Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 24 - 29. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 12 - 17. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 30 - Szeptember 04. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 27 - Október 02. Ár: január közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A világ egyik legkisebb fővárosa: Valletta
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek
·  Jó állapotban megmaradt középkori városok
·  Szállás ****-os hotelben, fakultatív programok


A máltai nyaralás szállásai változnak időpont szerint . A szállodák leírása a programleírás alatt található.

Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – SZÁLLÁS

Menetrend függvényében, várhatóan a déli órákban indulás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj). A délután második felé­ben szabadprogram, fürdési lehetőség és pihenés. Máltán a tengerpart sziklás, jellemzően létrán lehet beereszkedni a vízbe.

2. NAP: BLUE GROTTO – MARSAXLOKK

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetlenül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlangokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta legszínesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyományos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgyakat, helyi termékeket vásárolni. Blue Grotto – Marsaxlokk kirándulás (belépők és Kék-barlang hajójegy nélkül): 35 € Visszaérkezésünk után pihenés, szabadprogram.

3. NAP: GOZO KIRÁNDULÁS

A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a környéken, és fürdésre is. Az elmúlt években indított csoportjaink mindegyikénél komoly igény mutatkozott az egész napos szabadprogram, fürdőzés mellett a szervezett kirándulásra is. Erre a napra Málta másik nagy szigetére kínálunk programot Önöknek. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal nézzük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több, mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványosság volt a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekintést a tengerre, azonban 2017-ben egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás hajójeggyel, belépő nélkül: 50 €

4. NAP: MDINA – RABAT – MOSTA

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes városban” – ahogy a helyiek hívják –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt, aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál katakombákat, vagy sétálhat a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészeket: az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (belépő nélkül): 40 € A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve, jelentkezés Máltán a helyi partnernél. A programok során a belépőket a helyszínen fizeti az, aki a látványosságot meg szeretné tekinteni.

5. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon pihenés, fürdési, napozási és vásárlási lehetőség a szigeten.

6. NAP: VALLETTA – BUDAPEST

Megreggelizünk és indulunk a fővárosba. Valletta méltán szerepel a Világörökségek Listáján. A legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványosságunk a Felső Barrakka kert, mely egy nyilvános park a Nagy Kikötő felett, tele szebbnél szebb növényekkel, virágokkal és pálmákkal. Innen fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. A XVI. században azért alakították ki a kertet, hogy egy kis pihentető menedéket nyújtson a lovagok számára. Továbbsétálva gyönyörködhetünk a Szt. János katedrális fantasztikus díszítettségében, majd láthatjuk a híres Caravaggio festményt is. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, amely mindenki csodálatát elnyeri. A katedrálist a Szent Lőrinc templom helyére építették 1573–1578 között. Ez volt a lovagok közös imádkozásának helyszíne. A belsejét a XVII. században alakították át máltai barokk stílusúra. Következő érdekesség a Nagymesterek Palotája. 2015-ig itt ülésezett a máltai parlament és itt van a máltai köztársasági elnök hivatala is. Reneszánsz stílusban épült épület, legfőbb vonzereje (tekintélyes megjelenése mellett), hogy a Johannita Lovagrend lovagi páncéljai láthatóak a palotában. A hangulatos belváros épületeit különleges, színes zárterkélyek díszítik, melyek kiváló fotótémák városnézésünk során. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, és várhatóan a délutáni órákban hazautazás Budapestre, ahová a kora esti órákban érkezünk meg.

LátnivalóBelépődíj
Valletta - Nagymesterek Palotája10 €
Valletta - Szt. János Katedrális15 €
Rabat - Szt. Pál Katedrális + bazilika6 €
Ġgantija Templomok10 €
Blue Grotto hajó25 €
Mdina - Katedrális5 €
Komp Gozo szigetére5 €
Mosta - dóm4 €
Gozo9 €
TAX6 €

Belépők ára: kb.: 95 € + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Nagyné Tímea
Miskolc
2022.08.26

Mindennel meg voltunk elégedve! Már többször utaztunk az irodával, most sem csalódtunk! Két idegenvezető foglalkozott a csoporttal. A szálloda, az étkezés, a programok számunkra nagyon megfeleltek. Nagyon jól éreztük magunkat! Málta gyönyörű, a tenger csodás! Visszamennénk szívesen!

 • 5.0
Horváth Jenő és neje
Miskolc
2019.08.13

Sokadik utunk volt a Prokoval, de az első repülős. A kísérőnk, Klári sokat segített a reptéren, gyorsan haladtunk mindenhol. Csodálatos meleg idő várt bennünket, igazán nem panaszkodhattunk. Szerencse, hogy mindig van nálam egy kendő a táskában (ki tudja milyen templomba jutok be), mert amikor este mi még külön elmentünk helyi busszal, akkor ott nagyon erősen fújatták a klímát. Szerencsére a mi buszunkon mindig kellemes volt a levegő, Klári ezt is elintézte. Meglepett Málta, hogy a méretéhez képest mennyi látnivaló van. Hirtelen nem is tudom, hogy melyik volt a kedvencem. A szálloda kényelmes volt, finomakat ettünk. A halat nem szeretjük, de így sem maradtunk éhen soha, mindig volt más is. A helyi üdítő, a Kinnie meg örök életre a kedvencünk lett, hoztunk haza is amennyi csak a súlykeretbe fért. Talán az egyik buszos kirándulást csinálhatnák a régi, retro buszok közül valamelyikkel. Sikerült lefotózni 3-t is, nagyon szépek. Köszönjük az utat!

