Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 15 - 20. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Április 20 - 25. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Május 25 - 30. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Kolumbusz sírhelye a mesés katedrálisban
·  Alhambra, a mór építészeti csoda
·  La Mezquita, katedrális a mecset belsejében
·  A sziklára épült városok, Gibraltár és Ronda

A córdobai Mezquitáról sokat hallhat az ember, de a valóság mindent felülmúl. Az oszlopok erdejében sétálva merengeni a hely páratlan történelmén életre szóló élmény.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – MALAGA – COSTA DEL SOL

Menetrend függvényében utazás Malagába. A reptérről transzfer a Costa del Sol tengerparti szaka­szára és elfoglaljuk szállásunkat (5 éj), mely a tengerparttól rövid sétára található.

2. NAP: GRANADA

Reggelit követően a granadai Alhambrába látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya, ezért is került be a Világörökségek közé. Az Alhambra területe volt az a „kis sziget” melyet az arabok legtovább birtokoltak Európában. A labirintus­szerű várkastély építészeti szempontból páratlan a kontinensen. Gyönyörűek a kertjei, lenyűgözőek az épület belső díszítései. Elsősorban a falak díszítettsége, a sok márvány és az érdekes arab motívumok teszik egyedülállóvá a palotát. A csodaszép Generalife mediterrán növényei közt vannak olyanok, melye­ket még a mórok telepítettek a parkba. Ezt követően leme­gyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok (Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd) temetkezési kápolnáját és Európa egyet­len fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Vacsorára érünk vissza szállásunkra (Az Alhambra jegyeket a jelentkezéskor leadott előzetesen igények alapján vásároljuk meg. A helyszínen jegyvásárlás nem lehetséges).

3. NAP: GIBRALTÁR – MARBELLA

Reggeli után, aki szeretne, kimehet a szállodától pár percre lévő tengerpartra és pihenhet, vagy aki egy érdekességet akar látni, az részt vehet egy fakultatív kiránduláson, mely során a szik­lára épült városállamhoz, Giblaltárhoz látogatunk el. Gyalog lépünk be a határon, s onnan helyi kisbusszal folytatjuk prog­ramunkat. Határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. Alaposan bejárjuk az alsóvárost, ami igen változatos képet nyújt erődfalaival, különböző vallásokhoz tartozó temp­lomaival, városi strandjával, háborús emlékműveivel, ráadásul területének jelentős része a tengerből feltöltött terület. Majd felmegyünk a híres fehér sziklára, ahol sokféle élmény fogad bennünket. Többek között egy vízesés, amely mesterséges, a tengerből szűrt ivóvíz mellékterméke, továbbá egy mecset, egy arab erőd, és az Európa pont, ahonnan Afrikáig ellátha­tunk. Azon kívül meglátogatunk egy káprázatos cseppkőbarlan­got, ami titokzatos mesevilágként hat, majd találkozunk a szikla majmaival, kik vidáman élik itt életüket. Gyönyörködhetünk ugrándozásukban, pajkos játékukban, és ahogy egymást kur­kásszák. Mindeközben a magasból csodálhatjuk a tájat, hisz belátjuk az egész öblöt hatalmas hajóforgalmával. Elképesztő látvány! Végezetül pihenhetünk, ebédelhetünk, és természe­tesen vásárolhatunk a szabad vámterületű boltok sokaságá­ban. Visszafelé jövet megállunk Marbellában. A Costa del Sol egyik legnépszerűbb tengerparti üdülővárosa, és kimondhat­juk, a legelitebb. Óvárosa a régi világ tanúja hangulatos utcái­val, kedves tereivel, virágos homlokzatú házaival. Nagyon bájos az egész. A fakultatív kirándulásunk végén a tengerpart mentén visszatérünk szállásunkra. "Gibraltár – Marbella fakultatív kirándulás: 80 € (belépővel)".

