Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 05 - 15. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Március 05 - 19. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Október 21 - 31. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Október 21 - November 04. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A két főváros: Bogota és Quito fő látványosságai
·  Egyszerre állhatunk az északi és a déli féltekén
·  Galápagos védett állat- és növényvilága
·  Közel 6.000 m magas vulkánok Ecuadorban

Kolumbia és Ecuador pazar kulturális látnivalóit is felülmúlja az a hihetetlen érzés, amikor ott áll az ember az Egyenlítő vonalán.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + 3 nap teljes panzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BOGOTA

Reggeli indulás Budapestről. Átszállással repülés Kolumbia fővá­rosába, Bogotába. Érkezés, majd transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása után szabadprogram.

2. NAP: BOGOTA

Első állomásunk a Bogota szívében lévő híres piac. Ezt követően 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Délután ellátogatunk La Candelariába, a tör­ténelmi belvárosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany, majd a Botero Múzeumot, amelyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolum­biai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás Bogotában.

3. NAP: BOGOTA – CARTAGENA

Repülés Cartagenába, melyet a spanyol Pedro de Heredia ala­pított még 1533-ban. Itt cseréltek gazdát hosszú ideig a termé­nyek és a rabszolgák, mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvárosa és a vár környéke egy gyöngy­szem, Világörökség. A körülötte fekvő tengerparti szállodák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaralóhely is. Megérkezés után séta, szabadidő, vásárlási lehetőség a hangula­tos városban. Szállás Cartagenában (2 éj).

4. NAP: CARTAGENA

Reggeli után városnézés Cartagenában, melynek során sétálunk a színes házakkal ékesített utcákon. Felmegyünk a tengerparton fekvő San Felipe erődbe, mely fontos szerepet játszott a város védelmében a kalózkodás időszakában. Fentről egyedi fotó­kat készíthetünk, mind a városról, mind a tengerpartról. Innen a gyarmati óvárosba jövünk le, ahol pompás palotákat, szűk sikátorokat csodálhatunk meg. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: CARTAGENA – BOGOTA – QUITO

Menetrend függvényében, de várhatóan a déli órákban utazás Cartagenából bogotai átszállással Ecuador fővárosába, Quitóba. Transzfer a szállodába.

6. NAP: QUITO

Ma a 2.850 m magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalától. Körös-körül hegyvonulatok övezik a várost. Egyedülálló koloniális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség teret, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt talál­ható Quito legnagyobb katedrálisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely arany díszítései miatt talán a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal nevű emlékműhöz megyünk, amelyet a „Világ Közepének” is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egy­szerre állunk Földünk északi és déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

7. NAP: QUITO – RIOBAMBA

Reggeli után a Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi rétegvul­kán, mely hófödte, 5.897 m magas csúcsával Ecuador második legmagasabb hegye, és a legnagyobb működő tűzhányók között szerepel. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, ahol nagyszámú bennszülött közösség él a mai napig. Szállásunkról bámulatos a panoráma a mesés Andok vonulataira.

8. NAP: RIOBAMBA – CHIMBORAZO – CUENCA

Reggeli után kirándulni megyünk az egykor a Föld legmagasabb hegyének tartott Chimborazo vulkánhoz (6.268 m). Kb. 5.000 m magasságban túrázhatunk 200 m szintemelkedéssel, elképesztő látvány tárul elénk. Ezt követően Cuenca városába indulunk, és útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3.100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az ősla­kosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak. Szállás Cuencában.

9. NAP: CUENCA – GUAYAQUIL

Ezen a napon Ecuador harmadik legnagyobb városát, Cuencát fedezzük fel, mely a Világörökség része, és sokak szerint az ország legszebb városa. Igazi művészeti centrum, amely az ezüst és az arany tárgyak készítésének központja. Láthatjuk a történelmi épü­leteket a Tomebamba folyó mentén, a „Todos los Santos” romjait, a főteret a régi és az új katedrálissal, és betekintést nyerhetünk egy panamakalap-készítő gyárba. Ezután indulunk Ecuador leg­nagyobb városába, Guayaquilbe, amely az ország fontos kereske­delmi központja. Utunk során megpillantjuk az Ősi Inka utat is. Elfoglaljuk szállásunkat, majd séta a belvárosban.

10. NAP: GUAYAQUIL – GALÁPAGOS

Reggel transzfer a repülőtérre és elutazás a Galápagos-szigetekre, melyek a rajtuk honos óriásteknősökről kapták nevüket. Komptranszfer Santa Cruz zöld szigetére, ami a Charles Darwin Kutatóállomás és a nemzeti park központja. Pazar fotót készít­hetünk a beszakadt iker kalderákról, a névadó teknősökről ősho­nos környezetükben, valamint meglátogatunk egy érdekes láva alagutat is. Szállás elfoglalása (4 éj, teljes panzió).