 • 5.0
B. Aranka
Miskolc
2019.08.11

Az aránylag rövid repülőút miatt esett Máltára a választásunk. Utólag úgy érezzük, hogy jól döntöttünk. Az időjárás szuper volt, ragyogó napsütés végig. A kirándulások is jól sikerültek, Éva mindent nagyon részletesen elmondott. A fordított közlekedést meg kell szokni, oda kell figyelni a járdánál, de második estére már profik voltunk. Nekünk nagyon tetszett Bugibba hangulata, nagyokat sétáltunk a vacsorák után. Jó ez a lehetőség, hogy én választhatok a kirándulás vagy a pihenés, fürdőzés között. Egyértelműen Mdina lett a kedvencünk, ott mintha tényleg megállt volna az idő. Imádtuk a szűk kis utcákat, a színeket, meg összességében az egész szigetet.

 • 5.0
Saci
Győr
2019.06.02

Imádtuk a színes forgatagot, a luzzukat, a halászfalut, a gyönyörűen díszített erkélyeket, tulajdonképp mindent. A májusi időpont jó választás volt, tökéletes kirándulóidő, ragyogó napsütés végig, de nincs még nagy kánikula. Azt hittük ennyi idő elég lesz a szigetre, tévedünk. Vissza fogunk még menni biztosan.

 • 5.0
H. Julianna
Vác
2019.06.01

Tetszett, hogy nem kötelezőek a programok, eldönthettem, hogy mit csinálok másnap. A szálloda a kategóriának megfelelt, nem volt vele problémánk. Egyik nap elmentünk egyénileg Popeye village-be. Aranyos volt, ott is jól éreztük magunkat. Lehet, hogy ezt is ajánlanám kirándulásként az embereknek. Összességében mindennel meg voltunk elégedve, jövőre is ilyen nyaralós-kirándulós utat választunk.

 • 5.0
Róth János
Budapest
2018.08.15

Szuper jó volt a program! Az idegenvezetés pedig kiváló. A buszok tiszták és kényelmesek, a vezető pedig udvarias. Nagyon meg voltunk elégedve a szállással és az étkezéssel is. Kényelmes és jó volt a szervezés.

 • 5.0
Éva
Eger
2018.08.13

Boldog középiskolás koromban jártam Máltán utoljára, angol nyelvtanfolyamon voltam két hétig. Ismerősek voltak a helyek, de mégis minden más, ha közben profi idegenvezető mesél. Jó volt nosztalgiázni, jó volt újdonságokat látni. Nem bántam meg, hogy minden kirándulásra elmentem. Jól szervezett program volt, igazán minőségi idegenvezetéssel. Majd egyszer visszamegyek csak nyaralni is. Lehet, hogy újra a Prokoval.

 • 4.8
Brandenburg Sándor
Budapest
2018.08.12

Mindkét idegenvezetővel nagyon meg voltunk elégedve. Jól felkészültek és segítőkészek!

 • 5.0
Pallagi Zsuzsanna
Budapest
2018.08.11

Felkészült, kedves és rugalmas volt az idegenvezető. A vezetők jól és megbízhatóan vezetnek a máltai forgalomban. Tiszta és szép volt a szállás. Elég nagy volt a választék, és kedvesek voltak a felszolgálók.

 • 5.0
Tóth Lajosné
Nagykanizsa
2016.06.19

Régen szerettem volna eljutni Máltára, mely most Önöknek köszönhetően sikerült is. Kellemes hat napban volt részem. A kötött és szabad programok aránya tökéletes volt, lehetőségünk volt megtekinteni a főbb nevezetességeket, és egy-egy rohanósabb nap után a fürdőzés sem maradt ki a programok közül. Nagyon jól megszervezett út, mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
A lovagok szigete - Málta úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Olasz művészetek és ízek nyomában
Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 10. 5 nap Ár: január közepén
Svájc repülővel és vonattal
Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.
Július 11. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 20. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
8 napos utazásunk alatt egy teljes kört teszünk ebben a fantasztikus országban. Aki gondolja, meg is kóstolhatja a nemzeti eledelek egyikét: hangikjöt, hrútspungar, lifrarpylsa, blóðmör, hákarl, svið.
Július 29. 8 nap Ár: január közepén
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Trogír, Split, Sibenik városnézés és nyaralás az Adrián
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.
Június 18. 5 nap Ár: január közepén
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Május 28. 4 nap Ár: január közepén
Június 09. 4 nap Ár: január közepén
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Szófia - Plovdiv - Fekete-tenger - Várna
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 7 nap Ár: január közepén