Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 13 - 24.
514 000 Ft
Augusztus 18 - 29.
514 000 Ft
Szeptember 08 - 19.
524 000 Ft
Az út áttekintése

·  Gazdag program: 8 országban 11 város
·  Fakultatív kirándulások vagy tengerparti fürdőzés
·  2 különleges miniállam: Monaco, Andorra
·  Nizza, Madrid, Barcelona, Genf megismerése

Elgondolkodtam, hogy II. Fülöp hogyan élte mindennapjait az El Escoriálban. Sok királyi palotát láttam már, de ez minden eddigitől gyökeresen különbözött!
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió, tranzitszállásokon reggeli
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – VERONA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva az M7-en haladunk dél-nyugati irányban, Tornyiszentmiklósnál lépjük át a határt és Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori Aréna, Júlia erkélye, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. NAP: RIVIÉRA – CÔTE D’AZUR – NIZZA – MONACO

Az olasz Riviérán keresztül – melyet a „Virágok Riviérájának” is neveznek –, utazás a Côte d’Azur felé. Egy kis pihenés a nizzai szállodánkban, majd kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándulásra Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben megállunk egy parfümkészítő üzemnél. Az ország parfümjeinek 40%-át Dél-Franciaországban készítik. Végig vesszük a gyártás mozzanatait, láthatjuk az ehhez szükséges eszközöket. Itt nem csak parfümöket készítenek, hanem egyéb kozmetikai termékeket, így szappanokat, tusfürdőket, különleges krémeket is. A látogatás végén lesz vásárlási lehetőség. Monacóba érve, bejárjuk az óvárost, amelynek során láthatjuk az I. Albert nagyherceg által alapított Akváriumot, nagykövetségek luxusépületeit és egy botanikus kertet, így érünk a Szent Miklós katedrálishoz. E pompás templom rejti Grace Kelly sírját is, itt tartják a hercegi család keresztelőit, esküvőit, temetéseit. Ezt követően a Hercegi Palota impozáns épületét fényképezhetjük le. A hegyről legyalogolva folytatjuk sétánkat a kikötőben, a gazdag hajócsodákat szemlélve, azután az F1 monacói nagydíj startvonalánál állunk meg. A kikötőből lifttel folytatjuk utunkat Monte-Carlóba, ahol egy rövid sétát követően a népszerű Casino előtt állunk meg. Ekkor lesz lehetőség kipróbálni szerencsénket. (Belépéshez megfelelő öltözet és betöltött 18 év kell.) Programunk befejezése után visszautazás a tranzitszállásra. Monaco és parfümgyár látogatás fakultatív program: 15.000,- Ft.

3. NAP: CÔTE D’AZUR – FIGUERAS – LLORET DE MAR

Reggeli után áthaladunk Provence-on, így érkezünk Spanyolországba. A határ után nem sokkal egyedülálló élményben lesz részünk. Figueras-ban megállunk és megtekinthetjük a Salvador Dalí Múzeumot. Dalí a szürrealizmus egyik legismertebb festője volt. A saját házában rendezte be ezt a kiállítást, amelyet művészete mauzóleumaként emelt az utókor számára. Kb. 1 órás programunk lesz ebben a különleges épületben, majd tovább utazunk Lloret de Marba. Szállásfoglalás, vacsora.

4. NAP: COSTA BRAVA – BARCELONA – COSTA BRAVA

Fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Gótikus negyed, Szent Eulália katedrális, Ramblas – mely Barcelona Váci utcája –, itt mindig hömpölyög a tömeg, Kolumbusz-oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai Stadionnal. A nap során lesz lehetőség – annak, aki szeretné –, belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és az egyedi Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell írásban jelezni, mert a hatalmas érdeklődés miatt a jegyeket előre meg kell rendelni. Utólagosan (pl. helyszínen) a jegyvásárlás nem lehetséges. Fakultatív Barcelona kirándulás: 50 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (+ 2 belépő): + 60 €. Forgalom függvényében kb. 20 órára érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: COSTA BRAVA – ANDORRA – MONTSERRAT

A mai nap a pihenésé, vagy egy egész napos fakultatív kirándulásé: Andorra – Montserrat útvonalon. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellába, Andorra fővárosába. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Andorra la Vellában a kb. félórás séta során megtekintjük a közel 1.000 éves település fontosabb középületei, továbbá a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Autóbuszunkkal egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is felkereshetjük, ahol ízletes helyi sajtokat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásárolhat is. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkhoz. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás belépővel: 70 €.

6. NAP: COSTA BRAVA – ZARAGOZA – MADRID

Reggeli után indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, amelyet Szent Jakab személyesen kapott Szűz Máriától, továbbá a La Seo katedrális, mely a Világörökség Listán is szerepel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás ****-os hotelünkben.

7. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett, és ma is a királyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor is egyben, melyet helyi idegenvezető segítségével látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leggazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után felkeressük az Elesettek Völgyét. A spanyol polgárháború után egy szikla belsejébe alakíttatta ki Franco tábornok ezt a monumentális katedrálist. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba. A Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gazdag város. Ezt követően lesz lehetőség megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

8. NAP: MADRID – TOLEDO – MADRID

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (2 belépővel, helyi idegenvezetővel): 60 €. Madridba visszaérkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát, mely a Bourbon gazdagság és pompa szép példája. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

9. NAP: MADRID – COSTA BRAVA

Reggeli után visszaindulás a Costa Bravára. Várható érkezés a délutáni órákban. Ezt követően szabadprogram a tengerparti városban, csobbanási lehetőséggel. Este vacsora.

10. NAP: LLORET DE MAR – AVIGNON – GRENOBLE

Hazaindulás, utazás Franciaországba, Avilába, a volt pápai székhelyre. Séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az „avignoni fogság” idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat, melyet egy dalból is ismerhetünk. Este érkezünk a csodás fekvésű Grenoble városába, tranzitszállásunk helyszínére.

11. NAP: GENF – BERN – AUSZTRIA

Reggeli után Svájcba, Genf városába utazunk. Séta az elegancia központjában (kb. 1 óra). A Genfi-tónál látjuk a luxusszállodákkal ékesített tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat, kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, és az UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos óváros a Városházával, az Óratoronnyal és a monumentális Münsterrel. A program után tovább utazás Svájcon keresztül Ausztriába, az út során gyönyörködhetünk a vadregényes, hegyvidéki tájban. Szállás Tirolban.

12. NAP: AUSZTRIA – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg, a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szálláshelye volt az évszázadok során. Ezt követően hazautazunk Magyarországra. Érkezés Budapestre kb. 21 órára, ezután Szeged, Pécs, Miskolc – Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Figueres - Dali Múzeum11 €
Zaragoza - La Seo katedrális7 €
Madrid - El Escorial16 €
Elesettek völgye9 €
Madrid - Királyi Palota12 €
Madrid - Prado15 €
Barcelona - Santa Eulalia9 €
Helyi és idegenforgalmi adók13 €

Belépők ára: kb.: 92 € + 240 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Leszálló M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Leszálló M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hegyeshalom Leszálló Hegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Siófok Felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Studiné Benedek Éva és Studi István
Abaliget
2023.09.22

Gratulálunk Miki, fantasztikus humora van/ a tudás , felkészültsége lenyűgöző. A sofőrök maximálisan kiszolgálták az utasokat. Biztonságos vezetés. Javaslatom - Az év idegenvezetőjévé Gulyás Miklós!

 • 5.0
Bándi Csaba és Oláh Csilla
Baja
2023.09.22

Sok szépséget láttunk, Minden tervezett programot megtartottuk. Az idegenvezető szuper volt. Érdekes, érdekfeszítő előadó. Kiváló idegenvezető. Imádjuk a humorait. A busz tiszta, pontos, kényelmes volt. A gépkocsi vezetők nagyon kedvesek voltak. Külön köszönöm a finom kávékat. Minden szálláson tiszta kényelmes volt az ágy. Tudtunk pihenni. Az ételek finomak, változatosak voltak, a mennyiség végtelen :)

 • 5.0
Nagy Katalin
Hévízgyörk
2023.09.17

A program változatos és tömör, ezt vártam. Ha az idegenvezetés művészet, akkor Miklós a mestere. A buszon nagyon jókat aludtam :) A sofőrök kedvesek, felkészültek. A szállást tekintve nekem mindenhol szuper szobám volt, mindenhol finomakat ettem, rendben volt minden étkezés.

 • 5.0
Geresdi Zsolt és Geresdiné Nok Marianna
Pécs
2023.09.17

Színes, változatos a program, csodálatos élmény volt. Spanyolország a maga színességével amúgy is garatálja a minőséget! Ennyi idő alatt rengeteg várost láttunk, sok élményben volt részünk, Miklós pedig mindig nagyszerű, nagy tárgyi tudással , figyelmességgel. A busz kényelmes, légkondicionált, tiszta. A gépkocsi vezetők kedvesek, udvariasak, mindig jól jön egy kis frissítő kávé stb. Összességében kényelmes, tiszta szállások, a madridi szálloda kifogástalan volt még a többi, megfelelő szálláshoz képest is. Az étkezés bőséges, országonként változó. A spanyol tengerparti szállodában kiemelkedő színvonalú volt az ellátás.

 • 5.0
Angyal Andrea, Csomós Csaba
Szolnok
2023.09.02

A program tartalmas, színvonalas volt, az idegenvezetés élménydús, humoros, kedves. Az autóbuszt alapvetően jóra értékelem, viszont a székemet nem tudtam megfelelően rögzíteni, illetve a telefonomat nem tudtam tölteni. A sofőrök viszont készségesek, nyugodtak, kedvesek. A szállások jók voltak, az egyik szállás minősége maradt el kicsit a többitől. Az étkezés változatos, ízletes, bőséges.

