Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 24 - 28.
209 000 Ft
Augusztus 15 - 19.
219 000 Ft
Október 09 - 13.
209 000 Ft
Az út áttekintése

·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése
·  Svájcban: hágók, szurdokok és városok
·  Szép olasz városok: Verona, Milánó, Como
·  Lugano a tóparti gyöngyszem

Két ország, merőben eltérő karakterrel és kultúrával. Pont ezért különleges átélni, hogy valahogy mégis összhangot alkotnak az alpesi és a mediterrán elemek.
Kádár Zsolt – 13 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (46)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – VICENZA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után folyama­tos utazás Szlovénián keresztül. Megérkezünk Olaszországba és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO Világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit. A városban 23 olyan épületet talá­lunk, melyet a híres Palladio tervezett. Az óváros centrumában felkeressük a Piazza dei Signorit. Figyelmet érdemel a 82 méter magas Torre dei Piazza, a városházához tartozó Loggia del Capitano, melyet a híres építész, Palladio épített 1571-ben. Palladio főműve, a Basilica Palladiana. A tanácsteremnek készült épületben jelenleg a Palladio Múzeum található. Sétánk után a várost elhagyva Verona melletti ****-os szállásunkra utazunk.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően városnézés Veronában, Rómeó és Júlia váro­sában. Természetesen megtekintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele vannak rajzolva a szerelmesek üze­neteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely nyaranta a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatot­tabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Veronát elhagyva Milánóba utazunk. Meglátogatjuk a város főbb látványossá­gait. Ezek közül a legismertebb a Dóm, mely az 1300-as évek végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3.400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a toronyba és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekin­teni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvá­sárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft. A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalat köti össze. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerke­zet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készítette, aki a nyitás előtt két nappal lezuhant az építéshez felszerelt állványról, és életét vesztette. A galéria nemhiába érdemelte ki a „milánóiak szalonja" címet. Végig ele­gáns üzletek, luxuséttermek sora látható. A milánói opera épü­letét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg. Ezen a napon még egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leg­híresebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 8.500,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természetesen visszatérítjük. Aki nem jön a freskó megtekinté­sére, azoknak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órák­ban szállásunkra buszozunk, mely ezúttal is **** szálloda.

3. NAP: COMO – LUGANO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főut­cán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a Dóm, mely román és gótikus alapokra épült, sok márvány felhasz­nálásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol az ország több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve, egy szé­pen kialakított parkban. Délután egy másik tóparti városban gyönyörködünk. Lugano bájából és hangulatából egy kis íze­lítőt kaphatunk, amikor a tóparti séta mellett felkeressük a szép városházát, főteret és az egykori Ferences templomot is. Programunk befejezése után szálláshelyünkre buszozunk.

4. NAP: BELLINZONA – VIA MALA – CHUR

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságok­ról szól. Reggeli után Bellinzonát látogatjuk meg. A város fölé 3 vár magasodik. Ez annyira egyedi, hogy bekerült az UNESCO Világörökségei közé. Egyik várat meg is tekintjük, majd sétálunk a belvárosban, ahol a Santa Maria Grazia templomot tekintjük meg, melynek freskói meseszépek. Elhagyjuk Bellinzonát és cso­dálatos hegyes tájon haladunk tovább. Többször is felmegyünk 2.000 m fölé, amikor átmegyünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekinthetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csú­csokban, zuhatagokban. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangula­tos főterét szép házak ölelik körbe. A Münster (templom) kör­nyéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagy­juk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – MONDSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk egy aranyos osztrák kisvárosban, Mondsee‑ban. Megtekintjük a tópartot, a gótikus alapokra épült, de később barokkosított Szent Mihály bazilikát és a főteret. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Budapestre érkezés 21 óra körül, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc– Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Milánói dóm - múzeum4 €
Melide - Mini Svájc17 CHF
Via Mala6 CHF
Como dóm1 €
Bellinzona - kastély (Bellinzona pass)18 CHF
Helyi és idegenforgalmi adók7 €

Belépők ára: kb.: 41 CHF + 12 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Leszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Leszálló kb. reggel 7:50 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 08:00 Tesco melletti Shell benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Felszálló kb. reggel 7:30 - 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Józsa Ottó és Józsa Ottóné
Budapest
2023.10.18

A program, idegenvezetés és szállás kiváló volt.

 • 5.0
Szalay Imre, Szalayné Koncz Tünde
Nagygyimót
2023.08.25

Kedves és felkészült, energikus, nagy ismeretanyaggal rendelkezik az idegenvezető. A busz kényelmes, tiszta, a sofőr magabiztos, felkészült. A szállás tiszta, felszerelt, igényünknek megfelelő. Az ételek bőségesek, változatosak.

 • 5.0
Dr. Soós Györgyné
Adony
2023.07.05

Programban gazdag út, 2021-ben már utaztam KÁMÁN JÓZSEFFEL, a véleményem u.az. A buszon tiszta jól működő klíma volt. Udvarias segítőkész, biztonságosan vezető emberek. A szállás kényelmes, higiénikus volt, Az érintett országokra jellemző ellátás.

 • 5.0
Jesity Tamásné
Magyarcsanád
2023.07.02

Az idegenvezető rendkívül felkészült, szakmai és emberi tulajdonságai példaértékűek! Nem túl kényelmes ülés a buszon. Előzékeny, jó humorú sofőrökkel.

 • 4.8
Korim Jánosné, Hóbel Éva
Szarvas
2023.07.01

A milánói programmal voltak gondjaink. Az idegenvezető korrekt, segítőkész, nagyon tájékozott. A busz kényelmes , a sofőr biztonságosan vezet. A szálláson a szobánk zajos volt. Az ételek nem ízlettek.

