Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 04 - 08. 249 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Június 11 - 15. 249 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 26 - 30. 249 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  A hegyi doktor TV sorozat helyszínei
·  A nyáron is havas Hintertux gleccser
·  Mind a 4 éjszaka egy szép, modern szálláson
·  Szőlőteraszokkal borított osztrák Dunakanyar

Ausztria egyik legszebb gleccserének megtekintése után 3.440 méteren elkortyolni egy kávét Tirol káprázatos hegyeiben gyönyörködve, életre szóló élmény.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZURDOK – TIROL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé haladunk és hegyeshalmi határátlépés után Salzburg tarto­mányig folytatjuk utunkat, ahol egy látványos szurdokot kere­sünk fel. Meredek sziklafalak alatt kanyarog a gyors folyású patak. Kellemes túra mindenki számára. Ezt követően visszaszállunk buszunkba és szép tájakon haladva érjük el a tiroli szállásunkat, mely Sankt Johann közelében, egy kellemes szál­lodában lesz.

2. NAP: KITZBÜHEL – KITZBÜHELER HORN – KUFSTEIN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romanti­kus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu patinás épületeiben. Ezután a környék legmagasabb hegyére indulunk. A feljutás először 6 fős kabinos felvonóval kezdő­dik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el a hegyi állomást, a Kitzbüheler Hornt (1.996 m). Tiszta időben fantasztikus panorámát nyújtanak a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések és az alpesi legelők. Onnan lehet még feljebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonó­val jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a középállomásig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útköz­ben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felme­hetünk a Keresztkilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túra­bot is. A középállomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érkezünk le a parkolóhoz. A délután második felét is a környé­ken töltjük. „A hegyi doktor újra rendel” sorozat legújabb részeit már Söllben is forgatják. természetesen ezt az aranyos kis falut is felkeressük és sétálunk a központban. Ezt követően a környék legnevesebb városát tekintjük meg. Kufstein a magyar történe­lemből is ismert, mert több híres magyar ember raboskodott az itteni várbörtönben (pl. Kazinczy, Telki Blanka, Batsányi, Wesselényi, Rózsa Sándor…). Felkeressük ezt a várat és sétá­lunk a belvárosban. Szállásunk, mint előző nap. A felvonók, működése függ az időjárástól, de előfordulhat váratlan karban­tartási szünet is, mely a programunkat módosíthatja.

3. NAP: GOING – ELLMAU

Reggeli után a „Hegyi doktor” sorozat régebbi forgatási helyszí­nére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, a filmből ismert sárga temploma, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsolnak. Felkeressük a filmsorozatban sokszor látható fogadót. Ezután a Scheffau közelében lévő felvonók a közel 1.600 m maga­san lévő Kaiser Welt parkjához visznek fel bennünket. Innen kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján – egy bájos kis tavat érintve – a közeli 1.520 m magasságban lévő kiránduló és kilátóhelyre, a Hartkaiserre. Kiváló éttermé­ben akár ebédelni is lehet. A panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, hegycsúcsok, tavacskák húzódnak meg. Ezt követően ismét felvonókba szállunk, és leereszkedünk Ellmauba. Itt látogatást teszünk a „hegyi doktor” rendelőjénél, mely mesés környezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ez a tipikus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben talál­ható. Buszunk itt vár bennünket. A nap zárásaként Tirol egyik legérdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá. A hangulatot csak fokoz­zák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: HINTERTUX – RATTENBERG – ACHENSEE

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgy­ben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux telepü­lését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak fel bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A pano­ráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete, hisz még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síelünk, de lehet fent sétálni és fényképezni. Ezt követően is tartogat még látványosságokat ez a nap. Ez pedig Tirol legnagyobb és leg­szebb fjordszerű tava, az Achensee, mely az Alpok hegyei közt, közel 1.000 m magasságban található. Busszal kapaszkodunk fel a tengerszemhez. Az Achensee-nél kiváló felvételek készül­hetnek a környező hegyekről és a türkizkék színű tóról. Kitűnően látszanak a tavat övező 2.000 méternél is magasabb csúcsok. A hegyről leérkezve egy kellemes hangulatú városkát, a pará­nyi, középkori hangulatú, Rattenberget keressük fel. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végigsétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyak­kal, ékszerekkel. Kicsi, de varázslatos város. Tartalmas napunk után este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: WACHAU – BUDAPEST

Reggeli után buszunkkal az Alsó-Ausztriában található, és az UNESCO Világörökségi Listán is szereplő, Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelentős állomásán állunk meg, Dürnsteinben. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával rendelkezik. A keskeny, han­gulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézmű­ves termékeit: lekvárokat, borokat, pálinkákat. Tovább sétálva a történelmi hangulatú városkában kívülről lefényképezhet­jük a barokk apátsági épületegyüttest, közben fentről szép rálá­tás lesz a Dunára is. Visszamegyünk buszunkhoz, és egy ideig a Duna mentén haladunk, majd elhagyjuk Ausztriát és hegyes­halmi határátlépéssel 21 óra körül érkezünk Budapestre. Innen pedig mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ellmau felvonó28 €
Kitzbüheler Horn29 €
Hintertux44 €
Kufstein vár13 €
Seisenbergklamm6 €
Helyi és idegenforgalmi adók9 €