11. NAP: BARTOLOME SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

A vulkanikus eredetű Galápagos a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területe, melyről magunk is meggyőződhetünk. Több szigetből áll, minden nap egyet-egyet mutatnak meg nekünk. A páratlan növény- és állatvilággal szak­értő vezetéssel ismerkedhetünk meg. Az időjárás és a termé­szetvédelmi szabályok függvényében a programban szereplő szigetek neve és sorrendje változhat. Bartolome lélegzetelállító, földönkívüli táján láthatunk leguánokat, és sznorkelezéssel fel­fedezhetjük a gazdag tengeri élővilágot.

12. NAP: SANTA FE SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Ma az egyik legidősebb szigetre látogatunk el, ahol gyönyör­ködhetünk a népes fókakolóniákban, teknősökben, gyíkokban, rájákban. Megfigyelhetjük a szigetek mesés madárvilágát, lát­hatunk szulákat, fregattmadarakat, pelikánokat. A program során sznorkelezhetünk és úszhatunk is.

13. NAP: SANTA CRUZ

Az elmúlt 4 év utasvéleményeit figyelembe véve, megnöveltük a galápagosi tartózkodást egy nappal. Délelőtt a Tortuga-öböl fehér homokos strandjain sétálva figyelhetjük meg az iguánákat, cápákat és költözőmadarakat, akár úszhatunk is. Délután a Darwin Intézetet keressük fel, ahol beszámolnak az ott folyó ter­mészetvédelmi munkáról, láthatunk védett, különleges madara­kat, teknősöket és egy óriási kaktuszerdőt is.

14. NAP: GALÁPAGOS – ECUADOR – REPÜLÉS

Délelőtt visszarepülés Guayaquilbe, majd átszállással Európába. Éjszaka a repülőn.

15. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállással utazás Budapestre. Érkezés a délutáni órákban.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 16 főben maximáljuk.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Vargáné Kocsis Zsuzsanna
Budapest
2019.11.05

A helyi idegenvezető is magas színvonalú volt, nem csak a magyar guide. Ez az út kiemelkedően színvonalas. Érdekes szállások (történelmi házban). Étkezés színvonala és a szervíz kiváló volt.

 • 5.0
N. Ildikó
Budapest
2019.10.30

A program jól átgondolt, mindenre kitekintő. Gulyás Miklós az év idegenvezetője 2019-ben is! Nagyszerű szállások, kivétel nélkül mindegyik. Soha nem látott ellátás, kimondott gasztrotúra volt az út. A fakultatív Cartagenai hajókirándulás különleges, élménydús volt, a tengerben való fürdés nagyszerű volt!

 • 5.0
Klincsók József
Veszprém
2019.10.30

Gulyás Miklós idegenvezetése oktatandó! Az ellátás is fantasztikus volt.

 • 5.0
Horváth Levente
Mosonmagyaróvár
2019.10.29

Rengeteg a látnivaló, jó válogatás volt belőle a program. Miklós nagyon kedves, szórakoztató vezető, nagy tudással, jó problémamegoldó képességgel. A buszok állapota jó volt, egyedül Galapagoson hagyott kívánnivalót. A gépkocsivezetők jó, rutinos sofőrök voltak. A szállodák pedig gyönyörűek, jó reggelivel.

 • 5.0
Dr V. Péterné
Budapest
2019.10.28

Az idegenvezetés szuper!

 • 4.8
Debreczy Zoltán
Diósd
2018.05.03

Nagyon tartalmas út volt! Az idegenvezető 100%-ban tökéletes, nagyon felkészült volt. A szállás kifogástalan, az étkezés pedig előosztályú volt.

 • 5.0
Dr. Németh György
Budapest
2018.04.30

Nagyon jó volt a program, a lényeg mind benne volt! Az idegenvezető akármilyen felmerülő problémát megfelelően orvosolt. Finomak voltak az ételek.

 • 5.0
Tóth Tibor
Budapest
2018.04.26

Köszönjük! Nagyon jól éreztük magunkat, a program, ellátás, vezetés - minden nagyon jó volt!

 • 5.0
Dr. V. Györgyi
Budapest
2019.11.03

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
Kovácsné Kristóf Edit
Tiszafüred
2019.11.02

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén
Lengyel - szlovák mozaik
Szlovák és lengyel városok legjava, magyar emlékek, hegyek, folyók, tavak. Gazdag és változatos 6 napos program.
Július 17. 6 nap Ár: január közepén
Szeptember 11. 6 nap Ár: január közepén
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 25. 5 nap Ár: január közepén