Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - 30. 196 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 05 - 09. 206 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  A hegyi doktor TV sorozat helyszínei
·  A nyáron is havas Hintertux gleccser
·  Mind a 4 éjszaka egy szép, modern szálláson
·  Szőlőteraszokkal borított osztrák Dunakanyar

Ausztria egyik legszebb gleccserének megtekintése után 3.440 méteren elkortyolni egy kávét Tirol káprázatos hegyeiben gyönyörködve, életre szóló élmény.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – SZURDOK – TIROL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépés után Salzburg tartományig folytatjuk utunkat, ahol egy látványos szurdokot keresünk fel. Meredek sziklafalak alatt kanyarog a gyors folyású patak. Kellemes túra mindenki számára. Ezt követően visszaszállunk buszunkba és szép tájakon haladva érjük el a tiroli szállásunkat, mely Sankt Johann közelében, egy kellemes szállodában lesz.

2. NAP: KITZBÜHEL – KITZBÜHELER HORN – KUFSTEIN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romantikus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu patinás épületeiben. Ezután a környék legmagasabb hegyére indulunk. A feljutás először 6 fős kabinos felvonóval kezdődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el a hegyi állomást, a Kitzbüheler Hornt (1.996 m). Tiszta időben fantasztikus panorámát nyújtanak a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések és az alpesi legelők. Onnan lehet még feljebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a középállomásig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a Keresztkilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A középállomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érkezünk le a parkolóhoz. A délután második felét a környék legnevesebb településén töltjük. Kufstein a magyar történelemből is ismert, mert több híres magyar ember raboskodott az itteni várbörtönben (pl. Kazinczy, Telki Blanka, Batsányi, Wesselényi, Rózsa Sándor…). Megtekintjük ezt a várat és sétálunk a belvárosban. Szállásunk, mint előző nap. A felvonók, működése függ az időjárástól, de előfordulhat váratlan karbantartási szünet is, mely a programunkat módosíthatja.

3. NAP: GOING – ELLMAU

Reggeli után a „Hegyi doktor” sorozat forgatási helyszínére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, a filmből ismert sárga temploma, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsolnak. Felkeressük a filmsorozatban sokszor látható fogadót. Ezután a Scheffau közelében lévő felvonók a közel 1.600 m magasan lévő Kaiser Welt parkjához visznek fel bennünket. Innen kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján – egy bájos kis tavat érintve – a közeli 1.520 m magasságban lévő kiránduló és kilátóhelyre, a Hartkaiserre. Kiváló éttermében akár ebédelni is lehet. A panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, hegycsúcsok, tavacskák húzódnak meg. Ezt követően ismét felvonókba szállunk, és leereszke­dünk Ellmauba. Itt látogatást teszünk a „hegyi doktor” rendelőjénél, mely mesés környezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ez a tipikus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben található. Buszunk itt vár bennünket. A nap zárásaként Tirol egyik legérdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá. A hangulatot csak fokozzák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: HINTERTUX – RATTENBERG – ACHENSEE

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgyben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux települését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak fel bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A panoráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete, hisz még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síelünk, de lehet fent sétálni és fényképezni. A hegyről leérkezve egy kellemes hangulatú városkát, a parányi, középkori hangulatú, Rattenberget keressük fel. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végig sétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de varázslatos város. Ezt követően is tartogat még látványosságot ez a nap. Ez pedig Tirol legnagyobb és legszebb fjordszerű tava, az Achensee, mely az Alpok hegyei közt, közel 1.000 m magasságban található. Busszal kapaszkodunk fel a tengerszemhez. Az Achensee-nél tett sétánk során kiváló felvételek készülhetnek a környező hegyekről és a türkizkék színű tóról. Kitűnően látszanak a tavat övező 2.000 méternél is magasabb csúcsok. Tartalmas napunk után este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: WACHAU – BUDAPEST

Reggeli után buszunkkal az Alsó-Ausztriában található, és az UNESCO Világörökségi Listán is szereplő, Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelentős állomásán állunk meg, Dürnsteinben. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával rendelkezik. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézműves termékeit: lekvárokat, borokat, pálinkákat. Tovább sétálva a zegzugos falucskában kívülről lefényképezhetjük a barokk apátsági épületegyüttest, közben fentről szép rálátás lesz a Dunára is. Visszamegyünk buszunkhoz, és egy ideig a Duna mentén haladunk, majd elhagyjuk Ausztriát és hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ellmau felvonó25 €
Kitzbüheler Horn28 €
Hintertux40 €
Kufstein vár11,5 €
Seisenbergklamm6 €
TAX9 €

Belépők ára: kb.: 120 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 7.00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:45-9.00 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30-7.45 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.30 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40-2.00 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Fejér Zoltán Györgyné
Budapest
2020.09.29

Az utolsó napi városnézés nem volt érdekes, cserét javaslok. Az idegenvezető alapos, figyelmes, kedves és a sofőr gyors, pontos, kedves.

