Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 26. 379 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 13 - 21. 379 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  A Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco
·  Igazi csemege: 9 nap alatt 7 Világörökség
·  Fürdési lehetőség a francia tengerparton
·  Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino

Elbűvöl ahogyan a provence-i emberek őrzik hagyományaikat: gyönyörű népviseletbe öltözve vonulnak ünnepeiken és 3 évente királynőt választanak.
Máté - Kovács Réka – Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénián keresztül haladva gyönyörködhetünk a Júlia-Alpok vonulatai­ban, így érkezünk Olaszországba. Szállás, vacsora.

2. NAP: CREMONA – GENOVA – SAN-REMO – NIZZA

Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtor­nya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligure-tenger partjára, Genovába. Séta Kolumbusz és Garibaldi városában. A belváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palo­tát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton áthaladva tartunk Franciaország felé. A fran­cia határ előtt letérünk a sztrádáról és megtekintjük a Virágok Riviérájának legelegánsabb városát, a dalfesztiválról is híres San Remót. Jól esik a kis séta a buszozás után a hangulatos tengerparti településen. Szállás a nizzai tengerpart közelében (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: NIZZA – MONACO

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton fürdéssel, napozás­sal töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy jöjjenek velünk egy fakultatív programra a világ legele­gánsabb mini államába, Monacóba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétány­ban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. Itt elmagyarázzák a parfümkészítés munkafolyamatait, a bemutató után kedvezményes vásárlási lehetőség. A parfü­mök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint háromórás monacói városnézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Oceanográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Ezt köve­tően felkeressük a katedrálist, ahol láthatjuk Grace Kelly sírhe­lyét is. Monacóból lesétálunk a kikötőbe, ahol mesés jachtokat láthatunk. Tovább haladva felmegyünk Monte Carlo hegyére. Itt található a híres Casinó is, ahol a szerencséjüket is kipró­bálhatják a vállalkozó kedvűek (Belépési feltétel betöltött 18 év és megfelelő öltözet). Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 45 €.

4. NAP: CANNES – MARSEILLE – IF

Tovább indulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota kör­nyékét keressük fel. Bár szép a tengerpart, de mégis a filmfesz­tiváljáról lett híres Cannes. A Cote d’Azurt elhagyva Provence-on keresztülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, átha­józhat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Programunk végén utazunk szállá­sunkra, amely Provence szívében lesz (3 éj).

5. NAP: ARLES – NIMES – PONTE DU GARD – AVIGNON

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a Világörökségek Listáján szerepel. Először Arles-ba lesz város­nézés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legterméke­nyebb korszaka is ide kötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tar­tományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegzetes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik leg­szebb délfrancia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Tovább utazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gardot tekint­jük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remek­műve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük még a város­ban a színházat, a Városházát és a híres Csonkahidat. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: LES BAUX DE PROVENCE – ST. RÉMY DE PROVENCE – LES SAINTES MARIES DE LA MERE

Reggel ellátogatunk Les Baux de Provence-ba, egy hangu­latos középkori eredetű, sziklára épített kis településre. A kis városka névadója a bauxit kőzet, az alumínium alapanyaga. Kellemes, szűk utcácskái, hangulatos kisüzletei lenyűgözik az idelátogatókat. Ezt követően St. Rémy de Provence-ban sétá­lunk egyet. Sok híres ember köthető ehhez az aranyos kis város­kához. Itt született Nostradamus, élt itt egy rövid ideig Van Gogh is és a monacói Albert herceg nővére, Caroline is rendelkezik itt nyári rezidenciával. Kora délután Camargue lenyűgöző vidékén átutazva a kis tengerparti települést, Les Saintes Maries de la Mere-t keressük fel. A hely a francia „gitanes”-ok zarándokhelye, minden évben sok ezer ember teszi tiszteletét a Szent Mária kegyhelynél. A középkori eredetű kis kápolnát természetesen mi is megcsodáljuk, majd lehetőség lesz egy kis tengerparti fürdő­zésre, napozásra vagy sétára az üzletekkel, kávézókkal teli kisvá­rosban. Este szállás, vacsora.

7. NAP: ORANGE – GRENOBLE – TORINO

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediter­rán növények látványa színezi. A városba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a Világörökség Listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia- Alpokba. Itt a legismertebb városban, a téli olimpiának is ott­hont adó Grenoble-ben állunk meg. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pillanatok alatt emelkedve jutunk fel a kilátóra. Menetközben és a hegyte­tőről is mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a többezer méteres csú­csok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztül érke­zünk Olaszországba. Szállás Torinónál.

8. NAP: TORINO – MILÁNÓ

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna (melyben a katolikus egyház híres ereklyéjét őrzik), a Királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik leg­szebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a Dóm tornyának már­ványteraszára és Milánót innen is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványá­ban is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupo­lába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft. Akik nem akarnak bemenni illetve felmenni a Dómba, azoknak szabadprogram, mely során gyönyörködhetnek a divatvilág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói programunk után szállásunkra buszozunk, majd vacsora.

9. NAP: MIRAMARE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a ten­gerpartnál lévő, szépen berendezett palota megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Eze - botanikus kert6 €
Marseille - hajó+ If vára21 €
Arles9 €
Pont du Gard7 €
Orange, antik színház10 €
Grenoble felvonó9 €
Milánói dóm - múzeum10 €
Miramare kastély14 €
Emilia-Romagna tartomány múzeum adomány
2 €
Helyi és idegenforgalmi adók11 €

Belépők ára: kb.: 99 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:45 M7-es melletti Shell-kút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:00 Tesco melletti Shell benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Lengyel-Béres Klára
Alsózsolca
2021.08.15

Köszönöm ezt a szép és tartalmas utazást.Kiemelendő G.Horváth Anikó feledhetetlen idegenvezetése és a buszvezetők munkája. Az avignoni szállás nem ütötte meg a Proko színvonalát,de az út végére ez már feledhetetlenné vált .

 • 4.5
Balog Ildikó
Pilisvörösvár
2021.08.10

Tegnap érkeztünk haza egy csodálatos utazásról /Virágok és műemlékek / a Proko Travel szervezésében. Kiváló program, élvezetes idegen vezetés jellemezte.Anikó nagyon profin vezette végig a csoportot. A busz tiszta és a vezetők kiválóak voltak. Köszönjük szépen !!

 • 4.5
Balázs Mihály és Mihályné
Balassagyarmat
2019.08.07

Nagyon változatos programon vettünk részt, az észak-olasz városok nyüzsgő élete, a francia Riviéra csillogása, Monaco gazdagsága, ókori római romok, hangulatos francia városkák követték egymást, imádtuk mindegyiket. Külön kiemelném Anikó idegenvezetőnket, aki hatalmas tudásával és kiváló szervezőképességével nagyon sokat tett az út amúgy is magas színvonalához. A buszvezetők is nagyon udvariasak és segítőkészek voltak. Köszönjük a Prokonak.

 • 5.0
Csóka János
Mór
2018.08.30

Tartalmas program. Olyan helyekre vittek el minket, amiket ezelőtt nem láttunk. Az idegenvezető élvezetes módon adta át nagy tudását, kedves, türelmes és segítőkész. Az autóbusz szép tiszta, a sofőrök segítőkészek és ügyesek.

 • 5.0
Hallgató Ferenc
Budapest
2018.08.28

A program szerteágazó és gyönyörű látványosságokban gazdag. Az idegenvezető rendkívül felkészült, odafigyelt ránk és empatikus. Az autóbusz kényelmes és megbízható. A sofőrök figyelmesek és segítőkészek, nagyon jól vezetnek. Változatos étkezést kaptunk.

 • 5.0
Mónus-Pércsy Klára
Budapest
2018.08.27

Tartalmas és színvonalas volt a program. Remek felkészültségű idegenvezetővel utaztunk, aki profi tudással rendelkezik és maximálisan segítőkész. Nagyon magas színvonalú az egész szervezés.

 • 5.0
Fehér Erzsébet
Nagyecsed
2018.08.25

Az idegenvezető magas szakmai tudása lelkes előadással párosult. Az autóbusz kényelmes és biztonságos volt. Családiasan éreztem magam!

 • 5.0
Szabó Dóra
Pécs
2018.08.19

Mind emberileg, mind szakmailag teljesen elégedettek voltunk az idegenvezetővel. Szívesen utaznánk vele máskor is.

 • 5.0
Király Katalin
Nagyecsed
2018.08.18

Rengeteg élményt nyújtottak a programok! Az idegenvezető szakszerű, pontos, alapos felkészültségű. Kedves és türelmes az utasokkal. Tárgyi tudása átlagon felüli! A busz tiszta, komfortos és kényelmes. Rendszeresen takarították. A sofőrök magabiztosak, udvariasak és nagy rutinnal rendelkeznek.

 • 5.0
Kincsesné Marika
Hódmezővásárhely
2016.08.24

Logikusan szervezett programon vehettünk részt, amiben minden megvolt, amit vártam. Külön tetszett, hogy többször is választhattunk a szervezett és a szabadprogramok között, így ha valakinek fárasztó lett volna az út, az lassíthatott is kicsit a tempón. Szerény véleményen szerint minden kitűnő volt, egyedül a nizzai szállásunk színvonala maradt el a megszokottól, de ez is kielégítő volt. Külön kiemelném idegenvezetőnk talpraesettségét, lenyűgöző, hogy egy ilyen nagyszámú csoportot ilyen nagyszerűen koordinált és emellett még rengeteg érdekes információval is szolgált. Remélem a jövő évi szabadságom egy részét is a Prokoval tölthetem, addig is jó munkát kívánok!

 • 5.0
Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív
December 06. 3 nap 249 000 Ft
December 13. 3 nap 249 000 Ft

Elzász adventi pompában
Bázel - Colmar- Mulhouse
December 08. 3 nap 239 000 Ft
December 15. 3 nap 229 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Virágok és műemlékek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív
December 06. 3 nap 249 000 Ft
December 13. 3 nap 249 000 Ft
Elzász adventi pompában
Bázel - Colmar- Mulhouse
December 08. 3 nap 239 000 Ft
December 15. 3 nap 229 000 Ft