Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 27 - Július 04. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 01 - 08. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Hajóval egy norvég fjordon és az Északi-tengeren
·  Repüléssel lerövidített buszút, gyors utazás
·  Három skandináv főváros látnivalói
·  Vadregényes táj és több száz vízesés

"Ez az egy hetes körutazás olyan, mint egy idilli koncentrátum Skandináviából. Fjordi hajózás, három történelmi főváros és lenyűgöző tájak."
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – HAMBURG – LÜBECK

Délben egyénileg repülnek Hamburgba. Megérkezés után a rep­téren felveszi Önöket a buszos csoport, és rövid buszos város­nézés következik az észak-német városban: kikötői negyed, belváros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is sze­repel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

2. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Strøget, a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok ked­venc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

3. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stanon kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota, és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel-díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétálóutcáját. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fensé­ges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

4. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekintésé­vel kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A szomszédos hajómúzeum a vikingkorba vezet vissza bennünket. A belvárosban tett gyalogos városnézés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az egyetem épületét is. A monumentális Városháza belső tere, modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába, a csodaszép Tyri-fjord mentén haladunk tovább. Az út során gyönyörköd­hetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesé­sek száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leg­hosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehető­ség nyílik fakultatív programként 2 órás, mesés hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, ren­geteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 22.000,- Ft Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést láthatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű telepü­lésen lesz.

6. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN

Ez a nap a vízesések napja. Reggeli után elindulva hamarosan megérkezünk a szép Twindefoss vízeséshez. Ezt követően egy kis kitérővel felkeressük Norvégia egyik legismertebb zuhata­gát, a Voringfoss vízesést. Visszatérve a főútvonalunkhoz hama­rosan a káprázatos szépségű Hardanger-fjord mentén haladva gyönyörködhetünk a tájban (fotószünet is lesz). Kicsit hosszabb időre megállunk a különleges Steinsdalfossen vízesésnél, ahol a leomló vízfüggöny mögé is besétálhatunk. A délutáni órák­ban érkezünk meg a festői fekvésű nyugat-norvégiai Bergenbe. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a belváros­sal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program keretében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot, illetve a siklóvasúttal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilátópontra. A város bőven nyújt lehetőséget a szabadidő eltöltésére. Vacsora után a központi fekvésű szálláshelyről kellemes esti sétára lehet indulni.

7. NAP: BERGEN – BEHAJÓZÁS

Reggel folytatjuk a programunkat Bergenben. Délelőtt az óvá­ros még nem látott hangulatos részeit keressük fel, illetve a szabadidő alatt emléktárgyakat is lehet vásárolni. A déli órákban megyünk ki a kikötőbe, ahonnan a kora délutáni órákban indul az óceánjáró hajónk. A tengerpart mentén, csodás fjordokat látva haladunk Stavangerig. Útközben a hajó fedélzetéről mesés fotók készíthetőek. Stavangerben is kikötünk (nem szállunk ki), majd tovább haladunk déli irányba. Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

8. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – JELLING – NÉMETORSZÁG – BUDAPEST

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt köve­tően elvisszük Önöket a hamburgi repülőtérre, ahonnan (vár­hatóan átszállással) hazarepülnek Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Walhalla (repülősnél nincs)5 €
Lübeck - Mária-templom2 €
Stockholm - Dóm (fakultatív)60 svéd korona
Stockholm - Királyi Palota (fakultatív)180 svéd korona
Stockholm - Vasa Múzeum190 svéd korona
Oslo - Fram múzeum120 norvég korona
Oslo - Skanzen140 norvég korona
Bergen-i felvonó (2 irány) (fakultatív)140 norvég korona
Bergen-i felvonó (1 irány) (fakultatív)80 norvég korona
Bergen - Hansa múzeum (fakultatív)130 norvég korona
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 2 € + 260 norvág korona + 190 svéd korona

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.3
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Tóth Bertalan
Budapest
2019.09.07

A norvég fjord-vidék minden elképzelésemet felül múlta, hihetetlen látványban és élménybenvolt részünk. De Stockholm és Koppenhága is egy „látni kell” program. Külön örülök, hogy repülővel le tudtam rövidíteni a hosszú buszos utat, mindenképpen megérte a repülős felárat megfizetni. Külön köszönöm Székely László idegenvezető munkáját, felkészültsége és kedvessége külön említést érdemel. S köszönöm a buszvezetők munkáját is, végig rutinosan vezettek és udvariasak is voltak. Nagyon jó volt, hogy a buszon végig lehetett forintért italokat vásárolni, ugyanis északon ezeken elég költségesen lehet beszerezni.

 • 5.0
K. Andrea
Pécs
2019.08.24

Idegenvezetőnk, Székely László, a szívét és lelkét is beleadva mutatta meg ezen országok, főként Norvégia szépségeit. Köszönjük neki és az autóbusz vezetőknek is a felejthetetlen élményeket. 

 • 4.5
Némedi Ági
Solymár
2019.08.14

Székely László vezetésével jártuk végig barátnőimmel ezeket a csodaszép országokat. Egyszerűen fantasztikus volt, örök élmény marad ! Minden értelemben. László felkészültsége, tudása és annak átadása, kedvessége, segítő készsége, mindenre kiterjedő figyelme és még sorolhatnám a jelzőket...dicséretre méltó. *5-ös! Nagy köszönet érte. Az autóbusz tiszta volt, a sofőrök ügyesek, kedvesek, segítőkészek, teljes biztonságban érezhettük magunkat. Köszönjük. Szállásunk is remek volt, tiszta és kényelmes, az ételek szintén. A svédasztalos megoldás tökéletes, a lehető legjobb megoldás. Köszönöm és jó szívvel fogom ajánlani ismerőseimnek az irodát és ezt az utat is. Megjegyzem még a budapesti iroda kedves, előzékeny kiszolgálását, Turba Tímea kedvességét, figyelmességét. -:)

 • 5.0
Együd István Bertalan
Miskolc
2018.08.20

Változatos program, jól felkészült idegenvezető, sofőrök nagyon profik.

 • 4.5
Gyuráv Éva
Szirmabesenyő
2018.08.20

Csodaszép út, örök emlék marad! Az idegenvezető maximálisan felkészült, az apró dolgokra is odafigyel.

 • 4.8
Nyesténé Csősz Katalin
Berettyóújfalu
2018.08.18

Nagyon felkészült, türelmes, segítőkész idegenvezető. A nagyon sűrű programot becsülettel végigvezette. A szállásoknál a jó és a kevésbé jó váltakozott. Minden helyen jó minőségű és megfelelő volt az étel.

 • 4.5
Rozsnyai Gábor
Budapest
2018.08.15

Nagyon jó program, szakmailag felkészült idegenvezető. Tiszta busz, amivel a sofőr mindig pontosan érkezik.

 • 4.3
Koppányi Imre
Sopron
2018.08.15

Felkészült, alapos, szívélyes idegenvezető, aki türelmes és széles látókörű.

 • 4.8
Koppányi Katalin
Sopron
2018.08.13

A program során sok szépet,érdekeset láttunk. Ilyen lelkes, lelkiismeretes és felkészült idegenvezetővel még nem találkoztam. Dicséretes! A sofőrök udvariasak, kedvesek és szolgálatkészek voltak. Tiszta és rendes szállások, az ételek rendben voltak. Mindennel elégedett voltam.

 • 5.0
Pichler György
Budapest
2018.08.11

Az idegenvezető nagyon felkészült és mindenben segítőkész volt.

 • 4.5
Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén

Éjféli napsütés repülővel
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 12. 12 nap Ár: január közepén

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Június 26. 10 nap Ár: január közepén
Július 31. 10 nap Ár: január közepén

Kinyomtatom a programot
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Június 26. 10 nap Ár: január közepén
Július 31. 10 nap Ár: január közepén
Éjféli napsütés repülővel
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 12. 12 nap Ár: január közepén
Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

A fényűző Nizza és Monaco
A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat.
Július 12. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 30. 5 nap Ár: január közepén
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 13. 8 nap Ár: január közepén
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Spanyol királyi városok
Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.
Július 22. 6 nap Ár: január közepén
Szeptember 23. 6 nap Ár: január közepén
Hegyek vonzásában
Igazán komplex bakancsos program Ausztria, Svájc és Olaszország hegyein keresztül, ahol túrázhatunk, felvonózhatunk és vonatozhatunk a Bernina-Expresszel is.
Augusztus 03. 6 nap Ár: január közepén
Élmények a Fekete hegyek országában
Montenegro, megfűszerezve Szerbiával és Boszniával. Igazi balkáni koktél. Tipikusan az a program, ahol a látnivalók közötti utazás is élményeket nyújt.
Május 21. 6 nap Ár: január közepén
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Látogatás a Szentföldre
Terra Sancta, azaz a Szentföld, mely a kereszténység, a zsidó vallás legszentebb helye, de  emellett még az iszlám vallásban is a harmadik legszentebb hely.
Május 09. 5 nap Ár: január közepén
Július 18. 5 nap Ár: január közepén
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.
Augusztus 13. 8 nap Ár: január közepén