Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 30 - Július 08. 499 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Augusztus 13 - 21. 549 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Szeptember 22 - 30. 479 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Vörös sziklák és mesés tájak Korzikán
·  Nyugalom és olaszos hangulat Szardínián
·  Napóleon-emlékek Elbán és Korzikán
·  Földközi-tengeri hajózás és fürdőzés

Soha nem felejtem el amikor először láttam ahogy a naplemente égő vörösre festi Korzika szikláit és mindez beleolvad a mélykék tenger végtelenjébe.
G. Horváth Anikó – 24 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva az M7-en haladunk dél-nyugati irányban, Tornyiszentmiklósnál lépjük át a határt és Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este szálláshelyünk elfoglalása.

2. NAP: PISA – ELBA

Toscana hangulatos dimbes-dombos vidékén haladva útba ejt­jük az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisát. Kb. 1 órára megállunk a Csodák mezején, ahol Olaszország legszebb román kori épületegyüttese található. Székesegyház, Keresztelő Kápolna, Ferdetorony külső megtekintése, lefényképezése és egyből indu­lunk tovább a kikötőbe. Piombinóból, kb. 1 órát hajózunk Elba szigetére. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez volt első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, mely­ben ma emlékmúzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahon­nan jól láthatóak a város XVI. századi erődítményei. Esti órákban visszahajózás Piombinóba, majd szálláshelyünkre utazunk.

3. NAP: LIVORNO – BASTIA – CAP CORSE

Reggel kompátkelés Livornóból Korzikára (kb. 4 órás hajó­zás). Kikötünk Bastiában. Ezt követően egy kis szakaszon hala­dunk a sziget ujjaként elhíresült Cap Corse csodálatos vidékén. Erbalungába látogatunk el, melynek aprócska hangulatos házai és zegzugos utcácskái sok művészt megihlettek. Méltán neve­zik a környéket a festők paradicsomának. A változatos part­szakasz mentén középkori őrtornyok sorakoznak. Több olyan ősi település is van ezen a vidéken, amelyet a kalóztámadások miatt a hegytetőkre építettek. Visszaérve rövid séta Bastia bel­városában. Megtekintjük a főtéren látható Napóleon szobrot, mely a nagy hadvezért túlzottan idealizáltan, izmos császár­ként mutatja be. Bastiát elhagyva Patrimonio híres borvidékén haladunk keresztül. Útközben egy borosgazdánál rövid pihenőt tartunk, ahol a régió borát megkóstoljuk, és igény esetén akár vásárolhatunk is a híres francia nedűből. Az esti órákban érke­zünk meg szálláshelyünkre. (A komp menetrendjében történő esetleges változás a napi programban módosulást okozhat.)

4. NAP: CALVI – CORTE – PORTO

Reggeli után városnézésre indulunk a sziget egyik idegenfor­galmi központjában, Calviban. A város egy dombtetőre épült, sikátoros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Sétát teszünk a monumentális középkori falakkal körbevett óváros­ban és a kikötőben is. A csodás fekvésű település lenyűgöző cita­dellájának megtekintését sem hagyjuk ki. Folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő település erődítménye lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, hiszen itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete is. Corte-ban lehetőségünk lesz egy kisvonattal körbejárni a látvá­nyosságokat. Délután páratlan élményt nyújtó panorámaúton haladunk a vadregényes Scala di Santa Regina szurdokvölgyén keresztül a szépséges Portóba, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A város jelképe a part fölé magasodó gránit­sziklára emelt genovai őrtorony és az aprókavicsos, széles ten­gerpart. Igény esetén fel lehet gyalogolni az őrtoronyba. Este sétálhatunk a part mentén, ahol több hangulatos kis kávézót és éttermet találhatunk.

5. NAP: PORTO – AJACCIO – PROPIANO

Reggel Portót elhagyva kirándulásunkat egy mesés táj megte­kintésével kezdjük: Calanques de Piana vöröses sziklái lenyű­göző élményt nyújtanak. A meredek sziklák szinte a tengerbe szakadnak. Természetesen biztosítunk fotózási lehetőséget is. Ezután a jelenlegi fővárosba, Ajaccióba látogatunk el. Érdekes sokszínűség jellemzi a várost, hiszen az ódon hangulatú épüle­tektől a modernig minden megtalálható benne. Városnézésünk során – kívülről – megnézzük Napóleon szülőházát, majd az óvárost és a kikötőt. Napóleon 1769-ben itt látta meg a napvi­lágot. A város nagy szülöttére emlékművek, utcanevek emlé­keztetnek. A délutáni órákban tovább buszozunk. Szállás Proprianónál, jó idő esetén fürdési lehetőség a tengerben.

6. NAP: SARTENE – BONIFACIO – SANTA TERESA – SASSARI

Reggeli után irány az erődszerű házai miatt a „legkorzikaibb” településnek nevezett Sartene-ba. Felfedezzük a város zegzu­gos utcácskáit, majd rövid szabadprogram. Utunkat a mesés Bonifacióba folytatjuk, mely a sziget legdélebbi települése. Itt is kisvonattal megyünk be a központba, közben gyönyörköd­hetünk a tájban. Ezt követi óvárosi sétánk, majd szabadidő a belvárosban. Kompra szállunk Szardínia felé és korzikai kirándu­lásunk szép lezárásaként gyönyörködünk a pazar fehér mészkő­falakra épült erőd és óváros panorámájában. Mindössze 15 km-t hajózunk Korzikából Szardínia szigetéig. Megérkezés Santa Teresa kikötőjébe. Ezt követően Sassariba utazunk. Szállás.

7. NAP: SASSARI – ALGHERO – NEPTUN-BARLANG – OLBIA

Reggel könnyű séta keretében ismerkedünk a kulturális értékek­ben gazdag Sassarival. Ezt követően ellátogatunk Szardínia leg­szebb városának tartott Algheróba. Különlegessége, hogy katalán nyelvű a település. A műemlékekkel teli óvárost tengerbe nyúló erődfal veszi körül. Hangulatos sétát teszünk, miközben érintjük a szép katedrálist és a díszes palotákat a központban. Az épületeken a mai napig erősen tükröződik a katalán-aragón hatás. A napot egy fakultatív tengeri kirándulással folytatjuk. Jó idő esetén a Neptun-barlanghoz hajókázhatunk (hajójegy és a barlangbelépő a helyszínen fizetendő). Este érkezünk szálláshelyünkhöz.

8. NAP: MADDALENA-SZIGETEK – PORTO CERVO – OLBIA – LIVORNO

Reggeli után egy kellemes kirándulást teszünk a szépséges Maddalena-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő). Kikötés után a sziget legmagasabb pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk a pazar öblökre és a környező szigetvilág gyöngy­szemeire. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Továbbhaladva érint­jük Caprera-szigetét, ahol kívülről lefényképezhetjük Garibaldi házát, ezt követően Porto Cervót, a milliárdosok kedvelt üdülő­paradicsomát látogatjuk meg. Gyönyörködünk a festői öböl lát­ványában. Este tengerjáró hajóval indulunk Olaszország partjai felé. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) kabinban.

9. NAP: LIVORNO – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli órákban érkezés Livornóba. Elhelyezkedünk az autóbusz­ban és hazaindulás. Szlovénián keresztül 21 óra körül érkezünk meg Budapestre. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Portoferraio-Napoleon-ház6 €
Corte - Kisvonat8 €
Bonifacio - Kisvonat7 €
Hajózás Maddaléna-szigetek22 €
Caprera-sziget, Garibaldi ház9 €
Neptun barlang15 €
Alghero hajó17 €
Porto Cervo, kisvonat10 €
Emilia-Romagna tartomány múzeum adomány
2 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 108 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Heiner Lajos
Szeged
2023.10.11

Időhiány miatt csak röviden: életünk egyik legszebb útja volt, köszönhetően a nagyszerű programnak, Horváth Anikó rendkívüli idegenvezetésének - szellemesen ötvözte a tényeket számos, útikönyvekben nem fellelhető információval (miért hagyta ott Garibaldi az egyik feleségét percekkel a házasságkötés után, hogy sose lássa többet?) Sok köszönet az egész Stábnak!

 • 4.5
Restás József
Szeged
2022.10.10

Nagyon sok látnivaló volt. Anikó nagyon jól összetartotta a csoportot. Maximálisan felkészült, sok információt kaptunk. A busz kényelmes, jó műszaki állapotú. Udvarias, nyugodt, nagyon jól, biztonságosan vezet a sofőr. Mivel mindenhol csak 1 éjszakát töltöttünk, a szállás megfelelő volt. Reggeli szálloda függő volt, néha kevés.

 • 4.5
Dr. Debreczeni Judit
Budapest
2022.10.04

Színes, változatos program, kultúra (történelem, irodalom, vallás), hajózás, természet. Az idegenvezetőnek nagy lexikális tudása van, amit nagyon lelkesen ad át, jól összetartja a csapatot, megoldja a problémákat. A busz korszerű. A sofőrök jók, megbízhatóak, kedvesek, segítőkészek, humorosak. Tömegturizmusra épülő étkeztetés - az ország gasztronómiai sajátosságait már nemigen veszik figyelembe.

