Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 02 - 06.
289 000 Ft
Június 09 - 13.
289 000 Ft
Szeptember 24 - 28.
289 000 Ft
Október 03 - 07.
289 000 Ft
Az út áttekintése

·  A hegyi doktor TV sorozat helyszínei
·  A nyáron is havas Hintertux gleccser
·  Mind a 4 éjszaka egy szép, modern szálláson
·  Szőlőteraszokkal borított osztrák Dunakanyar

Ausztria egyik legszebb gleccserének megtekintése után 3.440 méteren elkortyolni egy kávét Tirol káprázatos hegyeiben gyönyörködve, életre szóló élmény.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (33)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZURDOK – TIROL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé haladunk és hegyeshalmi határátlépés után Salzburg tartományig folytatjuk utunkat, ahol egy látványos szurdo­kot keresünk fel. Meredek sziklafalak alatt kanyarog a gyors folyású patak. Kellemes túra mindenki számára. Ezt követően visszaszállunk buszunkba és szép tájakon haladva érjük el a tiroli szállásunkat, mely Sankt Johann közelében, egy kellemes szállodában lesz.

2. NAP: KITZBÜHEL – KITZBÜHELER HORN – GRIESBACHFALL

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romantikus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu pati­nás épületeiben. Ezután a környék legmagasabb hegyére indu­lunk. A feljutás először 6 fős kabinos felvonóval kezdődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el a hegyi állo­mást, a Kitzbüheler Hornt (1.996 m). Tiszta időben fantasztikus panorámát nyújtanak a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések és az alpesi legelők. Onnan lehet még feljebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vál­lalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a középállomásig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a Keresztkilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A középállomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érkezünk le a parkolóhoz. Ezt követően Tirol egyik legérdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá. A hangulatot csak fokozzák a kisebb függőhidak, sziklameredé­lyek. Szállásunk, mint előző nap. A felvonók, működése függ az időjárástól, de előfordulhat váratlan karbantartási szünet is, mely a programunkat módosíthatja.

3. NAP: GOING – ELLMAU – HEGYI DOKTOR HÁZA

Reggeli után a „Hegyi doktor” sorozat régebbi forgatási helyszí­nére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, a filmből ismert sárga temploma, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsolnak. Felkeressük a filmsorozatban sokszor látható fogadót. Ezután a Scheffau közelében lévő felvonók a közel 1.600 m magasan lévő Kaiser Welt parkjához visznek fel bennünket. Innen kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján – egy bájos kis tavat érintve – a közeli 1.520 m magasságban lévő kiránduló és kilátóhelyre, a Hartkaiserre. Kiváló éttermében akár ebé­delni is lehet. A panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, hegycsúcsok, tavacskák húzódnak meg. Ezt követően ismét felvonókba szállunk, és leereszkedünk Ellmauba. Itt láto­gatást teszünk a „hegyi doktor” rendelőjénél, mely mesés kör­nyezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ezt követően a nagy érdeklődésre számot tartó doktori családiházat keressük fel. A feljutás már egy élmény, mert traktorral visznek fel bennün­ket a hegyre. Itt a mesés kilátás mellett a sorozatban sokszor látható reggeliző helyet is láthatjuk. Természetesen a visszautat is traktorral tesszük meg a parkolóig, buszunk itt vár bennünket. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra

4. NAP: HINTERTUX – ACHENSEE

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgy­ben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesíte­nek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux települését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállíta­nak fel bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A pano­ráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen, egész évben működő síterülete, hisz még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síelünk, de lehet fent sétálni és fényképezni. Ezt követően is tartogat még látványosságokat ez a nap. Ez pedig Tirol legnagyobb és leg­szebb fjordszerű tava, az Achensee, mely az Alpok hegyei közt, közel 1.000 m magasságban található. Busszal kapaszkodunk fel a tengerszemhez. Az Achensee-nél kiváló felvételek készül­hetnek a környező hegyekről és a türkizkék színű tóról. Kitűnően látszanak a tavat övező 2.000 méternél is magasabb csúcsok. Látványos napunk után kora este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: WACHAU – BUDAPEST

Reggeli után buszunkkal az Alsó-Ausztriában található, és az UNESCO Világörökségi Listán is szereplő, Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelentős állomásán állunk meg, Dürnsteinben. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával rendelkezik. A keskeny, han­gulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézmű­ves termékeit: lekvárokat, borokat, pálinkákat. Tovább sétálva a történelmi hangulatú városkában kívülről lefényképezhet­jük a barokk apátsági épületegyüttest, közben fentről szép rálá­tás lesz a Dunára is. Visszamegyünk buszunkhoz, és egy ideig a Duna mentén haladunk, majd elhagyjuk Ausztriát és hegyes­halmi határátlépéssel tervezetten 21 óra körül ± 30 perc érkezünk Budapestre. Innen pedig mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Wielderkaiser felvonó
34 €
Kitzbüheler Horn31 €
Hintertux43 €
Seisenbergklamm
 6 €
Traktorozás a hegyre
20 €
Helyi és idegenforgalmi adók9 €

Belépők ára: kb.: 143 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 7.00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 4:50 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:45-9.00 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:50 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.30 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Tóth Andrásné
Szentendre
2023.10.01

Erre az útra 2x jöttem, most a lányomnak mutattam meg, mert ezt látnia kell. Gyönyörű út, jó a hotel. Bár a 80 cm ágyszélességet kicsit kritizáltam!

 • 5.0
Nagyné Waszner Katalin
Budapest
2023.09.30

Férjemmel nagyon szerettünk utazni, túrázni, 31 évvel ezelőtti nászutunkat Tirolban töltöttük, 27 hónapja az égiek társaságához csatlakozott, azóta munkába menekülve gyászoltam. Barátnőm lányaival meghívott erre az utazásra, a meghívásért ezúton is hálát mondok. Az utazás megmutatta, hogy érdemes az élet felé újranyitnom, hogy a csodaszép természetben eltöltött pár nap feltölt életszeretettel, hogy a felnőtt élet nehézségei mellett gyermeki énünket ne veszítsük el. Hálás szívvel köszönök mindent.

 • 4.5
Keresztesné Burányi Mónika, Keresztesné Regina
Győr
2023.06.15

Nagyon változatos, programokban gazdag. Kedves ajándékokkal lepnek meg. Az idegenvezető hatalmas tudással rendelkezik, kedves. Az autóbusz tiszta, kényelmes, a gépkocsi vezető barátságos, biztonságosan vezet. A szállás tiszta, jó az elhelyezkedése, az ételek változatosak.

 • 4.8
Pál András, Pál Andrásné
Kazincbarcika
2023.06.12

Az útlevél nagyon jó ötlet, nagyon jól szervezett programok.

 • 4.8
Szert Zoltánné, Csillag Tiborné
Izsófalva
2023.06.11

Jók az idegenvezetők, korrekt, pontos. Az ételek nagyon finomak voltak.

 • 5.0
Háryné Koronczi Gabriella
Budapest
2023.06.09

Figyel a tisztaságra, sok információ, érthető beszéd.

 • 5.0
Fehérvári Zoltánné
Visegrád
2023.06.09

2023.06.04-08ig. Szeretném megköszönni ezt a csodálatos 5 napot. Ildikónak, hogy megosztotta velünk a rendkívüli tudását, szervezésben a rátermettségét, a kedves és mindenre kiterjedő figyelmét. Zolinak a rutinos és biztonságos vezetést. A busz rendkívül kényelmes volt. Nekem a szállás tiszta, egyszerű és a figyelmes személyzettel tökéletesen megfelelt. A reggeli és a vacsocsora, a változatos ételekkel, mennyiséggel, a felszolgálók segítségével szuper volt. A programok ősszeállitása, a csodálatos látnivalókkal felejthetetlen élmény lesz. Több utazási irodával utaztam már, de ennyire felkészült és mindenre kiterjedő figyelmességet még nem tapasztaltam az utjaim során.

 • 5.0
Dr. Spieglné Füzes Ágnes
Budaörs
2022.10.02

Még sose írtam ide, de most muszáj, mert nekem ez az út volt a harmadik "hegyi dokis" - és ez lett a legek legje. Az első kettő is pazar volt, de az ideinek a hangulata - az elhelyezés, St. Johann bűbájos városában - telelitalálat. Persze ennek oka az is, hogy 20 éve utazom a Prokoval és ez volt az 50. utam - és nem mellesleg Prónay Ildikóval-Boros Zolival a 35. utazásom. Nagyszerű élményekben volt ismét részem, és ha a Proko nem lenne olyan, amilyen, én biztosan nem itt költekeznék. Sokadszor is köszönet a magas minőségért és nem mellesleg a sok-sok élményért. Jövőre is Veletek, pláne mert 2x15 éves lesz május 11-én a Proko. Minden szépet és jót kívánok addig is!:-)

 • 5.0
Fejér Zoltán Györgyné
Budapest
2020.09.29

Az utolsó napi városnézés nem volt érdekes, cserét javaslok. Az idegenvezető alapos, figyelmes, kedves és a sofőr gyors, pontos, kedves.

 • 4.8
Mészáros Éva
Szeged
2020.09.18

Minden alkalommal csodálatos élményeket kaptunk. Kedves Ildikó! Az első pillanattól kezdve az utolsóig élveztük a kedves, bájos társaságát, tudását, az idegenvezetését. A busz biztonságos, tiszta, kényelmes! Zoli nagyon kedves! Köszönjük a kedves, gondoskodó, mindenre oda figyelését!! Mindkét szálláshely a várakozásunkat is felülmúlta. Finom, bőséges, rendkívül változatos volt az ellátás. Amióta megismertük a Proko Travelt, csak abban gondolkodunk, hogy továbbra is Önöket választjuk. Mindenkinek csak ajánlani fogjuk!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A hegyi doktor újra rendel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

37 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

157 000 Ft-tól
Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

299 000 Ft-tól
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

40 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

235 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Baltikumi panoráma
Baltikumi panoráma
8
NAP

4.8

32 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

287 000 Ft-tól
Nagy erdélyi körutazás
Nagy erdélyi körutazás
7
NAP

4.9

88 értékelés

7 nap alatt végig járjuk Erdély épített és természeti kincseit, Mátyás király szülőházától, a Drakula kastélyon át a Gyilkos-tóig. Közben akár egy hangulatos vacsorás esten is részt vehetünk a csángóknál.

269 000 Ft-tól
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
7
NAP

4.9

39 értékelés

A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

289 000 Ft-tól
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
5
NAP

4.8

69 értékelés

Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

219 000 Ft-tól
Zeusz földjén
Zeusz földjén
7
NAP

4.7

29 értékelés

A Meteóráktól az Olümposzig, Thesszaloniki szépségei és a hívogató homokos tengerpart, kockás abroszos tavernákkal, jéghideg ouzo és tsipuro. Jamasz!

259 000 Ft-tól