Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 08 - 11.
379 000 Ft
Április 23 - 26.
369 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Tavasszal a mesés virágpark: Keukenhof
·  Városnézés Amsterdamban és Hágában
·  Múzeumlátogatás és hajózás Amsterdamban

Amsterdamnak egész Európát tekintve egyedi hangulata és városszerkezete van. Ezt látni kell.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – AMSTERDAM

Menetrend függvényében utazás Budapestről Amsterdamba repülővel. Helyszínen közlekedés gyorsvasúttal, villamossal, busszal illetve gyalog. Sétahajózással kezdjük a város megtekintését. Az egy órás program átfogó képet ad a holland főváros rendszeréről. Belvárosi sétával folytatjuk Amsterdam megismerését mely során végigsétálunk a Damrakon a Damig, közben gyönyörködünk a hanza stílusú házakban. A Dam a Királyi Palota miatt is a város központja, szíve. Ezt követően a főutcán lesétálunk a Begijne-házakhoz. Ez egy különleges zárt udvar, majd a virágpiachoz megyünk tovább. Itt szabadprogram, mely során, virághagymákat és ajándéktárgyakat tudunk vásárolni. A kora esti órákban rövid sétát teszünk a „Piros lámpás” negyedben, majd tömegközlekedéssel visszamegyünk szállásunkra (3 éj).

2. NAP TAVASSZAL: AMSTERDAM – KEUKENHOF – AMSTERDAM

Reggeli után tavasszal, tömegközlekedéssel, elmegyünk a Keukenhofba. Szabad nézelődés a világ legnagyobb tulipánparkjában. Itt 30 hektáron több millió szál (!) tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk. A XV. században konyhakertként (innen a neve is) induló területen minden tavasszal kb. 7 millió virághagymát ültetnek el, melyből mesés ágyások alakulnak ki. Amsterdamba visszaérve szabadprogram, majd visszautazunk szállásunkra. (Közlekedési ktsg. és a belépő helyszínen fizetendő.)

2. NAP NYÁRON: AMSTERDAM – GOUDA – HÁGA – AMSTERDAM 

Reggeli után nyáron (amikor a Keukenhof Virágpark zárva tart) Reggel vonattal először Goudaba utazunk. A sajt „fővárosában” megtekintünk egy sajtüzemből kialakított kiállítást. Ezt követően bemegyünk a belvárosba. Megtekintjük a főteret és a közeli hangulatos utcákat. Szabadprogram után visszamegyünk a vasútállomásra és Hágába utazunk. A város ad otthont a Parlamentnek, attól függetlenül, hogy nem Hága a főváros. A belváros közelében lévő vasútállomástól besétálunk a központba. Megtekintjük a gyalogosoknak fenntartott negyedet, majd felkeressük a parlamentet, melyet belülről is megtekintünk. Az ezt követő szabadprogram alatt, akinek kedve van megnézi a Királyi Képtárat, a Mauritshuis Múzeumot, melynek nagyon gazdag a gyűjteménye. Ezt követően villamosra szállunk és kimegyünk Scheveningenbe. Ez a városka Hollandia legszebben kiépített tengerparti üdülőhelye, strandja. A víz hőmérséklete miatt fürdést nem javaslunk, de sétára, napozásra kiváló a homokos partszakasz. Villamossal megyünk vissza a vasútállomásra és visszautazunk Amsterdamba. Ahova az esti órákban érkezünk. 

3. NAP :AMSTERDAM – GOUDA – HÁGA 

Reggeli után szabadprogram Amsterdamban, vagy fakultatív kirándulás. Először Goudát, a sajt városát keressük fel. Délben átmegyünk Hágába. Itt is városnézés; Parlament, belváros majd aki akarja megtekintheti a Mauritius house gazdag gyűjteményét. Ezen a napon vonattal közlekedünk. Fakultatív Gouda – Hága kirándulás (vonatjeggyel, belépő nélkül): 60 €.  Szállás mint előző nap. 

4. NAP: AMSTERDAM – MÚZEUMLÁTOGATÁS – BUDAPEST

Délelőtt egy gyémántcsiszoló műhelyt keresünk fel. Megtekintjük, hogy a gyémántból hogy lesz csodálatos 57 lapos brilliáns. Ezután múzeumlátogatási lehetőség: Rijks Múzeum (jegyek egyénileg, megvásárlása előtt egyeztessen irodánkkal). A németalföldi mesterek leggazdagabb gyűjteménye itt található. Leghíresebb kép az „Éjjeli őrjárat” Rembrandt monumentális festménye. (Aki szeretne bemenni bármelyik múzeumba, annak javasoljuk, hogy interneten előre vásárolja meg a belépő(ke)t). A(z első) múzeum megtekintésének javasolt kezdési időpontja: 10:30 perc. A közelben található a Van Gogh múzeum is. A művész több mint 200 festményét és több száz rajzát láthatjuk itt. Csupán pár perces sétára található a Heineken Múzeum is. A híres sörmárkát népszerűsítő interaktív kiállítás mini kóstolással van egybekötve. Aki egyetlen múzeumot sem szeretne megtekinteni, annak idegenvezetőnk megmutatja az amsterdami bolhapiacot, ahol sok érdekes régi és használt tárgyak közt válogathat. Késő délután a teljes csoporttal megyünk a reptérre. Késő este hazarepülünk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Amszterdami hajózás15 €
Keukenhof + busz36 €
Mauritius house20 €
Tömegközlekedés30 €
Helyi és idegenforgalmi adó10 €

Belépők ára: kb.: 111 € + 60 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Hollandia repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Tulipánok országa, Hollandia
Tulipánok országa, Hollandia
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.

309 000 Ft-tól