santa Eulalia7 €
Sant Pau20 €
IFA6 €

Belépők ára: kb.: 57 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Barcelona adventkor
Katalónia fővárosa, a közel ötmilliós Barcelona decemberben is mindenkit vár szeretettel. Gaudi mester munkái igazi ékkövei a metropolisznak. Újdonság, hogy idén először világították ki a Sagrada Familia bazilika evangélistákról elnevezett négy új tornyát.
December 16. 3 nap 239 000 Ft

Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése, Alcalá de Henares-I ízelítővel. Bár a város modern infrastruktúrával rendelkezik, számos történelmi negyede és utcája még mindig megőrizte eredeti megjelenését és sajátos hangulatát. Felkeressük még Alcalá de Henares városát, mely Cervantes szülővárosa.
December 13. 3 nap 229 500 Ft

Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Valentin-nap Barcelonában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén
Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén
Barcelona adventkor
Katalónia fővárosa, a közel ötmilliós Barcelona decemberben is mindenkit vár szeretettel. Gaudi mester munkái igazi ékkövei a metropolisznak. Újdonság, hogy idén először világították ki a Sagrada Familia bazilika evangélistákról elnevezett négy új tornyát.
December 16. 3 nap 239 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Valentin-nap Rómában
Rómában és a szerelemben vagy egy nagyon fontos hasonlóság. Mindkettő örök! Töltse velünk és Szerelmével ezt a pár napot a világ egyik legszebb városában!
Február 14. 3 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Május 26. 4 nap Ár: december közepén
Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Belgrádtól a Vaskapuig
Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán, a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.
Május 16. 4 nap Ár: december közepén
Szlovénia legszebb tájain
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Március 28. 4 nap Ár: december közepén