Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 03 - 08.
349 000 Ft
Május 17 - 22.
349 000 Ft
Június 28 - Július 03.
369 000 Ft
Július 12 - 17.
389 000 Ft
Augusztus 23 - 28.
399 000 Ft
Szeptember 13 - 18.
399 000 Ft
Szeptember 27 - Október 02.
399 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  A világ egyik legkisebb fővárosa: Valletta
·  Szállás ****-os hotelben, fakultatív programok
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek
·  Jó állapotban megmaradt középkori városok

Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense


Szakértői blogot az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – SZÁLLÁS

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indu­lás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj). Délután szabadprog­ram, fürdési lehetőség és pihenés. Máltán a tengerpart sziklás, jellemzően létrán lehet beereszkedni a vízbe, strandcipő hasz­nálata javasolt!

2. NAP: MDINA – RABAT – MOSTA

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglát­ványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csen­des városban” – ahogy a helyiek hívják-, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt, aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál kata­kombákat, vagy sétálhat a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátás­ról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz sza­badprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készí­tik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészeket: az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a kerami­kusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kéz­művesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (2 belépővel): 50 €. A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve, jelentkezés Máltán a helyi partnernél. Minden fakultatív kirándulás során, közvetlenül a programokhoz tartozó belépők benne vannak a kirándulás árában. Az egyéb belépő­ket a helyszínen fizeti az, aki azt a látványosságot meg szeretné tekinteni. Az alapprogramhoz tartozó belépők (pl. vallettai lát­nivalók) a helyszínen fizetendőek, ha meg akarják tekinteni.

3. NAP: BLUE GROTTO – MARSAXLOKK

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetle­nül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlangokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta leg­színesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyo­mányos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgya­kat, helyi termékeket vásárolni. Blue Grotto – Marsaxlokk kirándulás (Kék-barlang hajójegy nélkül): 40 €. Visszaérkezésünk után pihenés, szabadprogram.

4. NAP: GOZO KIRÁNDULÁS

A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a kör­nyéken, és fürdésre is. Az elmúlt években indított csoportja­ink mindegyikénél komoly igény mutatkozott az egész napos szabadprogram, fürdőzés mellett a szervezett kirándulásra is. Erre a napra Málta másik nagy szigetére kínálunk programot Önöknek. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal nézzük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több, mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványosság volt a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekintést a tengerre, azonban 2017-ben egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándu­lás hajójeggyel, 1 belépővel: 50 €.

5. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon pihenés, fürdési, napozási és vásárlási lehetőség.

6. NAP: VALLETTA – BUDAPEST

Megreggelizünk és indulunk a fővárosba. Valletta méltán sze­repel a Világörökségek Listáján. A legszebb nevezetessége­ket tekintjük meg. Első látványosságunk a Felső Barrakka kert, mely egy nyilvános park a Nagy Kikötő felett, tele szebbnél szebb növényekkel, virágokkal és pálmákkal. Innen fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. A XVI. században azért alakították ki a kertet, hogy egy kis pihen­tető menedéket nyújtson a lovagok számára. Továbbsétálva gyönyörködhetünk a Szt. János katedrális fantasztikus díszített­ségében, majd láthatjuk a híres Caravaggio festményt is. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, amely mindenki csodálatát elnyeri. A katedrálist a Szent Lőrinc templom helyére építették 1573–1578 között. Ez volt a lovagok közös imádkozásának hely­színe. A belsejét a XVII. században alakították át máltai barokk stílusúra. Következő nevezetesség a Nagymesterek Palotája, mely 2015-ig adott helyet a máltai parlamentnek és itt van a máltai köztársasági elnök hivatala is. Reneszánsz stílusban épült és legfőbb vonzereje (tekintélyes megjelenése mellett), hogy a Johannita Lovagrend lovagi páncéljai láthatóak a palo­tában. A hangulatos belváros épületeit különleges, színes zárt­erkélyek díszítik, melyek kiváló fotótémák városnézésünk során. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, és várhatóan a késő esti órákban hazautazás Budapestre.

SZÁLLÁS IDŐPONT SZERINT:
A szállodák tengerparti úton helyezkedik el, medencé­vel, napozóágyakkal, bárral, wi-fivel rendelkezik, szobáik lég­kondicionáltak, TV-vel felszereltek, többségüknek kis terasza is van, az étkezések svédasztalos rendszerűek.
DOUBLETREE BY HILTON MALTA: **** (MÁJUS)
A Buggibbában található szálloda saját tengerparti szakasszal rendelkezik, mely a szálloda előtti út túloldalán helyezkedik el és aprókavicsos, így itt be lehet gyalogolni a tengerbe.
HOTEL PRELUNA **** (TÖBBI IDŐPONTBAN)
Sliema városának egyik legnagyobb szállodája, mely saját privát Beach Clubbal rendelkezik. A part sziklás, de a sós tengervízzel feltöltött szabadtéri medencéje nagyon látványos.
MARITIM HOTEL MELLIEHA**** (SZEPTEMBER 13-18)
A Maritim Hotel tetőtéri medencével, wellnessrészleggel és 3 étteremmel várja vendégeit a domboldalra épült Mellieha településen, Málta legnagyobb strandjától 1 km-re.
GOLDEN TULIP VIVALDI HOTEL**** (SZEPT. 27 – OKT. 2.)
A sziget egyik legelegánsabb szállodája, a strandtól 100 m-re helyezkedik el, a tetőtérben napozóágyas medencével.
LátnivalóBelépődíj
Valletta - Szt. János Katedrális12 €
Rabat: Szt. Pál Katakombák6 €
Blue Grotto hajó10 €
Valletta - Nagymesterek Palotája10 €
Kék-ablak hajókázás5 €
Helyi és idegenforgalmi adók3 €

Belépők ára: kb.: 46 € + 140 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Bodnár Józsefné (törzsutas)
Mályi
2023.10.15

A program a sziget megismerését tette lehetővé. Az idegenvezető alapos, felkészült, segítőkész, kedves. A szállás tiszta, kulturált. Az étkezés minden igényt kielégítő, ízben változatos, bőséges. Az utaskísérőnk, Klári is maximálisan támogatónk volt az út során.

