Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 16 - 24.
395 000 Ft
Július 15 - 23.
399 000 Ft
Július 29 - Augusztus 06.
389 000 Ft
Szeptember 08 - 16.
419 000 Ft
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
·  Káprázatos szirtek és tengeröblök
·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette.
G. Horváth Anikó – 24 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (40)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. NAP: FRANCIAORSZÁG – METZ – NORMANDIA

Reggel elhagyjuk Németországot és tovább utazunk Franciaországba. Megállunk Metzben és megtekintjük a Mosel-parti város nevezetességeit. Fő látványosságok: St. Étienne-katedrális, Városháza, belváros, színház, Neuf templom. A két nyári csoportnál Párizsban délután a reptéren csatlakoznak a csoporthoz a repülős utasok. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj). (Franciaországban több esetben a *** színvonalú IBIS szállodalánc hoteljeiben lesz az elhelyezés, melyben 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges.)

3. NAP: ROUEN – FÉCAMP – ETRETAT

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy sétál, önállóan nézelődik a városban. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először megtekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeumvárosként is emlegetnek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keressük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalkotása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Következő megállásunk Fécampban, a híres gyógylikőr városában lesz. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzetesek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apátság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehetőség. Ezt követően az atlanti-óceáni partszakasz felfedezésére indulunk. Délután érkezünk az egyik legkedveltebb üdülővárosba, Etretatba. Gyönyörű panoráma tárul elénk: a meredek sziklafalak, a tenger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán, csodás élmény. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakultatív kirándulás, (jelentkezés a helyszínen) Rouen – Fécamp – Etretat (belépővel): 40 €.

4. NAP: HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurbe utazunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város középkori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülőhelyére, Deauville-be. A homokos tengerpart és a patinás díszsétány igazán kellemes hangulatot áraszt. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe utazunk. A várost a „normann Athén”-ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumentális erődöt és a férfiak apátságát, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprogram után utazás a szállásra.

5. NAP: BAYEUX – ARROMANCHES – LONGES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett falikárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os angliai hódítását. A terület ahol járunk, a II. Világháború legfontosabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérkezünk Arromanches-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. Tengeri ételkülönlegességek kipróbálására is lesz lehetőségük azoknak, akik ebédelni szeretnének. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világháborús bunkereket láthatunk. Este szállásunk elfoglalása.

6. NAP: MONT ST. MICHEL – ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csoportot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség listájára. A „sziget” egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal megközelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos bencés apátság megtekintése után délután az egykori kalózvárosba, St. Malóba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óváros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, valamint a Saint Vincent katedrálist. Különleges a látvány ahogy a dagály folyamatosan „foglalja el” a partszakaszt. Jó idő esetén, fürdési lehetőség a homokos tengerparton. Este szálláshelyünkre buszozunk.

7. NAP: RENNES – CHARTRES – REIMS

Reggel irány Rennes központja. A város Bretagne tartományi székhelye. Itt megismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a Városházát. A szabadprogram keretében a helyi finomságokat is megkóstolhatjuk. A kora délutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame – melynek tornyai a különböző építési korok miatt teljesen eltérőek –, igazán különleges látványt nyújt. A repülős utasokat elvisszük a reptér közeli szállodába. Ők ezen az estén ott alszanak. A buszosokkal az esti órákban érkezünk reimsi szálláshelyünkre.

8. NAP: REIMS – STRASBOURG – NÉMETORSZÁG

A repülős utasok hazautaznak, a buszos csoporttal reggel egy csodaszép gótikus katedrálist tekintünk meg Reimsben. A rózsaablakai különösen szépek a XIV. században épült templomnak, mely a Világörökség része. Ezt követően továbbindulunk és a déli órákban érkeznek Strasbourgba, a Rajna-parti városba, melynek történelmi belvárosa szintén szerepel az UNESCO Világörökség Listáján. A hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keveredése. Szabadprogram is lesz a városban. A kb. 2 órás nézelődésünk után folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

9. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül 21 óra körül várható az érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bayeux - múzeum8 €
D-Day, Arromanches10 €
Mont St. Michel - Apátság11 €
Helyi és idegenforgalmi adók3 €

Belépők ára: kb.: 32 € + 40 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Dr Parádiné Novák Anna
Budapest
2023.09.30

Sokszínű, kiemelten szép látnivalók. Az idegenvezető nagy tudású, érdekesen, lelkesen magyaráz. Az autóbusz kényelmes, a sofőrök kedvesek és segítőkészek voltak. A rueni 2 vacsora gyengébb volt.

 • 4.8
Suba Ferenc, Suba Annamária
Mohács
2023.09.23

Azt kaptuk, amit vártunk. Tájékozott, pontos, korrekt, széles ismerettel bíró idegenvezető hölgy. Az autóbusz a hátul ülőknek zajos volt, a klíma hatásfoka gyenge.

 • 5.0
Dr. Sedivi László és Dr. Sedivi Lászlóné Balassa Ildikó
Keszthely
2023.09.20

A program miatt választottuk az utazást, mert nagyon jónak találtuk! Köszönjük Anikó! Minden információt megkaptunk, igényes és tartalmas volt a tájékoztatás! Az autóbusz teljesen rendben volt. Udvarias szolgáltatás, szuper kiszolgálás, együttműködés! Az első szállás (Szajna part) nagyon rossz volt, hideg volt a víz, összességében igénytelen, a többi szuper volt! Az étkezés rendben volt! Javasoljuk, hogy induláskor az utasokat tájékoztassák, hogy az étkezés (reggeli) nem lehetőség a további szendvicsek elviteléhez. A magyar utazók megítélése miatt fontos lenne ennek betartása.

 • 4.8
Ecsedi Katalin
Vác
2023.07.26

Változatos program, bár nekem kicsit sok volt a templom. :) Voltak picit gyengébb minőségű szállások, de összességében elégedett vagyok.

 • 5.0
Orbán Csaba, Orbán Csabáné
Szekszárd
2023.07.07

Tartalmas, intenzív de teljesíthető programunk volt. Az idegenvezetés 10-es lenne, ha lehetne. Kedves, felkészült, profi idegenvezetés. Derűs hozzáállás, kekec utassal is higgadt maradt. A buszon egy pillanatra sem éreztük magunkat kellemetlenül, gördülékeny, biztonságos, üzembiztos. Kedves, magabiztos, segítőkész gépkocsi vezetők. A szállások kicsit távol voltak a várostól, de 1-1 éjszakára megfelelők. Nem kértünk vacsorát, de a reggeli megfelelő mennyiségű és minőségű volt. A szállások pontos címét jó lenne megkapni utazás előtt.

 • 4.8
Szabó Kálmánné Dr. Hollósi Gizella Olga
Cegléd
2023.07.04

Nagyon jó program. Az idegenvezető nagyon jó, pontos szervezés, kitűnő előadás, nagyon felkészült. Az autóbusz kényelmes, pontos, jó. A buszsofőr részéről biztonságos vezetés, figyelmes kiszolgálás. A szállás és az étkezés is jó. Szép utazás volt.

 • 5.0
Fekete Ernő, Feketéné Sánta Erzsébet
Szeged
2023.07.02

Kiváló program, fantasztikus tudású, szuper kedves, segítőkész idegenvezető. Kényelmes, tiszta busz, kiváló buszvezetőkkel. A szállás kényelmes, szép. Az ételek fincsik!

 • 5.0
Verseci Klára
Budapest
2023.07.01

Többet kaptam, mint amire számítottam. Az idegenvezetés tökéletes! Nagytudású, odaadó, empatikus hölgy!

 • 5.0
Nyiredi Éva
Budapest
2023.06.30

Az idegenvezetés különlegesen kiváló! Párizs-Strassbourg között kéne még egy megálló! A leírtaknak megfelelőek voltak a szállások, tiszták, rendesek.

 • 5.0
Nábráczky-Hajós Péter, Műhelyi Ferenc Józsefné
Szeged
2023.06.29

Jól összeállított program, nem zsúfolt, de nem is laza. Az idegenvezető szakmai tudása elképesztő, empatikus, segítőkész. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A sofőrök jól vezetnek, ismerik a helyszíneket. Egyedül a Brit hotel minősége volt gyenge. Ízletes, finom ételek, változatos menü, bőséges reggeli.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A festői Normandia - Bretagne úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizs - London
Garantált indulásGarantált indulás
Párizs - London
7
NAP

4.5

1 értékelés

Két európai fővárost kapcsolunk össze ebben a pár napban, és ehhez a Csalagúton vonatozunk át valamivel több, mint 2 óra alatt! Francia borok vagy egy pint angol ale. Melyik a finomabb?

629 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól
Párizstól Bordeaux-ig
Párizstól Bordeaux-ig
7
NAP

4.6

13 értékelés

Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

559 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
9
NAP

4.9

32 értékelés

9 ország 8 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!

419 000 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

36 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

157 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

399 000 Ft-tól
A lovagok szigete - Málta
A lovagok szigete - Málta
6
NAP

4.9

30 értékelés

Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!

399 000 Ft-tól
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

47 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól