Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 01 - 07. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 15 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 03 - 09. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 25 - 31. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 10 - 16. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Szállás minden éjszaka ****-os hotelekben
·  A hegytetőre épült miniállam: San Marino
·  A pisai Ferde torony és Assisi katedrálisa
·  Firenze, egy hatalmas, élő műalkotás

"A sok építészeti remekmű mellett ezen az úton merülhetünk el a toszkán dombok igazi hangulatában. Egy teljes napot töltünk ezek bűvöletében."
Zsikó-Kovács Judit – Turisztikai szakreferens

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG – MIRAMARE

Reggeli indulás, utazás Szlovénián keresztül. Rövid útközi pihenőkkel érkezünk Olaszországba. Megállunk és megtekintünk egy különleges látványosságot, a Miramare-kastélyt. Közvetlenül a tengerpartnál álló romantikus kastélyt a Habsburg család építtette. A kastélyban Miksa császár és felesége, Sarolta szobái a legszebbek. A berendezési tárgyak többsége is a XIX. századból való. Szállás Padova után ****-os szállodában.

2. NAP: RAVENNA – SAN MARINO – PERUGIA

Reggel a mozaikjairól híres Ravenna városát keressük fel. Megtekintjük a város legfőbb látnivalóit. Sétánk során gyönyörű, több mint 1.500 éves mozaikokkal találkozhatunk, valamint érintjük a legnagyobb olasz költő, Dante síremlékét is. A művészeti látványosságok után továbbutazunk San Marinóba. Az Olaszország által teljesen körbeölelt államba délután érkezünk. Ez a miniállam egy hegy tetejére épült, ahonnan a kilátás is káprázatos. A kőfallal körbeépült központ szűk utcáival, látnivalóival ismerkedünk, melyek közül a leglátványosabb a Kormányzósági Palota és a bazilika. A várfalakra is fel lehet menni. Szabadidőnk során kihasználhatjuk a vámmentes boltok nyújtotta kedvező árakat, vásárolhatunk helyi borokat, emléktárgyakat. Folytatjuk utunkat és elfoglaljuk Perugia közeli szállásunkat.

3. NAP: ASSISI – ORVIETO

Ma két elbűvölő kisváros szerepel programunkban. Reggel városnézés Assisiben. Szent Ferencre emlékezve sok zarándok keresi fel már évszázadok óta a várost. Egy évtizede hatalmas földrengés pusztított itt, mely a mesés bazilikát is komolyan megrongálta. A szépen újjáépített 3 szintes bazilika megtekintése után Szent Ferenc életének különböző helyszíneit is érintjük. Elragadó ez a kisváros kőből épült házaival, zegzugos kis utcáival. Folytatjuk utunkat és látogatást teszünk egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán elhelyezkedő középkori városkába, Orvietóba, ahol megcsodálhatjuk a szép gótikus Dómot, azon belül pedig a San Brizio kápolnát, Fra Angelico és Luca Signorelli freskóival. Sok látogatót meglep, hogy milyen mesés ez a városka. Este érkezünk Orvieto közeli szállásunkra (3 éj).

4. NAP: SIENA – VOLTERA – SAN GIMIGNANO

Ezen a napon először Sienába látogatunk el. A központban található Piazza del Campo az egyik legszebb főtér Közép-Itáliában. Érdekes kagyló alakja és speciális lejtése mindenkit ámulatba ejt. A tér nyaranta helyet ad a Paliónak, a világ leghíresebb városi lovasversenyének. A dóm „zebracsíkos” homlokzata legalább olyan különleges, mint a belső díszítése. A régió egyik leghangulatosabb városát elhagyva utazunk tovább Toszkána dimbes-dombos útjain a tornyok városába, San Gimignanóba. A város két főterének megtekintését követően festői utcácskákon haladunk keresztül. A szabadprogram alatt fel lehet menni az egyik érdekes lakótoronyba, ahonnan szép rálátás van a városra. A délután második felét Volterrában töltjük, mely az alabástrom kitermelés hazája. A városka középkori hangulatot áraszt. Itt is lesz lehetőség ajándéktárgy vásárlásra. A városnézések befejezését követően utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: FIRENZE

