Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 22 - 29.
287 000 Ft
Június 21 - 28.
297 000 Ft
Szeptember 09 - 16.
287 000 Ft
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Mindhárom balti főváros megtekintése
·  Oda- és visszaúton lengyelországi ízelítő
·  Hanza stílusú házak több városban is
·  Repülős csatlakozási lehetőség

A három Balti ország hasonló történelmi múlttal rendelkezik, mára azonban mégis, mintha három külön világ lenne.

Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – VARSÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, paras­sapusztai határátkelést követően utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban – melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt – rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII. században alapították. Ez a legrégibb tör­ténelmi negyede a fővárosnak. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruálták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépí­tették. Az épületek egységes barokk stílusúak. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ – VILNIUS

Litvánia fővárosába, Vilniusba délután érkezünk. Elfoglaljuk szállá­sunkat, majd megkezdjük városnézésünket. A hangulatos óváros­ban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, aki­nek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a litván nagyfe­jedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban. 

3. NAP: VILNIUS – TRAKAI – KAUNAS – KERESZTEK HEGYE

Reggeli után, elhagyjuk a fővárost és először Litvánia leglát­ványosabb területére megyünk. Ez Trakai. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Az egész vidék nyugalmat áraszt. Folytatjuk utunkat Litvánia második legnagyobb váro­sába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a „Fehér hattyú”-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagótika stílusában épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és délután érkezünk a Keresztek Hegyéhez. Ez egy érde­kes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresz­tet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztből választani, és vásárolni.) A Keresztek Hegye után szállásunkra buszozunk.

4. NAP: RUNDALE – RIGA

Reggel Lettországba utazunk. Délelőtt megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. A déli órákban érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővá­rosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas, ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Ezt követően szabadprogram a központban. Szállás Rigában.

5. NAP: RIGA – JÜRMALA – SIGULDA – TURAIDE – TALLINN

Reggeli után Lettország legnépszerűbb üdülőhelyére, Jürmalába megyünk ki. Itt a tengerparton sétálunk. Nagyszerűen kiala­kított, széles homokos beach található itt. A Balti-tengert elhagyva folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük a Sigulda vár romjait, majd átmegyünk a Gauja folyó bal partjára, ahol a Turaide vár található. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekin­teni a nemzeti park területén. A közelben található a Gutmanis barlang, mely Lettország legnagyobb barlangja. Ezt is felkeressük. Délután folytatjuk utunkat Észtországba. Esti órákban érkezünk Tallinnba. Elfoglaljuk szállásunkat. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: TALLINN – PÄRNU – LITVÁNIA

Reggeli után városnézés Tallinnban. A várost a Hanza idők­ben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. A buszos utasok­kal Dél felé indulunk. Délután, még Észtországban egy kelle­mes hangulatú tengerparti városkát látogatunk meg Pärnuba Észtország legkedveltebb üdülőhelye. Fesztiváloknak is ott­hont adó település tengerparti szakaszán sétálunk, nézelődünk. Folytatva utunkat, erre a napra, Litvánia második legnépesebb városa, Kaunas a végcélunk, közben látványos fenyőerdőket és lombos erdőket is érintünk. Este elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: KAUNAS – LUBLIN

Reggeli után séta keretében megtekintjük Kaunas belvárosát. A hangulatos épületek mellett a kaunasi várról is tudunk fel­vételeket készíteni. Városnézésünk után elhagyjuk Litvániát és Lengyelországba utazunk. A kora esti órákban érkezünk Lublinba. A kicsi, de nagyon szép óvárosában, több mint 100 műemlék épü­letet láthatunk sétánk során. Főbb látnivalók: Városháza, Krakkói kapu, középkori városfal, Domonkos bazilika. Szállás Lublinban.

8. NAP: LUBLIN – RZESZÓW – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben megállunk Rzeszówban. A fő látványosság a Piactér, melynek legszebb épülete a városháza és a Rzeszow pincesor. Rövid programunk után továbbutazunk. Szlovákia és Miskolc érintésével terve­zetten 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően Szeged, Debrecen, Pécs útvonalon felszállt utasainkat hazatranszferáljuk.

LátnivalóBelépődíj
Rundale kastély17 €
Rundale audio jegy1 €
Trakai vára12 €
Riga katedrális9 €
Sigulda kastély5 €
Tallinn - Szentlélek-templom + torony5 €

Belépők ára: kb.: 49 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.7
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Dr. Adorján Lilla
Budapest
2023.07.21

Több idő kellene a rigai szecessziós negyedre, Tallinra (a Keresztek hegye, Turaide rovására). Segítőkész, nagy tudással, türelemmel rendelkező idegenvezető. A buszsofőröknek kitűnő vezetési tudása van, segítőkészek, kedvesek. Külön pluszpont a kiváló szállodák miatt (más utazási irodákhoz képest is). Külön pluszpont a remek ételek miatt (más utazási irodákhoz képest is).

 • 4.8
Kerner Viktor, Kerner Viktorné
Pécs
2023.07.17

Érdekfeszítő, mindenre kiterjedő idegenvezetés, így az utazás szinte elrepült, Tallin így kevés is volt. A buszvezetők gyorsak, pontosak, helyismeretük fantasztikus, udvariasok. A szállás jobb volt, mint vártam! Az étel mindenhol finom volt!

 • 4.8
Zelen Judit
Felsőzsolca
2023.07.13

Tartalmas, informatív program. Az idegenvezető felkészült, tapasztalt, az autóbusz és a buszvezetők teljesen rendben voltak. A szállás tiszta és kényelmes, az ételek ízletesek és változatosak.

 • 5.0
dr. Boronkai Ivánné
Budapest
2023.07.11

Az idegenvezető felkészült, toleráns, kedves. A buszvezető udvarias, segítőkész, de kevés volt az időnk a legjobb látványosságokra.

 • 4.3
Bednár Éva, Lőrinc Antal
Pécs
2023.07.07

Minden nap adott élményt, nagyon tájékozott az idegenvezető, igyekszik mindent átadni. Az autóbusz jól felszerelt, jó műszaki állapotban van, a sofőrök is végezték precízen a munkájukat. Az étkezések megfelelőek voltak, de a szállások között nem volt egyforma a színvonal.

 • 4.5
Vadászi Gábor
Miskolc
2023.07.04

Kiváló reggeli, vacsorát nem kértem. Az autóbuszon nem volt usb, Wifi.

 • 5.0
Pichler Márta Erika
Budapest
2023.07.04

Rendkívül felkészült, utasokról gondoskodó idegenvezető, de lényeges városokra 2 óra maradt. Az autóbusz kényelmes és tiszta volt, a buszvezetők jól végezték a munkájukat, a szállások az igényeinknek megfeleltek.

 • 4.5
Nagy Mária Éva
Budapest
2023.07.04

Jól választ az iroda célpontokat. Nagyon művelt az idegenvezető, a busz patyolattiszta. A program kissé zsúfolt volt, több szabadidőre lenne szükség a híres városokban, hogy a hangulatot is érezzük. A kaunasi szálloda nem volt kifogástalan.

 • 4.5
Gerencsér Tibor, Gerencsérné Hajdu Magdolna
Nagykanizsa
2023.07.03

Utascentrikus. Lehetett volna 1-2 nappal hosszabb az út.

 • 4.8
Ungvári László, Ungvári Lászlóné
Salgótarján
2023.07.03

Az audioguide szuper ötlet.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Baltikumi panoráma úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Baltikumi panoráma repülővel
Baltikumi panoráma repülővel
5
NAP

4.8

27 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

377 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Barangolás a toszkán tájakon
Barangolás a toszkán tájakon
7
NAP

4.8

43 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

299 000 Ft-tól
Az óceán mentén
Az óceán mentén
12
NAP

4.9

28 értékelés

Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.

719 000 Ft-tól
Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

439 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Ahol még Ön sem járt - Albánia
7
NAP

4.8

35 értékelés

A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.

219 000 Ft-tól
Tulipánok országa, Hollandia
Tulipánok országa, Hollandia
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.

309 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

219 000 Ft-tól
Koppenhága és Roskilde
Koppenhága és Roskilde
3
NAP

Koppenhága a XV. század elején lett Dánia fővárosa. Mára egész Skandinávia legmeghatározóbb városa, hiszen elismerten az egyik legkörnyezetbarátabb és legmagasabb életminőséget kínáló település.

267 000 Ft-tól
Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

55 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

239 000 Ft-tól