 • 4.5
Bakonyi Ágnes
Zalaegerszeg
2022.09.30

A program változatos - csodálatos! Anikó segítőkész; nagy a tudása! Tiszta, rendes autóbusz, tájékozott, helyzetfelismerő, udvarias sofőr. A szállások változatosak, az étkezés elegendő.

 • 4.5
Szabó László
Budapest, XI. kerület
2021.10.10

A varázslatos Elba, Korzika, Szardínia utazáson vettem részt feleségemmel együtt 2021. szeptember 22-30. között. Mivel mi általában egyénileg és így lassabban utazunk, az út nekünk kicsit pörgős volt, de beláttam, hogy 9 nap alatt a programban szereplő helyeket csak így lehetett megnézni. G Horváth Anikó nagyon felkészült idegenvezető, óriási lexikális tudással. Az út során olyan előre nem látható, nem kalkulálható történések voltak, amelyeket Anikó rendkívül higgadtan oldott meg. Még a fotózási igényeket is figyelembe vette, ami kevés idegenvezető sajátja. A buszban a lábtartót hiányoltam. Legjobban Bonifacio és Corte tetszett, Szardínián pedig Alghero. Ami részünkről teljesen fölöslegesnek tűnt az Porto Cervo. Helyette jobb lenne valamelyik nuraghe-t megnézni. Az étkezések közül az ajaccói vacsora mennyiségben és minőségben is kiemelkedő. A livornói csomagolt reggeli nagyon kevés és valaki még a croissant is kivette a zacskóinkból. Csak palack víz, kétszersült és narancs maradt. Javaslom, hogy ne tegyék ki a hallba a csomagokat, hanem a portás ossza ki kulcsleadásnál. A Olbia-Budapest visszaút komphajózásról, buszozásról nem tudunk nyilatkozni, mert mi még egy hetet Szardínián töltöttünk (Bosa, Oristano, Cagliari) és repülővel mentünk haza. Üdvözlettel! Szabó László

 • 4.0
Imreh Annamaria
Sepsi Szentgyorgy/Romania
2021.10.02

Egy elmeny volt az ut.Gazdag, de nem zsufolt program, mindenre jutott ido .Az idegenvezeto egy igazi elo lexikon .Az auto vezetok igazi bravurt hajtottak vegre a sok kanyarkos uton! Koszonjuk !

 • 4.8
Emőke Madar
Budapest
2019.07.05

Tegnap érkeztünk haza A Varázslatos Elba – Korzika – Szardínia körutazásról, felejthetetlen élményben volt részünk! Ez az élmény azonban Zilzer Zsuzsa idegenvezetése nélkül nem jöhetett volna létre, aki nagyon profi volt az utazás alatt végig! Nagyon nagy lexikális tudása van, mindig volt egy „B” terve, amivel még emlékezetesebbé tudta tenni a nyaralásunkat. Mindenki kívánságát próbálta teljesíteni! A tengerparti szállások csodálatosak voltak, a vacsorák helyszíneit sokáig nem fogom elfelejteni. Az útra több filmmel, zenével is készült, így a hosszú út sem volt unalmas. A sofőrök vezetése, segítőkészsége, udvariassága is profi volt. Köszönöm ezt a csodálatos 9 napot!

 • 5.0
Kistelekiné Dr.Gazdag Márta
7624 Pécs Angster József utca 1
2018.07.31

Először utaztam a Prokó Travellel, gratulálok a programhoz bár fárasztó, de csodálatos.Kiváló volt az idegenvezető szakmai tudása/Horváth Anikó/, a gépkocsivezetők udvariassága és vezetési képessége valamint az, hogy amit a program kínált, az meg is valósult, ami manapság sajnos már igen ritka. Szép nyolc nap volt !Köszönöm!

 • 4.8
Kovács Hajnalka
Budapest
2017.07.05

Program: Dús, értékes. Idegenvezető: Kedves, aranyos, nagy tudású. Szeretjük! Autóbusz: Szűk, nagyobb háló legyen a széken. Szállás: Hűtő hiányzik, meg vagyunk elégedve, tiszta, alvásnak megfelelő.

 • 4.8
Mozsgai Máté

2017.07.03

Program: Tartalmas, jól összeállított. Idegenvezető: Kiváló helyismeret, profi lebonyolítás, figyelmes, magas tudás. Autóbusz: Tiszta, kényelmes. Szállás: Elegáns, igényes, kényelmes, jó fekvésű helyeken.

 • 5.0
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Május 27. 8 nap Ár: december közepén

Az adventi Róma
Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.
December 13. 3 nap 224 000 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Május 22. 8 nap Ár: december közepén
Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.
Március 21. 4 nap Ár: december közepén
Április 24. 4 nap Ár: december közepén