Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 15 - 21. 199 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 05 - 11. 219 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 12 - 18. 219 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián
·  Olümposz, az istenek hegye
·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
·  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteora kolostorainak megtekintése, de az életszemlélet átélése is szükséges.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.6

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora,Reggeli + 5 vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autó­pályán haladunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelé­ben található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza és az elötte lévő főtér. Folytatjuk városnézésün­ket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, meg­tekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birto­kába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar szecesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújí­tották. Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk dél-szerbiai szállásunkra. Vacsora.

2. NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – THESSZALONIKI – PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország leg­nagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látvá­nyossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszel­ték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezs­gőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paralia központjá­ban lévő ***-os szállodánkoz. Szállásunk szép központi fekvésű szálloda, közvetlen környéke telis-tele van éttermekkel, ahol változatosan tudnak vacsorázni. A szállodától kb. 100 m-re van a homokos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton. Ezen a napon lesz idejük körbejárni a hangulatos tengerparti várost, és néhány helyi finomságot is kipróbálni, mint például a gyrost, vagy a bátrabbak a tenger gyümölcseit is megkóstolhatják.

4. NAP: PARALIA – METEORÁK – PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavasla­tunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolos­torok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszon­négy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándok­hellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehe­tett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítet­ték. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évek­től új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, szik­lába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Visszaúton megállunk a Tempi-völgyben, ahol az Aphrodithe forrásnál akár meg is szépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vis­sza a szállodába. Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 35 €.

5. NAP: PARALIA – OLIMPOSZ – PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését. Autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy meg­tekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve for­málódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás sze­rint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilá­tást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, ter­mészetesen azt is lehet, ők kellemesen tölthetik napjukat a tengerparton. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a strandon. A helyszíni kirándulások, programok sor­rendje módosulhat a helyi partner szervezésének megfelelően.

6. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a ten­gerparton, illetve a szállodánkban. Este, elegendő jelentkező esetén, részt vehetünk egy zenés-táncos görög esten, ahol meg­ismerkedhetünk a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 35€.

7. NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk, elhagyjuk Görögországot, majd Észak-Macedónián és Szerbián keresztül haza­felé tartunk. Határátlépések időtartamának függvényében Szeged után Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Belépő nincs, csak fakultatív program

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.3
Gyakori kérdések
Tóth Katalin
Érd
2017.08.11

Program: Tartalmas, izgalmas, sok program a természetben, de mégsem zsúfolt. Idegenvezető: Tökéletes szervezés, kedvesség, türelem, sok-sok történet az út menti láványosságokkal kapcsolatban Autóbusz: Biztonságos és tiszta Szállás: Kényelmes szobák, szép hotelek, gyönyörű környezet.

 • 4.5
Királyné Gabriella

2017.08.10

Program: természetjáró, hegyvidéki utat maximálisan teljesítette Idegenvezető: Rengeteg információ. Megismertük az út országait Autóbusz: Kényelmes és tiszta.

 • 4.8
Dr. Halmi Franciska

2017.08.09

Idegenvezető: csillagos

 • 4.5
Titz Józsefné

2017.08.06

Idegenvezető: Kiváló, kedves, segítőkész. Sokat tanultunk általa.

 • 4.5
Fekete Gyula

2017.07.30

Idegenvezető: Tökéletes, mint mindig

 • 4.8
Hajnal Enikő
Budapest
2017.07.28

Program: Nagyon gondosan összeállított. Idegenvezető: Kitűnő, informatív, kedves Autóbusz: Első osztályú

 • 4.5
Kiss László
Nagykanizsa
2015.08.02

Először utaztam Önökkel, és azt kell hogy mondjam, le a kalappal. Nagyon jó volt ez az út. Aki szereti a látnivalókat, meg nyaralni is akar egyben, azoknak csak ajánlani tudom az ilyen nyaralásos körutakat. Nagyon jól éreztem magam és sok új emberrel megismerkedtem. A buszvezető úrral és az idegenvezetővel (Ádámmal) is meg voltam elégedve. Biztos, hogy még utazni fogok Önökkel :) Minden jót és további jó munkát kívánok Önöknek. Üdvözlettel: Kiss László

 • 5.0
Kelemen Ottó
Balatonfüred
2014.07.13

Az egész család rendkívül jól érezte magát a Zeusz földjén c. útnál. Ajánlom mindenkinek, hogy menjen el a Meteorákhoz, mert egy életre szóló élmény, valamint a világ kulturális világörökségének részeként olyan képet fest a látogató elé, amellyel sehol máshol a világon nem találkozhat. Ajánlom, hogy aki arra jár, vegyen részt fakultatív kiránduláson, mert utólag bánni fogja, ha kihagyja. Sok sikert kívánok a jövőre, a mi bizalmunkat már elnyerték!

 • 5.0
Vincze Zsuzsanna
Budapest
2014.07.10

Nemrég értünk haza a Zeusz földjén című útról! Nagyon tetszett az idei nyaralás. Összességében nehéz az utakat összehasonlítani, mindegyikben van valami különleges, amiért jó, de ezért is vagyunk törzsutasok, amiért évről-évre a Prokot választjuk. Minden úton megtaláljuk azt a különlegességet, amitől egyedi lesz az utazás. Jövőre irány Spanyolország, reméljük jövőre is indul a Viva Espana út, mert akkor arra már van két fix utasuk!

 • 5.0
Gyuris Noémi
Szeged
2012.01.20

Üdvözlet! Már két alkalommal a Proko Travellel utaztunk görög tengerpartra és nagyon meg vagyunk a csapattal elégedve! Idén is őket választjuk, mert megbízható csapat! Előre is köszönjük az idei nyaralást!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Zeusz földjén úthoz hasonló utazások