Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 26 - Május 02.
779 000 Ft
Július 16 - 22.
799 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Színpompás virágok és óceáni bálnales
·  Érintetlen természet az óceán közepén
·  Csodás vulkáni képződmények, mesés táj
·  Lisszabon és két lenyűgöző sziget megtekintése

"A világ egy kevésbé ismert gyöngyszeme, ahol szerencsére még nincs turistatömeg. Buja növényzet, különleges történelem és szemet gyönyörködtető látvány mindenhol!"
Prónay Gyula – A Proko Travel tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)

1. NAP: BUDAPEST/BÉCS – SAO MIGUEL

Indulás kora reggel Budapestről, átszállással utazunk a Portugáliához tartozó Atlanti-óceáni szigetcsoportra. Egész napos utazás után érkezünk az Azori-szigetek főszigetére, Sao Miguelre. Transzfer a ****-os szállodánkba (4 éj).

2. NAP: SAO MIGUEL – BÁLNALES – PONTA DELGADA

A korai reggelit követően – ha jó idő lesz –, nyolc órakor két és fél órás bálna- és delfinlesre indulunk. Mivel az Azori-szigetek az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, az egyik legnagyobb bálna- és delfinpopulációnak ad otthont. A kirándulás során nagy valószínűséggel láthatunk bálnát és (vagy) delfint. A program során esőkabát viselése javasolt. Fakultatív bálnales hajókirándulás: 12.000,- Ft Rossz idő esetén ez a kirándulás elhalasztásra kerülhet, ilyen esetben másik napon próbáljuk megvalósítani a bálnalest (programcsere). Reggeli programunk után gyalogos városnézésre indulunk Ponta Delgadában, a sziget fővárosában. A várost főképp a fekete bazalt és a fehér mészkő használata jellemzi, ezért sokhelyütt igen színpompás látvány tárul elénk. A helyi piacon tett látogatás után a város Matriz nevű kerületébe megyünk, ahol megnézzük a Sao Sebastiao templomot, a Portas da Cidade-t, mely egy városkapu, és a városháza épületét. A Sao Francisco tér felé sétálva láthatjuk az Esperanca kolostort, ami a Csodatevő Krisztus kultuszhoz kapcsolódik. Ez a szigetvilág legnagyobb vallási ünnepeinek helyszíne. A másik híres látványosság a környéken a Forte de Sao Bras, ez egy erőd, melyet a kalóztámadások kivédésére építettek. A városnézés befejeztével visszatérünk a szállodába.

3. NAP: SETE CIDADES – RIBEIRA GRANDE – FOGO-TÓ

Reggeli után buszos kirándulásra indulunk. A sziget nyugati része felé haladva érintjük a Pico do Carvao kilátót, ahol egy rövid időre meg is állunk, megcsodáljuk a tájat, amelyet a sziget legkeskenyebb része nyújt. Kiváló fényképek készítésére lesz lehetőség. Az elénk táruló területet 290 apró vulkán formálta meg évmilliókkal ezelőtt. Folytatjuk utunkat Vista do Rei felé. Itt újra egy kilátóhoz érünk, ahonnan a Sete Cidades-t nézhetjük meg. Ez a terület tele van szikrázóan kék és zöld tavakkal. A Vista do Rei portugálul azt jelenti, hogy „királyi kilátás”, ami méltó név az itt elénk táruló csodára. A sziget északi részén megtekintjük Capelasban az Oficina Múzeumot. Végül a sziget északi részén egy kisvárost, Ribeira Grandét látogatjuk meg, megnézzük történelmi központját és sétát teszünk a szűk utcáiban, ahol a XVII. és XVIII. századi városi építészetre is láthatunk néhány szép példát. Ellátogatunk a Lagoa do Fogo krátertóhoz, amely a legmagasabban elhelyezkedő tó a szigeten. Miután kigyönyörködtük magunkat a csodás látványban, visszaúton egy ananászültetvényt keresünk fel. Láthatjuk az üvegházas technikát, amivel a helyiek rosszabb idő esetén elősegítik az ananászok növekedését. Ennek az érdekes látnivaló emlékképeivel megyünk vissza a szállásunkra. Kényelmes ruha és edzőcipő viselése javasolt. Fakultatív vacsora.

4. NAP: VILA FRANCA DO CAMPO – FURNAS – T. NOSTRA

Reggeli után, aki szeretne, fürdőzhet a szállodával szemben lévő strand medencéiben, illetve az óceánban, vagy ismét útra kelhet velünk, célpontunk a Furnes-völgy. Kelet felé indulunk, Vila Franca do Campóba, mely 1522-ig a főváros is volt, azonban sajnálatos módon egy erőteljes földrengés következtében megsemmisült. A városnézést és szabadidőt követően érkezünk meg a Furnas-völgybe. A vulkáni komplexumban található a Lagoa das Furnas tó, továbbá számos meleg vizű forrás és sok más természeti különlegesség. Miután megcsodáltuk a látnivalókat a Terra Nostra kertbe megyünk, ami az egyik legcsodálatosabb kert Európában, több mint kétezer féle fafajjal, és egy termálvizes úszómedencével, ahol lehetőség nyílik egy relaxáló fürdőt venni. Ezután a Furnas völgybe megyünk, ahol a lakosok helyi ételeket főznek a vulkán hőjének felhasználásával. Lehetőség nyílik arra is, hogy ezeket az ételeket megkóstoljuk. Késő délután érünk vissza szállásunkra. Furnes-völgy fakultatív kirándulás fürdőbelépővel: 45 €

5. NAP: ANGRA DO HEROÍSMO – SERRA DO CUME – PRAIA DA VITÓRIA

Reggeli után transzfer a repülőtérre és átrepülünk az Azori-szigetek másik gyöngyszemére, Terceiára. A szigetre érkezés után buszra szállunk és városnézésre indulunk. A város, Angra do Heroísmo, ahol a szállásunk is van, a Világörökség része 1983 óta, hiszen biztonságos kikötője évszázadokon át a kereskedők, felfedezők kedvelt megállóhelye volt. A kőhomlokzatok, és az élénk színre festett házak, fémkerítésű balkonok szemkápráztató látványt nyújtanak. Áthaladunk a Praca Velha téren is, ahol a Városháza épülete található. Láthatjuk még a Duque de Ávila kertet és a Capitaes Generais palotát, a Sé katedrálist (kívülről) és a kikötőt. Busszal a Serra do Cume kilátó felé indulunk, ahol meg is állunk egy fotószünetre, és elmerengünk a Praia da Vitória öböl látványán. Tovább haladunk Praia da Vitória városa felé, mely méltán híres strandjáról. Útközben megállunk, hogy megnézzük Sao Sebastiao templomát, amit 1455 körül az első telepesek építettek, azonban az évszázadok alatt sok átalakításon ment át. Utunk során több, a szigetre jellemző kis falun is áthaladunk, majd Angra do Heroísmóba visszaérkezve felmegyünk a Monte Brasil hegyre, ahol fantasztikus panoráma tárul elénk a városra és az öbölre. Este elfoglaljuk ****-os szállásunkat a szigeten (2 éj).

6. NAP: CINCO RIBEIRAS – BISCOITOS – ALGAR DO CARVAO

Megreggelizünk és a sziget nyugati részének felfedezésére indulunk. Buszos utunk során elhaladunk Sao Mateus kicsiny halászfaluja mellett, majd megállunk Cinco Ribeirasban, ahol meglátogatunk egy sajtgyárat. Lehetőség lesz a különböző sajtok kóstolására is. Az északi területekre érve Biscoitosba megyünk, mely híres a borkészítéséről, és a sötét fekete vulkáni kőzetekből kialakított tengeri úszómedencéiről. Itt lehetőségünk van egy pihentető fürdőt venni a tengerben. A sziget középső részén áthaladva elmegyünk Algar do Carvaóhoz. A 90 méter mély vulkáni kráter 3.200 évvel ezelőtt alakult ki. Mesébe illő a látvány, amikor leereszkedünk a hajdan volt kráter mélyébe. Programunk végeztével visszamegyünk a szállodánkba.

7. NAP: TERCEIRA – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővárosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló többszázéves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostor, melyben indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. Ezt követően a Rossio teret keressük fel, majd végigmegyünk a város sétálóutcáján és megtekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogramot követően felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Látni fogjuk a híres történelmi sárga villamosokat is. Napunk zárásaként kimegyünk a Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlegesebb halat, cápát, pingvint, vidrát láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítményében. Délután transzfer a repülőtérre. Menetrend függvényében, Budapestre várható érkezés késő este.

LátnivalóBelépődíj
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum25 €
Lisszabon - Belém torony6 €
Lisszabon - Jeromos templom12 €
Capelas - múzeum3 €
Furnas3 €
Helyi és idegenforgalmi adók9 €

Belépők ára: kb.: 58 € + 45 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. 

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Petőcz Mária, Szabó József
Győr
2023.07.31

Gazdag, minőségi látnivalók. Az idegenvezető minden helyzetet megoldott. Tiszta, elegáns járművekkel utaztunk. A buszvezetők pontos, udvarias emberek. Mindkét szállás kiváló, különösen az első.

 • 5.0
Lenkovics Antalné
Debrecen
2023.07.26

Változatos program és intelligens, tájékozott, szolgálatra kész, mindenre figyelő idegenvezető. Kényelmes busz, udvarias buszsofőrrel. Jól megközelíthető a szállásról a tengerpart. Bőséges, helyi jellegű ételek. Lisszabonban a "kevesebb program több lenne, a belvárosi program megterhelő.

 • 5.0
Simon Zsuzsanna, Simonné Kiszely Zsuzsanna
Ipolyvece
2023.07.26

Jók a programok, az idegenvezető nagyon segítőkész. A svédasztalos vacsora szerintünk célravezetőbb lenne, mindenki annyit szedne, amennyit akar.

 • 4.8
Balogh Dániel, Honfi Vivien
Szeged
2023.07.26

Precíz szervezés. A szállások közül a Hotel Hotel Verde Mar kifogástalan, a Hotel Caracol minőségben gyengébb. Kissé kevés a szabadidő.

 • 4.8
Sipos Aranka
Tiszaalpár
2023.07.25

Megfelelően szervezett. Az éttermek hiányosságairól, jó lenne tájékoztatást kapni indulás előtt (szigeten nincs).

 • 4.5
SILYE MIHÁLY, SZILICZEI ZSUZSANNA KATALIN
Gyöngyössolymos
2023.07.25

Repülőjegyek foglalásánál a házaspárokra oda lehetne figyelni, és úgy foglalni a helyet.

 • 5.0
Dr. Kucsinka Katalin
Balatonalmádi
2022.08.05

Utazásunk programja: sok látnivaló, két sziget. Idegenvezetés: gazdag ismeretanyag, jó hangulat. Autóbusz: kényelmes, jó sofőrök. Szállás: első szállás kiváló, jó elhelyezkedés. Második szállás- zajos- kissé kényelmetlenebb. Étkezés: finom ételek, bőséges választék.

 • 4.8
Kiriné Magdolna
Szeged
2022.08.03

2022. július 19-től 26-ig a fenti úton volt szerencsém részt venni. Ennek nagyon örülök, egy nagy álmom teljesült ezzel az úttal az Önök jóvoltából. Az Azori-szigeteken minden természeti jelenségből van egy kis ízelítő. Hatalmas kék, zöld tavak, forró gejzírek és fürdők, elképesztő óceáni kilátások, vulkáni képződmények, teamezők, telepített hortenzia mezők, ananász ültetvények, paradicsomi környezet. Egyszóval ez egy csodavilág. A program alaposan összeállított, jó, hogy Terceia-sziget látnivalói is benne szerepelnek. Köszönet Flores Andrea idegenvezetőnek lelkiismeretes, körültekintő munkájáért aki ezt a tartalmas programot segítette az utasoknak végigcsinálni. Kiváló, felkészült idegenvezető.

 • 4.8
Szilágyi Pál
Debrecen
2022.08.01

Utazásunk programja: a szigetek egzotikumai. Idegenvezetés: felkészült, alapos, körültekintő a szigeteki vezetővel együtt, minden utasra figyelnek. Autóbusz: kényelmes. Gépkocsivezetők: nagyon felkészültek, a helyi viszonyokat alaposan ismerik. Szállás: komfortos, az igényeket kielégítik. Étkezés: nagy választék, mindenki megtalálja az étkezési szokásainak megfelelő kínálatot.

 • 5.0
Ördögh István
Szeged
2022.08.01

Utazásunk programja: kettő szigeten a legfontosabb látnivalókat tartalmazta. Idegenvezetés: kimerítő tájékoztatást kaptunk, törődött az utasokkal. Autóbusz: jó minőségű volt, tiszta, klímás. Gépkocsivezetők: kiváló sofőrök, tanácsokat adtak. Szállás: megfelelt az elvárásoknak, jó helyen volt. Étkezés: nagyon finom reggeli és vacsora.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Smaragdzöld szigetek (Azori-szigetek) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fedezzük fel Portugáliát!
Fedezzük fel Portugáliát!
7
NAP

4.7

32 értékelés

Északról haladunk dél felé, s közben felkeresünk minden fontos látnivalót Portugáliában. Útközben megkóstolhatjuk a világszerte híres borokat is.

529 000 Ft-tól