Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 14 - 17. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Március 28 - 31. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Április 16 - 19. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Egész napos velencei kirándulás
·  Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon
·  Miramare kastély díszes termei
·  Verona látványosságainak felfedezése

Velence egyszerűen páratlan, de Veronában, Rómeó és Júlia városában járva könnyen beleszerethetünk egész Olaszországba is. Magával ragadó helyek
Zsikó-Kovács Judit – Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LJUBLJANA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a tornyiszentmiklósi határra utazunk, majd haladunk tovább, miközben Szlovénia fővárosában, Ljubljanában megszakítjuk utunkat. Gyalogos városnézést tartunk. Az egyetem reprezen­tatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon – mely a bel­város szíve –, a mindig pezsgő hangulatú óvárosba, melynek szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Szállásunk már Olaszországban, **** szállodában lesz, ahol minden nap fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: VELENCE – MURANO

Egész napos kirándulás Velencébe. Punta Sabbioniból hajó­val megyünk át a lagúnák városába. A velencei belépési adó és a hajójegy költsége külön fizetendő a helyszínen. A hajó­ból kiszállva kezdjük gyalogos városnézésünket. A hatalmas Szt. Márk tér névadó katedrálisa 5 kupolás, bizánci stílusú, szemben vele a majd 100 m magas Harangtorony, ahova a sza­badidő alatt fel lehet menni. Csodálatos a rálátás a városra. A közelben található a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, és a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózse-palota. Délután – a szabadprogram alatt –, meg lehet tekinteni belülről is a Dózsepalotát és a Szent Márk katedrálist. A központot elhagyva elsétálunk a mindig nagy forgatagú Rialto hídhoz. Erről kör­betekintve gyönyörködünk a Canal Grandén haladó hajókban, gondolákban és a csatornát övező palotákban. Ezután átme­gyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muranóba, melynek ma kb. 5.600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üvegmű­vességből élnek. Fellendülése 1291 után kezdődött meg, amikor – a tűzveszély miatt –, Velencéből kitiltották az üvegművese­ket, s a mesteremberek Muranóra költöztek. Az üvegműves­ség első emlékei még az ókorból maradtak fenn a térségben. A velencei lagúna szigetein és a környező szárazföldön mind­végig jelen volt az üveggyártás. Torcellón VII. századi üveg­tárgyakra bukkantak a régészek, míg a különböző krónikák a X. századtól említik a környék üvegiparának folyamatos jelen­létét. Kora esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA – SIRMIONE – GARDA-TÓ – VERONA

Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a látványos Szent Antal-katedrálist. Szent Antal Lisszabonban született, de Olaszországban vált ismertté és itt van eltemetve. Szent Antal kápolnája, mely egyben sírhelye is, csodás reneszánsz alkotás. Díszítésén a kor legnagyobb szobrászai dolgoztak. A falakon kilenc Szent Antal életét és csodatevéseit megjelenítő márvány dombormű látható. A templomot Tiziano és Giotto festményei is díszítik. A katedrális előtt magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép, reneszánsz hangulatú főtérre. Tovább utazunk a Garda-tóhoz. Sirmionéban aki akar, egy félórás hajókirándulást tehet az égszínkék tavon. A vár közelében kötünk ki, majd szabadprogram a központban. Ekkor – akinek kedve van –, megtekintheti a várat, de lehet emléktárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni. Középkori vár nem létezhet saját kísértet nélkül, ez nincs másként Sirmione várá­val sem. A legenda szerint az elmúlt évszázadok alatt sokan láttak egy feketébe öltözött lovagot átsuhanni a Scaligeri erőd falain a sötét viharos éjszakákon. A sápadt és könyörtelen kinézetű kísértet, már több évszázada nem találja lelki béké­jét, mivel réges-régen nem tudta megmenteni élete szerel­mét. A délután hátralévő részét Veronában töltjük. Sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Tovább sétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, Shakespeare Veronába tette szerelmi történetének színhelyét, azonban Júlia valóban sohasem élt a nevezetes házban. A híres erkélyt is csak 1936-ban építették. A házat 1905-ben szerezte meg a városvezetés a Dal Capello családtól, és a nevek hason­lósága alapján a regényben szereplő Capulet család tulajdo­nává nyilvánította, így teremtve új turisztikai látványosságot. A sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. A nézők egy része az Aréna küzdőterén elhelyezett székeken foglal helyet, de lehet az Aréna kőpadjairól is élvezni a látvá­nyos előadásokat. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabadprogram. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE– SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, útközben a tengerparton álló Miramare kastélyt tekintjük meg. Az isztriai fehér márvány épület egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magában, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta, belga hercegnő építtetett Trieszt belvárosától alig néhány kilo­méternyi távolságra, a Trieszti-öbölben. A XIX. századi roman­tikus palota sok mindent átélt. Éveken át nyaralt az osztrák Riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. ápri­lis 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban. Programunk befejezése után Szlovénián keresztül folytatjuk utunkat. Útközben lát­hatjuk a Júlia-Alpok nyúlványait és a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés Budapestre 21 óra körül. Ezután mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Velence - Doge palota (egyénileg, vezetett túra)35 €
Velence - Harangtorony (egyénileg)10 €
Pala d'oro (egyénileg)5 €
Sirmione - vár (egyénileg) + hajózás18 €
Velence hajójegy + belépési illeték (kb)17 €
Miramare kastély14 €
Ljubljana katedrális (egyénileg)2 €
Verona Aréna transzfer3 €
Helyi és idegenforgalmi adók6 €

Belépők ára: kb.: 110 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10.00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló Régi 6-os út OMV benzinkút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló M7-es melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Tóvári Béláné, Tóvári Béla
Gödöllő
2023.07.18

Átgondolt, jól megszervezett út. Kedves, türelmes, nagy ismeretekkel rendelkező idegenvezető és illemtudó és humoros buszsofőr. 

