Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 12 - 23. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Budapest – Hamburg és Stockholm – Budapest repülővel
·  Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak
·  Négy észak-európai főváros megtekintése
·  Skandináv körutazás rövidített buszozással

Ott állni az Északi-foknál, és éjfélkor szemlélni a napkorongot a tenger horizontja fölött, egyszerűen leírhatatlan érzés. Életre szóló élmény!
Székely László – 23 éve a Skandináv utak specialistája

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – HAMBURG

Várhatóan délelőtti órákban becsekkolás és utazás egyénileg a cégünktől kapott repülőjeggyel. Hamburgban a reptéren talál­kozás az idegenvezetővel és csatlakozás a magyar buszos cso­porthoz. Szállás.

2. NAP: PUTTGARDEN – RØDBY – KOPPENHÁGA

Reggel Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába, majd városnézés: Amalienborg palota épületegyüttese, mely a királyi pár otthona, Városháza, majd sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétáló­utcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hab­leány” szobrot. Délután Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Szállás.

3. NAP: SVÉDORSZÁG – OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelés során a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Oslóba érke­zésünk után gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, Parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Oslóban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyed­ben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

4. NAP: OSLO – LILLEHAMMER – TRONDHEIM

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg ahol a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

5. NAP: TRONDHEIM – MO I RANA

Délelőtt Trondheimben a gótikus koronázási katedrálist tekint­jük meg, majd séta a központban. A Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érint­jük a Lappföldön. Mo i Rana felé közeledve láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat és egy fantasztikus fjellet. Szállás.

6. NAP: MO I RANA – TROMSØ

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. A megálló alatt fényképezés, emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kiala­kított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa a nap során. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak- Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

7. NAP: TROMSØ – HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altában megtekintjük a Világörökség részét képező többezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

8. NAP: HAMMERFEST – ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal és kikö­tővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg a Struve Földmérő vonalat átlépve az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük Magerøya szigetét. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetle­nül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet remél­jük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a Nap közeledik a horizont felé és éjfél után anél­kül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinen­sünk legészakibb(!) pontja. A közeli Nordkapp-csarnokban vásá­rolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

9. NAP: ÉSZAKI-FOK – FINNORSZÁG – ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

10. NAP: ROVANIEMI – JYVÄSKYLÄ

Délelőtt látogatás az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás város­kában”, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, a „Mikulással” is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslapot adhatunk fel, melyet karácsonyra kézbesítenek! Tovább hala­dunk délre és Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városnézés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

11. NAP: JYVÄSKYLÄ – HELSINKI – TURKU

A déli órákban érkezünk Helsinkibe, ahol kb. 3 órás város­nézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram és indulunk Turkuba. 21 órakor behajózás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

12. NAP: STOCKHOLM – BUDAPEST

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: óváros, Királyi palota, kated­rális, Parlament, városháza... A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Skandinávia leg­látogatottabb kiállítóhelye őrzi II. Gusztáv Adolf fenséges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Ezt követően transzfer a reptérre, hazarepülés átszállással. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Koppenhága - Kerek torony (fakultatív)40 dán korona
Oslo-Vikinghajó MúzeumZárva
Oslo - Kon-tiki100 norvég korona
Oslo - Fram múzeum100 norvég korona
Lillehammer skanzen95 norvég korona
Trondheim kombinált jegy (dóm, múzeum, koronaékszerek)220 norvég korona
Alta sziklarajzok125 norvég korona
Stockholm - Vasa Múzeum190 svéd korona
Stockholm - Királyi palota (fakultatív)180 svéd korona
Stockholm - Nagytemplom (fakultatív)60 svéd korona
Gdansk - Mária templom (fakultatív)15 zlotyi
Helsinki - sziklatemplom4 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 4 € + 640 norvég korona + 190 svéd korona

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Június 26. 10 nap Ár: január közepén
Július 31. 10 nap Ár: január közepén

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Június 27. 8 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 8 nap Ár: január közepén

Kinyomtatom a programot
Éjféli napsütés repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Június 27. 8 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 8 nap Ár: január közepén
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Június 26. 10 nap Ár: január közepén
Július 31. 10 nap Ár: január közepén
Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

A Pireneusok két oldala
Július 14. 7 nap Ár: január közepén
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Intenzív, túrázós programunk a páratlan Balaton felvidéken, ahol a napi fáradalmakat egy 4* szálloda wellness részlegén pihenhetjük ki.
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 3 nap Ár: január közepén
Híres felvonókon Svájcban
A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.
Július 18. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 13. 8 nap Ár: január közepén
Az óceán mentén repülővel
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.
Július 02. 9 nap Ár: január közepén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Június 03. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 03. 6 nap Ár: január közepén
Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén