Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 12 - 23. 794 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Budapest – Hamburg és Stockholm – Budapest repülővel
·  Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak
·  Négy észak-európai főváros megtekintése
·  Skandináv körutazás rövidített buszozással

Ott állni az Északi-foknál, és éjfélkor szemlélni a napkorongot a tenger horizontja fölött, egyszerűen leírhatatlan érzés. Életre szóló élmény!
Székely László – 24 éve a Skandináv utak specialistája

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – HAMBURG

Várhatóan délelőtti órákban becsekkolás és utazás egyénileg a cégünktől kapott repülőjeggyel. Hamburgban a reptéren találko­zás az idegenvezetővel és csatlakozás a buszos csoporthoz. Séta a belvárosban, melynek csúcspontja a Városháza. Tovább haladva megtekintjük a Szent Mihály evangélikus főtemplomot, melynek tornya több mint 130 m magas. Este szállás.

2. NAP: PUTTGARDEN – RØDBY – KOPPENHÁGA

Reggel Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába, majd városnézés: Amalienborg palota épü­letegyüttese, mely a királyi pár otthona, Városháza, majd sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hableány” szobrot. Délután Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Szállás.

3. NAP: SVÉDORSZÁG – OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelés során a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Oslóba érke­zésünk után gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, Parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Oslóban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyed­ben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

4. NAP: OSLO – LILLEHAMMER – TRONDHEIM

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg ahol a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

5. NAP: TRONDHEIM – MO I RANA

Délelőtt Trondheimben a gótikus katedrálist tekintjük meg, ahol a norvég koronázási ékszerek is találhatóak. Ezt köve­tően séta a központban. Délután a Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük Lappföldön. Mo i Rana felé közeledve mesés tájon haladunk. Láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet is. Szállás.

6. NAP: MO I RANA – TROMSØ

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. A megálló alatt fényképezés, emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kiala­kított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa a nap során. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

7. NAP: TROMSØ – HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altában megtekintjük a Világörökség részét képező többezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

8. NAP: HAMMERFEST – ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tes­szük meg a Struve Földmérő vonalat átlépve az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük Magerøya szigetét. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet remél­jük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a Nap közeledik a horizont felé és éjfél után anél­kül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinen­sünk legészakibb(!) pontja. A közeli Nordkapp-csarnokban vásá­rolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

9. NAP: ÉSZAKI-FOK – FINNORSZÁG – ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

10. NAP: ROVANIEMI – JYVÄSKYLÄ

Délelőtt látogatás az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában”, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, a hivatalos „Mikulással” is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslapot adha­tunk fel, melyet karácsonyra kézbesítenek! Tovább haladunk délre és Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városnézés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

11. NAP: JYVÄSKYLÄ – HELSINKI

A déli órákban érkezünk Helsinkibe, ahol kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram, kb. 19 órakor beha­józás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

12. NAP: STOCKHOLM - BUDAPEST

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: óváros, melynek keskeny utcács­káin sétálunk. Lefényképezhetjük a monumentális Királyi palotát, és a közelében lévő katedrálist. Amig a Parlament az óvárosban van, a Városháza már egy másik szigeten talál­ható. Természetesen ezt is felkeressük. Délután a repülős uta­sok hazaindulnak. Átszállással utazás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés várhatóan a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Koppenhága - Kerek torony (fakultatív)40 dán korona
Oslo - Kon-tiki100 norvég korona
Oslo - Fram múzeum100 norvég korona
Lillehammer skanzen140 norvég korona
Trondheim kombinált jegy (dóm, múzeum, koronaékszerek)240 norvég korona
Alta sziklarajzok135 norvég korona
Stockholm - Vasa Múzeum190 svéd korona
Stockholm - Királyi palota (fakultatív)180 svéd korona
Stockholm - Nagytemplom (fakultatív)75 svéd korona
Helsinki - sziklatemplom5 €

Belépők ára: kb.: 5 € + 205 svéd korona + 715 norvég korona

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Nagy Gábor és Gáborné
Pécs
2022.08.23

A program tartalmas Székely László vezetésével profi. Barátságos közvetlen segítőkész. A gépkocsivezetők Hajnalka és Ákos biztonságos vezetése és közvetlen, segítőkész szolgálata. Nagyon szép út volt, jól éreztük magunkat, köszönet érte mindhármuknak!