 • 5.0
Illyés László, Illyés Lászlóné
Baja
2023.06.28

Nagyon kedves, rendkívül tájékozott idegenvezető. Barátságos, rugalmas, intelligens gépkocsivezető. Nagyon finomra készítették a vacsorát, a reggeli jó. A 3. napon zsúfolt volt a program, több idő kellett volna a látványosságokra. Jó ár-érték arány.

 • 5.0
Hanák Tibor, Hanák Tiborné
Dunaújváros
2023.06.25

Az idegenvezető: jó szervező, nagy tudással rendelkező, udvarias! Gépkocsi vezető: Szuper! biztonságos vezetés! Jó ötlet volt a "napi ajándék" videó! Köszönjük!

 • 4.5
Dr. Gombos Margit
Gyöngyös
2023.06.23

Jó szervezés, jól képzett idegenvezető.

 • 5.0
Berkes Ferencné
Tiszadada
2023.06.21

Jól meg van szervezve!

 • 4.5
Farkas Mária, Komornyik Anita
Délegyháza
2023.06.17

Fárasztó volt, de nagyon sok élmény fért bele. Az idegenvezető nagyon jól felkészült, minden városról tudott mondani valami új információt, nagy tudású. Az ételek lehettek volna választékosabbak, de ami volt az finom.

 • 4.8
Szaniszlóné Galuska Judit
Miskolc
2023.06.16

Érdekes programok, teljeskörű idegenvezetés. Profi és biztosságosan vezető buszsofőr. Az ételeket jobban át kellene sütni és több választékot kínálni. De összességében profin szervezett programok.

 • 4.8
Tasnádi Katalin Éva
Hajdúnánás - Tedej
2023.06.15

A program tartalmas, több helyszínt megismerhettünk, változatos. Gyöngyi széles látókörű, jól felkészült, türelmes, segítőkész. A busz és a buszvezető is szuper. A szállás megfelelő volt, hiányzott a tusfürdő és szék. Az ételekkel általában nem volt problémánk, észrevételünk, hogy a vacsora húsokat kicsit jobban át lehetett volna sütni.

 • 4.5
Mintál József
Bikal
2019.11.04

Mindig nagyon jó utazásokon veszek részt önöknél, nagyon szerettem őket de most az idegenvezetőt Zilzer Zsuzsannát emelném ki, ő a világ legjobb idegenvezetője a legnagyobb élmények az ő útjain vannak és ezúton is szeretném megköszönni neki ezt a nagyon tuti utat. Köszönöm

 • 5.0
Dr. Fábián István
Budapest
2018.06.04

Érdekes, változatos, informatív program. Az idegenvezető alapos, felkészült és türelmes. Kényelmes autóbusz udvarias és segítőkész vezetőkkel.

 • 4.8
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Május 27. 8 nap Ár: december közepén

Az adventi Róma
Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.
December 13. 3 nap 224 000 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Lagúnák, templomok, szerelmek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Valentin-nap Rómában
Rómában és a szerelemben vagy egy nagyon fontos hasonlóság. Mindkettő örök! Töltse velünk és Szerelmével ezt a pár napot a világ egyik legszebb városában!
Február 14. 3 nap Ár: december közepén
Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.
Március 21. 4 nap Ár: december közepén
Április 24. 4 nap Ár: december közepén
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló időpontban

Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Hollandia repülővel
Amsterdam nem csak a sajtjairól és a fapapucsiról ismert. Látogasson el velünk a híres Keukenhof virágkiállításra.
Április 08. 4 nap Ár: december közepén
Április 22. 4 nap Ár: december közepén
Álmaink földje: Új-Zéland, Ausztrál különlegességekkel
Új-Zéland talán a világ egyik legelszigeteltebb állama, hiszen még Ausztráliától is 2000 km távolságra fekszik. Pont ennek köszönhetően páratlan a növény és állatvilága, nagyon sok endemikus fajjal. A XIII. században letelepedő polinéz bevándorlóknak köszönhetjük a maori kultúrát, mely végig kíséri tartalmas utazásunkat.
Március 23. 23 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Valentin-nap Rómában
Rómában és a szerelemben vagy egy nagyon fontos hasonlóság. Mindkettő örök! Töltse velünk és Szerelmével ezt a pár napot a világ egyik legszebb városában!
Február 14. 3 nap Ár: december közepén
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Adventi mesevilág Szlovéniában
Utunk során felkeressük szlovénia fővárosát, legrégebbi városát, cseppkőbarlangot, sziklába épült erődöt és persze a megszámlálhatatlan természeti látnivaló mellett több adventi vásárt is. Igazán sűrű 3 nap vár ránk!
December 15. 3 nap 119 000 Ft
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Knédli, sör, oplatky, Becherovka, Menzel, Svejk, és akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus Világörökségi helyszínekről. Csehország és Prága minden szeglete kincseket rejt.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Március 28. 4 nap Ár: december közepén
Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén