Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 03 - 09.
299 000 Ft
Szeptember 10 - 16.
299 000 Ft
Az út áttekintése

·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián
·  Olümposz, az istenek hegye
·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
·  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteora kolostorainak megtekintése, de az életszemlélet átélése is szükséges.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda,3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autó­pályán haladunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelé­ben található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza és az elötte lévő főtér. Folytatjuk városnézésün­ket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, meg­tekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar sze­cesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújították. Városnézésünk után keresztül utazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – THESSZALONIKI – PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország leg­nagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látvá­nyossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszel­ték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paraliaban lévő ***-os szál­lodánkhoz 5 éjszakára. Szállásunk szép központi fekvésű hotel, közvetlen környéke telis-tele van éttermekkel, ahol változato­san tudnak vacsorázni. A szállodától kb. 350 m-re van a homo­kos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tengerparton, illetve a szállodánkban. Este elegendő jelentkező esetén részt vehetünk egy zenés-táncos görög esten, ahol megismer­kedhetünk a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 35 €.

4. NAP: PARALIA – OLÜMPOSZ – PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését. Autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olümposz hegy meg­tekintésére. Az Olümposz hegység több mint 200 millió éve for­málódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olümpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás sze­rint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természe­tesen azt is lehet, ők kellemesen tölthetik napjukat a tengerpar­ton. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a strandon. A helyszíni kirándulások, programok sorrendje módo­sulhat a helyi partner szervezésének megfelelően.

5. NAP: PARALIA – METEORÁK – PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavasla­tunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolos­torok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszon­négy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándok­hellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehe­tett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel prog­ramunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába. Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 35 €.

6. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tenger­parton, illetve a szállodánkban.

7. NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk Észak-Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépések időtartamá­nak függvényében Szeged után Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szál­lítunk.

Belépő nincs, csak fakultatív programok, melyeknek ára összesen: 70 €

Helyi idegenforgalmi adók: 35 €

Összesen: 105 €

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Süveg József Miklós és Dr Kovács Julianna
Bordány
2023.09.27

A pihenés és a kirándulási programok aránya tökéletes volt! Az idegenvezetés csillagos 5!! Maximális szakmai felkészültség, figyelmes, jó tempójú idegenvezetés. A busszal mint mindig, most is minden rendben volt!

 • 5.0
Czine János, Czinéné Krakkó Valéria
Nagyhódos
2023.09.26

Profi szervezés, nagyon jól szervezett úticélok. Csak a leg-leg-leg jelző illeti. Ekkora lexikális tudás elismerésre méltó. Az autóbusz kényelmes és biztonságos volt. A gépkocsi vezető biztonságosan, precízen vezetett, segítőkész. A szállás kényelmes, gyönyörű volt a kilátás.

 • 4.8
Gottl Frigyes és Kokas Éva
Budapest
2023.09.23

Tartalmas, de nem fárasztó a program. Az idegenvezetés szuper volt!! Az autóbusz nagyon jó, kényelmes. A gépkocsi vezető nagyon jó, biztonságos, udvarias volt. A szállás jó helyen volt, az étkezésnél viszont rosszul hozzáférhető a pult.

 • 4.8
Fehér István és Fehér Istvánné
Pécs
2023.09.23

Fakultatív és szabad program is volt egyaránt, minőséges. Idegenvezető magas tudású, érthető és intenzív, kiváló tájékoztatás., A busz tiszta és kényelmes volt. A sofőr profi és tapasztalt , helyismerettel. A hotel kitűnő választás volt (és hűtő is volt) . Reggelizés korrekt volt, a környéken "magyarul" is ehettünk.

 • 5.0
Szilágyi Ildikó és Bodócs Attila
Deszk
2023.09.23

Izgalmas, változatos, élményekben dús program, az idegenvezető széleskörű tudással rendelkezett, sok új információt adott át, kedves , barátságos. A sofőr, Attila megbízható, rutinos, nem ma kezdte látszik. A szállás modern, tiszta volt, a reggelinél a tojásrántotta, bundáskenyér nem volt teljesen friss.

