Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 30 - Július 05. 194 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 25 - 30. 194 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 11 - 16. 194 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Varsó műemlékeinek alapos megismerése
·  Hajózási lehetőség a Mazuri-tavaknál
·  Világörökségi csodák: Malbork és Torun
·  Gdansknál a Balti-tenger felkeresése

Édesanyám szülőhazája. Lengyelország sokaknak Krakkónál véget ér, holott Gdansk, Varsó vagy Torun mind meseszépek, és érezni, hogy a helyiek szeretik a magyarokat.
Kéki Viktória – 9 éve lengyelországi utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BP. – WROCLAW

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, határátlépések után érkezés Lengyelországba. Először az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk, amely néhány éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a góti­kus stílusú Városházával, díszes homlokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenáriumi Csarnok, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tarta­nak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épületben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wroclawban.

2. NAP: WROCLAW – TORUN – MALBORK

Reggeli után elhagyjuk Wroclaw városát. Elindulunk észak felé, Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik leg­szebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglá­ból épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre utazunk.

3. NAP: GDANSK – MAZURI-TAVAK – VARSÓ

Reggeli után felkeressük a Balti-tenger partján fekvő Hanza-város, Gdansk központját. A település már a középkorban fon­tos kereskedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő nevezetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monumentális Városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. Ezt követően rövid kirándu­lást teszünk a Balti-tenger partjához. Hívogató a szép tengerparti föveny, de a víz meglehetősen hideg. Ezt követően tovább indulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére uta­zunk. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvi­dék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során megcso­dálhatjuk a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy „Lengyelország a tízezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, este elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: VARSÓ

Ezt a napot Varsóban töltjük. Reggeli után kezdjük a város­nézést. A főváros történelmi központját, az Óvárost, a II. Világháborút követően teljesen újjáépítették. A világon is egyedülálló ez a városrész-rekonstrukció. Ezért kiérdemelte, hogy felvegyék az UNESCO Világörökség Listájára. Itt található a Piactér melyet impozáns polgárházak ölelik körbe. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is megcsodálhat­juk. További látnivalók: Barbakán körbástya, valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető Királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok találhatóak. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emelkedik a Varsó legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. Ezt kívülről fogjuk lefényképezni. A nap során lesz szabad­program is. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: VARSÓ – KIELCE

Reggeli után folytatjuk varsói városnézésünket és meglátogatjuk a Lazienski Palotát, mely a XVII. században épült barokk stílus­ban. A kastély mellett a parkja is nagyon látványos. Ezek megte­kintése után elhagyjuk a fővárost és folytatjuk utunkat Kielcébe. Megérkezésünk után séta a város központjában. A több mint 900 éves város fontos kereskedelmi, kulturális, sport és oktatási központ. Fő látnivalók: XII. századi katedrális, Püspöki palota, főutca… Este elfoglaljuk szállásunkat Kielcében.

6. NAP: KIELCE – TARNOW – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggel Kielcét elhagyva hazafelé indulunk. Útközben, még Lengyelországban, megállunk és megtekintjük Tarnówot. Bem apó szülővárosát – a sírja is itt található –, a legszebb rene­szánsz stílusú lengyel városnak tartják. Belvárosa és a gótikus ala­pokra épült székesegyháza különösen szép. A város megtekintése után utazunk tovább és Szlovákián keresztül Kassát és Miskolcot érintve (innen transzferáljuk a debreceni és a nyíregyházi utasa­inkat) terveink szerint 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt köve­tően a többi utasunkat is a felszállási helyükre szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Wroclaw - Század Csarnoka (ha nincs esemény)14 lengyel zlotyi
Malbork - vár70 lengyel zlotyi
Gdansk14 lengyel zlotyi
Mazuri-tavak hajó30 lengyel zlotyi
Torun - Kopernikusz háza25 lengyel zlotyi
Varsó - Királyi Vár + idegenvezetés55 lengyel zlotyi
Lazienki kastély50 lengyel zlotyi
Varsó városnézés helyi idegenvezetővel40 lengyel zlotyi

Belépők ára: kb.: 298 lengyel zlotyi

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Budaörs Felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Márton József
Mezőkövesd
2022.06.30

Kiváló, magasszintű magyar idegenvezetés!

 • 5.0
Alapi Lászlóné
Pásztó
2022.06.27

Nekünk minden nagyon tetszett.

 • 5.0
Gáspár József
Mezőkövesd
2022.06.26

Idegenvezetés: fantasztikus. Varsó: 5. Autóbusz: kényelmes. Gépkocsivezető: kedves, segítőkész. Étkezés: változatos.

 • 5.0
Ungvári Erzsébet
Budapest
2022.06.25

Idegenvezetés: profi, igen felkészült. Gépkocsivezető: profi, nagyon készséges.

 • 4.5
Dr. Liechtenstein-Zábrák József
Budapest
2022.06.25

Utazás programja: esti kulturális program (zene, tánc, vacsora). Idegenvezetés: igen felkészült, alapos és lelkiismeretes vezetés. Gépkocsivezető: készséges, udvarias sofőr. Szállás: kiváló minőségű, új típusú szállodák. Étkezés: bőséges reggelik, nem mindig svédasztalos vacsora (nem baj :) )

 • 4.8
Csőke Béla
Budapest
2022.06.23

Utazásunk programja: részletes, teljes képet adó, szuper. Idegenvezetés: teljes utat, minden időt kihasználva adott tájékoztatást! Hatalmas tudás, kiváló munkaszervezés, csodás ember!! Autóbusz: Ákos: gondos: minden reggel kívül-belül busztakarítás. Jó helyzetfelismerés dugóknál, szerény, de nagyon pontos! Szállás: minden szállás tiszta, kényelmes! Étkezés: nem vacsoráztunk. Ilyen szuper idegenvezetés nincs máshol!!

 • 5.0
Sebestyén Andrásné
Györe
2022.06.22

Szeretnénk javasolni, hogy Varsó helyett Gdnaszkban legyen két nap.

 • 4.8
S. Nóra
Budapest
2019.09.04

Nagyszerűen megszervezett körutazás! Csodálatos helyeken jártunk, a városok szépsége ámulatba ejtett mindenkit. Ezen az úton teljesebb képet kaptunk Lengyelországról, mivel olyan területeket jártunk be, melyek a nagyközönség számára jórészt még mindig ismeretlenek. A gazdag program mellett minden városban volt elegendő szabadidő pihenésre, felfrissülésre. A megtett út bizony hosszú volt, de gyakran megálltunk, így ez nem okozott kellemetlenséget. Az autóbusz kényelmes volt, a szállások is tiszták és kényelmesek, mindenhol bőséges ellátást kaptunk. Idegenvezetőnk, Viki mindig segítőkész és kedves volt, nagy tudással mesélt Lengyelországról, minden városról és nevezetességről.

 • 5.0
Illiné Varga Teréz
Pécs
2018.09.13

Feszes, de jól szervezett program volt. Viktória kiválóan felkészült, nagyszerű idegenvezető. Attila udvarias és segítőkész sofőr. Mindenhol bőséges étkezéseket kaptunk. Nagyon pozitív, hogy van vidékről transzfer Budapestre.

 • 5.0
R. Attiláné
Budapest
2018.09.01

Jól összeállított, érdekes program. Az idegenvezető felkészült, empatikus, kedves és rugalmas. Az autóbusz rendezett és kényelmes. Mindvégig biztos kezekben éreztük magunkat a sofőr mögött, nagyon figyelmes, rugalmas és pontos ember. Minden szállás nagyon rendben volt.

 • 5.0
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén

További 2 időpont

Kalandozás Dél-Lengyelországban Húsvétkor
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Március 28. 4 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Lengyelország gazdagon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kalandozás Dél-Lengyelországban
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Kalandozás Dél-Lengyelországban Húsvétkor
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Március 28. 4 nap Ár: december közepén