Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Ókori és középkori építészeti emlékek
·  Júlia romantikus erkélye Veronában
·  Szállás Vicenzában

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT

Reggeli indulás. Tornyiszentmiklósi határátlépéssel érkezünk Szlovéniába. Az országon áthaladva már Olaszországban felke­ressük Trieszt városát, mely a Monarchia idején is fontos ten­gerparti település volt. Megállunk és sétálunk a tengerparton. Rövid szabadidőt követően továbbutazunk szálláshelyünkre, mely Vicenza környékén, **** hotelben lesz, (2 éj). A szállás elfoglalása után fakultatív vacsora.

2. NAP: VERONA – VICENZA

Reggeli után Veronába utazunk. Gyalogos sétánkat az Adige-parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Belvárosi sétánkat az Erbe téren kezdjük, ahol az ajándékárusítók bódéit pompás épületek veszik körbe. Júlia erkélye alatt állva ünnepi hangulatunkat csepp­nyi romantikával fűszerezhetjük. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Veronában különösen hangulatos az adventi vásár, természetesen tudunk itt ajándéktárgyakat vásá­rolni. A délután második felében Vicenzában állunk meg, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO világöröksé­gei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit, melyek nagyrészt Andrea Palladio tervei alapján készültek. Ilyen pél­dául a Bazilika Palladiana. Később megcsodáljuk a város elbűvölő adventi, karácsonyi díszítését, kivilágítását. Mindkét városban lesz szabadprogram is. Este érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, utunk során először Padovában állunk meg. Itt megtekintjük a csodaszép Szt. Antal-katedrálist. Szent Antal Lisszabonban született, de mégis Olaszországban lett ismert. Életéről idegenvezetőnk fog mesélni. A monumen­tális katedrális a város ékessége. Előtte magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép, reneszánsz hangulatú főtérre. Szlovénia érintésével érjük el a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Belépő nincs, idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő.

Program
4.7
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Gede Mariann
Budapest
2019.01.10

Sokszínű, értékes információkkal lettünk gazdagabbak. Tökéletes idegenvezetésben vehettünk részt. Köszönjük a sok segítséget! Kényelmes és zökkenőmentes volt az utazás. Tetszett a szállás is.

 • 5.0
Higi Sára Zsuzsanna
Pécs
2018.12.28

Zsuzsa felkészült idegenvezető, határozott, jó helyismerettel rendelkezik és tökéletesen beszéli az olasz nyelvet. Kényelmesen utaztam, és a sofőrök is nagyon segítőkészek voltak. A szállás tiszta, kényelmes; csendes volt a szoba, és lehetett pihenni a programok után. Az étkezés is kiváló volt.

 • 5.0
Prevácz Ferencné
Mohács
2018.12.20

Jól szervezett és élvezetes volt a program, az idegenvezető segítőkész és nagy tudású, jól vezette a csoportot. A szállás is jó volt. Javaslom, hogy ha már az út a Karácsonyról szól, akkor Padovában a karácsonyi vásárt is nézzük meg.

 • 4.5
Rácz Tamásné
Szeged
2018.12.18

Élményekben gazdag utazáson vettem részt. Az idegenvezető jól vezette a csoportot, a csúszásokat profin oldotta meg.

 • 4.8
Pintyák Ildikó Edith
Ebes
2018.12.15

Az idegenvezető nagyon részletesen tájékoztatott minket, rengeteg információt adott át az út során.

 • 5.0
Belinszki Jolán Erzsébet
Sárospatak
2018.12.15

Az idegenvezető rengeteg információt adott át nekünk a buszozás ideje alatt, érdekessé tette az utazást. A csoportot nagyon jól vezette.

 • 4.8
Meriáth József Lászlóné
Budapest
2018.12.14

Ezt a tartalmas programot a jövőben lehet 4 naposra kellene csinálni, így elkerülhető lenne a rohanás és a csúszás. Összességében egy élvezetes és tartalmas úton vettem részt, az idegenvezetés szuper volt és a szállások is megfelelőek voltak.

 • 4.8
Gede Mártonné
Budapest
2018.12.14

Változatos és izgalmas programokon vettünk részt, és jó volt az időbeosztás. Az idegenvezető sok információval gazdagított minket, és a látnivalók gyönyörűek voltak. Kényelmesen utaztunk, és a szállás is teljesen rendben volt. Nagyon finom, ízletes és változatos ételeket kaptunk.

 • 5.0
Réti Almeé Katalin
Miskolc
2018.12.12

Rendkívül alaposan, profin megszervezett út. Minden tökéletes volt.

 • 5.0
Bagosi Éva Rozália
Ebes
2018.12.11

Minden nagyon jó volt az út során. Jól éreztük magunkat.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Karácsonyvárás olasz módra úthoz hasonló utazások