Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 16 - 22.
525 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program buszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
·  Káprázatos szirtek és tengeröblök
·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette.
G. Horváth Anikó – 24 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)

1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS

Utazás egyénileg Párizsba. Érkezés után délután a reptéren csatlakoznak a buszos csoporthoz. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj). (Franciaországban több esetben a *** színvonalú IBIS szállodalánc hoteljeiben lesz az elhelyezés, melyben 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges.)

2. NAP: ROUEN – FÉCAMP – ETRETAT

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy sétál, önállóan nézelődik a városban. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először megtekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeumvárosként is emlegetnek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keressük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalkotása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Következő megállásunk Fécampban, a híres gyógylikőr városában lesz. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzetesek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apátság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehetőség. Ezt követően az atlanti-óceáni partszakasz felfedezésére indulunk. Délután érkezünk az egyik legkedveltebb üdülővárosba, Etretatba. Gyönyörű panoráma tárul elénk: a meredek sziklafalak, a tenger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán, csodás élmény. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakultatív kirándulás, (jelentkezés a helyszínen) Rouen – Fécamp – Etretat (belépővel): 40 €.

3. NAP: HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurbe utazunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város középkori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülőhelyére, Deauville-be. A homokos tengerpart és a patinás díszsétány igazán kellemes hangulatot áraszt. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe utazunk. A várost a „normann Athén”-ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumentális erődöt és a férfiak apátságát, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprogram után utazás a szállásra.

4. NAP: BAYEUX – ARROMANCHES – LONGUES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett falikárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os angliai hódítását. A terület ahol járunk, a II. Világháború legfontosabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérkezünk Arromanches-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. Tengeri ételkülönlegességek kipróbálására is lesz lehetőségük azoknak, akik ebédelni szeretnének. A partszakaszon haladva Longues-sur-Merben világháborús bunkereket láthatunk. Este szállásunk elfoglalása.

5. NAP: MONT ST. MICHEL – ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csoportot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség listájára. A „sziget” egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal megközelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos bencés apátság megtekintése után délután az egykori kalózvárosba, St. Malóba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óváros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, valamint a Saint Vincent katedrálist. Különleges a látvány ahogy a dagály folyamatosan „foglalja el” a partszakaszt. Jó idő esetén, fürdési lehetőség a homokos tengerparton. Este szálláshelyünkre buszozunk.

6. NAP: RENNES – CHARTRES – REIMS

Reggel irány Rennes központja. A város Bretagne tartományi székhelye. Itt megismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a Városházát. A szabadprogram keretében a helyi finomságokat is megkóstolhatjuk. A kora délutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame – melynek tornyai a különböző építési korok miatt teljesen eltérőek –, igazán különleges látványt nyújt. A repülős utasokat elvisszük a reptér közeli szállodába. Ők ezen az estén ott alszanak. A buszosokkal az esti órákban érkezünk reimsi szálláshelyünkre.

7. NAP: PÁRIZS – BUDAPEST

A repülős utasoknak transzfer a reptérre és hazautaznak Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Bayeux - múzeum8 €
D-Day, Arromanches10 €
Mont St. Michel - Apátság12 €
Helyi és idegenforgalmi adók3 €

Belépők ára: kb.: 33 € + 40 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dr Parádiné Novák Anna
Budapest
2023.10.06

Sokszínű, kiemelten szép látnivalók. Az idegenvezető nagy tudású, érdekesen, lelkesen magyaráz. Az autóbusz kényelmes, a sofőrök kedvesek és segítőkészek voltak. A rueni 2 vacsora gyengébb volt.

 • 4.8
Ecsedi Katalin
Vác
2023.08.02

Változatos program, bár nekem kicsit sok volt a templom. :) Voltak picit gyengébb minőségű szállások, de összességében elégedett vagyok.

 • 5.0
Orbán Csaba, Orbán Csabáné
Szekszárd
2023.07.14

Tartalmas, intenzív de teljesíthető programunk volt. Az idegenvezetés 10-es lenne, ha lehetne. Kedves, felkészült, profi idegenvezetés. Derűs hozzáállás, kekec utassal is higgadt maradt. A buszon egy pillanatra sem éreztük magunkat kellemetlenül, gördülékeny, biztonságos, üzembiztos. Kedves, magabiztos, segítőkész gépkocsi vezetők. A szállások kicsit távol voltak a várostól, de 1-1 éjszakára megfelelők. Nem kértünk vacsorát, de a reggeli megfelelő mennyiségű és minőségű volt. A szállások pontos címét jó lenne megkapni utazás előtt.

 • 4.8
Szabó Kálmánné Dr. Hollósi Gizella Olga
Cegléd
2023.07.11

Nagyon jó program. Az idegenvezető nagyon jó, pontos szervezés, kitűnő előadás, nagyon felkészült. Az autóbusz kényelmes, pontos, jó. A buszsofőr részéről biztonságos vezetés, figyelmes kiszolgálás. A szállás és az étkezés is jó. Szép utazás volt.

 • 5.0
Fekete Ernő, Feketéné Sánta Erzsébet
Szeged
2023.07.09

Kiváló program, fantasztikus tudású, szuper kedves, segítőkész idegenvezető. Kényelmes, tiszta busz, kiváló buszvezetőkkel. A szállás kényelmes, szép. Az ételek fincsik!

 • 5.0
Nábráczky-Hajós Péter, Műhelyi Ferenc Józsefné
Szeged
2023.07.06

Jól összeállított program, nem zsúfolt, de nem is laza. Az idegenvezető szakmai tudása elképesztő, empatikus, segítőkész. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A sofőrök jól vezetnek, ismerik a helyszíneket. Egyedül a Brit hotel minősége volt gyenge. Ízletes, finom ételek, változatos menü, bőséges reggeli.

 • 4.8
Verseci Klára
Budapest
2023.07.06

Többet kaptam, mint amire számítottam. Az idegenvezetés tökéletes! Nagytudású, odaadó, empatikus hölgy!

 • 5.0
Borbély Károly, Borbélyné Jáky Gabriella
Budapest
2023.06.25

Rendkívül összeállított, sok információt adó út, érdekes programok, látnivalók. Az idegenvezető nagyon felkészült, komoly tudású, segítőkész, tájékozott, kedves személyiség, jó szervezőkészségű, figyelmes. Az autóbusz tiszta, kényelmes, rendben tartott. A buszsofőr kedves, udvarias, segítőkész. Rendes, tiszta, egyszerű szállások. Minőségben és mennyiségben megfelelő, ízletes ételek. Ha ez a színvonal tartható, szívesen vesszük igénybe a szervezett utazásaikat.

 • 4.8
Móriczné Győrffy Mária
Pécs
2023.06.05

Kiváló idegenvezető, a buszsofőr részéről pedig biztonságos vezetés.

 • 5.0
Dr. Kiss Zoltán
Komló
2023.06.05

Megbízható színvonal. Kedves segítőkész, nagytudású idegenvezető.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A festői Normandia - Bretagne - repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizstól Bordeaux-ig
Párizstól Bordeaux-ig
7
NAP

4.6

13 értékelés

Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

559 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

359 000 Ft-tól
Párizs ínyenceknek
Párizs ínyenceknek
7
NAP

4.8

33 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

389 000 Ft-tól