Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 24 - 28.
269 000 Ft (-20 000 Ft)
249 000 Ft
Július 02 - 06.
269 000 Ft (-20 000 Ft)
249 000 Ft
Október 03 - 07.
249 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Last minute akció
Az út áttekintése

·  Neuschwanstein és Linderhof kastélyai
·  Osztrák paloták és Innsbruck látnivalói
·  Hajózás a wachaui kultúrtájon
·  Panoráma Berchtesgaden és Zugspitze csúcsairól

A mesekirály mesekastélya meseszép helyen, a Bajor-Alpok lábánál mindig elkápráztat. Hatása alá kerülök, beteljesült földi léte örök rejtély marad…
Vendégh Edit – 33 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió (reggeli+vacsora)
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (37)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – DÜRNSTEIN – HAJÓZÁS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A délelőtti órákban, hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint, ahol Oroszlánszívű Richárd is raboskodott. A Duna partjára épült várfallal körülvett városká­ban olyan érzésünk van, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, betérünk néhány üzletecs­kébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekintsék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Alsó- Ausztria egyik szép barokk épületegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Duna legszebb szaka­szán, az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajó­ból, autóbuszunk itt már vár bennünket (amennyiben bár­milyen okból nem közlekedik a hajó, akkor a folyó mentén autóbusszal megyünk Melkbe). Programunk után szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: SASFÉSZEK – HELLBRUNN – CHIEMSEE

Reggeli után átmegyünk Németországba és felkeressük a berch­tesgadeni Sasfészket. Kisbuszokkal megyünk fel a hegyre. Hitler egyik kirándulóhelye volt a Sasfészek. Fent megtekintünk egy kiállítást, valamint gyönyörködünk a tájban, szép rálátás lesz a Königsee-re, de Salzburg városa is feltűnhet a távolban. (Időjárás függő.) Leérkezünk a hegyről és folytatjuk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mellett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megte­kintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastélyban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gazdag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és tör­ténelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg a keresztelőruhája és a koronázási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és utazunk szállásunkra (3 éj).

3. NAP: ZUGSPITZE – LINDERHOF – GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Reggeli indulás után Ehrwaldból hegyi libegővel felmegyünk Németország legmagasabb csúcsára, a 2.962 m magas Zugspitzére. Jó idő esetén mesés látvány tárul elénk. Az Alpok több tucat csúcsát láthatjuk innen. A felvonóval 10 perc alatt érünk vissza a völgybe, majd folytatjuk utunkat a Linderhof kastély­hoz. Ez a vadregényes környezetben található II. Lajos irány­mutatásai alapján készült barokk-rokokó kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges ter­mek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Garmisch-Partenkirchenbe megyünk. Séta a téli sportok német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. A leglát­ványosabb a Ludwigstraße (Lajos utca), amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló- és bevásárlóutca egyben. Igényes üzletek szí­nes és festett falu házak, tipikus alpesi vendéglők sora található itt. Városi sétánk után utazunk vissza szállásunkra.

4. NAP: HOHENSCHWANGAU – NEUSCHWANSTEIN – INNSBRUCK

Reggeli után II. Lajos két mesés kastélya felé vesszük az irányt. A Hohenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építtette, nyári laknak. Megtekintése után megyünk a Neuschwanstein-várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával ren­delkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. A belépőjegyeket 2 hónappal indulás előtt meg kell vásárolnunk, ezért kérjük már foglalásnál jelezzék, ha meg kívánják tekinteni a kastélyt. Délután visszautazunk Innsbruckba, ahol városnézés. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stí­lusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2.657 aranyozott sár­garéz lemezekkel borított Arany tetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században – I. Miksa császár uralkodása alatt – készült az erkély, hogy feleségével onnan élvezhessék a központban zajló eseményeket. Ennek közelében található a Hofkirche, I. Miksa császár tiszteletére épült templom. A császár sírja ugyan meg­található itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban van­nak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványossá­gok: a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Innsbrucki városnézésünk után megyünk vissza szállásunkra.

5. NAP: LAXENBURG – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Mária Terézia korában kezdték a park látványos kialakítását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gondozott parkon keresztül megyünk a kastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakítása nagyon elegáns, a 24 teremben impozáns bútorok, stukkódíszítések nyerik el csodálatunkat. Van terem, melynek magyar vonatkozásáról idegenvezetőnk fog beszélni. Ezeket a szobákat megtekintve megállapítjuk, hogy nem véletlenül tart­ják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Ezt követően rövid pihenőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Wachau hajó (áprilisi csoportnál nincs)31 €
Sasfészek32 €
Hellbrunn kastély14 €
Chiemsee kastély10 €
Chiemsee hajójegy10 €
Neuschwanstein20 €
Hohenschwangau20 €
Neuschwanstein - busz (1 út)4 €
Linderhof kastély10 €
Zugspitze - felvonó (1 irány)52 €
Laxenburg Franzensburg + kisvonat + komp19 €
Helyi és idegenforgalmi adók3 €

Belépők ára: kb.: 225 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Kiffer Gábor
Esztergom
2023.10.13

Tartalmas program, ismeretterjesztő, az idegenvezető személyes, humoros. A buszvezető higgadt, nyugodt.

