Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 31 - Augusztus 06. 289 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 01 - 06. 324 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 03 - 09. 289 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 04 - 08. 354 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Kilátás az Eiffel-toronyból és sétahajózás a Szajnán
·  Louvre, Diadalív, Champ-Elysées, Moulin Rouge
·  Napóleon és Monet kastélyai, Versailles
·  A franciák koronázási katedrálisa Reimsben

Azt szeretem Párizsban, hogy a város minden szegletében van valami lenyűgöző látnivaló, és mindent áthat a történelem. Otthona volt ez hódító császárnak és szegény művésznek egyaránt.
G. Horváth Anikó – Kb. 90 korábbi párizsi út idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (33)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – HEGYESHALOM – ENNS – NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Enns-t keressük fel. A város már a római idők­ben is fontos település volt. Séta a belvárosban és a főtéren. Fő lát­ványosságok: várostorony, Városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba. Szállás Mannheim környékén.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK BUDAPEST – PÁRIZS)

A repülővel utazók egyénileg indulnak Budapestről Párizsba. A buszos csoport a délutáni órákban érkezik a francia fővárosba, ekkor csatlakoznak a repülővel érkezők, akiket különbusszal a reptérről beviszünk a központba a buszos csoporthoz. A teljes csoporttal teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ- Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartre-ra. Sétát teszünk a művészek negye­dében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcső­jéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. A Montmartre-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szállásunkra buszozunk (4 éj).

3. NAP: PÁRIZS – VERSAILLES – HAJÓZÁS A SZAJNÁN

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A dél­előtti programunk első látványossága a Cité-sziget, ahol a leégett Notre Dame-ot csak kívülről fényképezhetjük le. Onnan tovább sétálva a szintén ezen a szigeten található Conciergeriehez érkezünk. Ezt követően a St. Chapelle templom, majd a Latin negyed, a Sorbonne és a Pantheon szerepel progra­munkban. A déli órákban kimegyünk a versailles-i palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve folytatjuk párizsi városnézésünket: felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emeltek. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. NAP: PÁRIZS

Délelőtti programunkat a Tuileriák-kertjével kezdjük, mely szobrokkal díszített és a turisták kedvelt sétahelye. Az Arc de Triomphe du Carrousel győzelmi kaput is Napóleon emeltette az austerlitzi győzelme emlékére. A közelben található a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum, a Louvre. Ennek megtekintésére talán egy hét is kevés lenne, de az alatt a rövid idő alatt, amit ott töltünk, megnézhetjük a leghíresebb alkotásokat. Délután sétálunk Európa legismer­tebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki szeretne, a híres utca végén található Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakulta­tív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, mely az 1889-es Világkiállításra készült. 324 méterével, több mint 40 évig a világ legmagasabb építménye volt. A szabadidő alatt, fel lehet menni a toronyba, a második emeletig. A nagy turista áradat miatt fel kell készülni, hogy a felmenetel előtt hosszabb sorban állás lesz. Szállás, fakultatív vacsora, mint előző nap.

5. NAP: GIVERNY – FONTAINEBLEAU (EURODISNEY)

Reggeli után gyerekes családoknak javasolt program az Eurodisney-ben történő szórakozás. Akik ezt választják, azok ezt a napot ott tölthetik. Kiutazás HÉV-vel. Az idegenvezető elmagyarázza az odajutás módját. Egésznapos önfeledt idő­töltés a csodálatos játékparkban. (Fontos: Párizsban a prog­ramok (napok) sorrendje változhat, ha valaki az Eurodisneybe akar menni, az előzetes jegyvásárlás előtt egyeztessen az idegenvezetővel). A többieknek fakultatív programot javas­lunk Párizs környékére. Az első látnivalónk a festő, Claude Monet villájának megtekintése lesz Givernyben. A művész ebben a villában alkotott 11 évig. Itt egy csodálatos japán vízikertben és virágoskertben gyönyörködhetünk. Délután az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő fantasztikus kas­télyt keresünk fel, a Fontainebleau-kastélyt, amely nemcsak azért híres, mert több király született itt, hanem mert a belső kialakítása is meseszép. Fakultatív kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 50 €. Aki nem választja a fakultatív programot, annak szabadprogram Párizsban. Ekkor a több tucat múzeum valamelyikét tekinthetik meg, vagy kel­lemes sétával magunkba szívjuk a belváros egyedi hangulatát. Szállás, vacsora a szokásos módon.

6. NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: PÁRIZS – BUDAPEST)

A délelőttöt még Párizsban töltjük. Franciaország a parfüm­gyártás egyik központja. Ebből kapunk egy kis ízelítőt, ami­kor felkeresünk egy parfümgyárat. A bemutató után vásárlási lehetőség is lesz, kedvező áron. Tovább sétálva lefényképezhet­jük a híres párizsi Operát, majd a város leghíresebb áruházá­ban, a Lafayette bevásárlóközpontban nézelődhetünk. Itt lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is. Városnézés után, menetrend függvényében, a repülővel utazókat kiviszik a reptérre és haza­repülnek Budapestre. A buszos csoport Párizst elhagyva a szin­tén Világörökségek Listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálishoz, Reimsbe utazik. A párizsi Notre Dame katedrális szép gótikus belsejében nem tudunk gyönyörködni, de a reimsi katedrális belső kialakításának látványa kicsit kárpótol ben­nünket. Évszázadokon keresztül itt koronázták a francia királyo­kat. Mostani formáját már az 1300-as években elnyerte a 139 m hosszú, 5 hajós katedrális. Látványos templombelsőt még külön­legessebbé teszik a Chagall ablakok. Franciaországot elhagyva a szállásunk már Németországban, Mannheim közelében lesz.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Utazás kisebb megállásokkal Németországon és Ausztrián keresztül. Budapestre várható érkezés 21 óra körül. A főváros után minden vidéki utasunkat a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
4 napos múzeumi kártya71 €
Hajózás a Szajnán16 €
Eiffel-torony (2. emelet)19 €
Tárlatvezetés - Louvre21 €
Tárlatvezetés - Versailles21 €
Fontainebleau - Idegenvezetés engedélyezése6 €
Montparnasse torony19 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 181 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Filamella Tibor
Györe
2023.06.02

Köszönjük a három plusz programot! Köszönjük a részletes tájékoztatást, idegenvezetést! A sofőrök is ügyesek, köszönet!

 • 4.5
Nagy Zsuzsa
Miskolc
2023.05.31

Csodás volt ez a párizsi út! A szervezés is jó volt.

 • 4.3
Orovecz Gyöngyi
Szeged
2023.05.27

5* minden!

 • 5.0
Pintérné Kliment Ildikó
Dunakeszi
2023.05.17

Amit kellett, lehetett, mindent láttunk. Tökéletes, mindenre kitérő, csillagosötös idegenvezetés. A sofőrök kedvesek, udvariasok, jó vezetők. Reggeli: jó, vacsora: kissé menzaszerű.

 • 4.3
Schrempf János Antal
Bóly
2023.05.14

Nagyon nagy tudású, profi idegenvezető. A sofőr nagyon jól vezetett. Esetleg egy kicsit több szabadidőt kérnénk.

 • 5.0
Pető Károlyné
Budapest
2023.05.09

Az idegenvezető hatalmas tudással rendelkezik (történelem, helyismeret, művészetek), csoport kézbentartása, külön köszönet a plusz programokért! Annyi megjegyzés, hogy szoba túl szűkös volt és a bútorok kissé elhanyagoltak.

 • 4.5
Ziska Jánosné
Dunaújváros
2023.05.09

Nagy előny, hogy az iroda megoldja a tranzitot a vidékieknek. A párizsi szállás egy kissé elhanyagolt volt.

 • 4.5
Papp Zsuzsanna, Papp Ferenc Györgyné
Szeged
2023.05.09

Nagyon jó programok. A busz igazán kényelmes, maximálisan segítőkész sofőrök, maximálisan elégedettek vagyunk. A logisztikai szervezést kellene jobban egyeztetni, a párizsi repülőtéren nehezen találta meg az autóbusz a csoportot.

 • 4.8
Szűcs István
Debrecen
2018.07.20

Le a kalappal az iroda előtt!! Egyetlen negatívum, amit tapasztaltam az út hosszúsága volt de idegenvezetőnk érdekes történetei ezt is elfeledtették velünk. A Louvre-ban legalább még két egész napot eltöltöttem volna de a sűrű program miatt erre nem volt lehetőség. Köszönöm Önöknek ezt a különleges kulturális fröccsöt! :)

 • 5.0
Antal Ferenc
Hódmezővásárhely
2017.08.09

Idegenvezető: élvezetes, alapos

 • 4.8
Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív
December 06. 3 nap 249 000 Ft
December 13. 3 nap 249 000 Ft

Elzász adventi pompában
Bázel - Colmar- Mulhouse
December 08. 3 nap 239 000 Ft
December 15. 3 nap 229 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Párizs ínyenceknek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív
December 06. 3 nap 249 000 Ft
December 13. 3 nap 249 000 Ft
Elzász adventi pompában
Bázel - Colmar- Mulhouse
December 08. 3 nap 239 000 Ft
December 15. 3 nap 229 000 Ft

Utazások hasonló árban

Karácsonyi fények Dublinban
O'Connell Street - Guinness sörgyár - Szt Patrik Székesegyház - Temple Bar
December 01. 3 nap 289 000 Ft
Karácsonyi csodavilág Londonban
London egész évben érdekes desztináció. Decemberben lehetőségünk nyílik ünnepi pompájában meglátogatni a brit fővárost.
December 10. 4 nap 299 000 Ft