Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 02 - 10.
509 000 Ft
Június 28 - Július 06.
519 000 Ft
Szeptember 20 - 28.
509 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Vörös sziklák és mesés tájak Korzikán
·  Földközi-tengeri hajózás és fürdőzés
·  Igazi olaszos hangulat Szardínián
·  Napóleon-emlékek Elbán és Korzikán

Soha nem felejtem el amikor először láttam ahogy a naplemente égő vörösre festi Korzika szikláit és mindez beleolvad a mélykék tenger végtelenjébe.
G. Horváth Anikó – 24 éve francia utak idegenvezetője


Szakértői blogot az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (36)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva az M7-en haladunk dél-nyugati irányban, Tornyiszentmiklósnál lép­jük át a határt és Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: PISA – ELBA

Toscana hangulatos dimbes-dombos vidékén haladva útba ejt­jük az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisát. Kb. 1 órára megállunk a Csodák mezején, ahol Olaszország legszebb román kori épületegyüttese található. Székesegyház, Keresztelő Kápolna, Ferdetorony külső megtekintése, lefényképezése és egyből indu­lunk tovább a kikötőbe. Piombinóból, kb. 1 órát hajózunk Elba szigetére. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez volt első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, mely­ben ma emlékmúzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahonnan jól láthatóak a város XVI. századi erődítményei. Esti órákban visszahajózás Piombinóba, majd szálláshelyünkre utazunk.

3. NAP: LIVORNO – BASTIA – CAP CORSE

Reggel kompátkelés Livornóból Korzikára (kb. 4 órás hajózás). Kikötünk Bastiában. Ezt követően egy kis szakaszon haladunk a szi­get ujjaként elhíresült Cap Corse csodálatos vidékén. Erbalungába látogatunk el, melynek aprócska hangulatos házai és zegzugos utcácskái sok művészt megihlettek. Méltán nevezik a környéket a festők paradicsomának. A változatos partszakasz mentén közép­kori őrtornyok sorakoznak. Több olyan ősi település is van ezen a vidéken, amelyet a kalóztámadások miatt a hegytetőkre építettek. Visszaérve rövid séta Bastia belvárosában. Megtekintjük a főtéren látható Napóleon szobrot, mely a nagy hadvezért túlzottan ideali­záltan, izmos császárként mutatja be. Bastiát elhagyva Patrimonio híres borvidékén haladunk keresztül. Az esti órákban érkezünk meg szálláshelyünkre. (A komp menetrendjében történő esetleges vál­tozás a napi programban módosulást okozhat.)

4. NAP: CALVI – CORTE – PORTO

Reggeli után városnézésre indulunk a sziget egyik idegenforgalmi központjában, Calviban. A város egy dombtetőre épült, sikáto­ros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Sétát teszünk a monumentális középkori falakkal körbevett óvárosban és a kikötő­ben is. A csodás fekvésű település lenyűgöző citadellájának meg­tekintését sem hagyjuk ki. Folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő település erő­dítménye lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a szi­get egyik legfontosabb szellemi központja is, hiszen itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete is. Corte-ban lehetőségünk lesz egy kisvonattal körbejárni a látványosságokat. Délután páratlan élményt nyújtó panorámaúton haladunk a vadre­gényes Scala di Santa Regina szurdokvölgyén keresztül a szépséges Portóba, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A város jelképe a part fölé magasodó gránitsziklára emelt genovai őrtorony és az aprókavicsos, széles tengerpart. Igény esetén fel lehet gyalogolni az őrtoronyba. Este sétálhatunk a part mentén, ahol több hangulatos kis kávézót és éttermet találhatunk.

5. NAP: PORTO – AJACCIO

Reggel Portót elhagyva kirándulásunkat egy mesés táj megte­kintésével kezdjük: Calanques de Piana vöröses sziklái lenyűgöző élményt nyújtanak. A meredek sziklák szinte a tengerbe szakad­nak. Természetesen biztosítunk fotózási lehetőséget is. Ezután a jelenlegi fővárosba, Ajaccióba látogatunk el. Érdekes sokszínű­ség jellemzi a várost, hiszen az ódon hangulatú épületektől a modernig minden megtalálható benne. Városnézésünk során – kívülről – megnézzük Napóleon szülőházát, majd az óvárost és a kikötőt. Napóleon 1769-ben itt látta meg a napvilágot. A város nagy szülöttére emlékművek, utcanevek emlékeztetnek. A prog­ramunk után szálláshelyünkre utazunk. A korzikai tartózkodás során lesz fürdési lehetőség, erre is készüljenek fel.