 • 4.8
Szepesvári- Horváth Beáta
Gyál
2023.06.24

Tökéletes összhang a városnézés, utazás és tengerparti pihenés között. Az idegenvezetés részletes és érdekes volt. A szállás jó elhelyezkedésű , jó felszereltségű (klíma, hűtő) , az étkezés pedig változatos és bőséges volt.

 • 5.0
Czura Gabriella Ildikó
Nyíregyháza
2022.09.03

Utazásunk programja: tartalmas, jól összeállított, szép. Idegenvezetés: átfogó tudással rendelkezik Gulyás Miklós, melyet nagy lelkesedéssel ad át. Mindenki érdeklődését igyekszik felkelteni. Biztosítja a jó hangulatot, a maradandó élményt. Autóbusz: kényelem. Gépkocsivezetők: kedvesek, segítőkészek, nagy rutinnal és biztonságosan vezetnek. Szállás: a nizzai és a Lloret de Mar-i szállás lehetne jobb. A madridi szálloda tökéletes, 5-ös. Étkezés: bár Lloretben svédasztalos volt az étkezés, mégis menza jellege van az étteremnek. A madridi étkezés 10-es.

 • 4.5
Bulyákiné Éberth Anna
Délegyháza
2021.09.07

Utazásunk programja: amennyi csak belefért! Örök élmény! Fárasztó 12 nap volt, de az utastársakkal jól összejöttünk. Idegenvezetés: magas színvonal, kellő rugalmassággal, hatalmas eszközháttérrel, illusztrációval, saját versekkel. Autóbusz: kényelmes, szabályozható klíma. Bár a hátsó ajtó csak kézivezérléssel működött, ez nem volt baj. Gépkocsivezetők: az utolsó utáni kávét is készségesen, mosolyogva főzték le! Jól vezettek, pontosak voltak. Szállás: a Lyon melletti gyenge ****-os volt, a fürdőszobája miatt. Minden más szállás klassz volt. Étkezés: a legjobb az Alphotel volt Innsbruckban.

 • 5.0
Petruzsán Mária Zsuzsanna
Budapest
2021.09.04

Utazásunk programja: érdekes, változatos helyszínek. Idegenvezetés: színvonalas, szakszerű, segítőkész. Autóbusz: jó minőségű, kényelmes. Gépkocsivezetők: szakszerűek, udvariasak, segítőkészek. Szállás: kényelmes, színvonalas. Étkezés: megfelelő minőségű és mennyiségű.

 • 5.0
Filamella Tiborné
Győr
2021.09.02

Utazásunk programja: mindig jók! Igyekeznek a lehető legtöbb látnivalót nyújtani, ami belefér az időbe. Idegenvezetés: minden témában sok ismeret, humoros, türelmes, csak dicsérni tudom! Gépkocsivezetők: udvarias, segítőkész sofőrök! Kényelmes, tiszta busz.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Mediterrán grand tour úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

599 000 Ft-tól
Spanyol királyi városok
Spanyol királyi városok
6
NAP

4.7

23 értékelés

Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.

548 000 Ft-tól
Barcelonai kiruccanás
Barcelonai kiruccanás
3
NAP

Belépni a grandiózus Sagrada Família belsejébe egy olyan érzés, amit soha nem felejt el az ember. 3 nap alatt minden egyebet megtekintünk, amit a katalán főváros nyújtani tud.

254 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
12
NAP

4.9

43 értékelés

Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

464 000 Ft-tól
Nyaralás az albán tengerparton
Nyaralás az albán tengerparton
5
NAP

4.5

10 értékelés

Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

279 900 Ft-tól
Isztambul városlátogatás
Isztambul városlátogatás
5
NAP

4.7

7 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivalót kínál e fantasztikus város. Történelmi helyszínek, látnivalók sora emlékeztet a város kiemelt szerepére, múltjára. Bazározzunk egy nagyot, majd pihenjünk meg az egyik parkban egy frissen facsart gránátalma levével kezünkben.

299 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Hanza városok és Dánia - repülővel
Hanza városok és Dánia - repülővel
5
NAP

4.8

6 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

499 000 Ft-tól
A tűz országa, Azerbajdzsán
A tűz országa, Azerbajdzsán
9
NAP

4.9

6 értékelés

Baku lenyűgöző elegye az ősinek és az ultramodernnek. Az óvárosban, a XI. században épült városfal mellől fotózhatjuk a luxus felhőkarcolókat.

599 000 Ft-tól
India - Aranyháromszög
India - Aranyháromszög
8
NAP

4.9

18 értékelés

A legikonikusabb és fontosabb látnivalókat mutatjuk be Önöknek az utazás alatt. Delhi - Jaipur - Agra, vagy az Aranyháromszög városai várják Önöket is.

639 000 Ft-tól
Napsütötte Itália Velencével
Napsütötte Itália Velencével
7
NAP

4.9

22 értékelés

Nyaralósprogram Riminiben, melyet Ravenna, San Marino és Velence kirándulásokkal tehet tartalmassá az ember.

349 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól