Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 23 - 30. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 11 - 18. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Mindhárom balti főváros megtekintése
·  Oda- és visszaúton lengyelországi ízelítő
·  4 különleges ország kultúrájának megismerése

"A csodaszép kastélyok és parkok látványa által megelevenednek előttünk a cári idők. Az idelátogatót olyan érzés fogja el, mintha részesévé válna a színpompás régmúlt történetének."
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – VARSÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, parassapusztai határátkelést követően utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt, rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII. században alapították. Ez a legrégibb tör­ténelmi negyede a fővárosnak. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruálták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépí­tették. Az épületek egységes barokk stílusúak. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ – VILNIUS

Litvánia fővárosában, Vilniusba, délután érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat, majd megkezdjük városnézésünket. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a lit­ván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképez­hetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban. Lehetőség van arra is, hogy valaki repülővel tegye meg a Budapest – Vilnius távolságot. A repülés és a transzfer, irodánk szervezésében, de egyénileg történik. A délutáni városnézésen a repülővel érkező utasok már részt vesznek.

3. NAP: VILNIUS – TRAKAI – KAUNAS – KERESZTEK HEGYE

Reggeli után, elhagyjuk a fővárost és először Litvánia leglátványosabb területére megyünk. Ez Trakai. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Az egész vidék nyugalmat áraszt. Folytatjuk utunkat Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a „Fehér hattyú”-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagótika stílusá­ban épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és délután érkezünk a Keresztek Hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresztet elhelyezni az emlékhe­lyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztből választani, és vásárolni.) A Keresztek Hegye után szállásunkra buszozunk.

4. NAP: RUNDALE – RIGA

Reggel Lettországba utazunk. Délelőtt megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kas­télynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Folytatva utunkat a déli órákban érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik, így ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvá­rosi utcákon. Ezt követően szabadprogram a központban. Szállás Rigában.

5. NAP: RIGA – SIGULDA – TURAIDE – TALLINN

Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük a Sigulda vár romjait, majd átmegyünk a Gauja folyó bal partjára, ahol található a Turaide vár. Nagyon jó állapotban van a többszáz éves erőd. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekinteni a nemzeti park területén. A közelben található a Gutmanis barlag, mely Lettország legnagyobb barlangja. Ezt is felkeressük. Folytatjuk utunkat Észtországba. Megérkezésünk után városnézés Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig marad­tak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: TALLINN– PARNU – JÜRMALA – LITVÁNIA

Ezen a napon két tengerparti nyaralót keresünk fel. Először Tallinnt elhagyva tovább indulunk Pärnuba, mely Észtország legkedveltebb üdülőhelye. Fesztiváloknak is otthont adó település tengerparti szakaszán sétálunk, nézelődünk. Kora délután ismét egy nyaralóhelyet tekintünk meg. Lettország legnépszerűbb üdülőhelyén Jürmalában, szintén a tengerparton sétálunk. Nagyszerűen kialakított, széles homokos beach található itt. Délután Litvánia második legnépesebb városa, Kaunas felé buszozunk. Útközben lát­ványos fenyőerdőket és lombos erdőket is érintünk. Este elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: KAUNAS – LUBLIN

A délelőtti órákban elhagyjuk Litvániát és Lengyelországba utazunk. A kora esti órákban érkezünk Lublinba. A kicsi, de nagyon szép óvárosában, több mint 100 műemlék épületet láthatunk gyalogos városnézésünk során. Főbb látnivalók: Városháza, Krakkói kapu, középkori városfal, Domonkos bazilika. Szállás Lublinban.

8. NAP: LUBLIN – RZESZÓW – SZLOVÁKIA – MAGYARORSZÁG

Reggeli után folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben megállunk Rzeszówban. A fő látványosság a Piactér melynek legszebb épülete a városháza és a Rzeszow pincesor. Rövid programunk után továbbutazunk. Szlovákia, Miskolc érintésével tervezetten 21 órakor érkezünk Budapestre. Ezt követően Szeged, Debrecen, Pécs útvonalon felszállt utasainkat hazatranszferáljuk.

LátnivalóBelépődíj


Trakai vára8 €
Riga katedrális 5 €


Tallinn - Szentlélek-templom + torony5 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: feltöltés alatt €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Takács Mihályné
Győr
2019.08.31

Interneten találtam meg a programjukat és on-line jelentkeztem az útra. Nagyon gyorsan megkaptam a visszaigazolást és a szükséges információkat. Később is ez a gyorsaság volt a jellemző az ügyintézésre. Az utazás nagyon jól sikerült, bár elég szoros volt a program, mégis sikerült mindent megmutatni, ami le volt írva az interneten. Péter (nekünk már csak Peti) végig fenn tudta tartani a csoport figyelmét, végig nagyon jó dolgokat mesélt. A balti országok kis ékszeres dobozok mind. Nekem Tallinn volt a kedvencem. Valaha nagyon régen voltam egyszer Szentpéterváron (akkor még Leningrád volt), de annyit szépült a város, hogy alig ismertem rá. Csodálatos lett! A buszon is jól utaztunk és amikor a repülős utasok nem voltak velünk, akkor kényelmesen szét is tudtunk ülni. Legközelebb is a Prokoval fogok utazni.

