Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 18 - 26. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 19 - 25. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 17 - 25. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 18 - 24. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 10 - 18. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 11 - 17. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
·  Káprázatos szirtekés tengeröblök
·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette
G. Horváth Anikó – 23 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. NAP: FRANCIAORSZÁG – METZ – PÁRIZS – NORMANDIA REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: BUDAPEST – PÁRIZS

A repülővel utazó utasaink a menetrend függvényében indulnak Budapestről. Buszos utasaink reggel elhagyják Németországot és továbbutaznak Franciaországba. Megállnak Metzben és megtekintik a Mosel-parti város nevezetességeit. Fő látványosságok: St. Étienne-katedrális, Városháza, belváros, színház, Neuf templom. Továbbindulunk, és délután felvesszük repülős utasainkat a Párizs melletti reptéren. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj). (Franciaországban több esetben a *** színvonalú IBIS szállodalánc hoteljeiben lesz az elhelyezés, melyben 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges.)

3. NAP: ROUEN – FÉCAMP – ETRETAT

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy marad és pihen a szállodában. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először megtekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeumvárosként is emlegetnek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keressük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalkotása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Következő megállásunk Fécampban, a híres gyógylikőr városában lesz. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzetesek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apátság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehetőség. Ezt követően az atlanti-óceáni partszakasz felfedezésére indulunk. Délután érkezünk az egyik legkedveltebb üdülővárosba, Etretatba. Gyönyörű panoráma tárul elénk: a meredek sziklafalak, a tenger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán, csodás élmény. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakultatív kirándulás, (jelentkezés a helyszínen) Rouen – Fécamp – Etretat (belépővel): 40 €

4. NAP: HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurbe utazunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város középkori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülőhelyére, Deauville-be. A homokos tengerpart és a patinás díszsétány igazán kellemes hangulatot áraszt. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe utazunk. A várost a „normann Athén”-ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumentális erődöt és a férfiak apátságát, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprogram után utazás a szállásra.

5. NAP: BAYEUX – ARROMANCHES – LONGES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett falikárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os angliai hódítását. A terület ahol járunk, a II. Világháború legfontosabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérkezünk Arromanches-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. Tengeri különlegességek kipróbálására is lesz lehetőségük azoknak, akik ebédelni szeretnének. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világháborús bunkereket láthatunk. Este szállásunk elfoglalása.

6. NAP: MONT ST. MICHEL – ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csoportot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség listájára. A „sziget” egyedül­álló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal megközelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos bencés apátság megtekintése után délután az egykori kalózvárosba, St. Malóba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óváros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, valamint a Saint Vincent katedrálist. Különleges látvány ahogy a dagály folyamatosan „foglalja el” a partszakaszt. Jó idő esetén fürdési lehetőség a homokos tengerparton. Este szálláshelyünkre buszozunk.

7. NAP: RENNES – CHARTRES – PÁRIZS

Reggel irány Rennes központja. A város Bretagne tartományi székhelye. Itt megismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a Városházát. A szabadprogram keretében a helyi finomságokat is megkóstolhatjuk. A koradélutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame – melynek tornyai a különböző építési korok miatt teljesen eltérőek – , igazán különleges látványt nyújt. Az esti órákban érkezünk Párizs környéki szálláshelyünkre.

8. NAP: PÁRIZS – STRASBOURG – NÉMETORSZÁG REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: PÁRIZS – BUDAPEST

A repülős utasoknak reggelit követően szabadprogram, mely alatt egyénileg be lehet metrózni Párizs belvárosába és lencsevégre kaphatjuk a leghíresebb látványosságokat. Menetrend függvényében, várhatóan délután transzfer a reptérre és hazarepülnek Budapestre. A buszos utasok továbbindulnak és a déli órákban érkeznek Strasbourgba, a Rajna-parti városba, melynek történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keveredése. Szabadprogram is lesz a városban. A kb. 2 órás nézelődésünk után folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

9. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bayeux - múzeum7,5 €
D-Day, Arromanches8,5 €
Mont St. Michel - Apátság11 €
TAX8 €

Belépők ára: kb.: 35 € + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.3
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Kissné Szabó Dalma
Budapest
2020.09.15

Jól megszervezett utazás, rengeteg látnivalóval. Horváth Anikó az egyik kedvenc prokós idegenvezetőnk. Nagyon jól fekészült, kedves és segítőkész. A gépkocsivezetők is kedvesek voltak, biztonságban éreztük magunkat mögöttük. Mont St Michel miatt választottuk ezt az utat, felejthetetlen élmény, legalább 1x mindenkinek látni kell. Most sem csalódtunk, továbbra is a Proko Travellel fogunk utazni.

 • 5.0
Soltész Tünde
Debrecen
2020.09.03

Csodaszép helyeken jártunk, világhírű látványosságok, sok a látnivaló. Anikó felkészült, sok tapasztalattal rendelkezik, kiváló helyismerete van, kedves, segítőkész, jó kedélyű. A busz tiszta és kényelmes,a sofőrök pontosak, udvariasak, biztonságosan vezetnek. A Párizs külvárosában lévő szálloda tisztasága, komfortossága nem volt megfelelő. Több helyen hiányoltam a felvágottat, többször kiporciózott adagok voltak.

 • 4.5
Dr. Pocsai Edit
Debrecen
2020.08.31

Változatos kirándulás volt, többféle programmal, tetszett nagyon! Rendkívül sok ismeretet és történelmi, irodalmi tényanyagot kaptam, örültem! A busz kényelmes volt és rendkívül tiszta. A sofőrök udvariasak, készségesek voltak, segítettek mindenben! A Párizs melletti szállás volt egyedül kifogásolható, a többihez képest igen gyenge. A vírushelyzethez igazodóan szinte csak a személyzet részéről történt felszolgálás.

 • 4.3
Petz Ildikó
Budapest
2020.08.29

Nagyon jól összeállított program! Sok érdekes, szép látnivalóval, de nem feszített. Mindenre van idő. Részben az idegenvezető miatt választottam a programot. Nagyon, de nagyon profi. Tudásban, kedvességben... A busz tiszta, rendes, kényelmes. A sofőrök ápoltak, tiszták, udvariasak, segítőkészek és biztonságban érezte magát az ember velük. A szállodák jók voltak, tiszták, kulturáltak. Finom ételek voltak és bőségesek. Elégedett vagyok.

 • 5.0
Tüll Lászlóné
Budapest
2020.08.29

Nagyon jó utazás volt! Anikó szuper, kiváló adottságú idegenvezető minden szempontból. Kedves, nagy tudású. Kedves, biztonságos, szolgálatkész, segítő vezetők, jól éreztük magunkat. Volt ahol szűkös volt a szoba, de tiszta, rendes volt. A vírus helyzet miatti szigorítás miatt az ellátás csak 4-es. Még ilyen szép utakra szeretnék menni (sokszor).

 • 4.5
Petruzsán Mária
Budapest
2020.08.29

Az utazás azt nyújtotta, amit ígért. Anikó szakszerű és előzékeny volt. Kényelmes volt a buszunk, a sofőrök szakszerűek és előzékenyek. A németországi szállásunk kifogástalan volt, a többieknél voltak hiányosságok .Az étkezések megfelelőek voltak minőségben és mennyiségben.

 • 3.8
Szabó Gergely
Budapest
2020.08.29

Nagyon jól összerakott program, rengeteg gyönyörű helyen jártunk. Anikó nagyon lelkiismeretes, maximálisan felkészült idegenvezető, remélem lesz még alkalmunk vele utazni Franciaország más területeire is.

 • 4.8
Kiss Judit
Szentendre
2020.08.28

Érdekes, színes program volt. Az idegenvezető rendkívül nagy tudású, szórakoztató, jó előadó, kedves vezetőnk volt Anikó! Készséges, segítőkész, jó sofőreink voltak.A buszunk kényelmes és tiszta volt, műszaki gond nem volt vele. Jobb lett volna, ha nem jellegtelen külterületi helyeken szállunk meg. Én csak reggeli kértem, nekem megfelelt.

 • 4.3
Sarman Csaba
Győr
2020.08.27

Giverty jobb lenne, mint Metz. Az idegenvezető profi!

 • 4.3
Hermecék
Pécs
2020.08.27

Élményben gazdag utazás volt, csodás helyeken jártunk. Anikó nagy tudású, a történelmi szálakat érthetően összefésüli.A busz kényelmes volt, a sofőrök udvariasak és segítőkészek. A párizsi és a hockenheimi szállások nagyon zajosak voltak.Az ételek a francia szokásnak megfelelőek voltak. Saint Maloba tölthettünk volna több időt is.

 • 4.8
A fényűző Nizza és Monaco
A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat.
Július 12. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 30. 5 nap Ár: január közepén

Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív

Szezonvégi Áreső

December 11. 3 nap 201 500 Ft

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Lindau - Mainau - Bázel - Mulhouse - Ulm
Június 09. 7 nap Ár: január közepén
Július 05. 7 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Párizs - London
Két európai fővárost kapcsolunk össze ebben a pár napban, és ehhez a Csalagúton vonatozunk át.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén

Párizs ínyenceknek
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Május 02. 5 nap Ár: január közepén

További 4 időpont

Kinyomtatom a programot
A festői Normandia - Bretagne úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizs ínyenceknek
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Május 02. 5 nap Ár: január közepén
Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív

Szezonvégi Áreső

December 11. 3 nap 201 500 Ft
A fényűző Nizza és Monaco
A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat.
Július 12. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 30. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 13. 8 nap Ár: január közepén
Dél-alföldi kirándulás
Szegedi cégként mindenképpen be szeretnénk mutatni Önöknek a Dél-Alföld legszebb városait.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Június 15. 12 nap Ár: január közepén
Június 15. 12 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Virágok és műemlékek
Június 18. 9 nap Ár: január közepén
Augusztus 13. 9 nap Ár: január közepén
Nyaralás a spanyol tengerparton
Közkedvelt nyaralóprogramunk, ahol lehetőség lesz tengerparti kikapcsolódásra, vagy részt vehet szebbnél-szebb kirándulásokon profi idegenvezetővel. Sangria vagy Sagrada Familia? Ön dönt!
Június 16. 8 nap Ár: január közepén
Június 16. 8 nap Ár: január közepén
A fényűző Nizza és Monaco
A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat.
Július 12. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 30. 5 nap Ár: január közepén
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Június 15. 12 nap Ár: január közepén
Június 15. 12 nap Ár: január közepén
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Június 13. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 12. 5 nap Ár: január közepén