Az egész napot Firenzében töltjük. Mediciek, Michelangelo, Leonardo… csak néhány név, mely a város hírnevét dicsőíti. A nap során igyekszünk minél több élményt és látványt befogadni a meseszép város látnivalóiból. Firenze nemcsak a reneszánsz művészetek ékessége, hanem briliáns ékköve az őt körülölelő műemlékgyűrűnek is. Nagyszerű élményt jelent a XIV–XV. századi épületek között sétálni. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fiore-t. Elkápráztatnak bennünket a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchion található ékszerboltok. A főtéren többszáz éves szobrok közt sétálva – melyek közül a Dávid szobor másolata a legismertebb –, gyönyörködünk a reneszánsz művészek alkotásaiban. Lesz egy kis szabadidőnk is a nap végén, amikor kávézhatunk, vagy vásárolhatunk emléktárgyat, hogy arra tekintve mindig visszaemlékezzünk e csodás városra. Ezen kellemes élmények birtokában hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Este megyünk vissza szállásunkra.

6. NAP: PISA – LUCCA – FERRARA

Ma először az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisába látogatunk, ahol a Csodák mezején található Olaszország legszebb román kori épületegyüttese. A Ferde torony ismert látványa mellett a székesegyház és a Keresztelő Kápolna is mindenkit lenyűgöz. A Ferde torony belseje belépős látványosság, melyre a jegyeket jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól ezen jegyet, a szabad kapacitások függvényében, megvásároljuk Önnek. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 8.500,- Ft. A pisai turistatömeg után útba ejtünk egy csendes, nyugodt hangulatot árasztó várost, Luccát, mely Puccini szülővárosa. Útközben egy tipikus toszkán gazdaságot keresünk fel, ahol megkóstoljuk a helyi olívaolajat és a vidék jellegzetes borát, a Chiantit. Luccában a város nevezetességei mellett bepillantást kaphatunk az olaszok mindennapjaiba. Séta a központban, majd szabadidő a római kori Aréna helyén épült hangulatos főtéren. Lucca után Ferrarába megyünk a „Pó asszonyaként” emlegetett városba, mely a reneszánsz kor idején kapta mai képét. A települést körbeöleli a XV. században épült várfal, melynek nagy része ma is jó állapotban van. Központjában található a Castello Estense, a négy saroktornyú vár, melyet az Este-család építtetett. Katedrálisának alapjai a XII. századból valóak. Ezeket övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Este érkezünk Padova környéki, ****-os szállásunkra.

7. NAP: UDINE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk, városnézés Udinében. Lefényképezhetjük a dózsék egykori palotáját, és a római, valamint a velencei időkből származó szobrokat és épületeket. Ezután a sikátorok közt sétálva felkeressük a régi piacteret, melyet freskómaradványokkal díszített épületek övezik. Programunk végén felsétálunk a várba, ahonnan jól láthatóak az Alpok vonulatai és a város. Udinét, majd Olaszországot elhagyva, Szlovénia érintésével jövünk vissza Magyarországra. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Miramare kastély12 €
Ravenna 12 €
San Marino5 €
Orvieto - Dóm4 €
Orvieto - felvonó3 €
Lucca - olivaolaj és borkóstoló15 €
Lucca dóm3 €
Udine - Vár5 €
TAX7 €

Belépők ára: kb.: 66 € + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30 - 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló Penny parkoló, reggel 04.15. Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.9
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
S.Balázs
Budapest
2019.06.02

Június végén volt szerencsénk részt venni egy valóban hangulatos barangolásban Toszkán tájakon. Bár az időjárás nem mindig volt tökéletes, néha kissé borongós idő volt, ennek ellenére mégis feledhetetlen élményt nyújtott ez az utazás. Ajánlom mindenkinek ezt az utat, aki szeretne elmerülni észak Itália szép városaiban és aktívan kikapcsolódni. Ha rajtam múlna, már holnap indulnék újabb körútra, akár ugyanerre a programra is. A szállással és az étkezésekkel is meg lehettünk elégedve: a reggelik egyszerűek, de megfelelőek mennyiségben és minőségben is; és a vacsorák is mindig változatosak voltak. Külön öröm volt részünkről, hogy több helyen városi szállodákban voltunk elhelyezve, kisebb esti vacsora utáni sétákhoz ideális volt. Minden elismerésem Kámán József idegenvezetőnknek is, aki nagy szakmai tudásán túl szervezőkészségével, hozzáállásával 5csillagossá emelte az utat.

 • 4.5
Nuszpel Attiláné
Soltvadkert
2017.07.27

Program: Nagyon tartalmas program, külön jó, hogy az első és utolsó nap is tartalmaz 1-1 látnivalót Idegenvezető: Nagyon kedves, naprakész a tudása, talán kicsit többször is használhattuk volna az audio guide-t

 • 4.8
Juhász Jánosné
Lakitelek
2017.07.23

Program: Jó volt a program, ezért is jelentkeztem, sok szépet láttunk!

 • 4.3
Bozsits Tiborné
Pécs
2015.11.14

Tisztelt Proko Travel! A program nagyon jól szervezett és tartalmas volt. Köszönet Gulyás Miklós idegenvezetőnek, aki nagy tudásával profi módon tájékoztatott bennünket az ország művészeti, zenei, kulturális, gazdasági és egyéb mindennapi életéről. Mindezt színesen anekdotákkal tűzdelve mesélte. Ezen kívül nagyon figyelmes és segítőkész volt. Köszönet jár még a két buszvezetőnek, akik nagyon jól és nyugodtan vezettek, hogy biztonságban érezzük magunkat. A pakolásoknál segítőkészek és udvariasak voltak. Ha lehetőségünk lesz barátnőmmel együtt, csak a Proko Travel utazási irodát választjuk. Még egyszer sok köszönet az irodának és a munkatársaknak a felejthetetlen útért. Bozsits Tiborné és Barta Anikó

 • 5.0
dr. Lakatosné Rozsnyói Anikó
Nagykőrös
2014.08.09

Tisztelt Proko-csapat! Harmadszorra utaztunk önökkel és mindig szép élményekkel, elégedetten tértünk haza. Most sem volt ez másképpen! Csodálatos programok, abszolút profi idegenvezetés, kellemes szállások, nagyon megbízható, udvarias sofőrök segítették az élmények megszerzését. Szabó Helga idegenvezető tudását, kedvességét külön kiemelnénk. Mindent megtett, hogy a hosszú visszaúton ne unatkozzunk! Rengeteg okos információt, érdekességet mesélt az út során végig. Kedves és barátságos volt. Az Assisi melletti szállásunk kicsit "szerzetesi" módon egyszerű volt, de az ilyesmit humorral és nem idegeskedve kell fogadni... még egyszer köszönet Helgának és a sofőr uraknak- Sándor és István-, hogy életreszóló élmény lett Toszkána!

 • 5.0
Mihályi - Iszlai
Budapest
2014.07.27

A toszkániai út remek volt. Zsuzsannáról és a sofőr urakról is csak superlativusokban lehetne beszélni.