4. NAP: RONDA – CÓRDOBA

Reggeli után indulunk Rondába. A neve megtévesztő lehet, hisz Andalúzia egyik legaranyosabb, sziklára épült településéről van szó. Fő látnivalók: az Új Híd, a bikaviadal Aréna és a Főtér épüle­tei. A hídról mesés a rálátás a környékre, és a száz méter mély szurdokba. Rondát elhagyva folytatjuk utunkat Cordobába. A városban a mór építészet egyik legszebb alkotása található, ez a Mezquita, mely Világörökség. Programunkat ennek meg­tekintésével kezdjük. A monumentális épület a világ legkü­lönlegesebb mecsete, amelyben 850 oszlop, és egy keresztény templom(!) is fellelhető. Ilyen jellegű építményt sehol máshol a világon nem találhatunk. Az óvárosi sétánk során felkeressük a Virágok utcáját, Európa legrégebbi fürdőjét és a Guadalquivir folyón átívelő 225 m hosszú, 16 ívből álló római kori hidat is. A hófehér házakkal tarkított, kanyargós utcákon sétálva sok bájos belső kertet (patiot) láthatunk. Ezeknek komoly szerepük volt abban, hogy a forróságot árasztó kövek közt nyáron jobb levegőt biztosítsanak az ott lakók számára. A tartalmas nap végén visszatérünk szállásunkra.

5. NAP: SEVILLA

Reggeli után pihenés a szálloda medencéjénél, vagy fakulta­tív kirándulás Andalúzia központjába, a történelmi Sevillába. Megérkezésünk után először a felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrálist nézzük meg, melyben Kolumbusz sír­emléke is található. Belső díszítése miatt mondják, hogy ez Spanyolország egyik legszebb vallási helye, melyről magunk is meggyőződhetünk. A programunkat helyi idegenvezető is segíti. Ezt követő sétánk során felkeressük az Alcázart, ame­lyet keresztény uralkodó építtetett mór stílusban. Az operadísz­let jellegű Santa Cruz negyedben lesz szabadidőnk, ahol finom helyi specialitásokat tesztelhetünk. A várost ezen kívül számta­lan szép palota és díszes épület tarkítja. A nap befejezéseként busszal felkeressük a szemkápráztató Plaza de Espanát, melynek hatalmas méreteivel alig tudunk betelni. Az épület homlokzatát borító csempéken a spanyol történelem neves eseményei látha­tóak. A Guadalquivir folyóparton lefényképezhetjük az almohád uralom idejéből származó, közel 800 éves Aranytornyot, majd élményekkel telve utazunk vissza szállásunkra. Sevilla fakultatív kirándulás (2 belépővel): 100 €.

6. NAP: MALAGA – BUDAPEST

Reggeli után szabadprogram, majd menetrend függvényé­ben, várhatóan dél körül indulunk a Costa del Sol fővárosába, Malagába. Séta a központban, mely során megtekintjük a több, mint félmilliós város fő látványosságait. A kikötőnél nagyon szép sétány fogad bennünket, látványos a katedrális, melyen a hosszantartó építése miatt több építészeti stílus is megjelenik. Továbbhaladva a Plaza de la Merced térre érkezünk, ahol Picasso szülőháza is található, ezt követi a Larios főutca. Meg kell emlí­teni a város másik ismert szülöttét, a híres színészt, Antonio Banderast is. Ezt követően szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban hazarepülünk Budapestre. Járatunk várhatóan éjszaka landol a Liszt Ferenc Budapest Nemzetközi Repülőtéren.

LátnivalóBelépődíj
Ronda - katedrális5 €
Cordoba - Mezquita13 €
Granada - Alhambra20 €
Granada - Katolikus Királyok kápolnája5 €
Malaga - Katedrális6 €
Picasso Múzeum10 €
Helyi és idegenforgalmi adók10 €

Belépők ára: kb.: 69 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Vanczó Sándor, Vanczóné Ferenczi Mária Nikoletta
Tiszaújváros
2023.05.21

Nagyon felkészült, minden információt fejből tudó. Az autóbusz kényelmes, gyors. A szállás elváráshoz képest 3*-on felüli, ételeknél bőséges választék.

 • 5.0
Dr. Tóth Anna, Nagy Ádám Károly
Tibolddaróc
2023.05.21

Minden nagyon szép volt. Elég szabadidő volt. A látnivalókra is megfelelő idő volt szánva. Kellő mennyiségű és minőségű információt kaptunk a látottakról. Miklós humoros és lelkes volt, valamint összeszedett. A buszon recsegett a hangszóró és hiányzott a lábtartó. A busz balesetmentesen közlekedett, nem tévedtünk el, nem vártunk rá. A szállás jó helyen volt, tiszta, szép és kényelmes szoba. Bőséges, finom, laktató ételek. A speciális étkezés is jól megoldott. Ronda városában a hidat megnézhettük volna egy alsóbb szintről is.

 • 5.0
Farkas Inna
Budapest
2023.05.19

Minden 5-ös, az idegenvezetés 5*****-os. Az észrevételem, hogy +1 nap pihenés a tengerparton jobb lenne.

 • 5.0
Kiriné Piroska Magdolna
Szeged
2023.05.18

Az idegenvezetőt még mindig szeretjük, felkészült, mindig találó ötletei vannak... kellemes, udvarias.

 • 5.0
Kocsis Magdalena
Pécs
2023.05.12

Látványban gazdag, nagy lexikális tudású idegenvezető. Csapatépítő, jó hangulat teremtő. Az ételkínálat nagyon változatos.

 • 5.0
Dr. Monostori István Tamás, Monostoriné Nagy Eleonóra
Hatvan
2023.05.01

Szórakoztató és kommunikatív idegenvezető. Az ágyunk az kényelmetlen volt.

 • 4.8
Koza János
Bükkábrány
2023.05.01

Program: látványos, színvonalas.

Idegenvezető: felkészült, segítőkész.

Az étkezés: egysíkú, kevés választék.

 • 4.5
Csabai Szilvia, Fedák István
Budapest
2023.04.30

A szállásban csak egy lift működött, sokat kellett rá várni a bőrönddel.

 • 4.8
Kiss Lajosné, Kiss Lajos
Fehérgyarmat
2023.04.29

Az idegenvezető mindenben segítséget nyújt, közvetlen, hangulatteremtés. A fülhallgató nem a legjobb minőségű. De összességben gazdag program, az idegenvezető kiváló.

 • 5.0
Sándor László
Tiszavasvári
2023.04.28

Egy nappal lehetne hosszabb az út, pihenőnap.

 • 4.8
Barcelona adventkor
Katalónia fővárosa, a közel ötmilliós Barcelona decemberben is mindenkit vár szeretettel. Gaudi mester munkái igazi ékkövei a metropolisznak. Újdonság, hogy idén először világították ki a Sagrada Familia bazilika evangélistákról elnevezett négy új tornyát.
December 16. 3 nap 239 000 Ft

Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése, Alcalá de Henares-I ízelítővel. Bár a város modern infrastruktúrával rendelkezik, számos történelmi negyede és utcája még mindig megőrizte eredeti megjelenését és sajátos hangulatát. Felkeressük még Alcalá de Henares városát, mely Cervantes szülővárosa.
December 13. 3 nap 229 500 Ft

Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Március 22. 8 nap Ár: december közepén
Május 17. 8 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Mór emlékek Andalúziában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Valentin-nap Barcelonában
Barcelona telis-tele van romantikus helyszínekkel. Mit szólnak egy kellemes sétához a Ramblán? A gótikus negyed kis utcái mellett a parkok is andalgásra csábítanak.
Február 14. 3 nap Ár: december közepén
Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén
Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Március 22. 8 nap Ár: december közepén
Május 17. 8 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló időpontban

Az ír sziget meghódítása
Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.
Május 05. 7 nap Ár: december közepén
Május 26. 7 nap Ár: december közepén
Kiruccanás Erdély Kapujába
4 napos csillagtúránk kiválóan alkalmas az első, "ismerkedő" látogatásra Erdélybe. 4*-os szállodánk kényelméből változatos kirándulásokat tehetünk sóbányától vízesésen át középkori várakig.
Május 26. 4 nap Ár: december közepén
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.
Április 13. 7 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Hollandia repülővel
Amsterdam nem csak a sajtjairól és a fapapucsiról ismert. Látogasson el velünk a híres Keukenhof virágkiállításra.
Április 08. 4 nap Ár: december közepén
Április 22. 4 nap Ár: december közepén
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Április 18. 10 nap Ár: december közepén
Május 11. 10 nap Ár: december közepén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 03. 7 nap Ár: december közepén
Május 30. 7 nap Ár: december közepén
Valentin-nap Párizsban
A város, mely egész évben várja a látogatókat. A Szerelem ünnepén készülhetnek a jobbnál-jobb szelfik az Eiffel toronynál, vagy hajókázás közben a Szajnán. Vive l'amour!
Február 13. 4 nap Ár: december közepén
Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Május 16. 9 nap Ár: december közepén