Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 08 - 10. 139 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
December 15 - 17. 139 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Schönbrunni kastély udvarán adventi vásár
·  Salzkammergut ékszerdoboza, Hallstatt
·  Linz, Európa volt Kulturális Fővárosa

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN - MISKOLC, PÉCS) – BUDAPEST – SCHÖNBRUNN - STYER

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből (Miskolcról), és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Ausztriába, ahol először a híres barokk stílusú Schönbrunni kastélyt tekinti meg a csoport. A versailles-i mintára készült palota termei minden látogatót elkápráztatnak. Már itt is láthatjuk, hogy az osztrákok milyen fontosnak tartják az adventet. A kastély környéke bővelkedik szebbnél-szebb ajándékokat árusító pavilonokkal. Ezt követően egy buszos városnézés, majd gyalogos séta keretében a belváros nevezetességeinek megtekintése következik: Opera, Kärntner Strasse, Szt. István székesegyház, Graben, Burg, Parlament. Nagy élmény a városháza előtt díszesen kivilágított adventi vásár. Itt feltétlenül meg kell kóstolni a híres Glühweint (forralt bort), vagy a forró puncsot. Délután folytatjuk utunkat Styerbe. A város több mint 1.000 éves. Itt is nagyon nagy hagyománya van az advent megünneplésének. Először a várostól néhány kilométerre fekvő Christinkindet, Ausztria betlehemi jászolkészítő fővárosát keressük fel. A mestereknek a téli holtszezonban kiegészítő keresetre volt szükségük, ezért kezdtek el jászlakat építeni. A legdöbbenetesebb teljesítmény a múlt században élő Karl Klaudáé, aki közel negyven éven keresztül építette remekművét, egy ma is megtekinthető mechanikus jászolt. Háromszáz figuráját fogaskerekek, bicikliláncok mozgatják, míg a háromkirályok járnak körbe a zenére. A hely híres búcsújáróhely is. A legenda szerint a város nevét adó viaszfigura, mely Krisztust gyermekként ábrázolja, egyszer segített kigyógyítani betegségéből egy epilepsziás beteget. Christinkind a postahivataláról is nevezetes. Az osztrákok ennek a városnak postahivatalán keresztül küldik karácsonyi képeslapjaikat, leveleiket, mivel különleges pecséttel érkezik meg, az itt feladott küldemény a címzetthez. Szintén érdekes, hogy itt létesült Ausztria első Karácsony Múzeuma is. Adventkor kisvonat is szokott közlekedni a településen. Ezt követően megyünk Styer központjába. A főterén található faházikókban helyi csecse-becsék mellett hagyományos ételek, italok is megtalálhatóak. A rokokó városháza és a Plébánia templom is a belváros ékesége. Ezeket is felkeressük. A négycsillagos szállásunk a belváros szívében, közvetlenül a folyópart mellett található. (2 éj).

2. NAP: STYER – GMUNDEN – BAD ISCHL – HALLSTATT – STYER

Ezen a napon folytatjuk Közép-Ausztria megismerését. Styert elhagyva a Salzkammergut-vidékére indulunk. Először Gmunden városát keressük fel. A Traunsee északi partjánál található város már a Monarchia idején is kedvelt üdülőhely volt. Ismert a zöld-fehér gmundeni kerámia, melyből készült alkotások a városban több esetben is látómezőnkbe kerül. Érdekes a Traunseebe nyúló Schloss Ort, egy kastély, melyet híd köt össze a központtal. A déli órákban folytatjuk utunkat Bad Ischlbe, mely egy sütemény névadója és egyben Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta, mely során az elegáns palotákat le is tudjuk fényképezni. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert, mely elnevezését a településről kapta. Ez volt a császár egyik kedvenc süteménye is. Folytatva utunkat délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb településének ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a Hallstatti- tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna is, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. Programunk befejezés után visszautazunk Styerbe, ahol este ismét gyönyörködhetünk az adventi fényekben.

3. NAP: STYER – LINZ – MELK – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után Felső – Ausztria fővárosát keressük fel. Linz nem véletlenül volt Európa Kulturális Fővárosa is. Először a belvárosban forgolódunk, majd az adventi vásárban nézelődhetünk. A szabadprogram után folytatjuk utunkat és Ausztria egyik legfontosabb egyházi épületegyütteséhez, Melkbe visz autóbuszunk. Megtekintjük a mesés Benedek-rendi apátság belső udvarát, múzeumszobáit, templomát. Ezen a helyen több mint 900 éve élnek szerzetesek. Az apátság templomát néhány éve szépen felújították. A barokk stílusú homlokzatán Szent Péter és Szent Pál szobra látható. A templombelső legfőbb látványosságai a freskók, a szószék és a főoltár. A látogatás után, Melket elhagyva a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, ahova a várható érkezés 20:30 körül. Megérkezésünket követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Schönbrunn24 EUR
Melk - Katedrális17 EUR
Idegenforgalmi adó4 EUR

Belépők ára: kb.: 45 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Parassapuszta Felszálló kb. reggel 7:30 Hont, Parassapuszta
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:30 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:00 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4:15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 7:00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:45 M1-es melletti McDonald's parkoló
Gyakori kérdések
Irány az Alpok
Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

Villámakció

Október 05. 5 nap 238 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Ausztria karácsonyi köntösben úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Irány az Alpok
Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

Villámakció

Október 05. 5 nap 238 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Advent a Magas-Tátrában
Magyar történelmi helyszínek és karácsonyi hangulat egyvelege ez az adventi út.
December 08. 3 nap 98 000 Ft
December 15. 3 nap 98 000 Ft
Adventi mesevilág Szlovéniában
December 08. 3 nap 119 000 Ft
December 15. 3 nap 119 000 Ft
Karácsonyi forrócsokizás Belgiumban
Brüsszel megismerése közben elfogyasztunk egyet a többszáz féle waffel közül. Antwerpenben a csokoládégyár kínálatából válogathatunk.
December 12. 3 nap 214 000 Ft

Utazások hasonló árban

Belgrádtól a Vaskapuig
Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán, a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.
Október 09. 4 nap 115 000 Ft
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Knédli, sör, oplatky, Becherovka, Menzel, Svejk, és akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus Világörökségi helyszínekről. Csehország és Prága minden szeglete kincseket rejt.
Október 20. 4 nap 129 000 Ft
Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Október 11. 5 nap 165 000 Ft
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft
Bajorország ünnepi fényei
Németország legszebb karácsonyi vásárai
December 08. 3 nap 119 000 Ft
December 15. 3 nap 119 000 Ft