 • 5.0
Dr. Szelei
Budapest
2019.07.23

Alapvetően ennyi kell egy sikeres programhoz. Jó útvonal, megfelelő szállások, felkészült idegenvezető. Szerencsére a csoport is nagyon együttműködő volt, így nem késtünk, nem kellett rövidíteni a programot. A látnivalók pompásak, az ellátás megfelelő, így csupa pozitív élmény éri az embert. Már le is foglaltuk a következő utunkat Önökkel!

 • 5.0
Sz. Péterné
Miskolc
2018.08.26

György Péter idegenvezetővel már utaztam a Kaukázusba. Ott mondta, hogy ezt az utat is szokta kísérni. Mindennel nagyon meg voltam elégedve. A busz tiszta volt, a sofőrök nagyon udvariasak. Jó volt mindenhol az elhelyezés is. Szerencsére a társítás is jól sikerült, Erzsikével azóta is tartjuk a kapcsolatot. Annyi látnivaló volt, hogy nem győzöm azóta is válogatni a közel 1500 fotót. Moszkvában tanultam egy évig, így nagyon vártam, hogy milyen lesz az új Oroszország és Szentpétervár. De ez már mintha egy teljesen másik ország lenne már. Gyönyörű múzeumok, paloták és meglepően nagy tisztaság mindenhol. Nagyon jó út volt, biztosan utazom még a Prokoval.

 • 5.0
Fülöp György
Budapest
2017.08.12

Program: Sok szép helyen jártunk, új dolgokat hallottunk, jó volt Idegenvezető: Az idegenvezető (orosz) nem mindig hallhatóan beszélt, rossz lehetett a mikrofon, sokszor recsegett…amúgy nagytudású volt, Péter jó volt Autóbusz: Kényelmes Szállás: Tiszta, kényelmes (ágyak)

 • 5.0
Kovács Alexandra
Budapest
2017.08.10

Idegenvezető: A szentpétervári idegenvezető kimondottan jó volt, de a többi város is tetszett Szállás: A szentpétervári szállás kivételével mindenhol kényelmes volt

 • 4.8
Varga Ágnes
Szeged
2017.08.01

Idegenvezető: Külön kiemelem tudását és kedvességét

 • 4.5
Haskó Györgyné
Budapest
2017.08.01

Program: Szoros de tartalmas

 • 4.5
Flódung Edina
Somberek
2017.08.01

Idegenvezető: Péter ismeretközlése bőséges volt. Sok információ - ahol az idegenv. A mikrofonba beszélt - gyakran érthetetlen volt. (Nem az ő hibája) Autóbusz: Kényelmes Szállás: Minden igényt kielégítő

 • 5.0
Szabó józsef

2017.07.26

Idegenvezető: Kiváló történelmi tudás

 • 5.0
Szajkó Róbert
Szalánta
2016.08.26

A táj gyönyörű, Zsike, az idegenvezetőnk nagyon felkészült, látszik, hogy már több, mint 10 alkalommal megjárta ezt az utat. A két sofőrünk Géza és Sándor remekül vezettek. A 10 napos út eléggé hosszú, de megérte elmenni. Élményeimet az ongo.hu oldalon is megosztottam, ahol részletesebben megtalálhatók az úton szerzett benyomásaim. Köszönöm a Proko minden alkalmazottjának ezt az utat!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Baltikumi panoráma úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Aktív pihenés Mallorcán és Barcelona
A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár komoly szintkülönbségű túrákon is részt vehet. Aktív természetjárás a mesés szigeten!
Augusztus 10. 7 nap Ár: január közepén
Szeptember 14. 7 nap Ár: január közepén
Túrázás Ausztria zöld szívében
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 12. 5 nap Ár: január közepén
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
8 napos utazásunk alatt egy teljes kört teszünk ebben a fantasztikus országban. Aki gondolja, meg is kóstolhatja a nemzeti eledelek egyikét: hangikjöt, hrútspungar, lifrarpylsa, blóðmör, hákarl, svið.
Július 29. 8 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Nyaralás a spanyol tengerparton
Közkedvelt nyaralóprogramunk, ahol lehetőség lesz tengerparti kikapcsolódásra, vagy részt vehet szebbnél-szebb kirándulásokon profi idegenvezetővel. Sangria vagy Sagrada Familia? Ön dönt!
Június 16. 8 nap Ár: január közepén
Június 16. 8 nap Ár: január közepén
Tulipánok országa, Hollandia
Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 03. 7 nap Ár: január közepén
Madeirai vakáció és Lisszabon
Létezik, hogy az Atlanti-óceánban egy kis szigetnek ilyen tökéletes időjárása, buja növényzete és bájos városai legyenek?! Természetesen igen!
Április 18. 7 nap Ár: január közepén
Április 18. 7 nap Ár: január közepén
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Június 12. 5 nap Ár: január közepén
Június 13. 5 nap Ár: január közepén
Virágok és műemlékek
Június 18. 9 nap Ár: január közepén
Augusztus 13. 9 nap Ár: január közepén