 • 4.8
Nyúl Miklósné
Szomolya
2023.10.13

Csodás volt a program, jól éreztem magam és az idő is megfelelő.

 • 4.8
Filep Mária
Budapest
2023.10.11

Minden 5-s, bár a sok ingázást Ausztria és Németo. között nem értem.

 • 5.0
Szélpál Zoltán, Szélpálné Fohsz Éva
Szeged
2023.10.11

Nagy tudású idegenvezető. Az autóbusz vezetők: Tökéletes. Jól vezettek, udvariasok voltak, László és László. Az ételek ár-érték arányban rendben voltak. A reggelinél volt zsúfoltság. A program is zsúfolt volt kissé. Több szabadidő, nem csak a belépésekre várakozásra gondolva.

 • 4.5
Kis-Szabó László
Kiskunfélegyháza
2023.07.10

Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok érdekes információt szolgáltatott az út során. A csoporthoz nagyon figyelmes volt, a kérdéseinket, kéréseinket meghallgatta és orvosolta. A sofőr kiválóan vezetett, nagyon udvarias és türelmes volt mindenkihez. A szállások és az étkezés maximálisan megfelelő volt. A gazdag program jól szervezett volt.

 • 5.0
Dr. Szónoky Miklós és Miklósné
Szeged
2022.09.20

Kiváló!

 • 5.0
Rice Jánosné
Pécsvárad
2022.09.18

A program jól megszervezett, sok látnivalókkal. Első osztályú idegenvezető, készséges, segítőkész, nagytudású, minden tőle telhetőt megtett. Az autóbusz szuper, kényelmes, tiszta, jól ellátott. A sofőr segítőkész, udvarias, nagyon jól vezet. A szállás kiváló, tiszta, udvarias kiszolgálás, bőséges ellátás. A szállodák tisztasága kiváló. Nagyon jól éreztük magunkat, máskor is szívesen utazunk önökkel, ha lehet Editkével.

 • 5.0
Jenei György
Mórahalom
2022.09.13

Tiszta autóbusz. A sofőr sokat dolgozik a vendégekért, mindent megtesz a zökkenőmentes utazás érdekében. Tiszta szállás, a vacsorák változatosak és jók.

 • 5.0
Tombory Ernő
Pécs
2022.09.12

Az idegenvezetés 5*, nagyon jó. Mindent megtesz az utasok érdekében, részletes tájékoztatást ad mindenről.

 • 5.0
Szegfű Éva
Bp
2022.09.09

Idegenvezetés: kiemelkedő figyelem és problémamegoldás. A sofőr pontos, megbízható.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Barokk kastélyok az Alpok lábainál úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Hanza városok és Dánia - repülővel
Hanza városok és Dánia - repülővel
5
NAP

4.8

6 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

499 000 Ft-tól
Hanza városok és Dánia
Garantált indulásGarantált indulás
Hanza városok és Dánia
7
NAP

4.9

13 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

399 000 Ft-tól
Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia
5
NAP

4.9

43 értékelés

Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?

179 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Lengyelország gazdagon
Lengyelország gazdagon
6
NAP

5.0

30 értékelés

Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…

239 000 Ft-tól
Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

299 000 Ft-tól
Párizs - London
Garantált indulásGarantált indulás
Párizs - London
7
NAP

4.5

1 értékelés

Két európai fővárost kapcsolunk össze ebben a pár napban, és ehhez a Csalagúton vonatozunk át valamivel több, mint 2 óra alatt! Francia borok vagy egy pint angol ale. Melyik a finomabb?

629 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Élmények a Fekete hegyek országában
Élmények a Fekete hegyek országában
6
NAP

4.8

30 értékelés

Montenegro, megfűszerezve Szerbiával és Boszniával. Igazi balkáni koktél. Tipikusan az a program, ahol a látnivalók közötti utazás is élményeket nyújt.

225 000 Ft-tól
Baltikumi panoráma
Baltikumi panoráma
8
NAP

4.8

32 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

297 000 Ft-tól
Közép-európai körkép
Közép-európai körkép
6
NAP

4.8

31 értékelés

Nyugat-Csehország és Bajorország városain halad utazásunk. Közben felkeresünk várakat, bájos óvárosi utcákon sétálhatunk és összehasonlíthatjuk a világhírű bajor, illetve cseh söröket, elleshetjük a likőrkészítés fortélyait, hajózhatunk a Königssee-n.

199 000 Ft-tól
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
7
NAP

4.7

30 értékelés

Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

306 000 Ft-tól
Ismerjük meg Berlint
Ismerjük meg Berlint
3
NAP

4.9

14 értékelés

Berlin az EU egyik legnépesebb városa, ahol egymást váltják a történelem ikonikus helyszínei, emlékei. Egyszerre a politika, tudomány és a kultúra európai központja.

204 500 Ft-tól