 • 4.3
Sz. József
Pomáz
2019.09.13

Amikor elolvastam a programot, akkor azt gondoltam, hogy ennyi nem fér bele, nem valósítható meg. De a Kámán Józsi ezt is megoldotta és minden belefért. Igaz, hogy minden reggel 7-kor reggeliztünk, de cserébe többet láttunk. Még így is mindig jutott egy kis idő gyors evésre, fagyizásra napközben. Az audio gude nagyon praktikus dolog, mert amikor elkezd recsegni, akkor rájön az ember, hogy messze került az idegenvezetőtől. Nyílván Milánoban napokat is el lehetne tölteni, de ami le volt írva, azt mind láttuk is. 3 különböző ország, mindenhol másfajta élmények. Nagyon jó, hogy Veronában már reggel bemegyünk, mert még nincs tömeg. Külön köszönöm Józsinak, hogy most már tudom melyik az igazi Mózart kugli.

 • 5.0
Tóth Andrea
Dunaújváros
2019.08.25

Ismerőseink ajánlására választottunk az iroda kínálatából. A transzfer szinte percre pontosan érkezett, további utunkon is nagyon kényelmes tiszta autóbusszal utaztunk.Óriási respect ATTILÁNAK az autóbuszunk vezetőjének az út minden pillanatában biztonságban éreztük magunkat ( a hajtűkanyarokban Svájcban is ).Idegenvezetőnk JÓZSI lexikális tudásának köszönhetően kimerítő információkkal gazdagodtunk minden általunk meglátogatott várost, nevezetességet meg-és bemutatott .Szállásaink megfelelőek ,tiszták ,kényelmesek voltak (-egyedül Svájcban-Andermatt kivétel :-( - az ellátás sem hagyott kivánni valót maga után) ,tiroli szállodánk ,étkezéseink pedig kiváló minősítést érdemelnek.Újabb utazásra indulok októberben az iroda szervezésében :-) és magam is jó szívvel ajánlom ismerőseimnek.

 • 4.5
M. Imre és Marika
Isaszeg
2019.07.19

Gyermekeinktől kaptunk utazási utalványokat, azt használtuk fel erre az útra. Sajnos 5-6 napnál már nem tudunk hosszabb utakra utazni, mert sok az unoka és így sok a feladat. Azért is esett a választásunk erre az 5 napos útra. Hazafelé már úgy éreztük, mintha legalább egyhetes út lett volna, annyi látnivaló és program volt benne. Mindenhol jó volt a szállásunk, tiszta, rendes szobákat kaptunk. Kálmán József kísérőről és a sofőrről (sajnos az ő nevét elfelejtettük) csak a legjobbakat tudjuk elmondani. Milánóban délután voltunk, így már rengeteg turista volt a város minden pontján. Nagyon jó volt, hogy a fülünkben hallottunk mindent, azt is, hogy merre megyünk tovább. Férjem így tudott fotózni is nyugodtan. Nagyon jó utazás volt, szerencsére van még több 5 napos út, így jövőre is tudunk választani.

 • 5.0
Dr. Pné Dr. Sz. Franciska
Budapest
2018.09.26

Nem erre az útra akartam jelentkezni, de a másikon a várólistán nem léptem előre, akkor ajánlották a pesti irodában, hogy itt felszabadult egy hely. Külön-külön is kedvelem mindhárom országot, de így összekombinálva még érdekesebbnek ígérkezett. József fantasztikus idegenvezető, legnagyobb meglepetésemre már a budapesti indulásnál elkezdett „dolgozni” és elmesélte a környék összes érdekeségét. És ez a későbbiekben is így volt. Azt hiszem, hogy ennél komplexebben nem lehet tájékoztatni. Bár kb. mindenki nagyon örült a szabadidőknek (vásárlási láz), én még folytattam volna az ismerkedést a látnivalókkal. A gyaloglósabb napok után a buszon ki lehetett pihenni a fáradalmakat, cserébe csodás svájci tájakon utaztunk keresztül. Így elmondható, hogy tényleg minden pillanatban volt valami látnivaló. A salzburgi városnézés után már jól is esik a buszozás hazafelé, van idő Pestig fejben újra végig gondolni a látottakat. Köszönöm Józsi, köszönöm Proko, még találkozunk!

 • 5.0
Spisák László
Visonta
2018.08.15

Nagy tudású, figyelmes idegenvezető. A sofőr rutinos és kedves. Pozitívum még a transzfer lehetősége.

 • 4.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Svájc és Olaszország bűvöletében úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

269 000 Ft-tól
Svájc repülővel és vonattal
Svájc repülővel és vonattal
5
NAP

4.9

25 értékelés

Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

589 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

207 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
4
NAP

4.8

37 értékelés

A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.

204 000 Ft-tól
Barcelona adventkor
Barcelona adventkor
3
NAP

4.8

24 értékelés

Katalónia fővárosa, a közel ötmilliós Barcelona decemberben is mindenkit vár szeretettel. Gaudi mester munkái igazi ékkövei a metropolisznak. Újdonság, hogy tavaly először világították ki a Sagrada Familia bazilika evangélistákról elnevezett négy új tornyát.

Ár hamarosan
Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia
5
NAP

4.9

43 értékelés

Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?

199 000 Ft-tól
Lagúnák, templomok, szerelmek
Lagúnák, templomok, szerelmek
4
NAP

4.8

34 értékelés

Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.

168 000 Ft-tól
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
5
NAP

4.8

69 értékelés

Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

209 000 Ft-tól