 • 4.5
Berekszászi Józsefné
Városföld
2019.07.24

Idegenvezetés: segítőkész, udvarias, eddigi útjaim során talán a legjobb ember. Gépkocsivezetők: udvariasak, segítőkészek.

 • 4.3
Dévai György László
Miskolc
2019.07.24

Utazásunk programja: érdekes és gyönyörű tájak, városok. Idegenvezetés: jól felkészült, lelkiismeretes. Autóbusz: kényelmes, jól felszerelt. Gépkocsivezető: szakszerű munka, udvarias kiszolgálás. Szállás: célnak megfelelő, kényelmes, tiszta szállodák. Étkezés: elegendő mennyiség, jó minőség.

 • 5.0
Halmos Gusztáv
Budapest
2019.07.23

Csodás helyek, még az út közbeni pihenőknél is. Idegenvezető: rendkívül felkészült, előrelátó, segítőkész. Autóbusz: kiváló állapotú, a hosszú útra is tökéletes. Gépkocsivezetők: profik. Étkezés: bőséges, hiba nélküli. Finnek rántottája és kávéja nem az általunk megszokott. Ennyi időbe, ekkora távolságba több nem férhet. Sok helyen szívesen töltöttem volna háromszor ennyi időt.

 • 5.0
Paál Árpád István
Paál Árpád István
2018.08.06

Nagyszerű városok, csodálatos tájak, hatalmas tudású - igen sokoldalú műveltséget adott át, azt is, ami csak egy kicsit is ehhez a témához kapcsolódhat -, talpraesett, emberileg is kitűnőre vizsgázott idegenvezető, remek csoport, kulturált sofőrök, ételek-italok gazdag választéka az ellátásnál, egész jó szállások! Az éjféli Nap látványa, meg maga az egész út is egy életre szóló emlék!

 • 4.8
Paál Árpád István
Pécs
2018.07.25

Pécs 2018.07.25 Rendkívül értékes program volt, a tájjal és a településekkel kapcsolatos emlékeim is FELEDHETETLENEK! Az idegenvezető, Laci szuper, aki rendkívül gazdag műveltséget adott át, szóban, videós, zenés, szöveges anyaggal is, nem csak a területről szóló információkat adott át, hanem ami kicsit is ide kapcsolódhat, emberileg is KITŰNŐRE vizsgázott. Kiváló csoport volt, egymás felé nyitott és kulturált tagokkal, a sofőrök, Hajni és Ákos is nagyszerűen vezettek és viselkedtek. A skandináviai szállásokba légkondit szerelhetnének azért, de hát az idei, hozzájuk képest meleg klíma nyilván szokatlan számukra... Az ellátás példás volt a legtöbb helyen, a svédasztalos megoldás tökéletes! Nagyon jó szívvel tudom ajánlani ezt az utazást mindenkinek!!!

 • 4.8
Szabó Tamás
Tárnok
2017.09.07

"Éjféli napsütés" jeligére küldök egy linket kedves volt útitársaimnak és leendő Skandináviába utazóknak. Csodálatos tájakon jártunk a Proko Travellel, rengeteg fényképet készítettünk ezekről a tájakról. Sajnos egyetlen fotónkkal sem találkoztunk a Facebookon (pedig küldtünk néhányat). Ezen a tájon, ha csak véletlenül kattan el a fényképezőgép, akkor is valami csodát rögzít, annyi a szépség! Vagy mégsem? Azért egy 1 órás videót is készítettem az útról: http://www.youtube.com/watch?v=oKslwlGcc_U Jó szórakozást kívánok hozzá! Azért eredetiben az igazi!

 • 5.0
Somogyi István
Izsák
2017.08.03

Program: sok dolgot megtekintettünk Idegenvezető: mindenről megtudtunk amit lehetett Autóbusz: kényelmes és jól felszerelt volt Szállás: nagyon kényelmes volt

 • 4.0
Schipeck Gusztávné
Budapest
2017.08.01

Program: a program kiegészíthető lenne egy fjordon történő hajózással Norvégiában Idegenvezető: nagy tudású, türelmes, figyelmes idegenvezető Szállás: az egyik szállodában kicsi volt a fürdőszoba, kevés volt a melegvíz

 • 4.3
Haász Lívia
Pécs
2017.07.31

Idegenvezető: profi szakmailag, emberileg, nagyon jó ism, terjesztő filmválogatás

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Éjféli napsütés repülővel úthoz hasonló utazások