 • 4.5
Knapp Ferenc és Knapp Ferencné
Mosonmagyaróvár
2023.09.20

A program szervezett-pontos volt. Az idegenvezető kiválló szaktudású-segítőkész. A busz kényelmes-biztonságos. A sofőr rutinos-megfontolt. A szállás kényelmes-tiszta, a reggeli kicsit egyhangú volt.

 • 4.5
Dr. Albert Melinda
Budapest
2023.07.31

A görög csodák és tengerparti pihenés csodás ötvözete. Tudásból, emberségből, bölcsességből, humorból az idegenvezető kiváló. A busz is 4 keréken guruló csoda volt (légkondi, kávé, hideg víz). A sofőr pontos, precíz, barátságos volt. A szállás görögös, kifejezetten jó volt ez a távolabbi szálloda, ahol nem volt zsúfoltság. Nagyon ízletes volt minden (gyümölcs kevés)

 • 5.0
Tardi Evelin
Bükkábrány
2023.07.27

Kellemes nyaralós körút, jut idő a pihenésre és a normális (nem szabadidős) étkezésre. Rengeteg információt és érdekességet tudhadtunk meg az idegenvezetőtől az út során. Kedves, segítőkész és jó a humora. Az autóbusz tiszta és kényelmes volt. A busz sofőr kedves és segítőkész , jó csapatot alkot az idegenvezetővel. Tapasztalt, gyorsan haladtunk a határoknál is. A szálláson tiszta, rendezett, kényelmes szobák voltak. Nagyon jó helyen volt a görög szállás, a tengerparthoz közel, a város zajától távol. Bőséges reggelik és vacsorák, ízletes görög ételek a szálláson. Jó ötlet volt Paráliára bemenni busszal ebédekhez

 • 5.0
Orosz István és László Andrea
Nyírkércs
2023.07.25

Kielégítő program mennyiség. Az idegenvezető magas lexikális tudással rendelkezett, pontos, kedves, megbízható személy. A busz kényelmes, biztonságos vezetővel. A szállás tiszta és kényelmes volt, az ételek finomak, változatosak.

 • 5.0
Bundschuh Attila, Kitka Klára, Primusz Szilárd
Nyergesújfalu
2023.07.25

Minden olyan volt mint ahogy vártuk, talán a görög esttől többet vártunk. Nagyon felkészült volt Ádám, az információ átadásban és a napi rutin lebonyolításában is. A busz az utazáshoz tökéletesen alkalmas volt, a sofőr udvarias, elkötelezett a szakmájához. A szállásra ha lehetne 6 pontot adnék, mert jobb volt mint a meghirdetett :-)

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Zeusz földjén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Görög csobbanás
Görög csobbanás
5
NAP

A csodás főváros megtekintése mellett lesz időnk fürdőzésre, hajókázásra Dél-Görögország legszebb tájain.

299 000 Ft-tól
Az ókori Hellász szépségei
Az ókori Hellász szépségei
9
NAP

4.7

32 értékelés

Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!

405 000 Ft-tól
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
7
NAP

4.7

32 értékelés

Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.

459 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Baltikumi panoráma repülővel
Baltikumi panoráma repülővel
5
NAP

4.8

27 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

367 000 Ft-tól
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
7
NAP

4.7

30 értékelés

Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

306 000 Ft-tól
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

198 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
8
NAP

4.9

31 értékelés

8 napos utunk során felkeresünk két fővárost, teszünk egy nagy kört Romániában és egy látogatást az eddig ismeretlen Moldáviában. A program egyik ékköve a hajózási lehetőség a Duna-deltában.

289 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

359 000 Ft-tól
Baltikumi panoráma
Baltikumi panoráma
8
NAP

4.8

32 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

287 000 Ft-tól
Baltikumi panoráma repülővel
Baltikumi panoráma repülővel
5
NAP

4.8

27 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

367 000 Ft-tól