 • 5.0
Juhász Andrea
Budapest
2013.09.14

Tisztelt Proko Travel! Augusztus 23-tól 29-ig részt vettem a "Toscana és a csodás Közép-Itália" elnevezésű útjukon. A sűrű programtól azt kaptam, amit vártam. A szebbnél szebb helyek közül Assisi lett a kedvencem. Köszönet illeti a két buszvezetőnket, akik biztonsággal hazahoztak minket! Minden elismerésem az idegenvezetőnké, Emmer Zsuzsié, aki szakmai tudásával, kedvességével, szervezőkészségével és talpraesettségével példát mutatott sokunknak. Hozzáértése megmutatkozott az utolsó este történt baleset rendezésekor is. Ennek kapcsán köszönet jár orvos útitársunknak is. A "Virágok és műemlékek" (2010. aug. 15-22.) út méltó folytatása volt a mostani. Remélem, jövőre is Önökkel utazhatom! Üdvözlettel! Juhász Andrea

 • 5.0
Szabó Ágnes
Budapest
2012.09.24

Fiammal együtt, részt vettünk az Önök egyik útján, "Toscana és a csodás közép Itália" néven futott a program. Nagyon frissek az élményeink, hiszen tegnap érkeztünk haza. Kitöltöttük ugyan az értékelő lapot is, ám szeretném újra a leírtakhoz hasonlóan és bővebben is kifejteni milyen kellemes élményt jelentett nekünk ez az út, minden várakozásunkat felülmúlva.

 • 5.0
Szolomájer Imre és neje
Miskolc
2012.08.24

A 08.04-én indult Toscana és a csodás Közép-Itália körúton vettünk részt a Proko Travellel. A hajnali transzfertől a 7. napi megérkezésig minden precízen, a leírtak szerinti pontos időben zajlott. Ritkán találkoztunk eddig ilyen szervezett, megbízható csapattal. Az idegenvezető hölgy (Emmer Zsuzsa) és a két autóbusz-vezető (Varga Zoltán és Talmácsi Béla) is magas szintű kiszolgálásban részesítette a csoportot. Közreműködésükkel felejthetetlen, szép napokat töltöttünk Olaszország csodálatos tájain. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánljuk ezt az irodát. Mi is nagyon várjuk, hogy újra utasaik között lehessünk.

 • 5.0
Zelen Judit
Felsőzsolca
2012.08.13

Toszkánában jártam az irodával 2009-ben és csak jót tudok mondani. A szervezés jó volt, az idegenvezető és a buszvezetők pedig felkészültek. Mivel vidéki vagyok a transzfer szolgáltatást nagyon jó dolognak tartom. Az idén is utazom Önökkel "A Barokk paloták és kastélyok" útjukra. Remélem ez is olyan szép élmény lesz mint Toscana. Mind a kétszer az interneten keresztül intéztem a foglalást, ami nagyon kényelmes, az ügyintézés pedig gyors és korrekt. További jó munkát, hogy mi utasok élvezhessük az utazások nyújtotta élményeket.

 • 5.0
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Június 03. 8 nap Ár: január közepén
Június 03. 5 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.
Június 04. 9 nap Ár: január közepén
Június 30. 9 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.
Július 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 17. 5 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 18. 5 nap Ár: január közepén

További 7 időpont

Kinyomtatom a programot
Barangolás a toszkán tájakon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 18. 5 nap Ár: január közepén
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.
Június 04. 9 nap Ár: január közepén
Június 30. 9 nap Ár: január közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Május 24. 8 nap Ár: január közepén
Június 15. 8 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Május 15. 7 nap Ár: január közepén
Október 09. 7 nap Ár: január közepén
Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Felvidék városai és a Magas-Tátra
Magyar történelmi emlékek, tutajozás, felvonózás, borovička, sztrapacska, kofola. Szlovákiában mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Június 09. 4 nap Ár: január közepén
Július 11. 4 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Túrázás Ausztria zöld szívében
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 12. 5 nap Ár: január közepén
Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív

Szezonvégi Áreső

December 11. 3 nap 201 500 Ft
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Lindau - Mainau - Bázel - Mulhouse - Ulm
Június 09. 7 nap Ár: január közepén
Július 05. 7 nap Ár: január közepén
Párizs ínyenceknek
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Május 02. 5 nap Ár: január közepén
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Június 11. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén