Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 28 - Július 12.
829 000 Ft
Július 09 - 23.
829 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  25 éve a Proko Travel ajánlatai közt
·  Négy észak-európai főváros megtekintése
·  Európa legészakibb szárazföldi pontján
·  Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak százai

Szinte gyermeki türelmetlenséggel vártuk, hogy megpillantsuk az első szabadon kószáló rénszarvasokat a lappföldi tundrán. Életre szóló élmény volt.
Székely László – 24 éve a Skandináv utak specialistája

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban.

2. NAP: HAMBURG

Reggeli után Hamburg felé indulunk, mely Európa egyik leg­gazdagabb városa. Kikötői negyede – melyet a buszból látni is fogunk –, hatalmas forgalmat bonyolít le. Séta a belvárosban, melynek csúcspontja a Városháza. Továbbhaladva megtekintjük a Szent Mihály evangélikus főtemplomot, melynek tornya több mint 130 m magas. Este már repülős utasainkkal együtt szállás.

3. NAP: PUTTGARDEN – RØDBY – KOPPENHÁGA

Reggel Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába, majd városnézés: Amalienborg palota épületegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, majd sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétá­lóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hab­leány” szobrot. Délután Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Szállás.

4. NAP: SVÉDORSZÁG – OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelés során a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Oslóba érke­zésünk után gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, Parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Oslóban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyed­ben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

5. NAP: OSLO – LILLEHAMMER – TRONDHEIM

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg ahol a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

6. NAP: TRONDHEIM – MO I RANA

Délelőtt Trondheimben a gótikus katedrálist tekintjük meg, ahol a norvég koronázási ékszerek is találhatóak. Ezt követően séta a központban. Délután a Trondheim-fjord mentén hala­dunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük a Lappföldön. Mo i Rana felé közeledve mesés tájon haladunk. Láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet is. Szállás.

7. NAP: MO I RANA – TROMSØ

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. A megálló alatt fényképezés, emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kiala­kított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa a nap során. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

8. NAP: TROMSØ – HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altában megtekintjük a Világörökség részét képező többezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

9. NAP: HAMMERFEST – ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal és kikötő­vel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg a Struve Földmérő vonalat átlépve az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elér­jük Magerøya szigetét. A nap során számtalan alkalommal talál­kozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyör­ködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a Nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinen­sünk legészakibb(!) pontja. A közeli Nordkapp-csarnokban vásá-rolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

10. NAP: ÉSZAKI-FOK – FINNORSZÁG – ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

11. NAP: ROVANIEMI – JYVÄSKYLÄ

Délelőtt látogatás az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában”, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, a hivatalos „Mikulással” is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslapot adha­tunk fel, melyet karácsonyra kézbesítenek! Tovább haladunk délre és Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városné­zés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

12. NAP: JYVÄSKYLÄ – HELSINKI

A déli órákban érkezünk Helsinkibe, ahol kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram, kb. 19 órakor beha­józás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

13. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: óváros, melynek keskeny utcácskáin sétálunk. Lefényképezhetjük a monumentális Királyi palotát, és a közelében lévő katedrálist. Amig a Parlament az óvárosban van, a Városháza már egy másik szigeten található.... A repülős utasok hazaindulnak. Többiekkel továbbmegyünk a kikötőbe, éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) belső kabinokban.

14. NAP: GDANSK – LODZ

A késő délelőtti órákban kötünk ki és megyünk Gdanskba, a több mint 1000 éves városba. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros… Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol szállás.

15. NAP: LODZ – CZESTOCHOWA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk a Czestochowa mellett található Jasna Goránál, ahol a pálos rendi kolostor található a Fekete Madonnával. Lengyelországot elhagyva, Szlovákián és Csehországon keresztül, rajkai határátlépéssel, várhatóan 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat vissza­szállítjuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Walhalla5 €
Lübeck - Mária-templom2 €
Oslo - Kon-tiki140 NOK
Oslo - Fram múzeum140 NOK
Lillehammer skanzen165 NOK
Trondheim kombinált jegy (dóm, múzeum, koronaékszerek)120 NOK
Alta sziklarajzok150 NOK
Stockholm - Vasa Múzeum220 SEK
Helsinki - sziklatemplom8 €
Czestochowa - Jasna Gora0 PLN

Belépők ára: kb.: 15 € + 715 NOK + 220 SEK

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. 

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Nagy Gábor és Gáborné
Pécs
2022.08.23

A program tartalmas Székely László vezetésével profi. Barátságos közvetlen segítőkész. A gépkocsivezetők Hajnalka és Ákos biztonságos vezetése és közvetlen, segítőkész szolgálata. Nagyon szép út volt, jól éreztük magunkat, köszönet érte mindhármuknak!

 • 4.5
Paál Árpád István
Pécs
2018.08.06

Nagyszerű városok, csodálatos tájak, hatalmas tudású - igen sokoldalú műveltséget adott át, azt is, ami csak egy kicsit is ehhez a témához kapcsolódhat -, talpraesett, emberileg is kitűnőre vizsgázott idegenvezető, remek csoport, kulturált sofőrök, ételek-italok gazdag választéka az ellátásnál, egész jó szállások! Az éjféli Nap látványa, meg maga az egész út is egy életre szóló emlék!

 • 4.8
Paál Árpád István
Pécs
2018.07.25

Rendkívül értékes program volt, a tájjal és a településekkel kapcsolatos emlékeim is FELEDHETETLENEK! Az idegenvezető, Laci szuper, aki rendkívül gazdag műveltséget adott át, szóban, videós, zenés, szöveges anyaggal is, nem csak a területről szóló információkat adott át, hanem ami kicsit is ide kapcsolódhat, emberileg is KITŰNŐRE vizsgázott. Kiváló csoport volt, egymás felé nyitott és kulturált tagokkal, a sofőrök, Hajni és Ákos is nagyszerűen vezettek és viselkedtek. A skandináviai szállásokba légkondit szerelhetnének azért, de hát az idei, hozzájuk képest meleg klíma nyilván szokatlan számukra... Az ellátás példás volt a legtöbb helyen, a svédasztalos megoldás tökéletes! Nagyon jó szívvel tudom ajánlani ezt az utazást mindenkinek!!!

 • 4.8
Szabó Tamás
Tárnok
2017.09.07

"Éjféli napsütés" jeligére küldök egy linket kedves volt útitársaimnak és leendő Skandináviába utazóknak. Csodálatos tájakon jártunk a Proko Travellel, rengeteg fényképet készítettünk ezekről a tájakról. Sajnos egyetlen fotónkkal sem találkoztunk a Facebookon (pedig küldtünk néhányat). Ezen a tájon, ha csak véletlenül kattan el a fényképezőgép, akkor is valami csodát rögzít, annyi a szépség! Vagy mégsem? Azért egy 1 órás videót is készítettem az útról: http://www.youtube.com/watch?v=oKslwlGcc_U Jó szórakozást kívánok hozzá! Azért eredetiben az igazi!

 • 5.0
Somogyi István
Izsák
2017.08.03

Program: sok dolgot megtekintettünk Idegenvezető: mindenről megtudtunk amit lehetett Autóbusz: kényelmes és jól felszerelt volt Szállás: nagyon kényelmes volt

 • 4.0
Schipeck Gusztávné
Budapest
2017.08.01

Program: a program kiegészíthető lenne egy fjordon történő hajózással Norvégiában Idegenvezető: nagy tudású, türelmes, figyelmes idegenvezető Szállás: az egyik szállodában kicsi volt a fürdőszoba, kevés volt a melegvíz

 • 4.3
Haász Lívia
Pécs
2017.07.31

Idegenvezető: profi szakmailag, emberileg, nagyon jó ism, terjesztő filmválogatás

 • 5.0
Vlaszák Éva

2017.07.29

Program: Színes, változatos, pörgős, gyönyörű, tanulságos Idegenvezető: precíz, pontos, széleskörű, alapos, gondoskodó, segítőkész, közvetlen Autóbusz: kényelmes, modern, rugalmas Szállás: kényelmes, modern, igényeknek megfelelő, több szállás extra komfortos volt és szép

 • 5.0
Baranyai Istvánné
Budapest
2017.07.28

Idegenvezető: nagytudású, nagyon felkészült Autóbusz: kényelmes, tiszta Szállás: megfelelő, megigért minőségű

 • 5.0
Bekő Károly
Nagykőrös
2017.07.23

Program: bár hosszú volt a buszban töltött idő, de ezt a nagy távolságot másképp nem lehet megtenni Idegenvezető: sok info nyújtása. Felkészült, tájékozott idvez, a vidék igazi kedvelője, lelkesedési inspiráló Szállás: kényelmes, központi szállások

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Éjféli napsütés úthoz hasonló utazások