Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 20 - 26. 429 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Június 20 - 26. 470 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Augusztus 05 - 11. 459 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Augusztus 05 - 11. 499 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 19 - 25. 419 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 19 - 25. 460 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 10 - 16. 399 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 10 - 16. 510 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Delfin- és bálnales, Porto Santo hajókirándulás
·  Kirándulás a mesebeli „Virágok szigetére”
·  Lélegzetelállító csúcsok és völgyek
·  Lisszabon világörökségeinek felfedezése

Egyszerűen egy csodavilág! Nehéz szavakba önteni azt a természeti szépséget és változatosságot, ami ezen az óceán kellős közepén lévő parányi szigeten található.
Prónay Bence – A program összeállítója

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (33)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – FUNCHAL

Indulás a Liszt Ferenc repülőtérről direkt járattal Funchalba (Madeira) a koradélutáni órákban. Körülbelül négy óra repülés után érke­zünk a sziget fővárosába Funchalba, ahol transzfer a szállodába, majd elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – DELFINLES VAGY PIHENÉS

A délelőttöt pihenéssel, fürőzéssel és a környék szabad felfede­zésével lehet tölteni, míg a délutáni időszakra egy érdekes prog­ramot javaslunk. Egy 3 órás hajókiránduláson vehetünk részt a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget körüli óceáni élővilág felkutatására indulunk Funchal kikötőjéből. Korábbi csoportjaink természetes élőhelyükön láthattak delfin csapato­kat, bálnákat és tengeri teknősöket is, reméljük ez Önöknek is sikerül. Garantált fakultatív hajókirándulás: 35 € (min­den fakultatív programra jelentkezés a helyszínen). Délután 5 óra körül érkezünk vissza, melyet követően szabadidő vagy pihenés a szállodában.

3. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – FÜRDÉS, PIHENÉS

Ezen a napon lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost. Privát autóbusszal transzfer a belvárosba. Gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is megláto­gatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus Kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget változatos növényvilá­gát. Programunk folytatásaként ellátogatunk egy hangulatos borházba, ahol híres madeirai borokat kóstolunk, és vásárolha­tunk is belőlük. Ezután a helyi piacot, a Mercado dos Lavradorest keressük fel. Itt a helyi kereskedők kínálatából, számtalan virág­ból, egzotikus gyümölcsből, zöldségből, szuvenírből választ­hatunk és vásárolhatunk. A fakultatív program befejezéseként a délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Garantált, fakultatív fél napos, Funchal városnézés a botanikus kerttel: 35 €. Akik még élményeket gyűjtenének, idegenveze­tőnkkel libegővel felmehetnek a központ fölé magasodó hegyre, a Montéra, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a rálátás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális helyi szánkóval (tobo­gán) is lejöhetnek a hegyről.

4. NAP: NYUGAT-MADEIRA KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Reggeli után pihenés, fürdőzés, vagy egész napos garantált fakultatív túra, mely során a sziget nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második legmagasabb sziklafala, a Cabo Girão. A nemrég fel­újított csodálatos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mély­ség végén hullámzik az óceánig. A következő állomásunk Ribeira Brava, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számta­lan utcai kávézó található. A sziget észak-nyugati pontjához, Porto Monizhoz a déli órákban érünk. Ebéd egy különleges étteremben az óceánparton. A településen a lávakövek közt található termé­szetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelyeket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, fürdőzhet is egyet ezen érdekes vulkáni medencékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan jó idő ese­tén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

5. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A madeirai szigetcso­port második legnagyobb szigetén, a reggeli indulást köve­tően, kb. 2,5 órai hajózás után kötnek ki utasaink. Porto Santón mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a sziget – a madei­rai szigetcsoport tagjai közül egyedülálló módon – aranysárga homokos tengerparttal rendelkezik. Késő délután visszahajózás, visszaérkezés a szállásra az esti órákban. Porto Santo egyéni kirándulás transzferrel: kb. 75 €.

6. NAP: KELET-MADEIRA KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Madeira keleti részére. Első megállónk a sziget második legmagasabb pontjánál, az 1.818 m magas Pico do Arieirónál lesz. Szép időben lélegzetelállító kilátás nyí­lik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy hegyi pisztráng neveldére teszünk egy pil­lantást, majd egy könnyed „levada” sétát teszünk. Ebédünket egy mesés panorámával rendelkező, korábbi nemesi villá­ban fogyasztjuk el. Santanába utazunk tovább, ahol a csak Madeirára jellemző tradicionális építésű házacskákat tekint­jük meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a szi­get északkeleti csücskére, a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Szállásunk felé fordulva áthaladunk a repülőtér leszállópályája alatt is, és élményekkel gazdagodva érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív Kelet-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Reggeli után indulunk a repülőtérre, ahonnan a menetrendnek megfelelően Lisszabonba utazunk. Programunkat a történelmi­leg is fontos Rossio téren kezdjük, ahonnan a sétálóutcán leme­gyünk az elegáns főtérre, a Praça do Comércióra. Meglátogatjuk a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist is. Következő megállónk a Szt. Jeromos kolostor. Itt hajóraszállás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítsé­get a tengeri útjához. Templomában található Vasco da Gama sírja is. A Tengerészeti Múzeum mellett elhaladva megyünk a Belém-toronyhoz, mely a Tejo folyóban álló többszáz éves erőd. Ezután a monumentális Felfedezők Emlékművénél a leg­híresebb portugál hódítók és neves személyiségek szobraiban gyönyörködhetünk. Rápillanthatunk a hatalmas Április 25. hídra és a Tejo folyó túloldalán álló, riói Krisztus szobor hasonmására is. Szabadidő alatt megkóstolhatjuk a híres pasteis de Belém édességet is, melynek sikerét mutatja, hogy naponta több tíz­ezer (!) darabot készítenek belőle egy helyi cukrászdában. Kora esti órákban transzfer a reptérre és hazaindulás. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az éjfél után, az éjjeli órákban.

VÁLASZTHATÓ SZÁLLÁSHELYEK:
Mindkét szálloda medencével, ingyenes napozóágyakkal, bárral, wi-fivel rendelkezik, szobáik TV-vel felszereltek, többségüknek kis terasza is van, az étkezések svédasztalos rendszerűek. A szállodáktól rövid sétával elérhető az óceánpart (kb. 500 m).
HOTEL GOLDEN RESIDENCE ****
Modern szobákkal rendelkező szálloda közel a tengerhez. Szobái légkondicionáltak, és a kellemesebb időtöltés érdekében szaunával és medencével is felszerelték.
HOTEL JARDINS D’AJUDA ***
A háromcsillagos szálloda klasszikus szobáival várja utasainkat. A medence mellett egy gyönyörű kert is a vendégek kedvére lehet. Az étteremben hideg és meleg reggelit is felszolgálnak.
LátnivalóBelépődíj
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum25 EUR
Monte felvonó18 EUR
Monte Szánkó (2fő esetén)18 EUR
Porto Moniz strand3 EUR
Helyi és idegenforgalmi adó12 EUR

Belépők ára: kb.: 76 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
W. László Pálné
Kecskemét
2020.08.26

Jól szervezett program, az utasok kényelme jó volt. Jó hangulat, sok vidámság jellemezte a csoportot. Gulyás Miklós bő tájékoztatást adott, sokat törődött az utasokkal. Tiszta, kényelmes buszokon utaztunk és a sofőrök udvariasak voltak. A Baia Azul 4* szálloda tiszta, kényelmes és jól felszerelt. Az étkezések során bő volt a választék, ízléses a kiszolgálás. Csodálatos kilátás nyílt az étteremből az óceánra.

 • 5.0
V. Miklósné
Pécs
2020.08.22

Nagyon jól szervezett utazás volt, ugyanolyan csillagos ötös színvonalú idegenvezetéssel, mint mindig. Szeretek a Prokoval utazni.

 • 5.0
H. Zsuzsanna
Budapest
2020.08.12

Minden estére egészségesen elfáradtunk. Barátságos, jó hangulatban telt az utazás, sok-sok történelmi és botanikai ismerettel gyarapodtunk. Az autóbusz kényelmes, tiszta volt és a sofőrök pontosak, nagyon készségesek. A szálloda igényeimnek bőven megfelelt, szuper kilátással! Az ellátás finom, bőséges, már-már "túl jó".

 • 5.0
F. Zsigmond és N. Ildikó
Pécs
2019.10.12

Színes, érdekes program. Gulyás Miklós alapos, okos, intelligens és kiváló tárgyi ismeretekkel rendelkezik. A szállás kiváló, az étkezés 5*. Híztunk. Köszönjük!

 • 5.0
M. Ferenc és Ferencné
Budapest
2019.09.30

Minden fontos látnivalót magába foglalt az utazás. Miklós nagy felkészültségű, humoros idegenvezető. A buszok tiszták és kényelmesek voltak, a sofőrök udvariasak. A szállodából pompás kilátás nyílt, a személyzet udvarias volt. Az étkezés változatos és bőséges, sok halétellel.

 • 5.0
Sós Sándorné
Kerepes
2018.10.06

2018 szeptember végén utaztunk ki egy hétre Madeirára. Csodálatos nyaralásunk volt, amit Horváth Anikó tett felejthetetlenné! Annyira kedves, tájékozott, szolgálatkész utaskísérő volt, hogy csak gratulálni tudok a dolgozóik kiválasztásához!

 • 5.0
Farkas Henrik

2017.08.09

Program: Változatos, érdekes, minden igényt kielégítő Idegenvezető: Rendkívül jól felkészült, jó szervező, jó hangulatú. Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Kényelmes, tiszta, jó fekvésű

 • 5.0
Csomósné Erzsébet

2017.08.07

Program: Változatos programok, jó idő, bámulatos Idegenvezető: Pontos tájékoztatás, felkészült idegenvezető Szállás: Klíma hiánya (elromlott), Bence fantasztikusan megoldotta a probléma kompenzálását

 • 4.8
Bodor Judit Éva
Budapest
2017.07.24

Program: Madeira csodálatos Idegenvezető: Flott, figyelmes

 • 5.0
Páder Dezső
Pénzesgyőr
2017.06.16

Idegenvezető: Figyelmes, felkészült Szállás: 4*-os tengerre néző

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Madeirai vakáció és Lisszabon úthoz hasonló utazások