Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 07 - 10.
139 000 Ft
Szeptember 04 - 07.
139 000 Ft
Az út áttekintése

·  4 nap alatt 5 Világörökség megtekintése
·  Látogatás a budejovicei sörgyárban
·  Kevés utazás, sok látnivaló, szép műemlékek
·  Hazaúton Pozsonyban a magyar emlékek megtekintése

Sokan azt hiszik, hogy Prágán kívül nincs is látnivaló Csehországban. Ezen az úton megmutatjuk, hogy sok különlegesség van még ebben az országban.
Kádár Zsolt – idegenvezető

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – TELČ – ČERVENA LHOTA – TREBON – ČESKÉ BUDEJOVICE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai hatá­rátlépéssel utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első meg­állásunk Telčben lesz. A központjában lévő „lábas házak” miatt került fel az UNESCO Világörökségei közé. Séta a központ­ban. Folytatva utunkat Červena Lhota vízivárának megtekin­tése szerepel a kora délutáni programunkban. Viszonylag kicsi, de látványos kastély közel 500 éve áll ebben a nyugodt környe­zetben. Majd ezután Trebonban állunk meg. Fő látványosság a Masarykovo tér barokk és reneszánsz házakkal, szökőkút­tal, Mária-oszloppal és a régi Városháza. A tér közelében talál­ható a kastély és a kastélypark továbbá a Szűz Mária templom. Este érünk szállásunkra České Budejovicébe (2 éj).

2. NAP: ČESKY KRUMLOV – ČESKÉ BUDEJOVICE – HLUBOKA – HOLAŠOVICE

Reggel a közeli Česky Krumlovba megyünk, mely szintén az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Először a belvárosban sétálunk, megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített tör­ténelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, Városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen elénk táruló páratlan panorámát. Ezt köve­tően visszautazunk Česke Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően sétálunk a belvárosban, a főtéren és környékén. Megtekintjük a Városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort, majd felkeressük a sörgyárat, ahol egy gyárlátogatáson veszünk részt. Délután Hlubokára kirán­dulunk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb várkastélya. Nagyon szép az ezt körbe ölelő park is. Angol gótika és barokk stílusjegyek keverednek a kastélyban, melynek belső termeit is megtekintjük. Különösen látványosak a faliszőnyegek és a könyvtár, ahol több mint 10.000 kötetet őriznek. A délután második felében felkeressük Holašovice faluját. Az úgy nevezett parasztbarokk épületei miatt került fel a település az UNESCO Világörökségei közé. Séta a faluban. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: TABOR – JIHLAVA – ŽDAR NAD SÁZAVOU – BRNO

Reggeli után elhagyjuk České Budejovicet és indulunk Taborba, mely a husziták városa. Városnézés, melynek legfontosabb lát­nivalója a gótikus alapokra épült régi Városháza, mely egy idő­ben barokk díszítést kapott, majd visszaadták gótikus jellegét. Különleges látvány a Városháza terén látható kőkádak és kőpa­dok. Ezt követi a Marcipán és Csokoládé Múzeum megtekintése. Tabort elhagyva Jihlavába buszozunk. A régi várfal és a főtér megtekintése mellett a katakombákba is javasoljuk, hogy men­jenek le. Egyedülálló a hangulata. Délutánra maradt még egy UNESCO Világörökség Ždar Nad Sázavounál, a Napomuki Szent János zarándoktemplom. Ezt keressük fel. Santini különleges alkotása barokk és gótikus stílusjegyeket mutat. Kialakítása az ötös szám jegyében történt, utalva Napomuki Szent János öt csillagára. Folytatjuk utunkat Brnóba, az ország második leg­nagyobb városába, ahol gyalogos városnézést tartunk. A Főtér háromszög alakú, középén egy hatalmas barokk pestis-osz­lop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. Az egyik legérdekesebb, a keleti oldalán lévő, 10-es számú épület, melynek homlokzatát négy, izmos Atlasz figura komor arckifejezéssel tartja. A főtértől nem messze magaso­dik a házak közé szorított impozáns késő gótikus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik. Ennek 92 m magas tornya a legmagasabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impozáns Szent Péter és Pál székesegyház. Gótikus tornyai 84 m magasak. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat.

4. NAP: VALTICE – POZSONY – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Brnót. Még Csehországban egy látványos kastélyt tekintünk meg Valticénél. A Liechtenstein család tulajdonában volt ez a monumentális palota. A díszes termek bútorai, mennyezetei freskói csodaszépek. Szépen gondozott a kastély mellett húzódó angolpark is. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Szlovákiába. Délután városnézés Pozsonyban. Először a Duna fölé magasodó várat keressük fel. Megtekintjük annak kiállítását. A belvárosba leérve magyar emlékek nyomába eredünk a királyi koronázó városban. Megcsodáljuk a pompásan felújított elegáns főúri palotákat, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, majd a Mihály-kaput és az elegáns Óváros teret. Szabadprogramunk után folytatjuk utunkat Magyarországra. Rajkai határátlépést követően este érkezünk Budapestre, majd mindenkit felszállási helyére transzferálunk.

LátnivalóBelépődíj
Červena Lhota vízivár200 CZK
Budweiss sörgyár180 CZK
Hluboka kastély280 CZK
Tábor - Marcipán és csokoládé múzeum220 CZK
Valtice kastély300 CZK
Pozsony - vár múzeum12 €
Ždar Nad Sázavou templom150 CZK

Belépők ára: kb.: 12 € + 1330 CZK

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló Kerekharaszti pihenő, MOL-kút kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Dél-Csehország kastélyai és műremekei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
6
NAP

4.9

33 értékelés

Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.

219 000 Ft-tól
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
4
NAP

4.8

187 értékelés

Knédli, sör, oplatky, Becherovka, Menzel, Svejk, és akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus Világörökségi helyszínekről. Csehország és Prága minden szeglete kincseket rejt.

119 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

37 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

157 000 Ft-tól
Belgrádtól a Vaskapuig
Belgrádtól a Vaskapuig
4
NAP

4.9

96 értékelés

Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán, a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.

164 000 Ft-tól
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Kalandozás Dél-Lengyelországban
4
NAP

4.9

130 értékelés

Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.

109 800 Ft-tól
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
4
NAP

4.8

187 értékelés

Knédli, sör, oplatky, Becherovka, Menzel, Svejk, és akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus Világörökségi helyszínekről. Csehország és Prága minden szeglete kincseket rejt.

119 000 Ft-tól
Felvidék városai és a Magas-Tátra
Felvidék városai és a Magas-Tátra
4
NAP

4.7

30 értékelés

Magyar történelmi emlékek, tutajozás, felvonózás, borovička, sztrapacska, kofola. Szlovákiában mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

157 000 Ft-tól