 • 4.8
Mészáros Éva
Szeged
2020.09.18

Minden alkalommal csodálatos élményeket kaptunk. Kedves Ildikó! Az első pillanattól kezdve az utolsóig élveztük a kedves, bájos társaságát, tudását, az idegenvezetését. A busz biztonságos, tiszta, kényelmes! Zoli nagyon kedves! Köszönjük a kedves, gondoskodó, mindenre oda figyelését!! Mindkét szálláshely a várakozásunkat is felülmúlta. Finom, bőséges, rendkívül változatos volt az ellátás. Amióta megismertük a Proko Travelt, csak abban gondolkodunk, hogy továbbra is Önöket választjuk. Mindenkinek csak ajánlani fogjuk!

 • 5.0
D. és Á.
Siófok
2020.09.08

Köszönjük, hogy fel tudtunk töltődni, kellemesen éreztük magunkat.

 • 5.0
Olasz Antalné
Kunszentmiklós
2020.09.07

Minden rendben volt, így tovább!

 • 5.0
Janoczkó Éva
Budapest
2020.09.05

Gyönyörű tájak, változatos élményekkel. Jó, hogy választási lehetőség volt, túl nehéz lett volna a túra. Ildikó mosolygós, kedves, segítőkész, nagy tudású és rugalmas. Zoltán udvarias és segítőkész sofőr. A szállás tiszta, kényelmes, kellemes, szép helyen. A reggeli bőséges és változatos. Vacsorakor jó, hogy több féléből lehetett választani.

 • 5.0
Hegedűs Zsuzsanna
Edelény
2020.09.03

Kiváló összeállítás, főleg természet csodálás. Profi szakmai felkészültség, tisztelet, udvariasság és alázat az idegenvezető részéről. A busz tiszta és a sofőr udvarias, szolgálatkész.

 • 5.0
Damsitsné Andi
Székesfehérvár
2020.09.03

Éves óta vágytam a filmből ismert helyszínekre. Nagyon jól sikerült, a természet szépsége lenyűgözött. Szép Szállás ok, isteni ellátás, kedves idegenvezető, figyelmes autóbusz vezető. Köszönöm Proko Travel.

 • 5.0
Paska Mihály és Mihályné
Kelebia
2020.09.02

Színes és változatos kirándulás volt. Ildikó nagyon kedves, segítőkész és érdekes idegenvezető. A busz tiszta, kellemes hőfok, nagyon jó volt a klíma. A sofőr biztonságosan vezetett. A szállás gyönyörű, tiszta és egy élmény volt megszállni. Változatos, bőséges finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Klári és Zoli
Kecskemét
2020.09.02

Fantasztikus 5 napot (2020.08.26--30.) töltöttünk Ausztriában. Felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Köszönjük Ildikónak a profi idegenvezetést, a szuper jó túrákat és a csodálatos látnivalókat. Zoltánnak meg a biztonságos vezetést, tiszta, kényelmes buszt és a finom kávékat. Kedvességük az utasok felé maximális. A szállások és az ellátás is nagyon jó volt. Ajánlom ezt az utat azoknak, akik imádják a természetet és szeretnek túrázni, kirándulni a hegyekbe. Köszönjük PROKO TRAVEL!

 • 5.0
Puskás Klára
Budapest
2020.08.09

5*

 • 5.0
Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Október 06. 5 nap 145 000 Ft

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 28. 5 nap 179 000 Ft

Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 18. 5 nap 169 600 Ft

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.
Szeptember 13. 5 nap 168 000 Ft

Több mint Bécs
Augusztus 23. 4 nap 102 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A hegyi doktor újra rendel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Több mint Bécs
Augusztus 23. 4 nap 102 000 Ft
Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Október 06. 5 nap 145 000 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.
Szeptember 13. 5 nap 168 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Szeptember 05. 5 nap 158 000 Ft
Október 06. 5 nap 147 000 Ft
Ezerarcú Bosznia
Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincsejt rejt.
Szeptember 05. 5 nap 151 500 Ft

Utazások hasonló árban

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".
Szeptember 19. 7 nap 194 000 Ft
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 28. 5 nap 179 000 Ft
Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Szeptember 02. 7 nap 187 400 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.
Szeptember 13. 5 nap 168 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárja a Dolce vita érzés.
Augusztus 18. 4 nap 199 000 Ft
Augusztus 29. 4 nap 204 000 Ft