 • 5.0
Dr. Kádár Orsolya
Sajóvámos
2023.10.14

Judit szakmailag kiemelkedő, helyismerete maximális, közvetlen, kommunikatív, helyiekkel jóban van, egyeztet. Jason: profi, jó tippeket ad a tömeg elkerüléséhez.

 • 5.0
Dr. Kádár Álmos Márk
Sajósenye
2023.10.12

Az utazásunk programja 5*. Az idegenvezető közvetlen, flexibilis, a szabad programokra számos hasznos tippet adott. A buszsofőr profi. A megfelelő útvonalak választásával, a megállók jó ütemezésével, a tumultusok elkerülésével sokat hozzátett az úthoz. A szállás is majdnem 5-ös.

 • 4.8
Pappné Némethi Erzsébet, Balázs Istvánné, Őri Sándorné
Hajdúsámson
2023.10.05

Nagyon jól szervezett volt, az idegenvezetéssel is elégedettek voltunk. Rendes volt az autóbusz vezető, jól vezetett. A szállá tiszta, kényelmes, az ételek nagyon finomak voltak.

 • 5.0
Garamvölgyi István
Szekszárd
2023.10.04

Az étkezés kiváló.

 • 4.5
Eszter
Farád
2023.09.07

Élményekben gazdag, jó hangulatú utazáson vettünk részt. Ivett az idegenvezetőnk nagy tudással rendelkezik és minden kérdésünkre tudta a választ, kéréseinket legjobb tudása szerint igyekezett teljesíteni.A reptéri találkozási pontot pontosabban kellene megnevezni, pl: csomagfeladó pont, újságos bodé stb. Ez főleg az először repülővel utazóknak lenne nagy segítség, illetve őket egy kicsit jobban kellene segíteni az odaút során.(Az utaskísérővel együtt mehetnének végig a reptéri procedúrán). A programokon való részvétel szándékát még az utazás véglegesítése előtt újból ellenőrizni kellene, főleg azoknál akik nem direktbe az irodánál kötötték le az utat, félreértések elkerülése végett. Az ellátás nagyon jó volt, mindig tudtunk olyat választani ami megfelelt az ízlésünknek. Annyi hozzáfűznivaló lenne még, hogy az ételek lehetnének egy kicsit fűszeresebbek illetve a reggelinél az üvegpoharak mérete lehetne nagyobb.5 éjszakás út kicsit rövid, lehetnének hosszabb időtartalmú utak is.

 • 4.8
Kovács Tiborné
Budapest
2023.07.20

A szállást csak négyesre értékelem a szomszéd szobában folyó építkezés miatt. Illetve az ágy nagyon ki volt feküdve. A repülőn külön ültünk, így sajnos rosszul indult, az út lefoglalásánál nem volt olyan opció, hogy egymás mellett akarunk-e ülni, az hittük ez alap.

 • 4.8
J. Szilárd
Budapest
2023.06.07

Remek szervezésű, élménydús úton vettünk részt. Málta történelmi emlékekben gazdag szigetét, Nagy-Kollár Judit idegenvezető kiemelt szakmai tudásának és széleskörű ismereteinek köszönhetően volt részünk megismerni. Sok szép helyet bejártunk, és nagy élmény volt a Kék-barlangnál, valamint Gozo szigetén a Dwejra-öbölben csónakázni, csodaszép volt a tenger... A nagyon gazdag és változatos programok igazodva az időjárás jellegéhez, mindig optimális módon lettek kiválasztva a csoport számára. Külön szeretnénk megköszönni Holecska Krisztián közreműködését, aki indulástól-érkezésig rendelkezésre állt, mindenben segítségére volt a csoport tagjainak, és kedves, közvetlen stílusával magabiztos fellépésével egyszerűvé és gondtalanná tette az utazásunkat. Köszönjük szépen, reméljük hamarosan találkozunk egy újabb utazáson!

 • 5.0
Szabó Károly Lajosné
Budapest
2022.09.29

Utazásunk programja: príma Idegenvezetés: jó. Autóbusz: rendben. Gépkocsivezető: jó. Szállás: kiváló. Étkezés: szuper. Csak így tovább!

 • 4.8
Nyilas Anna
Debrecen
2022.09.22

Utazásunk programja: nagyon bőséges, de mégsem túlzottan sok. Idegenvezetés: mindenhova a legjobb sorrendben mentünk, nem volt üres várakozás sehol. Mindent megnéztünk. Autóbusz: klímás, tiszta, biztonságos buszok voltak. Gépkocsivezetők: a sofőrök nagyon jól vezettek, a célpontig vittek mindenhol. Szállás: a hotel személyzete nagyon kedves. Sokféle szolgáltatást és kényelmet nyújtott. Étkezés: bőséges volt.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A lovagok szigete - Málta úthoz hasonló utazások