Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 10 - 14. 370 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Augusztus 21 - 25. 365 000 Ft (-50 000 Ft)
315 000 Ft
Repülővel Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Kirándulás a Cote d’Azur vidékén: Cannes, Antibes
·  A leghíresebb francia parfümgyár felkeresése
·  Ferrarik és jachtok közt Monte Carloban
·  Fürdés Nizza pazar tengerpartján

Monacóra nehéz jelzőket találni. A fényűzés és az elegancia abszolút csúcsa. Mindehhez Nizza mediterrán lazasága roppant különleges párosítást alkot.
G. Horváth Anikó – 24 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – NIZZA

Menetrendnek megfelelően, várhatóan a reggeli órákban ide­genvezetőnkkel repülés Nizzába. Leszállás után autóbusszal transzfer a szállodába. Szállodánk légkondicionált, ****-os, a városközpontban, a főpályaudvar közelében lesz (4 éj). Elfoglaljuk szobáinkat, majd bemegyünk Nizza központjába, ahol gyalogos városnézés. Az üdülőváros legfőbb látnivalóit mutatja be az ide­genvezető. Először az óváros szívében álló Cours Saleya-ra, a sza­badtéri virág-, zöldség- és gyümölcspiacra megyünk, ahol akkor is érdemes pár percet eltölteni, ha csak nézelődünk, mivel ez egy látványos, tradicionális francia piac. Tovább sétálva a Massena teret, majd az I. Albert parkot érintjük. Mindkettőt egy-egy szo­bor teszi látványossá. Az óváros fölé magasodik egy kilátó, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a tengerparti öbölre. Ide is felsétálunk. Innen jól látható a Promenade des Anglais, a Földközi-tenger mentén húzódó, közel 7 km hosszú tengerparti sétány. Ezt követően a kikötőben megcsodáljuk a fényűző jachto­kat. Estére érkezünk vissza a szállodánkba. Vacsorázásra helyszínt akár a belváros hangulatos éttermei közül, akár az idegenve­zető által a szálloda közelében lévő éttermekből szabadon tud mindenki magának választani, de arra is van lehetőség, hogy az idegenvezető szervezésben a közelben, közösen vacsorázzanak. (Fizetés az étteremben, fogyasztás szerint).

2. NAP: NIZZA – ANTIBES – CANNES – GRASSE – SAINT PAUL DE VENCE – NIZZA

Aki szeretne, fürdőzhet a tengerparton, de egy buszos prog­ramot is szerveztünk, mely során bemutatjuk a környék látvá­nyosságait. A reggeli indulás után először Antibes-ban állunk meg. A városban egyszerre tapasztalhatjuk meg a középkor és Provence hangulatát. Leghíresebb épülete az egykori Püspöki Palota, mely 1946-tól kezdve Picasso stúdiója volt. Csodálatos látványt nyújt a XII. században épült katedrális, amely négy­szögletes harangtornyával tör az ég felé. Tovább sétálva a helyi termelői piacon teszünk látogatást, ahol megkóstolhatjuk a vidék specialitásait. Ezt követően tovább utazunk Cannes-ba, a filmfesztiválok városába. A Fesztivál Palotában 1949 óta versen­genek a világ minden tájáról érkező filmesek a fődíjért, az Arany Pálmáért. Sétálunk a városban, majd a szabadidő alatt lesz lehetőségünk egy hangulatos tengerparti étteremben ebédelni. Programunk végén buszra szállunk és a híres francia illatszer­gyártás központjába, Grasse-ba látogatunk, ahol egy parfüm­gyárban bemutatják a parfümkészítés technikáját, majd az üzemlátogatás végén vásárolhatunk a híres francia parfümök­ből, gyári áron. Folytatva kirándulásunkat a művészek városába, Saint Paul de Vence-be megyünk. Ebben a városban élt Chagall is 19 évet. Séta a hangulatos kisvárosban, majd visszaindulunk Nizzába. Antibes – Cannes – Saint Paul kirándulás parfümgyár látogatással: 24.000 Ft. Érkezés a délutáni órák­ban. Szállás, vacsorázási lehetőség mint az előző napon.

3. NAP: PIHENÉS / ÈZE KIRÁNDULÁS

Ezen a napon szabadprogram vagy fél napos kirándulás Èze szik­lavárosába. A szállodánktól kb. fél óra sétára lévő buszmegálló­tól utazunk el a hegyszirtre épült Èze város kapuihoz. Leszállást követően megkezdjük sétánkat. A település páratlan elhelyez­kedése miatt szinte teljesen autómentes, lépcsők és emelkedők tarkítják a terméskővel kirakott szűk utcácskákat. Már maga az itteni barangolás is igazi élmény. A hegytetőn lévő trópusi kert kilátóteraszáról elénk táruló panoráma a Cote d’Azur partvidé­kére egyszerűen lenyűgöző. A túra fáradalmait egy közeli bár­ban pihenhetjük ki, ahol akár a helyi pastist (csillagánizs likőr) is megkóstolhatunk. Szabadidő után sétálunk vissza a buszmegál­lóba, majd onnan a kora délutáni órákban érünk vissza Nizzába, így még lesz idő csobbanni egyet. Az Èze kirándulás a fitteknek ajánljuk, az emelkedők miatt. (Buszköltség és a belépők a hely­színen fizetendőek) A szállodától a tengerparti fürdésre alkal­mas terület kb. negyedórai sétára van. Ide a város centrumán keresztül tudnak lejutni utasaink. A nizzai tengerpart fehér kavicsos. Az ingyenes szabadstrandok és a fizetős, nyugágyas, privát, strandszakaszok váltogatják egymást. A nap hátra­lévő részében pihenés, fürdés a nizzai tengerparton. Ha a kul­túra iránt érdeklődnek, akkor Nizza valamelyik múzeuma közül választhatnak. Este a belvárosban sétálva, elvegyülve a turisták és a helyiek forgatagában, magukba szívhatják a város egyedül­álló hangulatát. Szállás, vacsora mint előző napokon.

4. NAP: NIZZA – MONACO – NIZZA

Reggeli után fakultatív kirándulás Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Express vonattal jutunk el Nizzából a miniállamba, ahol felkeressük a Nagyhercegi palotát, melyet belülről is megtekintünk. A palota előtt van az őrségváltás is. Innen mesés a rálátás Monacóra és Monte Carlóra. Átsétálunk a katedrálishoz, ahol a hercegi család több tagjának, többek közt Grace Kellynek a sírhelye is található. A híres színésznőből lett hercegnő is ültetett növényeket abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Oceanográfiai múzeumot. A monacói szikláról lesétá­lunk és megtekintjük a világ talán legszebb jachtokkal díszített kikötőjét. Nézelődünk a Forma 1 versenypálya szakaszán, miköz­ben felmegyünk Monte Carlóba, a kaszinóhoz. Az előtérbe meg­felelő öltözetben bárki ingyenesen bemehet, aki betöltötte a 18 évet, míg a belső játékasztalokhoz csak külön belépő ellené­ben lehet belépni. Estére érkezünk vissza szállodánkba. Monaco garantált fakultatív kirándulás (2 belépővel, vonatjeggyel): 45 € (jelentkezés a helyszínen).

5. NAP: NIZZA – BUDAPEST

Reggeli után autóbusztranszfer visz ki bennünket a reptérre. Menetrend függvényében hazaindulás, Budapestre érkezés előreláthatóan a délelőtti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Monte Carlo - Casino (helyszínen)18 €
Kisvonat (helyszínen)10 €
Nizza helyi busz6 €
Monaco helyi busz4 €
Helyi és idegenforgalmi adók9 €

Belépők ára: kb.: 47 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Sebesi Katalin
Szentes
2019.09.06

Anikó jól felkészült, kedves figyelmes, segítőkész idegenvezető. A szálloda reptér közeli, pici szobákkal, de tiszta, rendezett. A reggeli bőséges, nagy választékkal.

 • 4.8
Barta Dezső Mihályné
Paks
2019.08.29

A francia riviéra eleganciáján túl festői városokba nyertünk betekintést a G Horváth Anikó rendkívül felkészült idegenvezetőnk jóvoltából. Az út sikeressége a jó idegenvezetésen nagyban múlik. Nagy öröm számomra, hogy régi nagy álmom is megvalósulhatott. Láthattam Monacót.

 • 5.0
Vincze Péterné
Püspökladány
2019.08.21

Az Azúr-part a világ egyik legszebb helye, mindképpen érdemes egyszer ellátogatni. Idegenvezetőnk, Anikó olyan átéléssel mutatta be a nevezetességeket, hogy öröm volt hallgatni. Látszik rajta, hogy imádja ezt az országot. Megmondom őszintén szívesen élnék is egy ilyen mesés helyen. Köszönöm az utat!

 • 4.8
Fehér Katalin
Budapest
2018.11.14

Örülök, hogy hozzám hasonló érdeklődésű, korosztályú csoporttal utazhattam. Az első napon én Cannes-t is beleiktattam volna a programba.A szállás tiszta, rendezett és csendes volt (habár reptér közeli). Anikó nem várta a kérdéseket, igyekezett a történelmi összefüggésekre is rávilágítani, háttértörténeteket mesélni. Jól kezelte a feladatokat.

 • 4.5
Lang Péter
Budapest
2018.10.29

Az idegenvezető lexikális tudása kiváló, ami ebbe a pár napba belefért, mindent megkaptunk. Nem volt fárasztó. 5*!

 • 5.0
Jakab Andrásné
Budakeszi
2018.10.26

Köszönjük szépen a szervezést! Külön köszönet Anikónak, aki profi munkát végzett. Látszik, hogy hatalmas tudással rendelkezik területről és az is, hogy nagyon jó a helyismerete is. Érdekes volt az előadásmódja, egy percig sem volt unalmas. Legközelebb is Önöket választjuk, ha utazni szeretnénk!

 • 5.0
Kajti Margit
Siófok
2018.10.26

Kiemelném idegenvezetőnk G .Horváth Anikó fantasztikus tudását, felkészültségét. Szinte megelevenedett a történelem az előadása során. Ezenkívül kiváló hely és nyelvismerete is óriási biztonságot adott nekünk utasoknak! Bevallom sokkal több időt is szívesen eltöltöttem volna a tengerparton, amire az idő rövidségre miatt kevés lehetőségem volt.

 • 4.5
Mohos Éva
Budapest
2018.10.06

Nagy tudású idegenvezetővel utaztunk, széleskörű ismeretekkel rendelkezik a történelemről. Jól összefogta a csapatot. Nagyon jó az ár-érték arány. Bőséges volt a reggeli.

 • 5.0
Pintér Zsuzsanna
Budapest
2018.05.20

Gazdag program, tömény szépségek 4 napba belesűrítve. Péter kiváló történelmi ismeretekkel rendelkezik, nagy a problémamegoldó képessége és rugalmas. Az autóbusz szuper kényelmes. Stefán nyugodt vezető, kedves, biztonságosan vette be a kanyarokat a kanyonban. Nagyon finom, kiadós és bőséges volt a reggeli, és mindig kedves volt a személyzet. Jó volt, hogy nem kértünk vacsorát, mert az idegenvezető szuper helyeket ajánlott, ahol szinte degeszre ettük magunkat.

 • 4.8
Bakos Gáborné
Hernád
2018.05.19

Évekkel ezelőtt átutazóban érintettük ezt a vidéket. Most úgy döntöttünk, hogy mint úticélt választjuk ki. Nem bántuk meg! A kedvencünk Monacó volt, festői szépségű. Kiváló idgenvezetés, jól összeállított program. Nem mellesleg nagyon finomakat ettünk!! Sajnos a kavicsos partot nem igazán szeretjük és a víz is hideg volt, így fürdőzni nem tudtunk. Ennek ellenére nagy élmény volt ez az út, mindenkinek ajánlom.

 • 4.8
A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 16. 9 nap Ár: december közepén

Loire-menti kastélyok
Május 22. 8 nap Ár: december közepén

Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Április 30. 5 nap Ár: december közepén

Valentin-nap Párizsban
A város, mely egész évben várja a látogatókat. A Szerelem ünnepén készülhetnek a jobbnál-jobb szelfik az Eiffel toronynál, vagy hajókázás közben a Szajnán. Vive l'amour!
Február 13. 4 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
A fényűző Nizza és Monaco úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Április 30. 5 nap Ár: december közepén
Valentin-nap Párizsban
A város, mely egész évben várja a látogatókat. A Szerelem ünnepén készülhetnek a jobbnál-jobb szelfik az Eiffel toronynál, vagy hajókázás közben a Szajnán. Vive l'amour!
Február 13. 4 nap Ár: december közepén
Loire-menti kastélyok
Május 22. 8 nap Ár: december közepén