Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 16 - 24.
439 000 Ft
Augusztus 11 - 19.
429 000 Ft
Az út áttekintése

·  A Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco
·  Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino
·  Igazi csemege: 9 nap alatt 8 Világörökség
·  Fürdési lehetőség a francia tengerparton

Elbűvöl ahogyan a provence-i emberek őrzik hagyományaikat: gyönyörű népviseletbe öltözve vonulnak ünnepeiken és 3 évente királynőt választanak.
Máté-Kovács Réka – Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (38)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénián keresztül haladva gyönyörködhetünk a Júlia-Alpok vonulatai­ban, így érkezünk Olaszországba. Szállás, vacsora.

2. NAP: GENOVA – SAN-REMO – NIZZA

Reggeli után folytatjuk utunkat, átszeljük Olaszország északi részét. Délután érünk a Ligure-tenger partjára, Genovába. Séta Kolumbusz és Garibaldi városában. A belváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára is. Láthatjuk a Szent Lőrinc katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alag­úton áthaladva tartunk Franciaország felé. A francia határ előtt letérünk a sztrádáról és megtekintjük a Virágok Riviérájának leg­elegánsabb városát, a dalfesztiválról is híres San Remót. Jól esik a kis séta a buszozás után a hangulatos tengerparti településen. Szállás Nizza belvárosában (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: NIZZA – MONACO

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton fürdéssel, napozás­sal töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy jöjjenek velünk egy fakultatív programra a világ legele­gánsabb mini államába, Monacóba. Buszunkkal keresztülme­gyünk a városon, gyönyörködve az elegáns épületekben és a pálmafás parkokban. Nizzát elhagyva, a hegyre felérve, szép rálátásunk lesz a tengerpartra. Az első megállónk a híres Eze Parfümgyárnál lesz. Az üzemlátogatás során elmagyarázzák a parfümkészítés munkafolyamatait. A bemutató után kedvezmé­nyes vásárlási lehetőség. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint háromórás monacói város­nézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Oceanográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Ezt követően felkeressük a katedrálist, ahol láthatjuk Grace Kelly sírhelyét is. Monacóból lesétálunk a kikötőbe, ahol mesés jachtokat láthatunk. Tovább haladva felmegyünk Monte Carlo hegyére. Itt található a híres Casinó is, ahol a szerencsé­jüket is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek (Belépési feltétel betöltött 18 év és megfelelő öltözet). Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 45 €

4. NAP: CANNES – MARSEILLE – IF – AVIGNON

Tovább indulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota kör­nyékét keressük fel. Bár szép a tengerpart, de mégis a filmfesz­tiváljáról lett híres Cannes. A Cote d’Azurt elhagyva Provence-on keresztülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, átha­józhat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Programunk végén utazunk szállá­sunkra, amely Provence szívében lesz (3 éj).

5. NAP: ARLES – NIMES – PONTE DU GARD – AVIGNON

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a Világörökségek Listáján szerepel. Először Arles-ba lesz városné­zés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb korszaka is ide kötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegze­tes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nîmes-be érve régi római emlékek fogadnak, Amphiteatrum, Négyzetes ház, az antik ala­pokon nyugvó Forrás-kertje, ez volt az első olyan nagyméretű park, amely már nem egy kastély kiegészítőjeként készült el, hanem a város lakóinak rendelkezésére bocsátották. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhet­nek. Tovább utazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gardot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római épí­tészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényké­pezniük még a városban a színházat, a Városházát és a híres Csonkahidat. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: LES BAUX DE PROVENCE – ST. RÉMY DE PROVENCE – LES SAINTES MARIES DE LA MERE

Reggel ellátogatunk Les Baux de Provence-ba, egy hangu­latos középkori eredetű, sziklára épített kis településre. A kis városka névadója a bauxit kőzet, az alumínium alapanyaga. Kellemes, szűk utcácskái, hangulatos kisüzletei lenyűgözik az idelátogatókat. Ezt követően St. Rémy de Provence-ban sétá­lunk egyet. Sok híres ember köthető ehhez az aranyos kis városkához. Itt született Nostradamus, élt itt egy rövid ideig Van Gogh is és a monacói Albert herceg nővére, Caroline is ren­delkezik itt nyári rezidenciával. Kora délután Camargue lenyű­göző vidékén átutazva a kis tengerparti települést, Les Saintes Maries de la Mere-t keressük fel. A hely a francia „gitanes”-ok zarándokhelye, minden évben sok ezer ember teszi tisztele­tét a Szent Mária kegyhelynél. A középkori eredetű kis kápol­nát természetesen mi is megcsodáljuk, majd lehetőség lesz egy kis tengerparti fürdőzésre, napozásra vagy sétára az üzletekkel, kávézókkal teli kisvárosban. Este szállás, vacsora.