6. NAP: SARTENE – BONIFACIO – SANTA TERESA – SASSARI

Reggeli után irány az erődszerű házai miatt a „legkorzikaibb” településnek nevezett Sartene-ba. Felfedezzük a város zegzu­gos utcácskáit, majd rövid szabadprogram. Utunkat a mesés Bonifacióba folytatjuk, mely a sziget legdélebbi települése. Itt is kisvonattal megyünk be a központba, közben gyönyörködhe­tünk a tájban. Ezt követi óvárosi sétánk, majd szabadidő a bel­városban. Délután kompra szállunk Szardínia felé és korzikai kirándulásunk szép lezárásaként gyönyörködünk a pazar fehér mészkőfalakra épült erőd és óváros panorámájában. Mindössze 15 km-t hajózunk Korzikából Szardínia szigetéig. Megérkezés Santa Teresa kikötőjébe. Ezt követően Sassariba utazunk. Szállás.

7. NAP: SASSARI – ALGHERO – NEPTUN-BARLANG – OLBIA

Reggel könnyű séta keretében ismerkedünk a kulturális értékek­ben gazdag Sassarival. Ezt követően ellátogatunk Szardínia leg­szebb városának tartott Algheróba. Különlegessége, hogy katalán nyelvű a település. A műemlékekkel teli óvárost tengerbe nyúló erődfal veszi körül. Hangulatos sétát teszünk, miközben érintjük a szép katedrálist és a díszes palotákat a központban. Az épületeken a mai napig erősen tükröződik a katalán-aragón hatás. A napot egy fakultatív tengeri kirándulással folytatjuk. Jó idő esetén a Neptun-barlanghoz hajókázhatunk (hajójegy és a barlangbelépő a helyszínen fizetendő). Este érkezünk szálláshelyünkhöz.

8. NAP: MADDALENA-SZIGETEK – PORTO CERVO – OLBIA – LIVORNO

Reggeli után egy kellemes kirándulást teszünk a szépséges Maddalena-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő). Kikötés után a sziget legmagasabb pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk a pazar öblökre és a környező szigetvilág gyöngyszemeire. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Továbbhaladva érintjük Caprera-szigetét, ahol kívülről lefényképezhetjük Garibaldi házát, ezt követően Porto Cervót, a milliárdosok kedvelt üdülőparadicso­mát látogatjuk meg. Gyönyörködünk a festői öböl látványában. Este tengerjáró hajóval indulunk Olaszország partjai felé. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) kabinban.

9. NAP: LIVORNO – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli órákban érkezés Livornóba. Elhelyezkedünk az autóbusz­ban és hazaindulás. Szlovénián keresztül 21 óra körül érkezünk meg Budapestre. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Portoferraio-Napoleon-ház6 €
Corte - Kisvonat8 €
Bonifacio - Kisvonat7 €
Hajózás Maddaléna-szigetek22 €
Caprera-sziget, Garibaldi ház9 €
Neptun barlang14 €
Alghero hajó17 €
Porto Cervo, kisvonat10 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 105 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Heiner Lajos
Szeged
2023.10.11

Időhiány miatt csak röviden: életünk egyik legszebb útja volt, köszönhetően a nagyszerű programnak, Horváth Anikó rendkívüli idegenvezetésének - szellemesen ötvözte a tényeket számos, útikönyvekben nem fellelhető információval (miért hagyta ott Garibaldi az egyik feleségét percekkel a házasságkötés után, hogy sose lássa többet?) Sok köszönet az egész Stábnak!

 • 4.5
Vincze Gèza, Vinczéné Harangozó Aranka
SZIGETSZENTMIKLÓS
2023.10.05

Gazdag program volt, sok szépet láttunk. Tapasztalt, nagy tudású idegenvezető. Kényelmes busz, biztos gépvezető.

