Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 03 - 08.
429 000 Ft
Augusztus 12 - 17.
429 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program buszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Különleges északi táj erdőkkel, tavakkal
·  Hajózás meseszép tájakon
·  9 országot érintünk, 8 fővárost keresünk fel
·  Észak-Európa csodája, a fehér éjszakák

Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és megcsodáljuk a balti-tengeri naplemente misztikus végtelenségét.
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)

1. NAP: BUDAPEST – VARSÓ/ VILNIUS

Ezen a napon Varsóban/Vilniusban csatlakozunk a buszos csoporthoz. A repülés és megérkezés után a transzfer, irodánk szervezésében, de egyénileg történik a szállodába. A fakultatív vacsora után esti séta a litván fővárosban.

2. NAP: VILNIUS – RUNDALE – RIGA

Reggeli után megkezdjük vilniusi városnézésünket. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna templomot, mely kívülről sokkal látványosabb. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Régen itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Ezt követően elhagyjuk a litván fővárost és Lettországba utazunk. Határátlépésünk után nem sokkal megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme ez a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Folytatva utunkat, délután érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát, a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük – többek közt –, a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter templom 123 m magas toronnyal rendelkezik, így ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos, középkori emléket láthatunk, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Szállás Rigában.

3. NAP: RIGA – TURAIDE– TALLINN

Reggel elhagyjuk Rigát és folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük Gauja folyó bal partjára, épült Turaide várat. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekinteni a nemzeti park területén. Ezt követően elhagyjuk Lettországot és Litvániába érkezünk. Délután Tallinnban városnézés. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a Városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város várost. Este elfoglaljuk szállásunkat.

4. NAP: TALLINN – HELSINKI – TURKU – KOMP

Reggel hajóra szállunk, elhagyjuk Tallinnt, két és fél óra múlva Finnország fővárosába, Helsinkibe érkezünk, ahol buszos és gyalogos városnézés. Ez alatt megcsodáljuk a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épületét, a Sibelius-emlékművet, mely egy női szobrászművész különleges munkája, a Szenátus teret, melyen található a város legnagyobb temploma is. További érdekességek: kikötő a nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik legszebb alkotása. Délután elhagyjuk Helsinkit és a régi egyetemi városba, Turkuba buszozunk. A kikötő felé haladva láthatjuk Finnország legnagyobb várát, melynek építését az 1200-as évek végén kezdték el. A turkui kikötőben hajóra szállunk, kompátkelés Svédországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban. (A 4 ágyas kabin esetében pl. 2 házaspár is kerülhet egy kabinba.) A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. Az utazás első szakaszában a hajó fedélzetéről gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok ezer szigetben és a Balti-tengerben. Ekkor kiváló lehetőség nyílik arra, hogy megcsodáljuk, hogy a Napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. A hajóút során érintjük Ålandot, amely egy Finnországhoz tartozó, mintegy 6.500 szigetből álló autonóm terület. Erre az estére a vacsorát külön lehet rendelni.

5. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón, mielőtt kikötünk Stockholmban. Egész napos városnézés a svéd fővárosban. Az óváros, melynek a neve a Gamla Stan, egy szigeten található, épületei többszáz évesek. Közelben található a parlament. Megcsodáljuk itt még a Királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és egy érdekes finn kápolna is. A stockholmi Városháza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványosságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. Késő délután elhagyjuk Stockholmot és a szálláshelyünkre utazunk.