Belépők ára: kb.: 129 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 7.00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 4:50 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:45-9.00 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:50 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.30 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Fehérvári Zoltánné
Visegrád
2023.06.09

2023.06.04-08ig. Szeretném megköszönni ezt a csodálatos 5 napot. Ildikónak, hogy megosztotta velünk a rendkívüli tudását, szervezésben a rátermettségét, a kedves és mindenre kiterjedő figyelmét. Zolinak a rutinos és biztonságos vezetést. A busz rendkívül kényelmes volt. Nekem a szállás tiszta, egyszerű és a figyelmes személyzettel tökéletesen megfelelt. A reggeli és a vacsocsora, a változatos ételekkel, mennyiséggel, a felszolgálók segítségével szuper volt. A programok ősszeállitása, a csodálatos látnivalókkal felejthetetlen élmény lesz. Több utazási irodával utaztam már, de ennyire felkészült és mindenre kiterjedő figyelmességet még nem tapasztaltam az utjaim során.

 • 5.0
Dr. Spieglné Füzes Ágnes
Budaörs
2022.10.02

Még sose írtam ide, de most muszáj, mert nekem ez az út volt a harmadik "hegyi dokis" - és ez lett a legek legje. Az első kettő is pazar volt, de az ideinek a hangulata - az elhelyezés, St. Johann bűbájos városában - telelitalálat. Persze ennek oka az is, hogy 20 éve utazom a Prokoval és ez volt az 50. utam - és nem mellesleg Prónay Ildikóval-Boros Zolival a 35. utazásom. Nagyszerű élményekben volt ismét részem, és ha a Proko nem lenne olyan, amilyen, én biztosan nem itt költekeznék. Sokadszor is köszönet a magas minőségért és nem mellesleg a sok-sok élményért. Jövőre is Veletek, pláne mert 2x15 éves lesz május 11-én a Proko. Minden szépet és jót kívánok addig is!:-)

 • 5.0
Fejér Zoltán Györgyné
Budapest
2020.09.29

Az utolsó napi városnézés nem volt érdekes, cserét javaslok. Az idegenvezető alapos, figyelmes, kedves és a sofőr gyors, pontos, kedves.

 • 4.8
Mészáros Éva
Szeged
2020.09.18

Minden alkalommal csodálatos élményeket kaptunk. Kedves Ildikó! Az első pillanattól kezdve az utolsóig élveztük a kedves, bájos társaságát, tudását, az idegenvezetését. A busz biztonságos, tiszta, kényelmes! Zoli nagyon kedves! Köszönjük a kedves, gondoskodó, mindenre oda figyelését!! Mindkét szálláshely a várakozásunkat is felülmúlta. Finom, bőséges, rendkívül változatos volt az ellátás. Amióta megismertük a Proko Travelt, csak abban gondolkodunk, hogy továbbra is Önöket választjuk. Mindenkinek csak ajánlani fogjuk!

 • 5.0
D. és Á.
Siófok
2020.09.08

Köszönjük, hogy fel tudtunk töltődni, kellemesen éreztük magunkat.

 • 5.0
Olasz Antalné
Kunszentmiklós
2020.09.07

Minden rendben volt, így tovább!

 • 5.0
Janoczkó Éva
Budapest
2020.09.05

Gyönyörű tájak, változatos élményekkel. Jó, hogy választási lehetőség volt, túl nehéz lett volna a túra. Ildikó mosolygós, kedves, segítőkész, nagy tudású és rugalmas. Zoltán udvarias és segítőkész sofőr. A szállás tiszta, kényelmes, kellemes, szép helyen. A reggeli bőséges és változatos. Vacsorakor jó, hogy több féléből lehetett választani.

 • 5.0
Hegedűs Zsuzsanna
Edelény
2020.09.03

Kiváló összeállítás, főleg természet csodálás. Profi szakmai felkészültség, tisztelet, udvariasság és alázat az idegenvezető részéről. A busz tiszta és a sofőr udvarias, szolgálatkész.

 • 5.0
Damsitsné Andi
Székesfehérvár
2020.09.03

Éves óta vágytam a filmből ismert helyszínekre. Nagyon jól sikerült, a természet szépsége lenyűgözött. Szép Szállás ok, isteni ellátás, kedves idegenvezető, figyelmes autóbusz vezető. Köszönöm Proko Travel.

 • 5.0
Paska Mihály és Mihályné
Kelebia
2020.09.02

Színes és változatos kirándulás volt. Ildikó nagyon kedves, segítőkész és érdekes idegenvezető. A busz tiszta, kellemes hőfok, nagyon jó volt a klíma. A sofőr biztonságosan vezetett. A szállás gyönyörű, tiszta és egy élmény volt megszállni. Változatos, bőséges finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Ausztria karácsonyi köntösben
December 08. 3 nap 139 500 Ft
December 15. 3 nap 139 500 Ft

Irány az Alpok
Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

Villámakció

Október 05. 5 nap 238 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A hegyi doktor újra rendel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ausztria karácsonyi köntösben
December 08. 3 nap 139 500 Ft
December 15. 3 nap 139 500 Ft
Irány az Alpok
Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

Villámakció

Október 05. 5 nap 238 000 Ft