7. NAP: ORANGE – GRENOBLE – TORINO

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediterrán növények látványa színezi. A városba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a Világörökség Listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia-Alpok legis­mertebb városába, a téli olimpiának is otthont adó Grenoble-be. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pil­lanatok alatt emelkedve jutunk fel a kilátóra. Menetközben és a hegytetőről is mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a többezer méteres csú­csok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztülhaladva érkezünk Olaszországba. Szállás Torinónál.

8. NAP: TORINO – MILÁNÓ

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna (melyben a katolikus egyház híres ereklyéjét őrzik), a Királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik leg­szebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a Dóm tornyának már­ványteraszára és Milánót innen is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a min­ket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látvá­nyában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbanállást (Ezt jelentkezés­kor kell megrendelni). Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft. Akik nem akarnak bemenni illetve felmenni a Dómba, azoknak sza­badprogram, mely során gyönyörködhetnek a divatvilág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói programunk után szállásunkra buszozunk, majd vacsora.

9. NAP: MIRAMARE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a ten­gerpartnál lévő, szépen berendezett palota megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Eze - botanikus kert8 €
Marseille - hajó + If vára21 €
Arles9 €
Pont du Gard8 €
Orange, antik színház12 €
Grenoble felvonó10 €
Milánói dóm - múzeum4 €
Miramare kastély14 €
Helyi és idegenforgalmi adók11 €

Belépők ára: kb.: 97 € + 45 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:45 M7-es melletti Shell-kút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:00 Tesco melletti Shell benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Kovács Ferenc, Szencsák Erika
Debrecen
2023.08.27

Remek, hogy a kis provance-i városkák (pl. Saint- Rémy-de-Provance) benne van, mert az sehol máshol nincs. Anikó REMEK idegenvezető, a legjobb, akivel eddig találkoztunk. A gépkocsi vezető is profin vezetett, udvarias, barátságos. Kifejezetten tetszett a provance-i szállás, nagyon eredeti, hangulatos volt. Autentikusabb, mint a modernek. A provance-i vacsorák ínyencek voltak.

 • 5.0
Cziczlavicz Éva Judit
Miskolc
2023.08.25

A program tartalmas, széles spektrumú volt. Az idegenvezető a legjobbak közé tartozik! Felkészült, nyugodt, mindenre felhívja a figyelmet, érdekfeszítő ismertetők. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr nagyon jó vezető. A provance-i szállás nagyon autentikus volt, mindegyik jó volt. Az étkezés megfelelő, a provance-i különleges volt.

 • 5.0
Reisz Ferencné
Szeged
2023.08.24

Az idegenvezető széles körű, tartalmas , emberi , segítőkész, nagy tudású!!! Az autóbusz kényelmes, tiszta volt. A gépkocsi vezető biztonságos/ udvarias, segítőkész volt. Az étkezés tökéletes volt, mindig a helyi jellegzetes ételeket tudtuk megkóstolni.

 • 5.0
Szőllős András, Szőllős Andrásné
Vizslás
2023.07.02

A program kissé feszített, néhány elhagyható illetve szabadnappal lazábbá tehető. Az idegenvezető felkészült, helyismerettel rendelkezett, az adott ország szokásait jól ismerte, naprakész, jó intellektussal. Az autóbusz tiszta, gondosan karban tartott az üléstávolság nem volt a legkedvezőbb. A gépkocsi vezető intelligens, észrevétlen, megbízható. A szállást és ellátást alapjában véve jóra értékelem, országonként eltérő volt, nem túlzottan kiegyensúlyozott emiatt.

 • 4.3
Nagy István Péterné
Pécs
2023.07.01

A program rendkívül széles, változatos, különleges élményt nyújtott. Az idegenvezetés korrekt!! Rendkívüli tudással rendelkezik, problémamegoldó kép. tökéletes!! Jól ellátott , viszonylag kényelmes is a hosszú úton, nagyon tiszta!! Profi sofőr, kedves. Tiszta, kényelmes szobák. Sokszor volt zajos, de ablak becsuk. Reggeli néha egyhangú volt, ill. a kínálat is lehetne változatosabb. Sokszínű szolgáltatás.

 • 4.5
Papp Marianna
Alsózsolca
2023.07.01

Sok látnivalót tartalmaz a program, az idegenvezető széles látókörrel, nagy tudással rendelkezett, ismereteket jól adta át. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a gépkocsiv. jó gazdája volt. A gépkocsiv. udvarias, nyugodt, megfontoltan vezetett. A szállás kényelmes, az étkezések kiadósak voltak, mindenütt udvarias kiszolgálás.

 • 5.0
Kállai Krisztina
Nyíregyháza
2023.07.01

Gyönyörű helyek, kicsit zsúfolt programok. Az idegenvezető felkészült volt, rugalmas, segítőkész. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a sofőr nagyon ügyes, felkészült, segítőkész. A szálláson szuper ágyak voltak! Legfontosabb. Tiszta szobák! Finom reggelik!

 • 5.0
Meszmerné Oravecz Ágnes
Vác
2023.07.01

Gyönyörű városok, hegy, tenger, lápvidék, antik műemlékek, múzeumok, kastélyok :) Idegenvezető rendkívül művelt, széles látókörű, tájékozott. Autóbuszon a hely szűk volt, az ülések hosszú úton nem voltak annyira kényelmesek. A gépkocsi vezető mellett biztonságban éreztem magam! A szállás jó volt, a szobák szűkösek voltak. A reggelinél előfordult, hogy nem volt elegendő a mennyiség, többször kellett jelezni, hogy pótolják.

 • 4.5
Bróthág Lászlóné, Bróthág László
Nyíregyháza
2023.07.01

Nagyon tájékozott idegenvezető, lexikális tudása nagy, segítőkész. Minden nap tiszta buszba ülhettünk. A gépkocsi vezető kedves, segítőkész, udvarias. Az étkezés nem mindenhol volt megfelelő mennyiségű és minőségű. Pozitívnak emelném ki, hogy az utasokat transzferekkel az indulási helyre szállítják.

 • 4.5
Czabai Ignác, Czabainé Csada Márta
Géderlak
2023.07.01

Tartalmas program, sok látnivalóban volt részünk, egy kicsit több szabad program szükséges. Az idegenvezető nagyon felkészült, segítőkész, rendkívül türelmes. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a gépkocsi vezető pedig biztonságosan vezet, segítőkész. Minden szállásnál fontos a szobák könnyű megközelítése, lift! Az étkezést tekintve nem volt problémánk.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Virágok és műemlékek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizs - London
Garantált indulásGarantált indulás
Párizs - London
7
NAP

4.5

1 értékelés

Két európai fővárost kapcsolunk össze ebben a pár napban, és ehhez a Csalagúton vonatozunk át valamivel több, mint 2 óra alatt! Francia borok vagy egy pint angol ale. Melyik a finomabb?

629 000 Ft-tól
Párizstól Bordeaux-ig
Párizstól Bordeaux-ig
7
NAP

4.6

13 értékelés

Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

559 000 Ft-tól
Párizs ínyenceknek - repülővel
Párizs ínyenceknek - repülővel
5
NAP

4.8

23 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

499 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Koppenhága és Roskilde
Koppenhága és Roskilde
3
NAP

Koppenhága a XV. század elején lett Dánia fővárosa. Mára egész Skandinávia legmeghatározóbb városa, hiszen elismerten az egyik legkörnyezetbarátabb és legmagasabb életminőséget kínáló település.

267 000 Ft-tól
Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

219 000 Ft-tól
Ezerarcú Bosznia
Ezerarcú Bosznia
5
NAP

4.9

31 értékelés

Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincset rejt.

199 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

494 000 Ft-tól
Hanza városok és Dánia
Garantált indulásGarantált indulás
Hanza városok és Dánia
7
NAP

4.9

13 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

399 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

48 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
5
NAP

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, partjainak hossza közel 2.000 km. Lakói évszázadok óta halászatból és pásztorkodásból élnek. Saját nyelvet is beszélnek, így nem véletlenül lett kedvelt, izgalmas úticél. Repülős utazásunk végig egy helyen lakik, így kényelmesen vehetünk részt akár hajókiránduláson, akár szárd lakomán.

419 000 Ft-tól