Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 13 - 19.
249 000 Ft (-10 000 Ft)
239 000 Ft
Július 03 - 09.
299 000 Ft (-10 000 Ft)
289 000 Ft
Szeptember 10 - 16.
269 000 Ft (-10 000 Ft)
259 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!
Az út áttekintése

·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián
·  Olümposz, az istenek hegye
·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
·  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteora kolostorainak megtekintése, de az életszemlélet átélése is szükséges.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda,3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autó­pályán haladunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelé­ben található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza és az elötte lévő főtér. Folytatjuk városnézésün­ket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, meg­tekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar sze­cesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújították. Városnézésünk után keresztül utazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – THESSZALONIKI – PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország leg­nagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látvá­nyossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszel­ték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paraliaban lévő ***-os szál­lodánkhoz 5 éjszakára. Szállásunk szép központi fekvésű hotel, közvetlen környéke telis-tele van éttermekkel, ahol változato­san tudnak vacsorázni. A szállodától kb. 350 m-re van a homo­kos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tengerparton, illetve a szállodánkban. Este elegendő jelentkező esetén részt vehetünk egy zenés-táncos görög esten, ahol megismer­kedhetünk a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 35 €.

4. NAP: PARALIA – OLIMPOSZ – PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését. Autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy meg­tekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve for­málódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás sze­rint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természe­tesen azt is lehet, ők kellemesen tölthetik napjukat a tengerpar­ton. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a strandon. A helyszíni kirándulások, programok sorrendje módo­sulhat a helyi partner szervezésének megfelelően.

5. NAP: PARALIA – METEORÁK – PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavasla­tunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolos­torok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszon­négy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándok­hellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehe­tett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel prog­ramunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába. Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 35 €.

6. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tenger­parton, illetve a szállodánkban.

7. NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk Észak-Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépések időtartamá­nak függvényében Szeged után Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szál­lítunk.

Belépő nincs, csak fakultatív program

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Süveg József Miklós és Dr Kovács Julianna
Bordány
2023.09.27

A pihenés és a kirándulási programok aránya tökéletes volt! Az idegenvezetés csillagos 5!! Maximális szakmai felkészültség, figyelmes, jó tempójú idegenvezetés. A busszal mint mindig, most is minden rendben volt!

 • 5.0
Czine János, Czinéné Krakkó Valéria
Nagyhódos
2023.09.26

Profi szervezés, nagyon jól szervezett úticélok. Csak a leg-leg-leg jelző illeti. Ekkora lexikális tudás elismerésre méltó. Az autóbusz kényelmes és biztonságos volt. A gépkocsi vezető biztonságosan, precízen vezetett, segítőkész. A szállás kényelmes, gyönyörű volt a kilátás.

 • 4.8
Gottl Frigyes és Kokas Éva
Budapest
2023.09.23

Tartalmas, de nem fárasztó a program. Az idegenvezetés szuper volt!! Az autóbusz nagyon jó, kényelmes. A gépkocsi vezető nagyon jó, biztonságos, udvarias volt. A szállás jó helyen volt, az étkezésnél viszont rosszul hozzáférhető a pult.

 • 4.8
Fehér István és Fehér Istvánné
Pécs
2023.09.23

Fakultatív és szabad program is volt egyaránt, minőséges. Idegenvezető magas tudású, érthető és intenzív, kiváló tájékoztatás., A busz tiszta és kényelmes volt. A sofőr profi és tapasztalt , helyismerettel. A hotel kitűnő választás volt (és hűtő is volt) . Reggelizés korrekt volt, a környéken "magyarul" is ehettünk.

 • 5.0
Szilágyi Ildikó és Bodócs Attila
Deszk
2023.09.23

Izgalmas, változatos, élményekben dús program, az idegenvezető széleskörű tudással rendelkezett, sok új információt adott át, kedves , barátságos. A sofőr, Attila megbízható, rutinos, nem ma kezdte látszik. A szállás modern, tiszta volt, a reggelinél a tojásrántotta, bundáskenyér nem volt teljesen friss.

 • 4.5
Knapp Ferenc és Knapp Ferencné
Mosonmagyaróvár
2023.09.20

A program szervezett-pontos volt. Az idegenvezető kiválló szaktudású-segítőkész. A busz kényelmes-biztonságos. A sofőr rutinos-megfontolt. A szállás kényelmes-tiszta, a reggeli kicsit egyhangú volt.

