Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 17 - 22. 153 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 01 - 06. 158 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 19 - 24. 153 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Varsó műemlékeinek alapos megismerése
·  Hajózási lehetőség a Mazuri-tavaknál
·  Világörökségi csodák: Malbork és Torun
·  Gdansknál a Balti-tenger felkeresése

Édesanyám szülőhazája. Lengyelország sokaknak Krakkónál véget ér, holott Gdansk, Varsó vagy Torun mind meseszépek, és érezni, hogy a helyiek szeretik a magyarokat.
Kéki Viktória – 8 éve lengyelországi utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – WROCLAW

Reggeli indulás, határátlépések után érkezés Lengyelországba. Először az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk, amely néhány éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú Városházával, díszes homlokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenáriumi Csarnok, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épületben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wroclawban.

2. NAP: WROCLAW – TORUN – MALBORK

Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre utazunk.

3. NAP: GDANSK – MAZURI-TAVAK – VARSÓ

Reggeli után felkeressük a Balti-tenger partján fekvő Hanza-város, Gdansk központját. A település már a középkorban fontos kereskedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő nevezetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monumentális Városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. Ezt követően rövid kirándulást teszünk a Balti-tenger partjához. Hívogató a szép tengerparti föveny, de a víz meglehetősen hideg. Ezt követően tovább indulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során megcsodálhatjuk a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy „Lengyelország a tízezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, este elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: VARSÓ

Ezt a napot Varsóban töltjük. Reggeli után kezdjük a városnézést. A főváros történelmi központját, az Óvárost, a II. Világháborút követően teljesen újjáépítették. A világon is egyedülálló ez a városrész-rekonstrukció. Ezért kiérdemelte, hogy felvegyék az UNESCO Világörökség Listájára. Itt található a Piactér melyet impozáns polgárházak ölelik körbe. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is megcsodálhatjuk. További látnivalók: Barbakán körbástya, valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető Királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok találhatóak. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emelkedik a Varsó legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. Ezt kívülről fogjuk lefényképezni. A nap során lesz szabadprogram is. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: VARSÓ – KIELCE

Reggeli után rövid szabadprogram, majd elhagyjuk Varsót és először meglátogatjuk a Wilanow Palotát mely a XVII. században királyi palotának épült barokk stílusban. A kastély mellett a parkja is nagyon látványos. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Kielcébe. Megérkezésünk után séta a város központjában. A több mint 900 éves város fontos kereskedelmi, kulturális sport és oktatási központ. Fő látnivalók: XII. századi katedrális, Püspöki palota, főutca… Este elfoglaljuk szállásunkat Kielcében.

6. NAP: KIELCE – TARNOW – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggel Kielcét elhagyva hazafelé indulunk. Útközben, még Lengyelországban, megállunk és megtekintjük Tarnówot. Bem apó szülővárosát – a sírja is itt található –, a legszebb reneszánsz stílusú lengyel városnak tartják. Belvárosa és a gótikus alapokra épült székesegyháza különösen szép. A város megtekintése után utazunk tovább és Szlovákián keresztül Kassát és Miskolcot érintve (innen transzferáljuk a debreceni és a nyíregyházi utasainkat) az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően a többi utasunkat is a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Wroclaw - Század Csarnoka (ha nincs esemény)14 zlotyi
Malbork - vár70 zlotyi
Gdansk14 zlotyi
Mazuri-tavak hajó25 zlotyi
Torun - Kopernikusz háza25 zlotyi
Varsó - Királyi Vár + idegenvezetés55 zlotyi
Wilanow kastély50 zlotyi
Varsó városnézés helyi idegenvezetővel40 zlotyi

Belépők ára: kb.: 253 zlotyi

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
S. Nóra
Budapest
2019.09.04

Nagyszerűen megszervezett körutazás! Csodálatos helyeken jártunk, a városok szépsége ámulatba ejtett mindenkit. Ezen az úton teljesebb képet kaptunk Lengyelországról, mivel olyan területeket jártunk be, melyek a nagyközönség számára jórészt még mindig ismeretlenek. A gazdag program mellett minden városban volt elegendő szabadidő pihenésre, felfrissülésre. A megtett út bizony hosszú volt, de gyakran megálltunk, így ez nem okozott kellemetlenséget. Az autóbusz kényelmes volt, a szállások is tiszták és kényelmesek, mindenhol bőséges ellátást kaptunk. Idegenvezetőnk, Viki mindig segítőkész és kedves volt, nagy tudással mesélt Lengyelországról, minden városról és nevezetességről.

 • 5.0
Illiné Varga Teréz
Pécs
2018.09.13

Feszes, de jól szervezett program volt. Viktória kiválóan felkészült, nagyszerű idegenvezető. Attila udvarias és segítőkész sofőr. Mindenhol bőséges étkezéseket kaptunk. Nagyon pozitív, hogy van vidékről transzfer Budapestre.

 • 5.0
R. Attiláné
Budapest
2018.09.01

Jól összeállított, érdekes program. Az idegenvezető felkészült, empatikus, kedves és rugalmas. Az autóbusz rendezett és kényelmes. Mindvégig biztos kezekben éreztük magunkat a sofőr mögött, nagyon figyelmes, rugalmas és pontos ember. Minden szállás nagyon rendben volt.

 • 5.0
S. Zsuzsa
Budapest
2018.08.30

Ez az utazás a lehető legtöbbet mutat Lengyelországból! Az idegenvezető szakmai és történelmi tudása kiváló. Segítőkészsége példaértékű, és üdítő személyisége külön élményt nyújtott. A busz mindig tiszta és kényelmes. A sofőr dinamikus és rendkívül biztonságos vezető.

 • 5.0
Wortmanné Alt Margit
Pécs
2018.08.28

Hosszabb utazásra is szívesen mennék önökkel! Az idegenvezető remek, kedves, segítőkész és nagyon felkészült. A gépkocsivezető is segítőkész, ügyes. Nagyon jó volt a szállás és az ételek.

 • 5.0
Vass Sándor
Budapest
2018.08.27

Nagy területen ismertük meg Lengyelországot. Csillagos ötös idegenvezetés és kényelmes, biztonságos utazás!

 • 5.0
Egri Anikó
Szeged
2018.08.25

Rendkívül gazdag a program! Az idegenvezető kedves, és nagyon felkészült nyelvileg, helyismeretileg és történelmileg. Kényelmesen és biztonságosan utaztunk, végig nagyon jó volt a hangulat.

 • 5.0
Juhos Judit
Budapest
2018.08.24

Azok a lengyelországi városok szerepeltek a programban, amiket régóta szerettem volna látni. Viki jó humorú, tájékozott és segítőkész idegenvezető remek problémamegoldó képességgel és rugalmassággal. Remek a sofőr is, biztonságosan utaztunk!

 • 5.0
Vass Imréné
Szeged
2018.07.30

Az idegenvezető nagyon utasbarát és felkészült. A sofőrök remekül vezettek, készségesek és segítőkészek voltak.

 • 5.0
Dr. Rácz Ferencné
Szeged
2018.07.25

Színvonalas volt a program, és hangulatos idegenvezetést kaptunk. Nagyon jó volt az autóbusz, a sofőrök kedvesek. Szép, kényelmes volt a szállás, és bőséges étkezést kaptunk.

 • 5.0
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Augusztus 13. 4 nap 69 000 Ft
Szeptember 10. 4 nap 68 000 Ft

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
Lengyelország gazdagon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kalandozás Dél-Lengyelországban
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Augusztus 13. 4 nap 69 000 Ft
Szeptember 10. 4 nap 68 000 Ft