 • 5.0
DRINÓCZI ZOLTÁN, KARASZI LÍDIA
Szekszárd
2023.10.04

Változatosak, felkészült idegenvezetés.

 • 5.0
Salánki Ilona
Hódmezővásárhely
2023.10.02

Profik (az idegenvezetés, a gk. vezető). A vacsora lehetne változatosabb.

 • 4.8
Bali Ernő, Bali Ernőné
Budapest
2023.10.02

Jók a programok és az idegenvezetés! Tészta helyett változatos előétel!

 • 4.8
Restás József
Szeged
2022.10.10

Nagyon sok látnivaló volt. Anikó nagyon jól összetartotta a csoportot. Maximálisan felkészült, sok információt kaptunk. A busz kényelmes, jó műszaki állapotú. Udvarias, nyugodt, nagyon jól, biztonságosan vezet a sofőr. Mivel mindenhol csak 1 éjszakát töltöttünk, a szállás megfelelő volt. Reggeli szálloda függő volt, néha kevés.

 • 4.5
Dr. Debreczeni Judit
Budapest
2022.10.04

Színes, változatos program, kultúra (történelem, irodalom, vallás), hajózás, természet. Az idegenvezetőnek nagy lexikális tudása van, amit nagyon lelkesen ad át, jól összetartja a csapatot, megoldja a problémákat. A busz korszerű. A sofőrök jók, megbízhatóak, kedvesek, segítőkészek, humorosak. Tömegturizmusra épülő étkeztetés - az ország gasztronómiai sajátosságait már nemigen veszik figyelembe.

 • 4.5
Bakonyi Ágnes
Zalaegerszeg
2022.09.30

A program változatos - csodálatos! Anikó segítőkész; nagy a tudása! Tiszta, rendes autóbusz, tájékozott, helyzetfelismerő, udvarias sofőr. A szállások változatosak, az étkezés elegendő.

 • 4.5
Szabó László
Budapest, XI. kerület
2021.10.10

A varázslatos Elba, Korzika, Szardínia utazáson vettem részt feleségemmel együtt 2021. szeptember 22-30. között. Mivel mi általában egyénileg és így lassabban utazunk, az út nekünk kicsit pörgős volt, de beláttam, hogy 9 nap alatt a programban szereplő helyeket csak így lehetett megnézni. G Horváth Anikó nagyon felkészült idegenvezető, óriási lexikális tudással. Az út során olyan előre nem látható, nem kalkulálható történések voltak, amelyeket Anikó rendkívül higgadtan oldott meg. Még a fotózási igényeket is figyelembe vette, ami kevés idegenvezető sajátja. A buszban a lábtartót hiányoltam. Legjobban Bonifacio és Corte tetszett, Szardínián pedig Alghero. Ami részünkről teljesen fölöslegesnek tűnt az Porto Cervo. Helyette jobb lenne valamelyik nuraghe-t megnézni. Az étkezések közül az ajaccói vacsora mennyiségben és minőségben is kiemelkedő. A livornói csomagolt reggeli nagyon kevés és valaki még a croissant is kivette a zacskóinkból. Csak palack víz, kétszersült és narancs maradt. Javaslom, hogy ne tegyék ki a hallba a csomagokat, hanem a portás ossza ki kulcsleadásnál. A Olbia-Budapest visszaút komphajózásról, buszozásról nem tudunk nyilatkozni, mert mi még egy hetet Szardínián töltöttünk (Bosa, Oristano, Cagliari) és repülővel mentünk haza. Üdvözlettel! Szabó László

 • 4.0
Imreh Annamaria
Sepsi Szentgyorgy/Romania
2021.10.02

Egy elmeny volt az ut.Gazdag, de nem zsufolt program, mindenre jutott ido .Az idegenvezeto egy igazi elo lexikon .Az auto vezetok igazi bravurt hajtottak vegre a sok kanyarkos uton! Koszonjuk !

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

48 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

369 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

229 000 Ft-tól
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
5
NAP

4.8

69 értékelés

Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

209 000 Ft-tól