 • 4.5
Dr. Albert Melinda
Budapest
2023.07.31

A görög csodák és tengerparti pihenés csodás ötvözete. Tudásból, emberségből, bölcsességből, humorból az idegenvezető kiváló. A busz is 4 keréken guruló csoda volt (légkondi, kávé, hideg víz). A sofőr pontos, precíz, barátságos volt. A szállás görögös, kifejezetten jó volt ez a távolabbi szálloda, ahol nem volt zsúfoltság. Nagyon ízletes volt minden (gyümölcs kevés)

 • 5.0
Tardi Evelin
Bükkábrány
2023.07.27

Kellemes nyaralós körút, jut idő a pihenésre és a normális (nem szabadidős) étkezésre. Rengeteg információt és érdekességet tudhadtunk meg az idegenvezetőtől az út során. Kedves, segítőkész és jó a humora. Az autóbusz tiszta és kényelmes volt. A busz sofőr kedves és segítőkész , jó csapatot alkot az idegenvezetővel. Tapasztalt, gyorsan haladtunk a határoknál is. A szálláson tiszta, rendezett, kényelmes szobák voltak. Nagyon jó helyen volt a görög szállás, a tengerparthoz közel, a város zajától távol. Bőséges reggelik és vacsorák, ízletes görög ételek a szálláson. Jó ötlet volt Paráliára bemenni busszal ebédekhez

 • 5.0
Orosz István és László Andrea
Nyírkércs
2023.07.25

Kielégítő program mennyiség. Az idegenvezető magas lexikális tudással rendelkezett, pontos, kedves, megbízható személy. A busz kényelmes, biztonságos vezetővel. A szállás tiszta és kényelmes volt, az ételek finomak, változatosak.

 • 5.0
Bundschuh Attila, Kitka Klára, Primusz Szilárd
Nyergesújfalu
2023.07.25

Minden olyan volt mint ahogy vártuk, talán a görög esttől többet vártunk. Nagyon felkészült volt Ádám, az információ átadásban és a napi rutin lebonyolításában is. A busz az utazáshoz tökéletesen alkalmas volt, a sofőr udvarias, elkötelezett a szakmájához. A szállásra ha lehetne 6 pontot adnék, mert jobb volt mint a meghirdetett :-)

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Zeusz földjén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Görög csobbanás
A csodás főváros megtekintése mellett lesz időnk fürdőzésre, hajókázásra Dél-Görögország legszebb tájain.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Június 29. 5 nap 309 000 Ft
Szeptember 28. 5 nap 299 000 Ft
Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Május 16. 9 nap 375 000 Ft
Június 02. 9 nap 375 000 Ft
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 03. 7 nap 369 000 Ft
Május 30. 7 nap 399 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Túrázások Szlovéniából
Szlovén bázisunkról csillagtúrákkal fedezzük fel a környék természeti szépségeit. Utunk során Ausztriában és Olaszországban is kirándulunk. 3* és 4* szállások közül is lehet választani!

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Július 24. 5 nap 209 000 Ft
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Július 13. 3 nap 259 000 Ft
Augusztus 31. 3 nap 259 000 Ft
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Augusztus 10. 8 nap 494 000 Ft
Szeptember 21. 8 nap 534 000 Ft

Utazások hasonló árban

Nyaralás az albán tengerparton
Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Június 24. 5 nap 299 000 Ft
Augusztus 05. 5 nap 339 000 Ft
Ismerjük meg Berlint
Berlin az EU egyik legnépesebb városa, ahol egymást váltják a történelem ikonikus helyszínei, emlékei. Egyszerre a politika, tudomány és a kultúra európai központja.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Augusztus 05. 3 nap 197 500 Ft
Szeptember 16. 3 nap 204 500 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

Last minute akció

Április 16. 5 nap 199 000 Ft
Május 08. 5 nap 199 000 Ft
Közép-európai körkép
Nyugat-Csehország és Bajorország városain halad utazásunk. Közben felkeresünk várakat, bájos óvárosi utcákon sétálhatunk és összehasonlíthatjuk a világhírű bajor, illetve cseh söröket, elleshetjük a likőrkészítés fortélyait, hajózhatunk a Königssee-n.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Június 28. 6 nap 229 000 Ft
Augusztus 22. 6 nap 229 000 Ft
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Július 13. 3 nap 259 000 Ft
Augusztus 31. 3 nap 259 000 Ft