6. NAP: KOPPENHÁGA – BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk utunkat Svédországon keresztül. Délután érkezünk Koppenhágába, miután átmentünk az Öresund hídon. A dán fővárosban gyalogos és buszos városnézés: Amalienborg palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Strøget, a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Menetrend függvényében a repülős utasok koppenhágai városnézés után hazarepülnek Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - Királyi Palota220 SEK
Stockholm - Vasa Múzeum220 SEK
Stockholm - Dóm (csak kártyával lehet fizetni)75 SEK
Stockholm - Lovagok temploma40 SEK
Tallinn - Szentlélek-templom2 €
Tallinn - Dóm kupola3 €
Riga - Dóm5 €
Riga - Szent Péter templom + torony9 €
Rundale - audiojegy 1 €
Rundale kastély13 €
Turaide vár6 €
Helsinki - Sziklatemplom5 €

Belépők ára: kb.: 44 € + 555 SEK

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Heirich Tamás, Kulcsár Viktória
Pécs-Hird
2023.07.13

Jól megszervezett, gördülékeny, minden benne volt. Az idegenvezető pontos és informatív, néhány esetben az audio guide rosszul volt hallható. A buszra sötétített ablak praktikus lett volna, egyéként tiszta, kulturált. A gépkocsi vezetők gyorsak, pontosak. A szállások tiszták, jól felszereltek. Ízletesek voltak a fogások, az Ibis Hotel esetében egy kicsit gyengébbek, de összességében így is 5-ös.

 • 5.0
Németh Nikoletta, Bódai Zsolt
Pápa
2023.07.12

Érdekes, nagyon jó program. Stockholmban sajnos kevés volt az idő az indulás miatt. Az idegenvezető felkészült, érdekes információkat ad át, humoros. A buszon a leghátsó üléseken nem tudtuk hátra hajtani az ülés támláját. A gépkocsivezetők segítőkészek, balesetmentesen vezetnek. Szép, jó helyen lévő szállások, sajnos a stockholmi nagyon külvárosi részen volt. Finom és bőséges volt a reggeli.

 • 5.0
Benkovics László, Benkovics Lászlóné
Felsőzsolca
2023.07.11

Mi mindennel elégedettek voltunk.

 • 5.0
Rogács Magdolna, Argat Julianna
Budapest
2023.07.10

Rendkívül felkészült, tájékozott, mindenre és mindenkire odafigyelő idegenvezető, igazi vezér! Az autóbuszról a lábtartót nagyon hiányoltuk. A buszvezetők biztos kezűek, akik mellett nyugodtak voltunk, segítőkészek és jó humoruk is van.

 • 5.0
Szendrő Dénes János
Isaszeg
2023.07.09

Megbízható.

 • 5.0
Elek Erzsébet
Bükkábrány
2023.07.08

Probléma esetén legyen megadva az iv. szoba vagy kabinszáma. Minden más ok!

 • 4.8
Birtalan Ildikó, Csuma Judit
Szálka
2023.07.06

Ilyen hosszú útra kényelmetlen, ha nincs lábtartó a buszon.

 • 5.0
Fejes Sándor
Orosháza
2023.07.05

Jól szervezett programok. Az idegenvezető profi módon felkészült, nagyon jól tájékozódott. A busz kényelmes, kellemes utazást biztosít. A buszvezető ruházata kifogásolt, a felkészültsége rendben van. Kiváló, kellemes utas-tér. Az ételek változatosak.

 • 4.8
Dr. Baranyi Ildikó
Püspökladány
2017.07.19

Program: Program érdekes volt. Idegenvezető: Határozott, profi, polihisztor Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Mindenütt jó volt.

 • 5.0
Tamásné Bakos Erzsébet

2017.07.16

Program: A program jó, de nagyon fárasztó. Idegenvezető: Nagyon felkészült, figyelt mindenre. Autóbusz: Kényelmes, semmi probléma nem merült fel. Mindig nagy tisztaság volt.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Fehér éjszakák - repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia
5
NAP

4.9

43 értékelés

Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?

199 000 Ft-tól
Hanza városok és Dánia - repülővel
Hanza városok és Dánia - repülővel
5
NAP

4.8

6 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

499 000 Ft-tól
Hanza városok és Dánia
Garantált indulásGarantált indulás
Hanza városok és Dánia
7
NAP

4.9

13 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

399 000 Ft-tól