Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 27 - Június 03. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Körbejárjuk Szicília legszebb látnivalóit
·  Panoráma az Etnáról és ókori kincsek
·  Taormina, Csontváry festői helyszíne
·  Hajókirándulások a Lipari-szigetekhez

Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország.
Zilzer Zsuzsa – 24 éve olasz utak idegenvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről Cataniába. Érkezés várhatóan a koraesti órákban. Szállás Catania környékén. (2 éj)

2. NAP: TAORMINA – ETNA

Reggeli után Taorminába utazunk. A magas szirtre épült város szépségét az adja, hogy főteréről és a Görög színháztól cso­dás kilátás nyílik a tengerre, és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta a látvány. A szabadidő keretében meg­kóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolót, miközben a nagyon hangulatos főutcán sétá­lunk. Taorminát elhagyva elmegyünk a sziget talán legismer­tebb látványosságához, a ma is működő vulkánhoz, az Etnához. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval maga­sabbra kapaszkodunk, végül terepjáró buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. A jegyeket előre meg kell ren­delnünk. Ha valaki nem szándékozik feljönni az Etnához, annak azt jelentkezéskör közölni kell, hogy a jegyet ne vegyük meg szá­mára. Utólagosan ezt módosítani nem tudjuk. E meseszép ter­mészeti világörökség bejárása után szállásunkra buszozunk.

3. CATANIA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO

Reggeli után a sziget nyugati felébe indulunk. Útközben fel­keressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárré­teg őrizte meg az utókor számára. A meseszép mozaikok után egy érdekes természeti látványosságot keresünk fel. A „Törökök lépcsője” egy különleges mészkősziklás tengerparti látvá­nyosság, melyet érdemes le is fényképezni. Utunkat folytatjuk Agrigentóba. Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága a Templomok völgye a Világörökség része, sőt az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával lehetséges. (A legismer­tebb szicíliai látványosságok csak helyi vezetővel tekinthetőek meg). Szálláshelyünk Agrigento környékén lesz.

4. NAP: AGRIGENTO – MONREALE – PALERMO

Reggel elhagyjuk Agrigentót és tovább utazunk Észak-Nyugat Szicíliába. Első megállónk a „Király-hegy”, vagyis a Templomok völgye, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A belső mozaikdí­szítéssel rendelkező katedrálist, a bencés kolostort és az érseki palotát alkotó épületegyüttest keressük fel. A házak külső és belső vonalai nagyon szigorú szabályok szerint kerültek kiala­kításra, figyelembe vették az építészet, az asztronómia, geo­metria elveit és magát a szentírást is. A katedrálison belül mesés, főként arany mozaikok láthatóak. A díszített falfelü­let mérete kb. 6.500 m2. Késő délután érünk Palermóba, ami­nek történelmi városközpontja szintén a Világörökség része. Szállásunk Palermóban.

5. NAP: PALERMO – CEFALÚ

Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, és felfedezzük Palermót. Megtekintjük a Normann Palotát, majd a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, ezt követően a Piazza Pretoriát és a Quattro Cantit nézzük meg. Sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapuci­nus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsú­zunk. Lesz szabadidő vásárolni és ebédelni, és élvezni a város hangulatát. A palermói városnézést követően idegenvezetőnkkel kelet felé folytatják a programot. A középkori hangulatú Cefalú városában felkeressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a Világörökségi Listán is szereplő katedrálist. Az arab-normann stílusú épületek közt, szűk, kis sikátorok, kőbevájt mosodák mellett haladunk el. Csodaszép tengerpart teszi még érdekesebbé a városkát. Este érjük el szállásunkat Milazzóban (3 éj).

6. NAP: LIPARI – VULCANO

Az ötnapos, alap szicíliai programunk utáni reggelen Milazzóból hajóval indulunk a Lipari- és a Volcano szigetekre. Ezek a szi­getek az UNESCO Világörökségei közé tartoznak. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2 -es területével a szigetcsoport legnagyobbika, mely régebben a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma már a turizmusból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja a hangulatos kisváros, Lipari, mely egy normann korabeli templommal és egy régészeti múze­ummal is büszkélkedhet. Központjában a várhegy található, ahol egykoron az ősi akropolisz állt. A szigeten kisbusszal közlekedünk, melynek árát a kirándulás tartalmazza. Ezt követően ismét hajóra szállunk és tovább hajózunk Vulcanóra. A rómaiak szerint ez a szi­get volt a tűz istenének lakhelye. A szigeten számos kénes iszap­fürdőt találhatunk, ezeket a kikötőből sétával érhetjük el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. A szabadidő alatt sétálhatunk a központban, vagy beülhetünk egy olasz kávéra, de arra is lesz lehetőség, hogy megmártózzunk a Földközi-tenger langyos vizében. Délután visszahajózunk Milazzóba. Kb. 18 órára érkezünk vissza a szállásunkra. Fakultatív kirándulás a Lipari- és a Volcano szigetekre: 22.000,- Ft.

7. NAP: PANAREA – STROMBOLI

Délelőtt pihenés, fürdés, ezt követően mindenki eldöntheti, marad strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartal­mas fakultatív kirándulásra a Panarea- és a Stromboli-szigetekre. Panarea a Lipari-szigetek legkisebbje, az egyik legfelkapottabb mediterrán üdülőhely. A legszebb pontja a Cala Junco-öböl, mely­nek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután átha­józunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb, a 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktí­vabb vulkánjáról van szó, amelynek kitöréseit Stromboli-típusú vulkánműködésnek nevezik. Kétségkívül az egyik legszebb vul­kán a világon. Stromboli mély vizei is nagyon kedveltek a búvá­rok körében. A szigeten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyikből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. A naplementét is megvár­juk a szigeten, majd egészen későn este indul vissza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállodánkba. Útközben láthatjuk a Stromboli füstölgő vulkáni kúpját. Visszaérkezés késő este. Fakultatív Panarea és Stromboli szigetek kirándulás: 70 €. (Jelentkezés a helyszínen.). (Jelentkezés a helyszínen.) A Stromboli egy aktív vulkán. Esetleges kitörése befolyásolja, módosítja programunkat.

8. NAP: MESSINA – SAVOCA – CATANIA – BP.

Napunkat Messinában kezdjük. A városról elnevezett szoros mellé épült település fő látványosságai a Harangtorony, a kated­rális és a kikötő. Sétánk után délnek indulunk és a dombtetőre épült Savocába látogatunk, amely a „Keresztapa” filmek forga­tási helyszíne. A városba érve Copolla szobra fogad bennünket. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és megkóstolhatjuk a hűsítő citromos granitát. Szicíliai kirándulásunk zárásaként Catania felfedezésére indulunk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefántos kút, Városháza, városkapu) megtekintése után, buszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Kora este indulunk a reptérre és Cataniából hazarepülünk. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés az esti órákban.


Szeptemberi csoportunknál a repülő menetrendje eltér a többi időponttól, így már reggel kiérünk Szicíliába (és a taorminai nappal kezdünk), míg a végén reggel indulunk el. A programokból nem marad el semmi, csupán sorrendjük változik.

Katalógusunkban szereplő rövidített, 5 napos csak Szicília program a légitársaságok menetrendmódosítása miatt nem vált megvalósíthatóvá, így csak a teljes, 8 napos utazást indítjuk az idei évben.

LátnivalóBelépődíj
Catania kisvonat7 €
Etna78 €
Taormina - Színház10 €
Villa Romana del Casale10 €
Agrigento - Templomok völgye12 €
Palermo - Kapucinus katakombák3 €
Monreale - "Király-hegy"10 €
Savoca templom2 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €
Milazzo kikötői shuttle busz jegy (irányonként)3 €
Helyi és idegenforgalmi adók - Lipari9 €
Helyi idegenvezetők20 €
Agrigento Gasztroprogram (idő függvényében)20 €

Belépők ára: kb.: 172 € + gasztroprogram

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.5
Ellátás
4.3
Gyakori kérdések
Sőreginé Barta Mária
Gyöngyös
2023.09.04

Nagy tudás, felkészültség, szervezőkészség, problémamegoldás és kedvesség az idegenvezető részéről. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a buszsofőr nagy gyakorlattal rendelkezik, biztonságosan vezet. A szállás tiszta, a *-nak megfelelő, az ételek minősége nem mindenhol volt megfelelő. Javasolnám ezt az utat a végén egy tengerparti szállással, két nap pihenéssel kiegészíteni.

 • 4.8
Kovács Aranka Mária
Kalocsa
2023.09.03

Még 2 nappal meghosszabbíthatnák. Zilzer Zsuzsannát elismerésre javaslom! Empatikus, kiváló szervező, mindent az utasokért! Kitűnő szervezés! Kitűnő Zilzer Zsuzsa!

 • 5.0
Dr. Szegény Krisztina és családja
Baja
2023.09.02

Az autóbusz és a gépkocsi vezetők 5*. ♡

 • 4.3
Bodó Leticia és Olasz Viktor
Szigethalom
2023.09.01

Az idegenvezető: szuper munka, szuper jó fej!

 • 4.8
Pataki Ferenc Imre, Pataki Ferenc Imréné
Budapest
2023.06.19

A programelemek tartalmazták amire kíváncsiak voltunk. Kiváló felkészültségű idegenvezetés. Az autóbusz megfelelő színvonalú volt. A sofőr pontos, megbízható, segítőkész. A szállás kielégítő, az ételek mennyiségileg és ízekben kiválók.

 • 4.8
Gerlang Ferenc, Gerlang Ferencné
Székesfehérvár
2023.06.18

Jó, hogy van Zilzer Zsuzsájuk.

 • 5.0
Martin Ferenc, Martin Ferencné
Budapest
2023.06.18

Mindenre kiterjedő idegenvezetés.

 • 5.0
Hamar Judit, Szabó Sándor
Budapest
2023.06.17

Professzionális idegenvezetés. Mindent felölelő programok. Barátságos, vicces, nagyon felkészült, nagy tudású idegenvezető, az út végére egy barátot találtam benne. :) A buszvezetők is kedvesek, segítőkészek, rugalmasak. Volt olyan szálloda ami nem ütötte meg az általa adott besorolást. Tökéletes, helyi ételeket fogyaszthattunk.

 • 4.8
Mazula Jánosné
Szentes
2023.06.16

A program változatos, lényegre törő, részletes. Az idegenvezető nagyon felkészült, lelkiismeretes, néha lehetne türelmesebb. Az autóbusz kényelmes, a buszvezető nagyon készséges volt, ahol csak lehetett, megállt. A szállás részemre megfelelő volt. Az étkezések során néhány helyen nehezen pótolták az elfogyottakat, nem volt nagy választék zöldségből amit én szeretek.

 • 4.5
Simon István, Simon István
Békéscsaba
2023.06.15

Szuper program. Az idegenvezető felkészült, inteligens, kiváló idegenvezető és ember. Siracusát sajnálom, hogy nem volt a programban.

 • 4.5
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén

Az adventi Róma
Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.
December 13. 3 nap 224 000 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.
Április 13. 7 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az adventi Róma
Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.
December 13. 3 nap 224 000 Ft
Római vakáció tengerparti pihenéssel
Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!
Május 21. 6 nap Ár: december közepén
Lagúnák, templomok, szerelmek
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Március 28. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 03. 7 nap Ár: december közepén
Május 30. 7 nap Ár: december közepén
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.
Március 01. 7 nap Ár: december közepén
Március 20. 7 nap Ár: december közepén
Ciprus, a szerelem szigete
Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.
Április 25. 6 nap Ár: december közepén
Május 30. 6 nap Ár: december közepén
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén
Valentin-nap Párizsban
A város, mely egész évben várja a látogatókat. A Szerelem ünnepén készülhetnek a jobbnál-jobb szelfik az Eiffel toronynál, vagy hajókázás közben a Szajnán. Vive l'amour!
Február 13. 4 nap Ár: december közepén